Fena, hárání - problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2015 18:49
veronique.

XXX.XXX.185.193

Dobrý den,
mám dvouletou fenu. Od prvního hárání má problém, kdy zhruba první 4 dny hárání nemůže čůrat. Pokaždé si jen dřepne a nic a nebo jen velmi málo. Krize začíná večer, kdy chodí po bytě a neustále kňučí, že potřebuje ven, Když ven jdeme, tak se stejně vůbec nevyčůrá. A tak to je pořád dokola. Vždy pak skončíme na veterině, kde dostane injekci nějakých diuretik, vyprázdní se a je klid. Teď už jsme poučení, takže tabletky máme doma a vždy když dojde k tomuto problému, tak tabletku dostane. Co mě zajímá je, jestli s tímto máte někdo zkušenost a zda-li nemá třeba někdo nějakou radu jak se tabletám vyhnout.
Problém způsobuje velký otok okolo močové trubice. Taky ZVAŽUJI, jestli teda nebude do budoucna lepší kastrace a to z důvodu, že na feně chovat stoprocentně nemám v úmyslu.

Předem všem děkuji za rady.
Přeji hezký večer.

28.5.2015 18:58
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

veronique. napsal(a):
Dobrý den,
mám dvouletou fenu. Od prvního hárání má problém, kdy zhruba první 4 dny hárání nemůže čůrat. Pokaždé si jen dřepne a nic a nebo jen velmi málo. Krize začíná večer, kdy chodí po bytě a neustále kňučí, že potřebuje ven, Když ven jdeme, tak se stejně vůbec nevyčůrá. A tak to je pořád dokola. Vždy pak skončíme na veterině, kde dostane injekci nějakých diuretik, vyprázdní se a je klid. Teď už jsme poučení, takže tabletky máme doma a vždy když dojde k tomuto problému, tak tabletku dostane. Co mě zajímá je, jestli s tímto máte někdo zkušenost a zda-li nemá třeba někdo nějakou radu jak se tabletám vyhnout.
Problém způsobuje velký otok okolo močové trubice. Taky ZVAŽUJI, jestli teda nebude do budoucna lepší kastrace a to z důvodu, že na feně chovat stoprocentně nemám v úmyslu.

Předem všem děkuji za rady.
Přeji hezký večer.

Mne to dela fenka take kdyz hara, dozaduje se, ze chce ven, a tam proste znackuje, cvrkne a jdeme domu za chvili zase...ale neni to nemoc jen proste pise potencionalnim zenichum pesemesky
Ta vase pri tom ucvrknuti knuci?

28.5.2015 19:44
veronique.

XXX.XXX.185.193

Právě že ona ani neoznačkuje. Prostě se snaží a nic. Když dostane tabletu, tak se hooooodně vyčůrá a jde spát. Takže tímhle to není. Jen, že jsem od nikoho nic takového neslyšela a ani s tím nikdo z okolí nemá zkušenosti. Tak jsem se chtěla zeptat taky.

28.5.2015 19:56
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

veronique. napsal(a):
Právě že ona ani neoznačkuje. Prostě se snaží a nic. Když dostane tabletu, tak se hooooodně vyčůrá a jde spát. Takže tímhle to není. Jen, že jsem od nikoho nic takového neslyšela a ani s tím nikdo z okolí nemá zkušenosti. Tak jsem se chtěla zeptat taky.

A jste si jista ze ani kapka nekapne? Ja jsem se tedy nikdy nedivala jestli je tam kapka nebo ne.Je to tezke takto bez podivani se k tomu vyjadrit, jen uvazuji jestli treba nelecite normalni projevy.To, ze se po diureticich hodne vycura je logicke.Take by to nebylo jen vecer ale porad, u nas take behame hlavne vecer, ale fakt to prikladam harani, protoze to zase samo odezni.Muze holky take bolet brisko a mit proto castejsi nuceni na moceni.
Nicmene kastrace je dobra volba pokud nechcete na fene chovat.

28.5.2015 21:55
veronique.

XXX.XXX.248.219

No, tak když už jdu po 20té za sebou ven, tak to sleduji.
Během dne nemám takový přehled, protože když jsme v práci bývá na zahradě. No, nevím. Kdyby chtěla jen značkovat, tak by podle mne v tomhle chování pokračovala i po tom, co se jí podaří se pořádně vyvenčit. Jenže jakmile ji tablety zaberou a povede se jí to, tak jde normálně na místo a spí. No, nevím... Asi přetrpíme (to neberte špatně, mě to zase tolik neobtěžuje, že bychom ji kastrovali z naší pohodlnosti) tohle hárání a podstoupíme kastraci. Je mi ji takhle už i líto. Navíc občas přijde i falešná březost po hárání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík