Uživatel s deaktivovaným účtem

Moji psi jsou těch 9 hodin maximálně.
Díky pohyblivé pracovní době několika členů rodiny, jsou u nás psiska samotná max. tak 3-4 hodiny (vkuse). Dohromady přes den jsou pak samotná nejdéle 5-6 hodin (jsou zavření v baráku, venku zůstávat nechtějí), kdy se vyspí, odpočinou si, a jen co přijdeme večer všichni domů, hurá zlobit.
Devět hodin se mi zdá docela dost, co takhle zkusit zajistit venčení?
Mám 8-mi měsíčního malého knírače.
Bydlím na vesnici, máme domek se zahrádkou, ale samotného bych ho venku nenechala. Od 4 měsíců je zvyklý doma být sám cca od 7:00 - do 17:00 hod. Tedy 10 hodin. (Tedy sám úplně není jsou tam s ním 2 kočky
Doma je hodný, spí, hraje si, nic neničí, nepláče...vždycky nás vítá "rozespalý divoch".
Od 7-mi měsíců je již i 100% čistotný, prostě nic neudělá.
Ráno jsem s ním ale vždy skoro hodinu venku na volno, odpo min.2 hodiny a pak je s námi až do setmění na zahradě a pak se jde ještě na večerní venčení.
Víkendy až na pár vyjímek je celý den s námi na výletech, cvičáku, výstavě...
Myslím, že nestrádá, tedy nestěžuje si
Bohužel, do práce chodit musíme a dojíždíme za ní každý den 40 km. Pořízení psa jsme zvažovali (a odkládali) 5 let. Pak jsme si řekli, že by si psa mohli pořídit jen lidé nepracující, na mateřské, důchodci nebo ti, co pracují na půl úvazku a šli jsme do toho. I když se nám líbí spousta plemen, vybrali jsme pejska malého a přizpůsobivého, ne takového, co vyžaduje bezpodmínečně 1/2 dne venku. Myslím, že jsme vybrali dobře...
Mám už právě ročního vlčouna, ráno chodíme běhat a odpoledne jsme v lese, v práci budu 8,5 hodiny než dojedu domů tak je to 9 hodin. S tím, že některé dny manžel odchází až v devět a kolem jedné či druhé občas chodí domů spolubydlící - někdy se to ale sejde tak že bude muset vydržet těch 9 hodin. tak snad to zvládne :).
Myslím si, že je to o tom, jak je pes zvyklý, prostě jaký má "denní rituál".
Před 14-ti dny jsme byli st- ne v penzionu v Orlických horách. Takže pohromadě 24 hodin v kuse několik dní..rituál zcela jiný..
V pondělí jsme se ráno chystali do práce, psisko se už chystalo s námi Vysvětlili jsme mu, že "jedeme do práce, vydělávat na dobrotky" - tomu už rozumí
Soused říkal, že asi hodinu plakal...pak už byl hodný a v úterý už zase pohoda, už věděl - ráno, jdou do práce..přijdou odpo...
Bohužel, i těch devět hodin... A kromě stop na kuchyňském stole, obráceného odpadkového koše /vždycky, i když je vždycky poctivě vynesený před odchodem do práce/, a rozvrtaného přehozu přes gauč nevidím žádná negativa. Už jsem musel zůstat v práci 12 hodin, a přežili v klidu. I když mě jich bylo líto, prostě to nešlo jinak.
Stávající pes má díky školou povinným dětem a manželovi pracujícímu většinou z domova většinou doma společnost. Ti předchozí však zůstavali samotní cca 9 až 10 hodin a zvládali to bez problémů.
Souhlasím s Hanele, že není potřeba z toho dělat nějaké drama - pes se umí velice dobře přizpůsobit dennímu režimu majitele a upravit podle něj svůj biorytmus.
Já znám i extrémní případ fenečky, která je doma 14 hodin a po návratu panička musí prosit, aby byla tak hodná a šla se vyčůrat.
Já mám psa venku, ale přes 10 hodin ho samotného nenecháváme. Když se hárá, umí být klidně doma a předpokládám, že spí. Většinou ji jedna ze dvou kamarádek chodí pustit vyčůrat a trochu ji pomazlit, ale těch 9 hodin prostě doma je.
