Dobrý den,
mám dvouletou fenu. Od prvního hárání má problém, kdy zhruba první 4 dny hárání nemůže čůrat. Pokaždé si jen dřepne a nic a nebo jen velmi málo. Krize začíná večer, kdy chodí po bytě a neustále kňučí, že potřebuje ven, Když ven jdeme, tak se stejně vůbec nevyčůrá. A tak to je pořád dokola. Vždy pak skončíme na veterině, kde dostane injekci nějakých diuretik, vyprázdní se a je klid. Teď už jsme poučení, takže tabletky máme doma a vždy když dojde k tomuto problému, tak tabletku dostane. Co mě zajímá je, jestli s tímto máte někdo zkušenost a zda-li nemá třeba někdo nějakou radu jak se tabletám vyhnout.
Problém způsobuje velký otok okolo močové trubice. Taky ZVAŽUJI, jestli teda nebude do budoucna lepší kastrace a to z důvodu, že na feně chovat stoprocentně nemám v úmyslu.
Předem všem děkuji za rady.
Přeji hezký večer.
veronique.
napsal(a):
Dobrý den,
mám dvouletou fenu. Od prvního hárání má problém, kdy zhruba první 4 dny hárání nemůže čůrat. Pokaždé si jen dřepne a nic a nebo jen velmi málo. Krize začíná večer, kdy chodí po bytě a neustále kňučí, že potřebuje ven, Když ven jdeme, tak se stejně vůbec nevyčůrá. A tak to je pořád dokola. Vždy pak skončíme na veterině, kde dostane injekci nějakých diuretik, vyprázdní se a je klid. Teď už jsme poučení, takže tabletky máme doma a vždy když dojde k tomuto problému, tak tabletku dostane. Co mě zajímá je, jestli s tímto máte někdo zkušenost a zda-li nemá třeba někdo nějakou radu jak se tabletám vyhnout.
Problém způsobuje velký otok okolo močové trubice. Taky ZVAŽUJI, jestli teda nebude do budoucna lepší kastrace a to z důvodu, že na feně chovat stoprocentně nemám v úmyslu.
Předem všem děkuji za rady.
Přeji hezký večer.
Mne to dela fenka take kdyz hara, dozaduje se, ze chce ven, a tam proste znackuje, cvrkne a jdeme domu za chvili zase...ale neni to nemoc jen proste pise potencionalnim zenichum pesemesky
Ta vase pri tom ucvrknuti knuci?
veronique.
napsal(a):
Právě že ona ani neoznačkuje. Prostě se snaží a nic. Když dostane tabletu, tak se hooooodně vyčůrá a jde spát. Takže tímhle to není. Jen, že jsem od nikoho nic takového neslyšela a ani s tím nikdo z okolí nemá zkušenosti. Tak jsem se chtěla zeptat taky.
A jste si jista ze ani kapka nekapne? Ja jsem se tedy nikdy nedivala jestli je tam kapka nebo ne.Je to tezke takto bez podivani se k tomu vyjadrit, jen uvazuji jestli treba nelecite normalni projevy.To, ze se po diureticich hodne vycura je logicke.Take by to nebylo jen vecer ale porad, u nas take behame hlavne vecer, ale fakt to prikladam harani, protoze to zase samo odezni.Muze holky take bolet brisko a mit proto castejsi nuceni na moceni.
Nicmene kastrace je dobra volba pokud nechcete na fene chovat.
No, tak když už jdu po 20té za sebou ven, tak to sleduji.
Během dne nemám takový přehled, protože když jsme v práci bývá na zahradě. No, nevím. Kdyby chtěla jen značkovat, tak by podle mne v tomhle chování pokračovala i po tom, co se jí podaří se pořádně vyvenčit. Jenže jakmile ji tablety zaberou a povede se jí to, tak jde normálně na místo a spí. No, nevím... Asi přetrpíme (to neberte špatně, mě to zase tolik neobtěžuje, že bychom ji kastrovali z naší pohodlnosti) tohle hárání a podstoupíme kastraci. Je mi ji takhle už i líto. Navíc občas přijde i falešná březost po hárání.