Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13
Ahoj, zajímalo by mě, jestli je možné přejmenovat štěně, které má už jméno od chovatelů. Má jméno sice pěkné, ale vůbec se nehodí ke jménu našeho druhého psa a navíc nejsem moc příznivec anglických jmen. Když jsme se na něj byli kouknout, tak ho nenazvali jinak než tím jménem a navíc je to takový jejich štěněcí oblíbenec. Myslíte, že je možné štěně přejmenovat? Bojím se, že by z toho ti chovatelé nebyli úplně nadšení. Dělá se to tak normálně? Díky moc. :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.125
Jméno v Průkazu původu nezměníš, nebo asi jo, a le je to zbytečné papírování všude.
Ale jak mu budeš říkat doma je úplně fuk
Např: Mý psiska mají v papírech jiná jména než jim říkám či jsem říkala:
NO - Raven - Byl to Rex.
BSP - Cirano - je to Caesar
BSP - Carl - je to Berňáš
JOS - Ištar - je to Taro (občas Tatarka)
Atd...
Jak psiskovi budeš říkat doma, je fakt jen na tobě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13
Tak nakonec jsme to vyřešili - zkombinovali jsme jména co má od chovatelů a budem jí řikat Lapi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje předešlá byla Ywa, tak jsme z ní udělali Iru. Nynější je Jessica, to jsme jí nechali.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nakonec jsme to vyřešili - zkombinovali jsme jména co má od chovatelů a budem jí řikat Lapi
Duch
No, i jako chovatel má Tzv. call name. Prostě na štěně nevolám East river pojď sem, ale Nudle pojď sem.
Jedna majitelka i z Dreamy dancera udělala Žemličku :-D.
Ale u našeho plemene se s tím nějak automaticky počítá. I v největší světové databázi je kolonka Call name -kromě kolonek, které se vyplňují dle PP.
Mám podvraťáky
jména v očkovácích
Bessi - slyší na Besino, Bestie, Nežertusračku
Kim - Kimino, Kimeš, Kimiš, Miš, Neližsitopéro
Guf - Gufík, Fífa, Gufero, Blbeček...
na tyto jméno dojdou každý jednotlivě
když uslyší - Přerazímvássmradi! okamžitě zalehnou a nezúčastněně čumí z okna
na zavolání - Demnapivoděcka! mi všichni podrazí nohy, jak se hrnou ke dveřím...

Hodonak
napsal(a):
Mám podvraťáky
jména v očkovácích
Bessi - slyší na Besino, Bestie, Nežertusračku
Kim - Kimino, Kimeš, Kimiš, Miš, Neližsitopéro
Guf - Gufík, Fífa, Gufero, Blbeček...
na tyto jméno dojdou každý jednotlivě
když uslyší - Přerazímvássmradi! okamžitě zalehnou a nezúčastněně čumí z okna
na zavolání - Demnapivoděcka! mi všichni podrazí nohy, jak se hrnou ke dveřím...
Moc hezké. I my máme několik zvláštních povelů. Např. "Dobrý den" - doma povel na to, aby vyletěla do okna a řvala. Venku na to, aby řvala kolem sebe s rozlížením dokola. Dost nepříjemné, ale tuhle libůstlu si donesla od předchozích majitelů a protože má paměť jako slon - přetrvává.

Když se vrátím ke jménům - v chovných stanicích vymýšlejí takové "originály", že ani nečekají, že tak bude na psa někdo volat.

Kolikrát ani nevíte z jakého jazyka "spotvořenina" jména pochází a jak vyslovovat ( moje fena Gorgeous - asi bych na ní měla volat Jiřino ).

