Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2015 18:30
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Se svým psem (křížencem DO) taháme pneumatiky a stále zvyšujeme zátěž a jde vidět že ho to baví, tak by mě zajímalo jestli se závodu ve weight pullingu můžou zúčastnit i jiná plemena než pittbulové? Nemáme nějaké vysoké ambice ale chtěli bychom to zkusit. A zajímalo by mě jak často a o kolik jste zvyšovali váhy a zda jste upravovali nějak jídelníček popřípadě co jste přidávali na klouby?

27.5.2015 20:12
apbtbreeder

XXX.XXX.10.3

Co je PITTBUL?

Pokud ma pes talent, netreba nic zvysovat, staci trenovat vytrvalost, krmit maso a vylepsovat motivaci, na zavodech bude tahat i bez zvysovani vahy.

Pokud talent nema, stejne se nepostavi na stupne vitezu.

Tahat mohou jakakoli plemena, existuji ruzne souteze a pohary. Treba v Uherskem Ostrohu.

27.5.2015 20:38
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

apbtbreeder napsal(a):
Co je PITTBUL?

Pokud ma pes talent, netreba nic zvysovat, staci trenovat vytrvalost, krmit maso a vylepsovat motivaci, na zavodech bude tahat i bez zvysovani vahy.

Pokud talent nema, stejne se nepostavi na stupne vitezu.

Tahat mohou jakakoli plemena, existuji ruzne souteze a pohary. Treba v Uherskem Ostrohu.

Pitbul, omlouvám se psala jsem to na mobilu který opravuje slova jak se mu zachce.

Maso krmíme, motivaci máme myslím že dobrou, taháme skoro každý den +- 50kg cca 500 metrů jen jako tréning tím způsobem že vedle něj běžím, to vypadá jakoby za sebou nic neměl.

Jinak mu zátěž zvýším a čekám ho v cílí a pobízím, zatím ale nevydrží déle jak 5 kol to už pak nejede naplno.

Ještě by mě zajímalo jaké doplňky na klouby, zatím máme alavis ale nevím jestli to stačí.

A nevíte náhodou kde zjistím něco o těch soutěžích? Kde budou probíhat atd.?

Díky.

27.5.2015 20:44
apbtbreeder

XXX.XXX.10.3

50 kg na 500 metru je zbytecne moc velka vaha. Zkuste si nejprve na nejake zavody zajet.

27.5.2015 20:48
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

apbtbreeder napsal(a):
50 kg na 500 metru je zbytecne moc velka vaha. Zkuste si nejprve na nejake zavody zajet.

Tak pes má 55kg a pokud bych na něm viděla že je to velká zátěž tak bych mu ubrala ale vážně běhá jako by nic neměl. Sama se divím. No právě že bych ráda zajela ale nevím kde to zjistit, nikdo z okolí tohle nedělá.

29.5.2015 06:34
apbtbreeder

XXX.XXX.38.0

Co pro vas je okoli?

29.5.2015 08:37
kerrynekk

XXX.XXX.53.73

apbtbreeder napsal(a):
Co pro vas je okoli?

Moravskoslezský kraj. A kraje okolo. Aby to zase nebylo přes celou republiku.

1.11.2015 13:59
shavoid

XXX.XXX.152.1

Ahoj všichni,
chtěla bych se zeptat - dá se rekreačně tahat i s lehčím psem? Mám borderu (cca 16 kg) a miluje tahání na postroji (resp. když jí mám na sedáku), navíc je to labil, který by neustále do něčeho fušoval a takhle se soustředí na svůj úkol, maká a nevymýšlí kraviny.
Nedávno jsem jí dala na tahání lehčí kládu a evidentně jí to bavilo, trochu se ale bojím, abych jí nějak nepředřela, je to opravdu magor, jakmile má zátěž, tak tahá jako o život, štěká u toho a často i zprudka vyběhne dopředu. Zátěž je samozřejmě zatím velmi lehká, nechám jí potahat maximálně 10 minut a pak jí nechám vychodit. A ještě by mne zajímalo, co nechávate psy tahat? Máte nějaké tipy na závaží, které bych mohla různě variovat?

1.11.2015 16:10
Clayton

XXX.XXX.104.9

shavoid napsal(a):
Ahoj všichni,
chtěla bych se zeptat - dá se rekreačně tahat i s lehčím psem? Mám borderu (cca 16 kg) a miluje tahání na postroji (resp. když jí mám na sedáku), navíc je to labil, který by neustále do něčeho fušoval a takhle se soustředí na svůj úkol, maká a nevymýšlí kraviny.
Nedávno jsem jí dala na tahání lehčí kládu a evidentně jí to bavilo, trochu se ale bojím, abych jí nějak nepředřela, je to opravdu magor, jakmile má zátěž, tak tahá jako o život, štěká u toho a často i zprudka vyběhne dopředu. Zátěž je samozřejmě zatím velmi lehká, nechám jí potahat maximálně 10 minut a pak jí nechám vychodit. A ještě by mne zajímalo, co nechávate psy tahat? Máte nějaké tipy na závaží, které bych mohla různě variovat?

Řetězy s velkými oky-asi půl metru dlouhé a přidává se kolik chcete.Hezky kopírují terén a nezasekávají se o kořeny.Cinkají.
Pneumatika-ta už je pro větší psy, pro vás možná od motorky.Někdy se zašprajcne o kameny, ale někomu to vyhovuje, že se pes naučí neřešit každé cuknutí.
Tahá se 1/8 až 1/3 váhy psa.Ta třetina je už ale u hodně trénovaných psů.Chce to dlouhý pohodlný postroj aby se váha hezky rozložila na celé tělo.Běhat po lesních a polních cestách nebo na trávě.Zajistit dostatek vody.Nad 15 °C je vedro.Tahat může jakékoliv (vyjma vyloženě mikropsů) plemeno a psi se krásně unaví.Mají pak svaly a tím pádem menší pravděpodobnost DKK.
Tak mush go!

1.11.2015 17:08
shavoid

XXX.XXX.152.1

Clayton napsal(a):
Řetězy s velkými oky-asi půl metru dlouhé a přidává se kolik chcete.Hezky kopírují terén a nezasekávají se o kořeny.Cinkají.
Pneumatika-ta už je pro větší psy, pro vás možná od motorky.Někdy se zašprajcne o kameny, ale někomu to vyhovuje, že se pes naučí neřešit každé cuknutí.
Tahá se 1/8 až 1/3 váhy psa.Ta třetina je už ale u hodně trénovaných psů.Chce to dlouhý pohodlný postroj aby se váha hezky rozložila na celé tělo.Běhat po lesních a polních cestách nebo na trávě.Zajistit dostatek vody.Nad 15 °C je vedro.Tahat může jakékoliv (vyjma vyloženě mikropsů) plemeno a psi se krásně unaví.Mají pak svaly a tím pádem menší pravděpodobnost DKK.
Tak mush go!

Super, díky za rady :), bude vám to znít asi hloupě, ale kde se dá takový řetěz dobře koupit? Máme postroj "faster" od ZeroDC, ten by mohl stačit, co myslíte? Kupovat bordeře postroj na pulling mi přijde zbytečné. Takže při její váze jí už mohu dát ty 2 kg? Přijde mi, že ona ty lehčí zátěže absolutně nevnímá, vyrazí jak střelená. A ještě se chci zeptat, setkala jste se s tím, že by pes u tahání neustále štěkal? Ona je celkem uřvaná i při cannicrosu, jakmile nabereme větší rychlost, tak začne hystericky štěkat.. a při tahání to samé.

1.11.2015 19:03
Clayton

XXX.XXX.104.9

shavoid napsal(a):
Super, díky za rady :), bude vám to znít asi hloupě, ale kde se dá takový řetěz dobře koupit? Máme postroj "faster" od ZeroDC, ten by mohl stačit, co myslíte? Kupovat bordeře postroj na pulling mi přijde zbytečné. Takže při její váze jí už mohu dát ty 2 kg? Přijde mi, že ona ty lehčí zátěže absolutně nevnímá, vyrazí jak střelená. A ještě se chci zeptat, setkala jste se s tím, že by pes u tahání neustále štěkal? Ona je celkem uřvaná i při cannicrosu, jakmile nabereme větší rychlost, tak začne hystericky štěkat.. a při tahání to samé.

Štěkání až kňučení je naprosto přirozené.Vyplavuje emoce soutěživosti.Paniku při startu Vám asi nemusím popisovat.
Faster je v pohodě.Nejsou vhodné krátké vodící postroje např. Manmat ''Guard''.
Taky jsem si kdysi chtěla koupit řetězy, pak jsem si to rozmyslela.Nechtělo se mi to tahat. Ale když napíšete holkám z http://www.behejsepsem.cz/, určitě Vám poradí.Dělají společné tréninky a tam se tahají i řetězy.Říkaly mi, kde se kupují, ale já jsem sklerotik.

Dr.46

22.12.2020 00:25
Dr.46

XXX.XXX.100.138

Koukni se na tyto organizace. doporučuji znalost angličtiny nebo najít lidi co se tomu věnují.
APA Europe - www.apa-europe.de
EPF - europeanpullingfederation.com tuším, že mají i oficiální dráhu v Ostravě
UPF - unifiedweightpullfederation.com
IWPA - www.iwpa.net

Přidejte reakci

Přidat smajlík