Já mám to štěstí, že jsem mohla do jisté míry přizpůsobit práci psům. Ale je spousta rodin, kde je pes sám minimálně 9 hodin, prac. doba je normálně 8,5 h + cesta. Plno psů to zvládá bez problémů. Akorát to sem mnozí majitelé nenapíší, protože by se vystavovali napadání některých zde přispívajících, že nemají psa mít, když na něj nemají čas. Jenže psů je čím dál víc a pracovní nároky se všude také zvyšují. Takže mě nikdo nepřesvědčí, že psa mají jen ti, kteří ho nechávají samotného max.5 hodin. To prostě není možné. Někde se vystřídají ve venčení s dětmi, ale mnoho lidí má psa a ne děti (nebo už velké). Tytam jsou doby, kdy každý dělal "jen" 8 hodin a ještě měl práci 5 minut od domu. Všechno je to o tom, na jaký režim svého psa navyknete.
koňadra
napsal(a):
Já mám to štěstí, že jsem mohla do jisté míry přizpůsobit práci psům. Ale je spousta rodin, kde je pes sám minimálně 9 hodin, prac. doba je normálně 8,5 h + cesta. Plno psů to zvládá bez problémů. Akorát to sem mnozí majitelé nenapíší, protože by se vystavovali napadání některých zde přispívajících, že nemají psa mít, když na něj nemají čas. Jenže psů je čím dál víc a pracovní nároky se všude také zvyšují. Takže mě nikdo nepřesvědčí, že psa mají jen ti, kteří ho nechávají samotného max.5 hodin. To prostě není možné. Někde se vystřídají ve venčení s dětmi, ale mnoho lidí má psa a ne děti (nebo už velké). Tytam jsou doby, kdy každý dělal "jen" 8 hodin a ještě měl práci 5 minut od domu. Všechno je to o tom, na jaký režim svého psa navyknete.
Naprosto souhlasím. My ač doma máme psiska samotné jen pár hodin, máme prostě štěstí v tom, že doma bydlí čtyři lidé s různými pracovními dobami. Pokud bych bydlela sama, musela by mi fenka taky doma vydržet víc než 9 hodin sama. Pracovní dobu mám šílenou a o cestě ani nemluvím.
Pes je schopný se přizpůsobit a nevyvenčit se, ale zase si myslím, že pokud člověk má možnost (rodina, přátelé), je dobré psíka min. jednou vyvenčit. Pokud ta možnost není, nedá se svítit.
Náš první pes zůstával doma celé dny sám (8-10 hodin) na zahradě a nikdy mi nepřipadlo, že by nějak extrémně strádal.
Ad Koňadra - mluvíte mi z duše.
Taky často poslouchám, jaký je můj pes chudák, když je doma 10 hodin sám a jaký mají oproti němu skvělý život jejich psi.
Ovšem, že Ti psi stráví celý život na dvoře a kousku (beztak na zeminu ušlapanou) zahrady, to už neřeší a v lepším případě ještě nejsou na řetězu (bohužel i tací tu jsou )
Můj pes je sice těch 10 hodin přes týden doma sám (ale má plochu 140 m2) a může si doma běhat kde chce, nebo i spát na přehozu v posteli, a po našem návratu následují dlouhé procházky, o víkendech výlety (vč. hradů a zámků...z důvodů dobré socializace a setkávání se s různými vjemy), to jim už ani nevysvětluji. Z legrace si s manželem říkáme, že psisko žije kulturněji, než některé děti v naší vísce
HANELE77
napsal(a):
Ad Koňadra - mluvíte mi z duše.
Taky často poslouchám, jaký je můj pes chudák, když je doma 10 hodin sám a jaký mají oproti němu skvělý život jejich psi.
Ovšem, že Ti psi stráví celý život na dvoře a kousku (beztak na zeminu ušlapanou) zahrady, to už neřeší a v lepším případě ještě nejsou na řetězu (bohužel i tací tu jsou )
Můj pes je sice těch 10 hodin přes týden doma sám (ale má plochu 140 m2) a může si doma běhat kde chce, nebo i spát na přehozu v posteli, a po našem návratu následují dlouhé procházky, o víkendech výlety (vč. hradů a zámků...z důvodů dobré socializace a setkávání se s různými vjemy), to jim už ani nevysvětluji. Z legrace si s manželem říkáme, že psisko žije kulturněji, než některé děti v naší vísce
Tak a teď mi, prosím pěkně, povězte, do kterých hradů a zámků mohou psi. K nám totiž nesmí. :(
Tohle by stálo za to vyzkoušet jako socializaci pro mojí fenku, pořád se trochu bojí davů a cizích prostředí.
mishule
napsal(a):
Tak a teď mi, prosím pěkně, povězte, do kterých hradů a zámků mohou psi. K nám totiž nesmí. :(
Tohle by stálo za to vyzkoušet jako socializaci pro mojí fenku, pořád se trochu bojí davů a cizích prostředí.
Tak naposled to byly o víkendu Dačice, ale jinak jsme neměli problém nikde a že jsme toho už navštívili.
Je pravda, že je to dost o lidech. V jednom nejmenovaném v Jižních Čechách nás jedna průvodkyně odmítla vzít a když jsme odcházeli, vyběhla za námi druhá, že když to na ni neřekneme, tak můžeme jít s ní a další výpravou.
"Přece takový hezký a hodný pejsek nemůže nikomu vadit" - řekla...
Je teda pravda, že pes je v tašce (chci si koupit psí batoh, přece jen se už se svými 8-mi kily na jednom rameni pronese).
Jediný problém byl zámek ve Žďáru nad Sázavou - odůvodnili to, že se jde do kaple, a tam pes nesmí
Hodili jsme si s přítelem korunou a na prohlídku jsem šla já
HANELE77
napsal(a):
Tak naposled to byly o víkendu Dačice, ale jinak jsme neměli problém nikde a že jsme toho už navštívili.
Je pravda, že je to dost o lidech. V jednom nejmenovaném v Jižních Čechách nás jedna průvodkyně odmítla vzít a když jsme odcházeli, vyběhla za námi druhá, že když to na ni neřekneme, tak můžeme jít s ní a další výpravou.
"Přece takový hezký a hodný pejsek nemůže nikomu vadit" - řekla...
Je teda pravda, že pes je v tašce (chci si koupit psí batoh, přece jen se už se svými 8-mi kily na jednom rameni pronese).
Jediný problém byl zámek ve Žďáru nad Sázavou - odůvodnili to, že se jde do kaple, a tam pes nesmí
Hodili jsme si s přítelem korunou a na prohlídku jsem šla já
Díky za odpověď. :)
Zkusím se poptat po okolních památkách, kam by směl pes a kam ne. Přeci jen, tu svoji čtrnáctikilovou potvůrku bych do batohu asi nedala. Hlavně by mi tam nevydržela.
No, pokud nás nepustí na zámky, budeme dál pokračovat v cestování vlakem, kde má příležitostí k socializaci víc, než dost. :).
Hm, tak "bez obalu" Vám ji nevezmou asi nikde
Co tak restaurace (venkovní zahrádky) - hluk, hodně lidí..
Nebo ZOO (do spousty psi mohou) - taky myslím na socializaci super Projdete se, pokoukáte zvířata a psisko potká spoustu malých i velkých lidí
A za chvíli bude v Brně výstava psů a Propet. Lidí jako much
HANELE77
napsal(a):
Hm, tak "bez obalu" Vám ji nevezmou asi nikde
Co tak restaurace (venkovní zahrádky) - hluk, hodně lidí..
Nebo ZOO (do spousty psi mohou) - taky myslím na socializaci super Projdete se, pokoukáte zvířata a psisko potká spoustu malých i velkých lidí
A za chvíli bude v Brně výstava psů a Propet. Lidí jako much
Do Brna bychom jely celý den, to by asi nedala. :D
Ale ty ZOO jsou bezva nápad, přemýšlela jsem už nad Dvorem Králové, tak snad nám to o dovolené klapne. :)
Každopádně u těch zámků, zvlášť u toho našeho vždycky sockujeme alespoň v zámeckém parku, hodně turistů, hluk... No, někde se to naučit musí, že jo. :D.
mishule
napsal(a):
Do Brna bychom jely celý den, to by asi nedala. :D
Ale ty ZOO jsou bezva nápad, přemýšlela jsem už nad Dvorem Králové, tak snad nám to o dovolené klapne. :)
Každopádně u těch zámků, zvlášť u toho našeho vždycky sockujeme alespoň v zámeckém parku, hodně turistů, hluk... No, někde se to naučit musí, že jo. :D.
Dvůr Králové je zrovna super nápad
Psisko se může svést i busem na Safari
balisek
napsal(a):
Kvůli socializace se psem chodím do pražské ZOO, do hobby marketů (OBI, Hornbach), do IKEA nebo do centra města. Dobré je také třeba nádraží. Samozřejmě, nejvíce času trávíme v parku či v lese, kde se může do syta vyběhat - tohle jsou jen příležitostné socializační vycházky.
Do IKEA pes může?
Tak to musíme prubnout
My jsme socializovali i na letišti. Ačkoliv psa nevystavuji, chodíme cvičně na mezinárodky, do zoo, na nádraží, jezdíme jakýmikoliv dopravními prostředky, chodíme do davu turistů na Karlově mostě, ale taky třeba spíme v noci v lese pod širákem-na dogtrekkingu, jezdíme na nejrůznější psí akce...atd. V každém případě, výsledek je ten, že se pes nebojí žádného prostředí, povrchu, dopr.prostředku...a i na Silvestra nadšeně pozoruje z okna rachejtle.

Když je zmínka o ZOO, tak do ZOO v Liberci psi nesmí, stejně tak do Botanické z. To jen abyste nebyla zklamaná.
Nedávno jsem byla na Frýdlantě a všude okolo cedulky, že pes nesmí ani do parku. Málem mě kleplo, je to skoro les. Feňule musela čekat v autě.

inusanka
napsal(a):
Já znám i extrémní případ fenečky, která je doma 14 hodin a po návratu panička musí prosit, aby byla tak hodná a šla se vyčůrat.
Já mám psa venku, ale přes 10 hodin ho samotného nenecháváme. Když se hárá, umí být klidně doma a předpokládám, že spí. Většinou ji jedna ze dvou kamarádek chodí pustit vyčůrat a trochu ji pomazlit, ale těch 9 hodin prostě doma je.
To znám...měla jsem afgána...večer jsme venčili např. v deset naposledy a když bylo na jeho vkus počasí nic moc, tak jsem ho druhý den ve dvě odpoledne táhla ven pomalu násilím...jinak v poho cca osm hodin denně...jednou extrém...vraceli jsme se z Německa...po cestě kalamita byl celkem 16 hodin a že by se ven hrnul to ne...nejdřív musel přeci zkontrolovat tašky a zjistit, jestli není něco pro něj...u nynějších psů 8 hodin bez problémů...myslím, že ani 10 h. by problém nebyl...ráno jsou po procházce vylítaný a defakto celý den prospí...

napsal(a):
Když je zmínka o ZOO, tak do ZOO v Liberci psi nesmí, stejně tak do Botanické z. To jen abyste nebyla zklamaná.
Nedávno jsem byla na Frýdlantě a všude okolo cedulky, že pes nesmí ani do parku. Málem mě kleplo, je to skoro les. Feňule musela čekat v autě.
To patřilo jinam

jolanabrno
napsal(a):
Zajímalo by mě jak dlouho je zvyklý váš pes vydržet sám doma. Nemáme zahradu takže se ten můj nemůže dojít ani vyčůrat kdy se mu zachce. Do teď jsem s ním byla docela často teď však ho budu muset nechávat na 9 hodin samotného. :(.
On to zvládne, můj starý pes to zvládal v pohodě, spal. ted mám 18 měsíčního a také už se naučil, je doma těch devět hodin v pohodě. Zpočátku něco zničil, odrápal zdi, něco rozkousal ale naučil se, prostě je mu jasné že to tak je, ráno ho vyvenčím, dám mu najíst a jdeme do práce, zvykl si na to jako ti předchozí. každý pes se to naučí jinak by lidi co chodí do práce nemohli mít psy.
napsal(a):
Jo, jo s těma cedulkama jsem se setkala třeba i v Hradci Králové.
S tím Frýdlantem jste mne nepotěšila, o víkendu tam jedeme na výstavu psů
HANELE77
napsal(a):
Jo, jo s těma cedulkama jsem se setkala třeba i v Hradci Králové.
S tím Frýdlantem jste mne nepotěšila, o víkendu tam jedeme na výstavu psů
Ona je u nás výstava psů? Kde?!
No jinak do zámeckého parku sice psi "nesmí", je tam cedulka, ale my tam chodíme pravidelně každý víkend poté, co mi to slečna u kasy u zámku dovolila a říkala, že nevidím jediný problém, pokud po psovi uklidím. Jinak teď se tam moc nesmí celkově - park se opravuje.
Ale jinak do městského parku psi smí bez problému, chodím tam trénovat cvičení na veřejnosti, popřípadě běhat a nebo se jen pokoukat k vodě.
HANELE77
napsal(a):
Mno, jestli je to Frýdlant nad Ostravicí, tak je tam na kynologickém cvičišti speciálka fousáčů, tedy kníračů
Ten je na druhé straně republiky.
Když se zmíní Frýdlant a Liberec, jeden čeká, že jde o náš Frýdlant (dříve Frýdlant v Čechách).
Ale u nás je zase soutěž o Tukanův pohár (obranáři). Takže taky máme podívanou. :).
Můj pes je doma sám jen výjimečně, vždycky je někdo doma.Ale pokud ne, více, jak 5 hodin bez venčení doma nezůstane nikdy.Ráno jdeme kolem osmé a o víkendu-až se veličenstvo ráčí probudit, takže třeba až v 10.Večer chodíme kolem 23. až půlnoci, miluju noční Prahu... Denně chodíme zhruba pětkrát s tím, že odpolední a večerní procházka je dlouhá.Někdy se ale odpolední protáhne na půldenní, takže jdeme celkem třikrát atd.O víkendech a volnech nás doma nezastihnete.