Dík za vysvětlení. Ode dneška na ní volám "ty nádhero", místo "ty hnido strakatá" .
Popotahuji téma, nechci zakládat další.
Nemáte někdo nápad na jméno pro psa i fenu od písmene D? CHS je taky od D.
Jedná se malé akční plemeno, kolegyně dostala možnost výběru jména a tak by měla ráda v PP takové jméno, které je použitelné i pro běžný život. Pohlaví zatím neví. Čeká, co se narodí . Chtěla by fenku, ale když se nenarodí nebo bude jen jedna (jednu má zamluvenou rodina krycího psa), bude mít pejska.
Mně napadla jen Dita, Dona a pro psa Don a Dante a tím jsem kolegyni moc nepotěšila
Děkuji za nápady.
Fiona.Praha
napsal(a):
Jedná se malé akční plemeno, kolegyně dostala možnost výběru jména a tak by měla ráda v PP takové jméno, které je použitelné i pro běžný život. Pohlaví zatím neví. Čeká, co se narodí . Chtěla by fenku, ale když se nenarodí nebo bude jen jedna (jednu má zamluvenou rodina krycího psa), bude mít pejska.
Mně napadla jen Dita, Dona a pro psa Don a Dante a tím jsem kolegyni moc nepotěšila
Děkuji za nápady.
Doporučuji projít tento seznam: http://www.celysvet.cz/jmena-mazlicku-psu-kocek.php?pismenko=d
Měla jsem CHS pískomilů a někdy mě fakt už docházely nápady, když bylo 6-8 mláďat ve vrhu a otočila jsem pak po 2 letech abecedu.
Fiona.Praha
napsal(a):
Děkuji za nápady.
Kamarádka měla fenku Dixie Jinak třeba Digle, Dandie, Darleen...
Fiona.Praha
napsal(a):
Děkuji za nápady.
Ma fenka se jmenuji Dickie, rikam jí Dikča, Dikinka, Mikinka
lavacca
napsal(a):
Doporučuji projít tento seznam: http://www.celysvet.cz/jmena-mazlicku-psu-kocek.php?pismenko=d
Měla jsem CHS pískomilů a někdy mě fakt už docházely nápady, když bylo 6-8 mláďat ve vrhu a otočila jsem pak po 2 letech abecedu.
Jejda, tam toho je, díky.
Předám kolegyni, ať si v tom loví sama

Fiona.Praha
napsal(a):
Děkuji za nápady.
Zkuste nějaký "exotický" slovník. Já to měla dané svahilštinou a éčkovým vrhem, což nebyl nějaký extra výběr normálních slov, co lze použít jako jméno, ale nakonec mám celkem atraktivní a použitelné v reálu.

No hlavně, když už tak moc řešíte ta jména, tak by vám jméno mělo jít dobře z pusy, mělo by se vám dobře vyslovovat.
aha
napsal(a):
Mám taky déčkařku, chtěla jsem Desi -napadla mě Desdemone nebo Desiré, ale neměla jsem možnost si jméno zvolit. Nakonec mám Dorry - vlasním jménem Dollar. Občas jí někdo řiká eurovko, devízku, apod..
No tak ale Dollar (nebo Dolar) pro kluka je teda pecka , jen nevím, jak bych mu říkala
Fence bych ho nedala.
Jak jsem psala předtím, Déčko nebude moje, tak předám nápad dál.
At si jména říká několikrát a to co se jí zalíbí at dá. já až pár týdnů po přejmenování si řekla že všechny psy jsme měli od A . Tentokrát bych i jméno nechala měla krásný ale copak to jde mít fenku Wally a dceru Valerii na kterou taky voláme Vali. ted jsme zvědavá jaká jména chovatelka vymyslí od X a pak Y Nejstraší navrhoval přejmenovat dceru což jsme mu zamítla tak vymyslel Áju, dcera to taky hned uměla říct tak jsme to tak nechala
napsal(a):
No hlavně, když už tak moc řešíte ta jména, tak by vám jméno mělo jít dobře z pusy, mělo by se vám dobře vyslovovat.
Proto jsem "hodila" dotaz.
Zopakuji ho - kolegyně bude mít štěně z vrhu D, CHS je taky od D. Pohlaví zatím neví. Dostala šanci zvolit si jméno do PP sama. A tak vymýšlí jméno, které by bylo použitelné i v běžném životě. Mne napadla jména Dita, Dona, Don a Dante a s tím jsem moc neuspěla.

"Co je po jméně? I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Nakonec na psa ( fenu ) s úplně nejvíc exotickým jménem, které dá spoustu vymýšlení, volají lidi stejně Pocém, Debilé, Játězabim, Fujnežertenhnus...
napsal(a):
"Co je po jméně? I pod jiným jménem bude růže vonět stejně".
Nakonec na psa ( fenu ) s úplně nejvíc exotickým jménem, které dá spoustu vymýšlení, volají lidi stejně Pocém, Debilé, Játězabim, Fujnežertenhnus...
Dostala možnost pojmenovat si psa nebo fenku podle svého, tj. aby měl v PP to samé, jak na něj bude volat. Od písmene D. Je to tak nepochopitelné?
Proč má mít v PP např. Desiré, když by fence říkala např. Dona?
Fiona.Praha
napsal(a):
Dostala možnost pojmenovat si psa nebo fenku podle svého, tj. aby měl v PP to samé, jak na něj bude volat. Od písmene D. Je to tak nepochopitelné?
Proč má mít v PP např. Desiré, když by fence říkala např. Dona?
Ale ve výsledku je to fuk, ten PP nosit stejně nikde nebude. Ono možná až štěně uvidí na živo tak jí jméno napadne hned a je s už jistá rasou? je to pár dní co jste psala že chce naháče nebo bolonáka což JRT je něco jiného hlavně teda ten pohyb
Dash- podle postavy z animáku Užasňákovi
https://www.youtube.com/watch?v=t5v2qBBD-gE.
Anebo Daisy-kopretinka. Tu jsme měli my, ale byl to leonberger.
Markéta80
napsal(a):
Ale ve výsledku je to fuk, ten PP nosit stejně nikde nebude. Ono možná až štěně uvidí na živo tak jí jméno napadne hned a je s už jistá rasou? je to pár dní co jste psala že chce naháče nebo bolonáka což JRT je něco jiného hlavně teda ten pohyb
Jak jste přišla na to, že je to jedna a ta samá kamarádka?
A i kdyby to byla ta samá, tak co? Neměla by možnost změny názoru dřív než si psa pořídí?
Nevím, proč reagujete, když nemáte, co říct. Na to, jestli bude s PP jste se nemohla zeptat, to jsem napsala hned. Že je Vaše fenka Wally a říkáte jí Ája, mé kolegyni taky nepomůže, když vymýšlí jméno od D, aby mohla psovi říkat stejně jako má v PP.
No a jestli bude mít její jrt pohyb nebo nebude, to asi taky není Vaše starost.
Krom toho, york je taky teriér, taky potřebuje pohyb, víte to?
aj
napsal(a):
Dash- podle postavy z animáku Užasňákovi
https://www.youtube.com/watch?v=t5v2qBBD-gE.
Anebo Daisy-kopretinka. Tu jsme měli my, ale byl to leonberger.
Díky, teď mne napadla Dasha (takže česká Dáša, Dášenka), což by se k broken JRT asi hodilo Díky za nápad
Arni
napsal(a):
Zkusím se přidat : Daisy-deizi -sedmikráska.
Já mám Arniho, ale říkáme mu i Arnošte Jinak v PP je Leon.
Všechna jména od D kolegyni zítra předám (nebudu jí volat v neděli, štěnda ještě nejsou na světě, tak to do zítra počká ).
Leon je hezké jméno
Nenapadá Vás ještě klučičí jméno od D? Neví, jaké pohlaví na ni "zbyde". Radši by fenku, ale když nebude, bude mít pejska.
Fiona.Praha
napsal(a):
A i kdyby to byla ta samá, tak co? Neměla by možnost změny názoru dřív než si psa pořídí?
Nevím, proč reagujete, když nemáte, co říct. Na to, jestli bude s PP jste se nemohla zeptat, to jsem napsala hned. Že je Vaše fenka Wally a říkáte jí Ája, mé kolegyni taky nepomůže, když vymýšlí jméno od D, aby mohla psovi říkat stejně jako má v PP.
Fakt jo, to je novinka že pes potřebuje pohyb . kamarádka snad nějaké jméno vymyslí jasně názor změnit může ale mění je dosti často?, napřed to chce zjistit na jakého psa mam fyzicky a časově a pat teprve řešit rasu psa PP je mě fuk to vy se tady tim neustále oháníte aby byl v PP stejné jméno jak mu bude říkat . JRT velice modní plemeno a pak se majitelé diví jak pes doma ničí věci a nestačí mu malé procházky

Fiona.Praha
napsal(a):
Fiono, uvědomuje si kamarádka rozdíl mezi naháčem, boloňákem a JRT? Hlavně rozdíl v povaze? Mám dojem, že stejně neví co chce. Jednou naháče, pak boloňáka, teď JRT, příště možná dogu... A tak je jméno psa naprosto vedlejší...
Na Devila pozor :) Také jsem měla možnost vybrat jméno do PP a má ho tam spolu se jménem od chovatelky. Chovatelka věří, že jméno s sebou nese svůj osud, svůj význam. Přikláním se k tomu. Jméno vybírat s rozumem. Nyní mám doma svéhlavou, divokou a nespoutanou (nicméně milou a mazlivou) dračici a mám to prý z toho, jaké jméno jsem vybrala. Jméno svým významem značí královské krve, princezna bojvnice vládnoucí zbraní i magií. Co jsem chtěla, to mám
napsal(a):
Fiono, uvědomuje si kamarádka rozdíl mezi naháčem, boloňákem a JRT? Hlavně rozdíl v povaze? Mám dojem, že stejně neví co chce. Jednou naháče, pak boloňáka, teď JRT, příště možná dogu... A tak je jméno psa naprosto vedlejší...
Třeba pes nebyl ani její nápad.....
- copak takto se vybírá pes ?
napsal(a):
Jak jste přišla na to, že je to jedna kamarádka? Protože to napsala všeználek Markéta80?
A chápete Vy, že jsem se ptala na jméno od D? Nevím, proč útočíte. Z jakého důvodu?
Nechápu. Pokud nevíte nebo nechcete napsat jméno od D, není nutné reagovat.
vava69
napsal(a):
Na Devila pozor :) Také jsem měla možnost vybrat jméno do PP a má ho tam spolu se jménem od chovatelky. Chovatelka věří, že jméno s sebou nese svůj osud, svůj význam. Přikláním se k tomu. Jméno vybírat s rozumem. Nyní mám doma svéhlavou, divokou a nespoutanou (nicméně milou a mazlivou) dračici a mám to prý z toho, jaké jméno jsem vybrala. Jméno svým významem značí královské krve, princezna bojvnice vládnoucí zbraní i magií. Co jsem chtěla, to mám
Xena?
Kolegyně dostala možnost, jestli chce, tak ať si jméno od D vybere sama, tak se toho chopila a každého se ptá, jaké jméno by do PP napsal.
A já naivka to hodila sem v domnění, že se nějaká jména od pejskařů dozvím, resp. dozvím se jich hromadu, že bude mít kolegyně dostatek jmen na výběr a já budu mít klid
Místo toho se tu rozebírá, jestli je možné, abych měla kamarádky 2
mouse
napsal(a):
Můj pes se jmenuje Daff. Teda je to jeho druhé jméno, první (na H), jsem si mohla vybrat, ale nic se mi nelíbilo, taže to nakonec vybrala chovatelka a toho Daffa dostal jako druhé jméno a tak mu i říkáme.
Vybrala jste si Daffa? Zvláštní jméno, zítra také předám kolegyni
Děkuji.

Dáron, Dežo
Fiona.Praha
napsal(a):
To jsem byla kapáček vedle (jak ta jedle )
Cirila je to vybrané jméno? Tak to by mne nikdy nenapadlo.
Ano. Je to podle fantasy postavy :) Andrzeje Sapkowskeho. Je totiž potomek elfů a lidí, člověk, který může ovlivnit běh světa. Cirila, dcera králů, může být zachránce nebo ničitel.
aj
napsal(a):
Jestli si vybere nějakého temperamentního ničitele, tak to Devil bude i kdyby se jmenoval jinak
To je klidně možné, ale naštěstí to není moje starost
Myslím, že z Devila by se pak rychle stal De.bil, stejně jako z navrhovaného Deža Debža
Normálně mne to admin nenechal napsat.
lesnížínka
napsal(a):
Deve možná. No, na JRT by Devil ale sakra pásnul Na holku se mě líbí Dora..tedy i na fenku, ale i na holku.
Možná by fakt Devil na JRT pasoval, fakt nevím. Nechci se do toho vžívat, nebude to můj pes a nechci ani žádné jméno upřednostňovat. Nechci pak dalších cca 14 let poslouchat, že jsem jí tenkrát blbě poradila
Fiona.Praha
napsal(a):
Možná by fakt Devil na JRT pasoval, fakt nevím. Nechci se do toho vžívat, nebude to můj pes a nechci ani žádné jméno upřednostňovat. Nechci pak dalších cca 14 let poslouchat, že jsem jí tenkrát blbě poradila
Není to špatné jméno, jen já se svým sluchem, bych pořád slyšela D.bil...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Daario, Damask, Dorreen, Dick, Dara, Dante, Dandee, Dolly, Dior, Daeron vic me jich nahonem nenapada
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Jeste pro rostaka treba Disney
Arni
napsal(a):
Http://www.psi-jmena.cz/d/
No, to je výběr
Džambulka, Džekita, Dzindzine , to by asi neprošlo přes chovatelku
Arni
napsal(a):
Http://www.psi-jmena.cz/d/
Ze zvědavosti jsem koukla na X a Y, to má kolegyně kliku, že vymýšlí jméno na D

napsal(a):
Dáron, Dežo
Dežo je fakt dobrej!

napsal(a):
Dežo je fakt dobrej!

Nebo ještě Durak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Prosím vás pak sem jen napište jaké jméno z té záplavy to vyhrálo Pokud to nebude nakonec uplně jiné

Durex

napsal(a):
Moje předešlá byla Ywa, tak jsme z ní udělali Iru. Nynější je Jessica, to jsme jí nechali.
Moje je taky Ira, ale říkáme jí Irísek, hujer, hurvajs a na šmudlinek taky slyší. Nejšťastnější je, když jde panička a volá šmudlíí-papáníčko, to je radosti. Jinak podle PP je Yetta.
napsal(a):
Moje je taky Ira, ale říkáme jí Irísek, hujer, hurvajs a na šmudlinek taky slyší. Nejšťastnější je, když jde panička a volá šmudlíí-papáníčko, to je radosti. Jinak podle PP je Yetta.
Tak já bych ji asi nepřejmenovávala a Yettě bych říkala Jeta a časem bych to asi nějak pokomolila. Yetta se mi jako napsané jméno líbí moc, ale pochybuji, že někdy taky dostanu šanci, že bych mi mohla vybrat, co napsat do PP a ještě by to bylo na Y. A nehrozí že bych někdy měla vlastní vrh Y. Ale jméno je to fakt hezké, tutově odvozené od Yettiho
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Tak ja mam na ta jmena stesti. Byvali jorksiri braskove (nemam jiz kvuli rozchodu a stehovani) byli Maximus a Proximo (jako gladiatori). Fenka shi-tsu co jsem mela predtim se jmenovala Camel (byla papirova a ja ji dostala jako triletou) zlidsteno na Kami ale bohuzel postupem casu slysela jen na Cigaretu nebo Vajgla jak ji chytre prejmenovavali vsichni znami (takze rvat na navsi plne lidi na vyskubnuvsiho se psa Vajgliku poceeem byl zazitek). No a posledni hafik v rodine ma ho u sebe teta je japan chin taktez papirovy a ten ma od chovatelky jmeno Hiroschi takze prezdivan chlupatou atomovkou. Mam na to proste kliku
(o pp koni se jmenem ktery se pomalu neda vyslovit a do smlouvy o ustajeni ho diktujete deset minut radsi snad ani nemluvit)
jolyha

XXX.XXX.229.101
Fiona.Praha
napsal(a):
Díky, ale chtěla jsem použitelná jména i v běžném životě
No a co na tom v běžném volání nejde? "Den, Dajn, Dori, Duri, Díííís!" - vcelku normálně volatelná jména. Raději nechtějte vědět co mají v PP naši pesani a jak se s tím vyrovnáváme... I ten Durex by šel. Náš první pes se v roce 1993 jmnoval Iris. Prezervativy Durex tu ještě nebyly, jak myslíte, že se ty nejběžnější jmenovaly?... ano, Iris... no, přežil to, zkrátili jsme mu to na "Ajru" a už to bylo zcela ok.
jolyha
napsal(a):
No a co na tom v běžném volání nejde? "Den, Dajn, Dori, Duri, Díííís!" - vcelku normálně volatelná jména. Raději nechtějte vědět co mají v PP naši pesani a jak se s tím vyrovnáváme... I ten Durex by šel. Náš první pes se v roce 1993 jmnoval Iris. Prezervativy Durex tu ještě nebyly, jak myslíte, že se ty nejběžnější jmenovaly?... ano, Iris... no, přežil to, zkrátili jsme mu to na "Ajru" a už to bylo zcela ok.
Možná dotaz nebyl tak jasný, jak jsem si myslela.
Možnost vymyšlení jména pro štěně do PP od D, aby se dalo používat i v běžném životě.
Takže Durex asi ne, že? Těžko na něj bude volat Durex. No a říkat mu Alík, protože v PP má "blbé" jméno, to taky není úplně ono.
Nic méně, je to jedno, návrhy jsem předala kolegyni a snad mám jméno od D z krku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím vás pak sem jen napište jaké jméno z té záplavy to vyhrálo Pokud to nebude nakonec uplně jiné
Tak na kolegyni fenka nezbyla. Bude mít pejska. Narodili se 6.2. a bude to nakonec zřejmě Denim a budou mu říkat Deny. Líbil se ještě Daff, ale to neprošlo u chovatelky. Pro fenku měla jména Dafné a Debie (nebo Debora).

Fiona.Praha
napsal(a):
Tak na kolegyni fenka nezbyla. Bude mít pejska. Narodili se 6.2. a bude to nakonec zřejmě Denim a budou mu říkat Deny. Líbil se ještě Daff, ale to neprošlo u chovatelky. Pro fenku měla jména Dafné a Debie (nebo Debora).
Denim nic proti

Fiona.Praha
napsal(a):
Já to nevymýšlela, nejsem chovatel, nebudu majitel
Jen jsem se vrátila, abych sdělila, jak to dopadlo
Jasny.jen ze mi to prijde jak ten durex. Jeste me napadl Dexter-Dex.
napsal(a):
Jasny.jen ze mi to prijde jak ten durex. Jeste me napadl Dexter-Dex.
Hm, Dexter tu nikdo myslím nenapsal. To je hezké jméno a zkrácený Dex je vyloženě super. Můžu jí to ještě cinknout, ale myslím, že je rozhodnuto. Určitě od včera trénují volání na psa - Deny, Denýsku, Deníku...
aj
napsal(a):
Tohle ?
Jo, to se mi vybavilo, když jste tu laškovali o jeansovém oblečku a obojku
A já měla neodbytný pocit, že je to pánský parfém nebo voda po holení nebo... Jen jsem to nehledala na netu.
Přihodím jako "kmotra" k oblečku a obojku ještě parfém (jestli to ještě existuje), aby byl Denim dokonalý mladý pes