Přejmenování štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.5.2015 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Ahoj, zajímalo by mě, jestli je možné přejmenovat štěně, které má už jméno od chovatelů. Má jméno sice pěkné, ale vůbec se nehodí ke jménu našeho druhého psa a navíc nejsem moc příznivec anglických jmen. Když jsme se na něj byli kouknout, tak ho nenazvali jinak než tím jménem a navíc je to takový jejich štěněcí oblíbenec. Myslíte, že je možné štěně přejmenovat? Bojím se, že by z toho ti chovatelé nebyli úplně nadšení. Dělá se to tak normálně? Díky moc. :).

27.5.2015 14:26
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co je jim po tom, jak budete štěněti říkat vy? Nebo vám snad jde o jméno v jeho průkazu původu..?

Neregistrovaný uživatel

27.5.2015 14:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.125

Jméno v Průkazu původu nezměníš, nebo asi jo, a le je to zbytečné papírování všude.
Ale jak mu budeš říkat doma je úplně fuk smajlík

Např: Mý psiska mají v papírech jiná jména než jim říkám či jsem říkala:
NO - Raven - Byl to Rex.
BSP - Cirano - je to Caesar
BSP - Carl - je to Berňáš
JOS - Ištar - je to Taro (občas Tatarka)

Atd...
Jak psiskovi budeš říkat doma, je fakt jen na tobě

27.5.2015 14:45
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Presne tak volajte ho ako chcete tomu psovi je to fakt úplne jedno čo má v PP bude to mať prezývku a hotovo

27.5.2015 14:57
balisek

XXX.XXX.165.178

Většina lidí říká svému psovi jinak než oficiálním jménem z průkazu původu.Věřte, že chovateli je šumák, jak na svého psa voláte v parku. Pro něj je důležité, pod jakým jménem ho prezentujete ve výstavním katalogu.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2015 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Tak nakonec jsme to vyřešili - zkombinovali jsme jména co má od chovatelů a budem jí řikat Lapi

27.5.2015 21:05
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Moje 1 fenka se jmenuje Bya ma byi, nez bych to vyslovila pri volani, byla by pryč Tak je to Bibi a hotovo

27.5.2015 23:37
conty

XXX.XXX.224.249

Moje Asumi, ale nakonec jí zůstalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2015 23:51

Moje předešlá byla Ywa, tak jsme z ní udělali Iru. Nynější je Jessica, to jsme jí nechali.

27.5.2015 23:52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak nakonec jsme to vyřešili - zkombinovali jsme jména co má od chovatelů a budem jí řikat Lapi

Duch

28.5.2015 07:31
samain

XXX.XXX.171.16

No, i jako chovatel má Tzv. call name. Prostě na štěně nevolám East river pojď sem, ale Nudle pojď sem.
Jedna majitelka i z Dreamy dancera udělala Žemličku :-D.
Ale u našeho plemene se s tím nějak automaticky počítá. I v největší světové databázi je kolonka Call name -kromě kolonek, které se vyplňují dle PP.

28.5.2015 08:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nudle, to je nádherné jménkosmajlík

28.5.2015 08:17
mgtka

XXX.XXX.22.65

Jak bych asi volala na svého Querry gree...? Prostě je to Brown
Pak máme Happy Nany..., to je prostě Nanynka (i když to není taková ta nanynka, jak se u slečen občas používá:) ).

28.5.2015 09:39
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Mám podvraťáky
jména v očkovácích

Bessi - slyší na Besino, Bestie, Nežertusračku
Kim - Kimino, Kimeš, Kimiš, Miš, Neližsitopéro
Guf - Gufík, Fífa, Gufero, Blbeček...

na tyto jméno dojdou každý jednotlivě

když uslyší - Přerazímvássmradi! okamžitě zalehnou a nezúčastněně čumí z okna

na zavolání - Demnapivoděcka! mi všichni podrazí nohy, jak se hrnou ke dveřím...

28.5.2015 11:44

Hodonak napsal(a):
Mám podvraťáky
jména v očkovácích

Bessi - slyší na Besino, Bestie, Nežertusračku
Kim - Kimino, Kimeš, Kimiš, Miš, Neližsitopéro
Guf - Gufík, Fífa, Gufero, Blbeček...

na tyto jméno dojdou každý jednotlivě

když uslyší - Přerazímvássmradi! okamžitě zalehnou a nezúčastněně čumí z okna

na zavolání - Demnapivoděcka! mi všichni podrazí nohy, jak se hrnou ke dveřím...

Moc hezké. I my máme několik zvláštních povelů. Např. "Dobrý den" - doma povel na to, aby vyletěla do okna a řvala. Venku na to, aby řvala kolem sebe s rozlížením dokola. Dost nepříjemné, ale tuhle libůstlu si donesla od předchozích majitelů a protože má paměť jako slon - přetrvává.

28.5.2015 11:45

Když se vrátím ke jménům - v chovných stanicích vymýšlejí takové "originály", že ani nečekají, že tak bude na psa někdo volat.

28.5.2015 11:47
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, my máme Henriettu + dlouhatánské jméno takže než bych to řekla, je Henrietta v háji. Kdybych si ji brala od štěňátka, asi by byla Hety, takhle jsme si přivezli Majdu a je to Majolenka, Májinka ale taky Mařka, když moc neposlouchá.

28.5.2015 11:57

Kolikrát ani nevíte z jakého jazyka "spotvořenina" jména pochází a jak vyslovovat ( moje fena Gorgeous - asi bych na ní měla volat Jiřino ).

28.5.2015 12:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Orionka: Gorgeous nemá s Georgem nic společného. Je to anglicky, přeložila bych to jako "nádherný".

28.5.2015 17:41

Dík za vysvětlení. Ode dneška na ní volám "ty nádhero", místo "ty hnido strakatá" smajlík.

28.5.2015 19:09
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Nas pes se jmenuje Michael, takze nam zustalo osloveni "Majkyyy". Pritel se ale jmenuje Michal, v USA se partnera ted ptali jestli jeho jmeno mohou zkratit na Mike a tak je zarazil, že ne, že tak se vola čivava.

28.5.2015 19:28
joanne.s

XXX.XXX.39.11

smajlík).

16.1.2016 22:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Popotahuji téma, nechci zakládat další.

Nemáte někdo nápad na jméno pro psa i fenu od písmene D? CHS je taky od D.
Jedná se malé akční plemeno, kolegyně dostala možnost výběru jména a tak by měla ráda v PP takové jméno, které je použitelné i pro běžný život. Pohlaví zatím neví. Čeká, co se narodí smajlík. Chtěla by fenku, ale když se nenarodí nebo bude jen jedna (jednu má zamluvenou rodina krycího psa), bude mít pejska.
Mně napadla jen Dita, Dona a pro psa Don a Dante a tím jsem kolegyni moc nepotěšila smajlík

Děkuji za nápady.

16.1.2016 23:13
aj

XXX.XXX.50.88

Vím, že je to jedno, ale já výběr jména dost řeším. Mám ráda, když není prvoplánové, když má svůj důvod. například poslednímu havaňákovi jsem vybrala jméno Gordo. Je to španělsky, což je jazyk, kterým se v Kubě mluví a znamená to tlustý, cvalík, což tedy štěňátko fakt bylo.

16.1.2016 23:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):

Jedná se malé akční plemeno, kolegyně dostala možnost výběru jména a tak by měla ráda v PP takové jméno, které je použitelné i pro běžný život. Pohlaví zatím neví. Čeká, co se narodí smajlík. Chtěla by fenku, ale když se nenarodí nebo bude jen jedna (jednu má zamluvenou rodina krycího psa), bude mít pejska.
Mně napadla jen Dita, Dona a pro psa Don a Dante a tím jsem kolegyni moc nepotěšila smajlík

Děkuji za nápady.

Doporučuji projít tento seznam: http://www.celysvet.cz/jmena-mazlicku-psu-kocek.php?pismenko=d

Měla jsem CHS pískomilů a někdy mě fakt už docházely nápady, když bylo 6-8 mláďat ve vrhu a otočila jsem pak po 2 letech abecedu.

16.1.2016 23:15
plumosus

XXX.XXX.99.35

Fiona.Praha napsal(a):

Děkuji za nápady.

Kamarádka měla fenku Dixie smajlík Jinak třeba Digle, Dandie, Darleen...

16.1.2016 23:17
aj

XXX.XXX.50.88

Diego- podle Maradona.
Jo aha, teď jsem si všimla, že se jedná o holku.

16.1.2016 23:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Fiona.Praha napsal(a):

Děkuji za nápady.

Ma fenka se jmenuji Dickie, rikam jí Dikča, Dikinka, Mikinka

16.1.2016 23:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Diego- podle Maradona.
Jo aha, teď jsem si všimla, že se jedná o holku.

Nejedná se o holku. Holku by radši, ale neví, jestli na ni "zbyde" Klidně si vezme kluka, jen holku by asi o chloupek radši. Nemá žádné další ambice, chce mazlíčku nebo mazlíčka

16.1.2016 23:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Doporučuji projít tento seznam: http://www.celysvet.cz/jmena-mazlicku-psu-kocek.php?pismenko=d

Měla jsem CHS pískomilů a někdy mě fakt už docházely nápady, když bylo 6-8 mláďat ve vrhu a otočila jsem pak po 2 letech abecedu.

Jejda, tam toho je, díky.
Předám kolegyni, ať si v tom loví sama

16.1.2016 23:39

Fiona.Praha napsal(a):

Děkuji za nápady.

Zkuste nějaký "exotický" slovník. Já to měla dané svahilštinou a éčkovým vrhem, což nebyl nějaký extra výběr normálních slov, co lze použít jako jméno, ale nakonec mám celkem atraktivní a použitelné v reálu.

17.1.2016 08:16
aha

XXX.XXX.132.161

Mám taky déčkařku, chtěla jsem Desi -napadla mě Desdemone nebo Desiré, ale neměla jsem možnost si jméno zvolit. Nakonec mám Dorry - vlasním jménem Dollar. Občas jí někdo řiká eurovko, devízku, apod..

17.1.2016 08:34

No hlavně, když už tak moc řešíte ta jména, tak by vám jméno mělo jít dobře z pusy, mělo by se vám dobře vyslovovat.

17.1.2016 08:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aha napsal(a):
Mám taky déčkařku, chtěla jsem Desi -napadla mě Desdemone nebo Desiré, ale neměla jsem možnost si jméno zvolit. Nakonec mám Dorry - vlasním jménem Dollar. Občas jí někdo řiká eurovko, devízku, apod..

No tak ale Dollar (nebo Dolar) pro kluka je teda pecka smajlík, jen nevím, jak bych mu říkala smajlík
Fence bych ho nedala.
Jak jsem psala předtím, Déčko nebude moje, tak předám nápad dál.

17.1.2016 08:48
Markéta80

XXX.XXX.176.2

At si jména říká několikrát a to co se jí zalíbí at dá. já až pár týdnů po přejmenování si řekla že všechny psy jsme měli od A . Tentokrát bych i jméno nechala měla krásný ale copak to jde mít fenku Wally a dceru Valerii na kterou taky voláme Vali. ted jsme zvědavá jaká jména chovatelka vymyslí od X a pak Y Nejstraší navrhoval přejmenovat dceru což jsme mu zamítla tak vymyslel Áju, dcera to taky hned uměla říct tak jsme to tak nechala

17.1.2016 09:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No hlavně, když už tak moc řešíte ta jména, tak by vám jméno mělo jít dobře z pusy, mělo by se vám dobře vyslovovat.

Proto jsem "hodila" dotaz.
Zopakuji ho - kolegyně bude mít štěně z vrhu D, CHS je taky od D. Pohlaví zatím neví. Dostala šanci zvolit si jméno do PP sama. A tak vymýšlí jméno, které by bylo použitelné i v běžném životě. Mne napadla jména Dita, Dona, Don a Dante a s tím jsem moc neuspěla.

17.1.2016 09:36
aha

XXX.XXX.98.70

Fiona.Praha napsal(a):
No tak ale Dollar (nebo Dolar) pro kluka je teda pecka smajlík, jen nevím, jak bych mu říkala smajlík
Fence bych ho nedala.
Jak jsem psala předtím, Déčko nebude moje, tak předám nápad dál.

Chlapíkovi (jménem Dolar) bych říkala Dar, Dareček.

17.1.2016 10:00
aj

XXX.XXX.50.88

To Fiona: Co to bude za plemeno ?

17.1.2016 10:11

"Co je po jméně? I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Nakonec na psa ( fenu ) s úplně nejvíc exotickým jménem, které dá spoustu vymýšlení, volají lidi stejně Pocém, Debilé, Játězabim, Fujnežertenhnus...

17.1.2016 11:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
To Fiona: Co to bude za plemeno ?

JRT.

17.1.2016 11:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

"Co je po jméně? I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Nakonec na psa ( fenu ) s úplně nejvíc exotickým jménem, které dá spoustu vymýšlení, volají lidi stejně Pocém, Debilé, Játězabim, Fujnežertenhnus...

Dostala možnost pojmenovat si psa nebo fenku podle svého, tj. aby měl v PP to samé, jak na něj bude volat. Od písmene D. Je to tak nepochopitelné?
Proč má mít v PP např. Desiré, když by fence říkala např. Dona?

17.1.2016 11:15
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Dostala možnost pojmenovat si psa nebo fenku podle svého, tj. aby měl v PP to samé, jak na něj bude volat. Od písmene D. Je to tak nepochopitelné?
Proč má mít v PP např. Desiré, když by fence říkala např. Dona?

Ale ve výsledku je to fuk, ten PP nosit stejně nikde nebude. Ono možná až štěně uvidí na živo tak jí jméno napadne hned a je s už jistá rasou? je to pár dní co jste psala že chce naháče nebo bolonáka což JRT je něco jiného hlavně teda ten pohyb

17.1.2016 11:30
aj

XXX.XXX.50.88

Dash- podle postavy z animáku Užasňákovi
https://www.youtube.com/watch?v=t5v2qBBD-gE.
Anebo Daisy-kopretinka. Tu jsme měli my, ale byl to leonberger.

17.1.2016 11:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Ale ve výsledku je to fuk, ten PP nosit stejně nikde nebude. Ono možná až štěně uvidí na živo tak jí jméno napadne hned a je s už jistá rasou? je to pár dní co jste psala že chce naháče nebo bolonáka což JRT je něco jiného hlavně teda ten pohyb

Jak jste přišla na to, že je to jedna a ta samá kamarádka?
A i kdyby to byla ta samá, tak co? Neměla by možnost změny názoru dřív než si psa pořídí?
Nevím, proč reagujete, když nemáte, co říct. Na to, jestli bude s PP jste se nemohla zeptat, to jsem napsala hned. Že je Vaše fenka Wally a říkáte jí Ája, mé kolegyni taky nepomůže, když vymýšlí jméno od D, aby mohla psovi říkat stejně jako má v PP.
No a jestli bude mít její jrt pohyb nebo nebude, to asi taky není Vaše starost.
Krom toho, york je taky teriér, taky potřebuje pohyb, víte to?

17.1.2016 11:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Dash- podle postavy z animáku Užasňákovi
https://www.youtube.com/watch?v=t5v2qBBD-gE.
Anebo Daisy-kopretinka. Tu jsme měli my, ale byl to leonberger.

Díky, teď mne napadla Dasha (takže česká Dáša, Dášenka), což by se k broken JRT asi hodilo Díky za nápad

17.1.2016 12:22
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Díky, teď mne napadla Dasha (takže česká Dáša, Dášenka), což by se k broken JRT asi hodilo Díky za nápad

Zkusím se přidat : Daisy-deizi -sedmikráska.
Já mám Arniho, ale říkáme mu i Arnošte Jinak v PP je Leon.

17.1.2016 12:31
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Dina, Doris, Debbie, Dacey, Dora.

17.1.2016 12:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Zkusím se přidat : Daisy-deizi -sedmikráska.
Já mám Arniho, ale říkáme mu i Arnošte Jinak v PP je Leon.

Všechna jména od D kolegyni zítra předám (nebudu jí volat v neděli, štěnda ještě nejsou na světě, tak to do zítra počká ).
Leon je hezké jméno

Nenapadá Vás ještě klučičí jméno od D? Neví, jaké pohlaví na ni "zbyde". Radši by fenku, ale když nebude, bude mít pejska.

17.1.2016 12:39
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Dusty, Dexter, Danny, Draco.

17.1.2016 12:45
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
A i kdyby to byla ta samá, tak co? Neměla by možnost změny názoru dřív než si psa pořídí?
Nevím, proč reagujete, když nemáte, co říct. Na to, jestli bude s PP jste se nemohla zeptat, to jsem napsala hned. Že je Vaše fenka Wally a říkáte jí Ája, mé kolegyni taky nepomůže, když vymýšlí jméno od D, aby mohla psovi říkat stejně jako má v PP.

Fakt jo, to je novinka že pes potřebuje pohyb . kamarádka snad nějaké jméno vymyslí jasně názor změnit může ale mění je dosti často?, napřed to chce zjistit na jakého psa mam fyzicky a časově a pat teprve řešit rasu psa PP je mě fuk to vy se tady tim neustále oháníte aby byl v PP stejné jméno jak mu bude říkat . JRT velice modní plemeno a pak se majitelé diví jak pes doma ničí věci a nestačí mu malé procházky

17.1.2016 13:59
aj

XXX.XXX.50.88

Devil.

17.1.2016 14:52
mouse

XXX.XXX.169.221

Můj pes se jmenuje Daff. Teda je to jeho druhé jméno, první (na H), jsem si mohla vybrat, ale nic se mi nelíbilo, taže to nakonec vybrala chovatelka a toho Daffa dostal jako druhé jméno a tak mu i říkáme.

17.1.2016 15:05

Fiona.Praha napsal(a):

Fiono, uvědomuje si kamarádka rozdíl mezi naháčem, boloňákem a JRT? Hlavně rozdíl v povaze? Mám dojem, že stejně neví co chce. Jednou naháče, pak boloňáka, teď JRT, příště možná dogu... A tak je jméno psa naprosto vedlejší...

17.1.2016 15:16
vava69

XXX.XXX.98.20

Na Devila pozor :) Také jsem měla možnost vybrat jméno do PP a má ho tam spolu se jménem od chovatelky. Chovatelka věří, že jméno s sebou nese svůj osud, svůj význam. Přikláním se k tomu. Jméno vybírat s rozumem. Nyní mám doma svéhlavou, divokou a nespoutanou (nicméně milou a mazlivou) dračici a mám to prý z toho, jaké jméno jsem vybrala. Jméno svým významem značí královské krve, princezna bojvnice vládnoucí zbraní i magií. Co jsem chtěla, to mám

17.1.2016 15:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

Fiono, uvědomuje si kamarádka rozdíl mezi naháčem, boloňákem a JRT? Hlavně rozdíl v povaze? Mám dojem, že stejně neví co chce. Jednou naháče, pak boloňáka, teď JRT, příště možná dogu... A tak je jméno psa naprosto vedlejší...

Třeba pes nebyl ani její nápad.....
- copak takto se vybírá pes ?

17.1.2016 15:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jak jste přišla na to, že je to jedna kamarádka? Protože to napsala všeználek Markéta80?
A chápete Vy, že jsem se ptala na jméno od D? Nevím, proč útočíte. Z jakého důvodu?
Nechápu. Pokud nevíte nebo nechcete napsat jméno od D, není nutné reagovat.

17.1.2016 15:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

vava69 napsal(a):
Na Devila pozor :) Také jsem měla možnost vybrat jméno do PP a má ho tam spolu se jménem od chovatelky. Chovatelka věří, že jméno s sebou nese svůj osud, svůj význam. Přikláním se k tomu. Jméno vybírat s rozumem. Nyní mám doma svéhlavou, divokou a nespoutanou (nicméně milou a mazlivou) dračici a mám to prý z toho, jaké jméno jsem vybrala. Jméno svým významem značí královské krve, princezna bojvnice vládnoucí zbraní i magií. Co jsem chtěla, to mám

Xena?
Kolegyně dostala možnost, jestli chce, tak ať si jméno od D vybere sama, tak se toho chopila a každého se ptá, jaké jméno by do PP napsal.
A já naivka to hodila sem v domnění, že se nějaká jména od pejskařů dozvím, resp. dozvím se jich hromadu, že bude mít kolegyně dostatek jmen na výběr a já budu mít klid
Místo toho se tu rozebírá, jestli je možné, abych měla kamarádky 2

17.1.2016 15:40
vava69

XXX.XXX.98.20

Ne, Xena ne :) Je to Cirila.

17.1.2016 15:41
manbea

XXX.XXX.18.54

Znala jsem barzoje se vznešeným jménem Dijarbakyr. Ale byl to prostě - Jára -Jaroušek .

17.1.2016 15:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

rapotacka11 napsal(a):
Třeba pes nebyl ani její nápad.....
- copak takto se vybírá pes ?

Plemeno je vybrané a čeká se, jaké pohlaví na ní "zbyde" a vybírá si jméno od D, které by bylo napsané v PP a bylo použitelné i v běžném životě.
Co je na tom divného?

17.1.2016 15:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

vava69 napsal(a):
Ne, Xena ne :) Je to Cirila.

To jsem byla kapáček vedle (jak ta jedle )
Cirila je to vybrané jméno? Tak to by mne nikdy nenapadlo.

17.1.2016 15:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manbea napsal(a):
Znala jsem barzoje se vznešeným jménem Dijarbakyr. Ale byl to prostě - Jára -Jaroušek .

Tak to se asi kolegyně opičit nebude
To si musím někam zapsat, protože tohle dohromady zítra v práci fakt nedám
V jaké je to řeči?

17.1.2016 15:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

mouse napsal(a):
Můj pes se jmenuje Daff. Teda je to jeho druhé jméno, první (na H), jsem si mohla vybrat, ale nic se mi nelíbilo, taže to nakonec vybrala chovatelka a toho Daffa dostal jako druhé jméno a tak mu i říkáme.

Vybrala jste si Daffa? Zvláštní jméno, zítra také předám kolegyni
Děkuji.

17.1.2016 15:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Devil.

Tak Devil to určitě nebude (na 99,9 % si troufám mluvit za ni). Ani nevím, jak by se mu mohlo říkat? Devíku?

17.1.2016 15:53

Dáron, Dežo

17.1.2016 15:56
aj

XXX.XXX.50.88

Fiona.Praha napsal(a):
Tak Devil to určitě nebude (na 99,9 % si troufám mluvit za ni). Ani nevím, jak by se mu mohlo říkat? Devíku?

Jestli si vybere nějakého temperamentního ničitele, tak to Devil bude i kdyby se jmenoval jinak

17.1.2016 15:58
vava69

XXX.XXX.98.20

Fiona.Praha napsal(a):
To jsem byla kapáček vedle (jak ta jedle )
Cirila je to vybrané jméno? Tak to by mne nikdy nenapadlo.

Ano. Je to podle fantasy postavy :) Andrzeje Sapkowskeho. Je totiž potomek elfů a lidí, člověk, který může ovlivnit běh světa. Cirila, dcera králů, může být zachránce nebo ničitel.

17.1.2016 16:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dáron, Dežo

Myslím, že ani Dežo neprojde
Možná mu bude, ať se bude jmenovat, jak se bude jmenovat, říkat Debžo
Ale díky, předám dál.

17.1.2016 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Deve možná. No, na JRT by Devil ale sakra pásnul Na holku se mě líbí Dora..tedy i na fenku, ale i na holku.

17.1.2016 16:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Jestli si vybere nějakého temperamentního ničitele, tak to Devil bude i kdyby se jmenoval jinak

To je klidně možné, ale naštěstí to není moje starost
Myslím, že z Devila by se pak rychle stal De.bil, stejně jako z navrhovaného Deža Debža

Normálně mne to admin nenechal napsat.

17.1.2016 16:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

vava69 napsal(a):
Ano. Je to podle fantasy postavy :) Andrzeje Sapkowskeho. Je totiž potomek elfů a lidí, člověk, který může ovlivnit běh světa. Cirila, dcera králů, může být zachránce nebo ničitel.

Jestli jsem dobře pochopila, tak si vybrala druhou možnost?

17.1.2016 16:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Deve možná. No, na JRT by Devil ale sakra pásnul Na holku se mě líbí Dora..tedy i na fenku, ale i na holku.

Možná by fakt Devil na JRT pasoval, fakt nevím. Nechci se do toho vžívat, nebude to můj pes a nechci ani žádné jméno upřednostňovat. Nechci pak dalších cca 14 let poslouchat, že jsem jí tenkrát blbě poradila

17.1.2016 16:10
vava69

XXX.XXX.98.20

Fiona.Praha napsal(a):
Jestli jsem dobře pochopila, tak si vybrala druhou možnost?

Řekla bych, že s tím zatím bojuje , ale ničitel zatím převládá. Ale má teprve devět měsíců. Musím říct, že udělala, co se týče povahy, velký pokrok.

17.1.2016 16:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

vava69 napsal(a):
Řekla bych, že s tím zatím bojuje , ale ničitel zatím převládá. Ale má teprve devět měsíců. Musím říct, že udělala, co se týče povahy, velký pokrok.

Je to ještě nevybouřená mladá holka

aha

XXX.XXX.232.85

Málem jsem zapomněla na Dorotku, pokud se to nehodí k chovce, může to být Dorothy . Pro kluka ještě Dip(sey), Dempsey, Droopy.

lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Možná by fakt Devil na JRT pasoval, fakt nevím. Nechci se do toho vžívat, nebude to můj pes a nechci ani žádné jméno upřednostňovat. Nechci pak dalších cca 14 let poslouchat, že jsem jí tenkrát blbě poradila

Není to špatné jméno, jen já se svým sluchem, bych pořád slyšela D.bil...

17.1.2016 16:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

vava69 - Chovatelka věří, že jméno s sebou nese svůj osud, svůj význam - ne, že já bych tomu věřila, ale celkem by mne to zajímalo. Kde najdu význam těch jmen? Co tedy znamená Worrick?

17.1.2016 16:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aha napsal(a):
Málem jsem zapomněla na Dorotku, pokud se to nehodí k chovce, může to být Dorothy . Pro kluka ještě Dip(sey), Dempsey, Droopy.

Díky, vše zapisuji a zítra předložím

Neregistrovaný uživatel

17.1.2016 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Daario, Damask, Dorreen, Dick, Dara, Dante, Dandee, Dolly, Dior, Daeron smajlík vic me jich nahonem nenapada smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2016 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Jeste pro rostaka treba Disney smajlík

17.1.2016 16:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Http://www.psi-jmena.cz/d/

No, to je výběr

Džambulka, Džekita, Dzindzine , to by asi neprošlo přes chovatelku

17.1.2016 16:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Http://www.psi-jmena.cz/d/

Ze zvědavosti jsem koukla na X a Y, to má kolegyně kliku, že vymýšlí jméno na D

17.1.2016 16:32
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
No, to je výběr

Džambulka, Džekita, Dzindzine , to by asi neprošlo přes chovatelku

No právě, paní si určitě vybere s citem.

17.1.2016 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Gerhild napsal(a):
Dina, Doris, Debbie, Dacey, Dora.

Děkuji, zapsala jsem si je a předám, už nejsem schopná si je pamatovat.

17.1.2016 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Daario, Damask, Dorreen, Dick, Dara, Dante, Dandee, Dolly, Dior, Daeron smajlík vic me jich nahonem nenapada smajlík

Děkuji, zapsáno, zítra předám

17.1.2016 22:23

Dáron, Dežo

Dežo je fakt dobrej!

17.1.2016 22:46

Dežo je fakt dobrej!

18.1.2016 01:32
panda H

XXX.XXX.43.254

Fiona.Praha napsal(a):
Děkuji, zapsala jsem si je a předám, už nejsem schopná si je pamatovat.

Napadla me - Demmi, Dolly, Dessy,

Pro kluka - Darek, Dapp.

18.1.2016 08:33

Nebo ještě Durak

Neregistrovaný uživatel

18.1.2016 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Prosím vás pak sem jen napište jaké jméno z té záplavy to vyhrálo smajlík Pokud to nebude nakonec uplně jiné smajlík

18.1.2016 20:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Prosím vás pak sem jen napište jaké jméno z té záplavy to vyhrálo smajlík Pokud to nebude nakonec uplně jiné smajlík

Jasan
Dnes jsem předložila včerejší návrhy, zítra předložím dnešní návrhy a už nechci o psovi na D ani slyšet

19.1.2016 10:54
Icey

XXX.XXX.118.1

Denethor, Dain, Dori, Durin, Dís.

19.1.2016 15:16

Durex

19.1.2016 17:20

Moje předešlá byla Ywa, tak jsme z ní udělali Iru. Nynější je Jessica, to jsme jí nechali.

Moje je taky Ira, ale říkáme jí Irísek, hujer, hurvajs a na šmudlinek taky slyší. Nejšťastnější je, když jde panička a volá šmudlíí-papáníčko, to je radosti. Jinak podle PP je Yetta.

19.1.2016 18:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Icey napsal(a):
Denethor, Dain, Dori, Durin, Dís.

Díky, ale chtěla jsem použitelná jména i v běžném životě

19.1.2016 18:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Durex

Použitelná jména v běžném životě

19.1.2016 18:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Moje je taky Ira, ale říkáme jí Irísek, hujer, hurvajs a na šmudlinek taky slyší. Nejšťastnější je, když jde panička a volá šmudlíí-papáníčko, to je radosti. Jinak podle PP je Yetta.

Tak já bych ji asi nepřejmenovávala a Yettě bych říkala Jeta a časem bych to asi nějak pokomolila. Yetta se mi jako napsané jméno líbí moc, ale pochybuji, že někdy taky dostanu šanci, že bych mi mohla vybrat, co napsat do PP a ještě by to bylo na Y. A nehrozí že bych někdy měla vlastní vrh Y. Ale jméno je to fakt hezké, tutově odvozené od Yettiho

Neregistrovaný uživatel

20.1.2016 02:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Tak ja mam na ta jmena stesti. Byvali jorksiri braskove (nemam jiz kvuli rozchodu a stehovani) byli Maximus a Proximo (jako gladiatori). Fenka shi-tsu co jsem mela predtim se jmenovala Camel (byla papirova a ja ji dostala jako triletou) zlidsteno na Kami ale bohuzel postupem casu slysela jen na Cigaretu nebo Vajgla jak ji chytre prejmenovavali vsichni znami (takze rvat na navsi plne lidi na vyskubnuvsiho se psa Vajgliku poceeem byl zazitek). No a posledni hafik v rodine ma ho u sebe teta je japan chin taktez papirovy a ten ma od chovatelky jmeno Hiroschi smajlík takze prezdivan chlupatou atomovkou. Mam na to proste kliku smajlík (o pp koni se jmenem ktery se pomalu neda vyslovit a do smlouvy o ustajeni ho diktujete deset minut radsi snad ani nemluvit) smajlík

20.1.2016 04:47
mgtka

XXX.XXX.22.106

Daenerys, Drogo(n), Dexter, Debra - asi s křížkem po funuse, ale mám ráda seriály:).

jolyha

20.1.2016 22:19
jolyha

XXX.XXX.229.101

Fiona.Praha napsal(a):
Díky, ale chtěla jsem použitelná jména i v běžném životě

No a co na tom v běžném volání nejde? "Den, Dajn, Dori, Duri, Díííís!" - vcelku normálně volatelná jména. Raději nechtějte vědět co mají v PP naši pesani a jak se s tím vyrovnáváme... I ten Durex by šel. Náš první pes se v roce 1993 jmnoval Iris. Prezervativy Durex tu ještě nebyly, jak myslíte, že se ty nejběžnější jmenovaly?... ano, Iris... no, přežil to, zkrátili jsme mu to na "Ajru" a už to bylo zcela ok.

20.1.2016 22:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

jolyha napsal(a):
No a co na tom v běžném volání nejde? "Den, Dajn, Dori, Duri, Díííís!" - vcelku normálně volatelná jména. Raději nechtějte vědět co mají v PP naši pesani a jak se s tím vyrovnáváme... I ten Durex by šel. Náš první pes se v roce 1993 jmnoval Iris. Prezervativy Durex tu ještě nebyly, jak myslíte, že se ty nejběžnější jmenovaly?... ano, Iris... no, přežil to, zkrátili jsme mu to na "Ajru" a už to bylo zcela ok.

Možná dotaz nebyl tak jasný, jak jsem si myslela.
Možnost vymyšlení jména pro štěně do PP od D, aby se dalo používat i v běžném životě.
Takže Durex asi ne, že? Těžko na něj bude volat Durex. No a říkat mu Alík, protože v PP má "blbé" jméno, to taky není úplně ono.
Nic méně, je to jedno, návrhy jsem předala kolegyni a snad mám jméno od D z krku.

7.2.2016 12:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak na kolegyni fenka nezbyla. Bude mít pejska. Narodili se 6.2. a bude to nakonec zřejmě Denim a budou mu říkat Deny. Líbil se ještě Daff, ale to neprošlo u chovatelky. Pro fenku měla jména Dafné a Debie (nebo Debora).

7.2.2016 12:50

Fiona.Praha napsal(a):
Tak na kolegyni fenka nezbyla. Bude mít pejska. Narodili se 6.2. a bude to nakonec zřejmě Denim a budou mu říkat Deny. Líbil se ještě Daff, ale to neprošlo u chovatelky. Pro fenku měla jména Dafné a Debie (nebo Debora).

Denim nic proti

7.2.2016 12:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Denim nic proti

Já to nevymýšlela, nejsem chovatel, nebudu majitel
Jen jsem se vrátila, abych sdělila, jak to dopadlo

7.2.2016 12:57

Fiona.Praha napsal(a):
Já to nevymýšlela, nejsem chovatel, nebudu majitel
Jen jsem se vrátila, abych sdělila, jak to dopadlo

Jasny.jen ze mi to prijde jak ten durex. Jeste me napadl Dexter-Dex.

7.2.2016 13:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jasny.jen ze mi to prijde jak ten durex. Jeste me napadl Dexter-Dex.

Hm, Dexter tu nikdo myslím nenapsal. To je hezké jméno a zkrácený Dex je vyloženě super. Můžu jí to ještě cinknout, ale myslím, že je rozhodnuto. Určitě od včera trénují volání na psa - Deny, Denýsku, Deníku...

7.2.2016 13:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pes. Derrick. Derry, Derouši, Derry, ber ho! Nech toho ty Darebo. Derr se ven a per to tam všechno.

7.2.2016 13:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Pes. Derrick. Derry, Derouši, Derry, ber ho! Nech toho ty Darebo. Derr se ven a per to tam všechno.

Super, ale pozdě
Je vybráno - Denim

7.2.2016 15:24
aj

XXX.XXX.50.88

Fiona.Praha napsal(a):
Super, ale pozdě
Je vybráno - Denim

Tak doufejme. že štěňátko bude na omak hebké...jako Denim

7.2.2016 15:31
Arni

XXX.XXX.111.238

aj napsal(a):
Tak doufejme. že štěňátko bude na omak hebké...jako Denim

A ještě jeansový obojek do výbavy, ať je stylové. . Ten by měla dát Fiona
Jméno hezké.

7.2.2016 15:35
aj

XXX.XXX.50.88

Arni napsal(a):
A ještě jeansový obojek do výbavy, ať je stylové. . Ten by měla dát Fiona
Jméno hezké.

Jo, jo to by se hodilo. a jeansový obleček.

7.2.2016 16:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Že jsem se s info vracela

Nejsem chovatel, nebudu majitel a jméno jsem nevymyslela smajlík

Nebyl Denim taky pánský parfém?

7.2.2016 16:35
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Že jsem se s info vracela

Nejsem chovatel, nebudu majitel a jméno jsem nevymyslela smajlík

Nebyl Denim taky pánský parfém?

Právě že jste se angažovala, tak teď jste kmotra. Tož vraťte sklenky ze silvestra a něco přikupte.

7.2.2016 18:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

aj napsal(a):
Tohle ?

Jo, to se mi vybavilo, když jste tu laškovali o jeansovém oblečku a obojku
A já měla neodbytný pocit, že je to pánský parfém nebo voda po holení nebo... Jen jsem to nehledala na netu.

Přihodím jako "kmotra" k oblečku a obojku ještě parfém (jestli to ještě existuje), aby byl Denim dokonalý mladý pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík