Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2015 13:23
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím. Na těch samých kovových schodech si náš pes strhl již druhý dráp. Potřebujeme nějaké triky, které jí budeme doma učit, ať jí zabavíme, když nám tři týdny opět nebude moct běhat. Cvičitelka navrhovala, ať učíme nějak práci s tlapkami, nějaké zóny a další, ale neměla čas rozebírat. Nemáte nějaké tipy? Aby jí to pomohlo s koordinací, protože po těch schodech chodí psi 4 a jen ta naše si dvakrát strhne dráp...
Zbylé triky asi vezmu ze 101 psích triků a naučíme jí nějaké blbosti jako kuk, styď se, nose touch,...

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2015 13:41

beastije napsal(a):
Zdravím. Na těch samých kovových schodech si náš pes strhl již druhý dráp. Potřebujeme nějaké triky, které jí budeme doma učit, ať jí zabavíme, když nám tři týdny opět nebude moct běhat. Cvičitelka navrhovala, ať učíme nějak práci s tlapkami, nějaké zóny a další, ale neměla čas rozebírat. Nemáte nějaké tipy? Aby jí to pomohlo s koordinací, protože po těch schodech chodí psi 4 a jen ta naše si dvakrát strhne dráp...
Zbylé triky asi vezmu ze 101 psích triků a naučíme jí nějaké blbosti jako kuk, styď se, nose touch,...

Děkuji.

Promiňte, ale co to máte za schody?

1.6.2015 13:50
beastije

XXX.XXX.205.71

My nic, ale prarodice maji takove ty kovove, ctvereckove s protiskluzem.
Jak rikam, ostatni psi s tim nemaji problem, prarodice maji psa normalne denne na zahrade a pres ty schody chodi tisickrat. Dokonce i ta nase tam jezdi odmala, a schodu se neboji. Jen je tele.

1.6.2015 14:06

beastije napsal(a):
Jak rikam, ostatni psi s tim nemaji problem, prarodice maji psa normalne denne na zahrade a pres ty schody chodi tisickrat. Dokonce i ta nase tam jezdi odmala, a schodu se neboji. Jen je tele.

Aha, tak ať se jí to brzy vyléčí smajlík

1.6.2015 14:49
saty

XXX.XXX.10.1

beastije napsal(a):

Máme stejné schody, ale tenhle problém díky bohu neznám a to po nich běhá 5 psů a 6 koček.. tak vám taktéž neporadím.

1.6.2015 15:08
anonymx

XXX.XXX.236.4

Obavam se, ze je to prakticky neproveditelne. Kdyby byla sama, tak by to slo, ale jak pobezi ve smecce tak se neovladne.a jeste.kdyz u toho nebudete...

1.6.2015 15:38
beastije

XXX.XXX.205.71

No, me budou stacit nejake ty cviky, pouzijeme je pak kdyztak na zony v agility. Takove to dotkni se packou tady...

Mame obecne problem, nechali jsme ji tri tydny chudinku se lecit, a misto toho nam zvlcela, neposloucha, taha, neaportuje, ... nase vina, meli jsme vic trenovat
Takze chceme udelat nejake zabavne sezeni, trosku ji vybit psychicky.

1.6.2015 18:36
tapina

XXX.XXX.211.82

Můžete třeba zkusit nacvičit něco v tomto stylu, myslím, že to pomůže s koordinací a soustředěním. https://www.youtube.com/watch?v=elKsANmYVTI
Jinak s dotkni se packou tady můžete zhasínat světla, zavírat dveře, šuplíky, plácnout si, s čumákem taky ledacos; než to všechno vymyslíte, bude "chudinka" zdravá ;)

Nemá třeba ty drápy moc dlouhé nebo nemáte nějakou teorii, proč se opakovaně zachytává? Je to když běží nahoru nebo dolů? My tu máme taky takové schody a pravdou je, že málokterý pes po nich chce jít (ale asi spíš z toho důvodu, že jsou "průhledné", myslela jsem si.).

1.6.2015 19:23
anonymx

XXX.XXX.236.4

To si ten drap uplne.vytrhne? Asi blba velikost packy. Nejde ty schody prekryt?

2.6.2015 10:56
beastije

XXX.XXX.205.71

Jeden si úplně strhla, druhý si tak naštípla, jenže teď jí to krvácí a vet říkal, že se to bude muset v narkóze sundat :( Jdeme dnes.

To video je super, má zajímavý přístup. Já sice klikr nepoužívám a nemám tak klidného psa, ta moje, jak se chvíli nic neděje, už sedí předemnou a kouká na ty pamlsky, ale snad to půjde. Včera jsme chvíli trénovali nose touch, koukala na mě, co po ní chci :)

Dnes hladovka, takže žádný trénink, bez pamlsku mi moc neudělá.

2.6.2015 11:18
anonymx

XXX.XXX.27.66

Teda nechci nic říkat špatného o vašem veterináři, ale těchto úrazů už jsem se svými psy měla docela dost a ještě se mi nestalo, že by si vytrhli celý dráp z lůžka. Kolikrát to vypadalo ošklivě a veterinář prostě odstranil poškozené (bez narkozy), zabrousil, maximálně kauterizoval a dál se nic neřešilo. Na běhání dostali botičku (protože je to citlivé), doma jsme jí sundali, psiska si to sama vyčistila a bylo. Fakt je, že je to na dlouho než dráp doroste,.

2.6.2015 11:21
anonymx

XXX.XXX.27.66

Beastije- práce se psem je asi špatně, nemůže koukat na pamlsky, tak se to nedělá. Dnes nemůžete cvičit, má hladovku, ale nejde to brát tak, že "bez pamlsku nic neudělá", to je úplně špatně. Nemůžete cvičit, protože jí nemůžete odměnit pamlskem, ale co pochvala, co hra?

2.6.2015 11:45
beastije

XXX.XXX.205.71

Anonymx: na pamlsky funguje mnohem lepe, nez na pochvalu. Hra ted neni moc mozna, pri tahani se o uzel se ji packa rozkrvaci, micek ji nemuzu hodit, protoze pak beha a zase ji to krvaci. Na klidovy resim jsou pamlsky nejlepsi. Je pravda, ze zanedbavam odmenovani jinak, protoze pro pamlsek udela vse na svete ( ale ano, ocni kontakt na me)

A na uceni se novych triku jsou pamlsky rozhodne lepsi nez micek, protoze je mnohem vic motivovana. Vcera jsem cetla kus tech 101 psich triku, zajimave tipy i na odmenovani ( sekvence slovni pochvala, pohlazeni, pamlsek) kterou rozhodne vyzkousim, ted odmenuji zaroven slovne a zaroven pamlskem. Na nejake placani na hlave si nepotrpi, a to je pritom hrozny mazel.

2.6.2015 12:01
anonymx

XXX.XXX.27.66

No a máme to, ta nejpodstatnější chyba je ve vašem posledním příspěvku. NIKDY nesmíte odměňovat ZÁROVEŇ slovně a pamlskem, pak se nedivte, že když nevidí pamlsek, nic neudělá.
Pamlsek musí být schovaný tak, aby ho pes neviděl (v kapse), pochvala, pár vteřin pauza a pamlsek. Ví jí neodměňujete, ale lákáte na pamlsky.

2.6.2015 12:03
beastije

XXX.XXX.205.71

Vida, ja myslela, ze odmena musi byt okamzita ( kvuli oblouku, tomu za co odmenuji,...) a ze odmena je pamlsek. Dobre slovni, pockat ( ci vylovit pamlsek) a pak teprve dat.
I u uceni novych triku, kde se casto na pamlsky laka?
Dekuji.

2.6.2015 12:26
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ono to není tak jednoduché. To je chyba všech začátečníků, když říkají "ale když mám pamlsek, tak udělá všechno"... napíšu to jednodušše:a česky:
1. Pochvala je odměna
2. Pamlsek je motivace a super odměna.
Když učím něco nového je spousta metod jak, navádění, zachycení,...
Musíte se naučit spolu komunikovat, najít si pochvalu, která psovi řekne ano, děláš to dobře, takhle pokračuj - třeba jo, ano, to je ono, šikovná,... (jedno z toho si vybrat), tady je třeba dobrý pro někoho klikr) ze začátku odměnit pamlskem i malý krůček k provedení žádoucího po této pochvale), ale jakmile vidíte, že už ví co po ní chcete, jen pochválit a postupovat dál. Pamlsky postupně snižovat. Pes velmi rychle pochopí, že po téhle pochvale není konec a ještě něco bude následovat.
3. Finální pochvala, která činnost ukončuje - super, výborně a následuje velikánská pochvala a odměna (pamlsek, hra apod. To je právě ten rozhovor se psem.
Jak u vás vypadá oční kontakt?

2.6.2015 12:53
tapina

XXX.XXX.211.82

beastije napsal(a):
Jeden si úplně strhla, druhý si tak naštípla, jenže teď jí to krvácí a vet říkal, že se to bude muset v narkóze sundat :( Jdeme dnes.

To video je super, má zajímavý přístup. Já sice klikr nepoužívám a nemám tak klidného psa, ta moje, jak se chvíli nic neděje, už sedí předemnou a kouká na ty pamlsky, ale snad to půjde. Včera jsme chvíli trénovali nose touch, koukala na mě, co po ní chci :)

Dnes hladovka, takže žádný trénink, bez pamlsku mi moc neudělá.

Naše měla párkrát stržený dráp, co napůl visel, krvácí to pořád dokola, protože to ten fragment napíná, dráždí. Dráp nesroste. Jistě by odrostl, ale to by ta packa nemohla být dost dlouho v zátěži. Nejlépe to co nejdříve po úraze, v čistotě, strhnout. Krvácí to, ale dá se. Když to uděláte fakt brzo, ani bolesti není moc. Desinfekce, krytí, viz anonymx. Osobně bych se narkoze snažila vyhnout... pro příště. Ps. Na pamlsky nalákat, naučte ten nose touch, třeba se vám lákání povede odbourat, systematický postup pomůže soustředit. Zdar!

2.6.2015 14:06
beastije

XXX.XXX.205.71

Tapina: my jsme naopak dost dlouho doufali, ze to bude vporadku, mela jen prasklinu na tom drapu. Jenze jak to rozbehala, tak se to vic rozsklebilo ale stale nijak viditelne a ted to na to luzko tlaci a krvaci to. Uz je uspana a uz ji to trhaji :( Ani malinko se ji to nevikla, jinak by si to strhla sama tim jejim litanim.

Ale bylo by to rozhodne snazsi :D.

3.6.2015 08:05
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak jsem dnes koukala, na ten nas ocni kontak a ono huby
Prikaz, splni, pochvalim, pohladim ( uhyba, nema to moc rada na hlave) smatam do kapsy. Celou dobu sleduje ruku v kapse, kapsu, ruku a pamlsek. Kdyz se zastavim a ukazu si na oci, na par vterin se podiva ale osciluje mezi ocima a pamlskem.

Nekde jsem neco zanedbala. Nejaka naprava? Casu ted na to bude dost :)

Btw jaky pouzivate slovni prikaz na nousetouch?
Dekuji.

3.6.2015 08:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Dříve býval oční kontakt o vztahu...

3.6.2015 08:24
Clayton

XXX.XXX.143.185

beastije napsal(a):
Tak jsem dnes koukala, na ten nas ocni kontak a ono huby
Prikaz, splni, pochvalim, pohladim ( uhyba, nema to moc rada na hlave) smatam do kapsy. Celou dobu sleduje ruku v kapse, kapsu, ruku a pamlsek. Kdyz se zastavim a ukazu si na oci, na par vterin se podiva ale osciluje mezi ocima a pamlskem.

Nekde jsem neco zanedbala. Nejaka naprava? Casu ted na to bude dost :)

Btw jaky pouzivate slovni prikaz na nousetouch?
Dekuji.

Na povel nosetouch se používalo vždycky jenom TOUCH.

3.6.2015 08:37
beastije

XXX.XXX.205.71

rapotacka11 napsal(a):
Dříve býval oční kontakt o vztahu...

Nerikam, ze neni. Jen o jeji mvztahu s pamlskem :) Ja na ni treba taky koukam, takze ja mam vztah k ni, ona k pamslku :D.

3.6.2015 09:16
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nojo, to je to vaše lákání na pamlsek. Udělejte něco, co jí donutí se na vás podívat nebo si na to najděte nějaký povel (u nás je to k noze), jak se podívá, utvrďte jí v tom jemnou pochvalou a cvik ukončete, tj. až potom sáhněte pro pamlsek a úplně nejlepší by bylo pro něj nesahat, ale mít ho schovaný v ruce aby o něm nevěděla.

3.6.2015 14:27
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak, zkousela jsem to. Prikaz, splni, slovni pochvala, pomazleni/poplacani. Pamlsek v ruce, jak ji ho chci dat, tak na to hned kouka. Takze si ukazu na oci a dokud se mi do nich nediva a pak ji ho nedam

Je to tak spravne?

3.6.2015 16:41
anonymx

XXX.XXX.135.240

Ale to je v poradku. Pokud cvik udela, pochvalite ji.a tim cviceni ukoncite, je to v poradku. Jde o to, ze se diva.na vas na povel a ne po ruce. Zkousejte dal, pred tim jste psala, ze.bez pamlsku nic neudela a ono to nebude tak hrozne.

3.6.2015 17:50
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

beastije napsal(a):
Tak, zkousela jsem to. Prikaz, splni, slovni pochvala, pomazleni/poplacani. Pamlsek v ruce, jak ji ho chci dat, tak na to hned kouka. Takze si ukazu na oci a dokud se mi do nich nediva a pak ji ho nedam

Je to tak spravne?

Neni potreba delat nic aby se na vas pes podival.Pes se na vas urcite behem dne mnohokrat podiva sam od sebe -mejte u sebe pamlsky a vzdy, kdyz se na vas podiva psa odmente-bez povelu.Jakmile pochopi, ze kdyz se na vas podiva dostane kokino, zacne na vas koukat casto, teprve pak pridejte v prubehu koukani!povel-my mame:"divej".Nadale odmenujte podivani s vyslovenym povelem a postupne predsouvejte povel pred podivani se a prestante odmenovat kouknuti bez povelupouze ty s povelem a je to!smajlík

3.6.2015 17:52
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Psovi musite napred "rici" a to prakticky, co vas povel znamena nez ho zacnete jako povel pouzivat a to je to, co popisuji vyse.

3.6.2015 17:54
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Pes nema vedet ze u sebe pamlsky nekdy mate a nekdy ne. Zadne viditelne noseni pamlsku pamlskovniky a tak.Nejlepe je kdyz si pes mysli, ze pamlsky mate u sebe poradsmajlík

3.6.2015 17:57
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

beastije napsal(a):
Anonymx: na pamlsky funguje mnohem lepe, nez na pochvalu. Hra ted neni moc mozna, pri tahani se o uzel se ji packa rozkrvaci, micek ji nemuzu hodit, protoze pak beha a zase ji to krvaci. Na klidovy resim jsou pamlsky nejlepsi. Je pravda, ze zanedbavam odmenovani jinak, protoze pro pamlsek udela vse na svete ( ale ano, ocni kontakt na me)

A na uceni se novych triku jsou pamlsky rozhodne lepsi nez micek, protoze je mnohem vic motivovana. Vcera jsem cetla kus tech 101 psich triku, zajimave tipy i na odmenovani ( sekvence slovni pochvala, pohlazeni, pamlsek) kterou rozhodne vyzkousim, ted odmenuji zaroven slovne a zaroven pamlskem. Na nejake placani na hlave si nepotrpi, a to je pritom hrozny mazel.

Placani po hlave je pro mnohe psy trest, nepouzivat pokud to vasemu psovi vadi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík