Tipy na výlety se psem po ČR

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2015 09:09
mishule

XXX.XXX.99.26

Zdravím všechny diskutující,

zajímalo by mě, kam se svými psíky vyrážíte na výlety, ať už jednodenní či delší s pobytem.

Sháním nějakou inspiraci na léto. Jsem z libereckého kraje, ale uvítám (myslím, že i jiní diskutující) tipy pro celou ČR či pohraničí Polska/Německa.

3.6.2015 09:31
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Teď naposled Orlické hory. Mám typ i na bezva penzion v Deštném, mají tam oplocenou velikou zahradu. Menší pes není problém. Ubytování bezva, skvělá domácí kuchyně.
Byli jsme tam 5 dní - nikde nebyl problém se psem. Restaurace, hospůdky, památky... všude bez problémů - je tedy fakt, že mám malé plemeno (malý knírač).

V červenci jedeme na Šumavu, tak jsem zvědavá. Ráda bych na tu procházku "v korunách stromů", ale co jsem hledala na netu, nesmí tam pes
Nemá někdo zkušenost? Pustí mne tam se psem v batohu?

3.6.2015 09:32
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Ještě mne napadá, příští rok uvažujeme o Chorvatsku.
Tak v září...má někdo zkušenost se psem u moře? To horko a tak.

3.6.2015 09:39
beastije

XXX.XXX.205.71

Za nas Blanik treba, pak spousta parku v Praze - Modranska rokle, Prokopske udoli, Danajske udoli, ... Stromovka se nevyplati, moc lidi.

Nebo Ceske Svycasko

Mame stredni neposedne plemeno a zatim nas pustili vsude, do restauraci kam pes nesmi uz podruhe nikdy nejdeme ani bez psa :) ackoliv je chapu.

3.6.2015 09:43
HANELE77

XXX.XXX.30.183

..a samozřejmě Vysočina. Tam bydlíme.
Náměšťsko, Žďárko, Nověměstsko, Jihlavsko...
Nádherná místa k poznávání..
Třeba Žákova hora je nádherná!
http://zakova-hora.ceskehory.cz/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2015 09:55

Na ztezku v korunách stromů, vás snad se psem v batohu pustí, (nesmí z batohu vylézt), jde o to, aby se pejsek nevyčůral na ztezce, je dřevěná a protékalo by to dolů na lidi pod vámi. My jsme tam byli s N.O., jsou tam dole vlevo pod ztezkou odkládací kotce, ve stínu, v klidu stranou od lidí, lidi ani neví, že jsou pod nima pejsci, vyzvednete si klíček od kotce, pejska tam odložíte a snad to tu hodinku bez vás vydrží. Jsou tam i misky na vodu a voda. Ke ztezce se dostanete buď pěšky procházkou( náš případ) nebo busem z parkoviště, nebo lanovkou. V letní sezoně, počítejte s hodně lidma. Ať se vám líbí.

3.6.2015 10:09
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

HANELE77 napsal(a):
Ještě mne napadá, příští rok uvažujeme o Chorvatsku.
Tak v září...má někdo zkušenost se psem u moře? To horko a tak.

My jezdime každoročne do Chorvatska s naší dlouhosrstkou. Horko snáší špatně i tady, ale je to pes jednoho pána a neunesla by ona ani já, kdybychom ji dali někam na hlídání, takže frčí s námi. Cesta super- máme klimatizaci , i třináct hodin zvládá z normálními přestávkami naprosto v pohodě. V Chorvatsku s ní chodím časně ráno když ještě slunko není vražedné, na pláž kde nikdo není hrát fotbálek, stejně po západu. Ale moc to nepřeháníme. Ona je normálně hyperaktivní šílenec , ale v horku mám úplně jiného psa Jinak všude sebou vodu, rozprašovač na vodu, cokoli k vytvoření stínu.
Před mořem měla respekt, tam se nevrhala, pouze packama, když jí tam vlítl balon

3.6.2015 10:19
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Lexaurin napsal(a):
My jezdime každoročne do Chorvatska s naší dlouhosrstkou. Horko snáší špatně i tady, ale je to pes jednoho pána a neunesla by ona ani já, kdybychom ji dali někam na hlídání, takže frčí s námi. Cesta super- máme klimatizaci , i třináct hodin zvládá z normálními přestávkami naprosto v pohodě. V Chorvatsku s ní chodím časně ráno když ještě slunko není vražedné, na pláž kde nikdo není hrát fotbálek, stejně po západu. Ale moc to nepřeháníme. Ona je normálně hyperaktivní šílenec , ale v horku mám úplně jiného psa Jinak všude sebou vodu, rozprašovač na vodu, cokoli k vytvoření stínu.
Před mořem měla respekt, tam se nevrhala, pouze packama, když jí tam vlítl balon

Tak nějak bych to viděla.
Klima máme v autě taky, ještě nějaký spolehlivý hotel s klimoškou a bude to super. Slunko taky moc nemusím, tak budeme ve stínu spolu

3.6.2015 11:09

mishule napsal(a):
Zdravím všechny diskutující,

zajímalo by mě, kam se svými psíky vyrážíte na výlety, ať už jednodenní či delší s pobytem.

Sháním nějakou inspiraci na léto. Jsem z libereckého kraje, ale uvítám (myslím, že i jiní diskutující) tipy pro celou ČR či pohraničí Polska/Německa.

Tak zrovna v libereckém kraji máte možností...
Jestli neznáte, tak prostor mezi Osečnou a Hamrem. Nekonečné množství cest, skalek, strží, hřebínků, potoky, rybníky. Není to přecpané lidmi a hlavně cyklisty, jako např. Jizerky.

3.6.2015 11:17
mishule

XXX.XXX.99.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak zrovna v libereckém kraji máte možností...
Jestli neznáte, tak prostor mezi Osečnou a Hamrem. Nekonečné množství cest, skalek, strží, hřebínků, potoky, rybníky. Není to přecpané lidmi a hlavně cyklisty, jako např. Jizerky.

No já bydlím právě za těma Jizerkama, tudíž ty mám prolezené a právě návaly lidí mi tam hodně vadí.

Ale díky za tip, koukám na turistickou mapu, a tam by se dalo vypravit bez problému. Sice delší cesta vlakem, ale nevadí. :)

Jen se zeptám, na Hamerském jezeře se dá koupat i se psem nebo ne? Čtu na netu, že je tam se psi povolen vstup, ale nic o tom, zda smí i do jezera. Ten můj blázen totiž úplně miluje vodu.

3.6.2015 13:11

O tom, že na Hamru by se mohl pes koupat pochybuju. Jedině mimo pláže na té straně pod Děvínem, i když tam bývají rybáři. Ale v blízkosti jsou další rybníky : Děvínský a Černý, pak taky Papírník - ale tam nevím, jestli není soukromý.

3.6.2015 14:10
KamilaZ

XXX.XXX.75.42

Ahoj Misule, vzhledem k tomu, kde bydlíš mě hned napadla http://www.jeleniagora.pl/. Je tam krásně, příroda i město. Jsou tam penzionky, kde se lze ubytovat také s hafanem ;). Ale nevím, možná byste to zvládli i na otočku ;). I když jestli si z Libereckého kraje, tak už jsi tam asi předpokládám byla :).

3.6.2015 14:14
mishule

XXX.XXX.99.26

KamilaZ napsal(a):
Ahoj Misule, vzhledem k tomu, kde bydlíš mě hned napadla http://www.jeleniagora.pl/. Je tam krásně, příroda i město. Jsou tam penzionky, kde se lze ubytovat také s hafanem ;). Ale nevím, možná byste to zvládli i na otočku ;). I když jestli si z Libereckého kraje, tak už jsi tam asi předpokládám byla :).

Ahoj, díky moc za tip! Koukám na netu a vypadá to parádně. Sice by to pro mě byl nejspíš víkendový výlet (Frýdlantský výběžek, no ), ale pokud se dá sehnat ubytování i s pejskem, byla by to paráda. Doma se na to mrknu detailněji.

Díky moc! :).

3.6.2015 14:20
KamilaZ

XXX.XXX.75.42

A jak jezdíš s pejskem? Autem? Pokud nemáš možnost, jako já, tak přidávám také vlakové a autobusové jízdní řády České republiky, Německa i Polska. Najdeš je na http://www.teroplan.cz/ Já jsem také z příhraničí, takže je využívám poměrně často :).

3.6.2015 14:57
mishule

XXX.XXX.99.26

KamilaZ napsal(a):
A jak jezdíš s pejskem? Autem? Pokud nemáš možnost, jako já, tak přidávám také vlakové a autobusové jízdní řády České republiky, Německa i Polska. Najdeš je na http://www.teroplan.cz/ Já jsem také z příhraničí, takže je využívám poměrně často :).

No, autem možnost nemám, tudíž jezdíme vlakem (bus jsme ještě netestovali). Děkuju moc za odkaz, třeba mě to povzbudí vyrazit i za ty hranice, když už mám pro fenku ten EU pas. :)

Zatím uvažuju, že bych s ní vyrazila k Bärwalder See, to máme docela kousek a jako celodenní výlet myslím parádní.

3.6.2015 15:49
KamilaZ

XXX.XXX.75.42

mishule napsal(a):
No, autem možnost nemám, tudíž jezdíme vlakem (bus jsme ještě netestovali). Děkuju moc za odkaz, třeba mě to povzbudí vyrazit i za ty hranice, když už mám pro fenku ten EU pas. :)

Zatím uvažuju, že bych s ní vyrazila k Bärwalder See, to máme docela kousek a jako celodenní výlet myslím parádní.

Tam jsem nebyla, ale koukám, taky to vypadá skvěle

30.7.2016 12:27

Máte někdo tip na výlet se psem ve Zlínském kraji? Na spoustě místech jsme už byli a nic mě nenapadá. Žádná dlouhá túra, tak do 10km, spíše příjemná procházka, výlet tak na půl dne. Díky

30.7.2016 12:37
Arni

XXX.XXX.111.238

Máte někdo tip na výlet se psem ve Zlínském kraji? Na spoustě místech jsme už byli a nic mě nenapadá. Žádná dlouhá túra, tak do 10km, spíše příjemná procházka, výlet tak na půl dne. Díky

Pulčinské skály, za humny na Slovensku Sulovské skály nebo hostýnské vrchy Z Vlčkové na Rusavu, pěkná procházka v lesích.

30.7.2016 12:47

Arni napsal(a):
Pulčinské skály, za humny na Slovensku Sulovské skály nebo hostýnské vrchy Z Vlčkové na Rusavu, pěkná procházka v lesích.

V Pulčínských skalách jsme byli před 2 lety, tak to ne. Ale ty Sulovské vypadají moc krásně, není tam moc náročný terén? Budeme 2 zdravotně omezené, tak abysme to zvládli.

30.7.2016 12:56
Arni

XXX.XXX.111.238

V Pulčínských skalách jsme byli před 2 lety, tak to ne. Ale ty Sulovské vypadají moc krásně, není tam moc náročný terén? Budeme 2 zdravotně omezené, tak abysme to zvládli.

Lze si zvolit různé trasy, nejsou tam žádné žebříky a náročné výšlapy. Nebo jde procházkou spodem projít přes louky a lesem na louku kolem ní jsou v podkově homole vápencových útvarů v plné kráse. To je opravdu procházka.

30.7.2016 15:51

Arni napsal(a):
Lze si zvolit různé trasy, nejsou tam žádné žebříky a náročné výšlapy. Nebo jde procházkou spodem projít přes louky a lesem na louku kolem ní jsou v podkově homole vápencových útvarů v plné kráse. To je opravdu procházka.

Jj otevřelo, moc děkuju. Vypadá to tam krásně, akorát je to prý daleko od nás. Přes 100km. Já bych teda jela hned, nebo hned jak nebude takové vedro. Nevíte ještě o něčem co je blíž? Tak do 50km od Uh.Brodu.

30.7.2016 16:04
Arni

XXX.XXX.111.238

Bohužel, tam to moc neznám. Ale Sulov stojí za to. Byl jsem tam už čtyřikrát. Jezdím ze Zlína.

Clarruss

30.7.2016 16:16
Clarruss

XXX.XXX.210.165

Máte prosím i nějaké tipy v jihomoravském kraji? smajlík Spíše dole, okolí Uherské Hradiště, Hodonín, Břeclav apod.?

30.7.2016 16:27

Arni napsal(a):
Bohužel, tam to moc neznám. Ale Sulov stojí za to. Byl jsem tam už čtyřikrát. Jezdím ze Zlína.

Ono jde právě o to že jedu i s našima a mamka je na neschopence, vycházku má 6h tak má strach že bysme se nestihli vrátit včas. A nechce sedět jen doma, potřebuje taky vypadnout někam ven aby nebyla jenom zavřená doma a na zahradě. Tak něco co zvládne a bude to tak na 4-5h i s cestou. Aby byla aspoň hodinu rezerva.

30.7.2016 17:53
Arni

XXX.XXX.111.238

Ono jde právě o to že jedu i s našima a mamka je na neschopence, vycházku má 6h tak má strach že bysme se nestihli vrátit včas. A nechce sedět jen doma, potřebuje taky vypadnout někam ven aby nebyla jenom zavřená doma a na zahradě. Tak něco co zvládne a bude to tak na 4-5h i s cestou. Aby byla aspoň hodinu rezerva.

Tak to jo, to je omezení v čase. Třeba se objeví tip..

30.7.2016 18:11

Clarruss napsal(a):
Máte prosím i nějaké tipy v jihomoravském kraji? smajlík Spíše dole, okolí Uherské Hradiště, Hodonín, Břeclav apod.?

Buchlovské hory, Hostýnské vrchy, Bílé Karparty, Lednicko valtický areál, Pálava...

Clarruss

30.7.2016 18:33
Clarruss

XXX.XXX.210.165

Díky moc! smajlík Zatím jsme byli jen před několika lety právě v Lednici. Máte vyzkoušené nějaké konkrétní místo na Palávě?

30.7.2016 19:15

Clarruss napsal(a):
Díky moc! smajlík Zatím jsme byli jen před několika lety právě v Lednici. Máte vyzkoušené nějaké konkrétní místo na Palávě?

To myslíte na výlet nebo ubytování?
Pokud jde o výlet tak třeba z Dolních Věstonic na Děvičky, přes Děvín do Klentnice, na Sirotčí hrádek a přes Stolovou horu do Mikulova.
Nebo z Hor. Věstonic, Pod Martinkou, Soutězka a po zelené na Děvičky.
Ale pozor teď v létě není Pálava moc vhodná, je tam opravdu horko, lepší je na jaře nebo na podzim.
Pěkný je Mikulov - Svatý kopeček, jeskyně na Turoldu, Kozí hrádek, židovský hřbitov, Dietrich steinská hrobka, zámek a koupání třeba v lomu u Mariánského mlýna.

30.7.2016 19:20

Arni napsal(a):

Souhlasím s tím, že Súlovské vrchy jsou krásné, ale i procházka po louce tam dovede pořádně překvapit. Na žluté TS kousek pod jeskyní Šarkania diera byl takový krásný šutřík přímo uprostřed cesty. Dokonce je na něj upozornění i v turistickém průvodci. Nevím, jestli bych dnes kolem něho protáhnul některé tělesné partie.

30.7.2016 19:36

Jj otevřelo, moc děkuju. Vypadá to tam krásně, akorát je to prý daleko od nás. Přes 100km. Já bych teda jela hned, nebo hned jak nebude takové vedro. Nevíte ještě o něčem co je blíž? Tak do 50km od Uh.Brodu.

A co třeba okolí Nového Mesta nad Váhom - Zelená voda koupání nebo zříceniny Hričov, Tematín, Čachtice.

30.7.2016 22:30

A co třeba okolí Nového Mesta nad Váhom - Zelená voda koupání nebo zříceniny Hričov, Tematín, Čachtice.

A nemusí mít pes na Slovensko pas? Sice je to kousek, ale přece jenom kdyby nás zastavili a kontrolovali, náhoda je bl.bec. Asi radši bysme vyjeli jenom u nás po republice.

30.7.2016 22:32

Co říkáte na Archeoskanzen Modrá? Byli jste tam někdo se psem? http://www.archeoskanzen.cz/.

31.7.2016 08:32

Co říkáte na Archeoskanzen Modrá? Byli jste tam někdo se psem? http://www.archeoskanzen.cz/.

Pes dovnitř nesmí!
Ale skanzen stojí za to...

31.7.2016 08:37
Arni

XXX.XXX.111.238

Pes dovnitř nesmí!

V návštěvním řádu píší, že pes na vodítku může.

31.7.2016 08:40

Arni napsal(a):
V návštěvním řádu píší, že pes na vodítku může.

Možná teď. Před pár lety nesměl.

31.7.2016 08:44
Arni

XXX.XXX.111.238

Možná teď. Před pár lety nesměl.

Já se tam taky chystám, tak jsem to před měsícem zjištoval. Chtěli jsme do podzámecké zahrady v Kroměříži, tak tak se s hafíkem nesmí,.

31.7.2016 09:04

Arni napsal(a):
Já se tam taky chystám, tak jsem to před měsícem zjištoval. Chtěli jsme do podzámecké zahrady v Kroměříži, tak tak se s hafíkem nesmí,.

Já jsem tehdy čekala se psem venku... Já souhlasím s tím, že pes nemůže všude a počítám s tím. Dost mě vytáčí to, jak si někteří majitelé, spíše majitelky, myslí, že se psem, byť malým, můžou všude...

31.7.2016 09:08
Arni

XXX.XXX.111.238

Já jsem tehdy čekala se psem venku... Já souhlasím s tím, že pes nemůže všude a počítám s tím. Dost mě vytáčí to, jak si někteří majitelé, spíše majitelky, myslí, že se psem, byť malým, můžou všude...

Proto si to zjištuji a chápu. Co mně třeba překvapilo, že třeba zoo Praha umožnuje vstup se psem.

31.7.2016 09:12

Arni napsal(a):
Proto si to zjištuji a chápu. Co mně třeba překvapilo, že třeba zoo Praha umožnuje vstup se psem.

ZOO Brno myslím taky. Ale pro klid tamních zvířat, i těch svých, tam se psem nechodíme.

31.7.2016 09:24
Arni

XXX.XXX.111.238

ZOO Brno myslím taky. Ale pro klid tamních zvířat, i těch svých, tam se psem nechodíme.

ZOO Lešná u nás to nedovoluje. Taky bych to naše trdlo do ZOO nebral.

31.7.2016 13:56

Arni napsal(a):
ZOO Lešná u nás to nedovoluje. Taky bych to naše trdlo do ZOO nebral.

Jj Lešná nedovoluje, tam to sice máme přes 50km ale je pro nás nejblíž a hlavně je nejkrásnější snad z celé republiky. Vím že psi smí do Brněnské zoo a mám dojem že i do Olomouce. Já jsem chvilku o tom uvažovala, ale nevím jak by na některá zvířata reagoval. Z větších zvířat zná koně a ovce a to je v pohodě, ale nevím jestli by se nebál, nebyl nervozní jak by jich bylo pohromadě hodně a třeba neštěkal. Což bysme samozřejmě museli odejít a platit vstupné za několik lidí, plus cesta - benzín, dost by mě to mrzelo. Tak to radši neriskujeme.

Ale byla jsem v zoo se svým prvním labradorem a svým bývalým, tehdy jsme byli na dovolené v Krkonoších a šli jsme i se psem do zoo Dvůr Králové - tam mají psi taky vstup povolený. A byl moc hodný, akorát na tygry štěkal. Asi se jich bál. Tak jsme odešli od jejich výběhu a pak už v pohodě.

31.7.2016 14:03

Jo to mně taky vadí, hlavně majitelé malých psů co si myslí že jejich malý pejsánek smí všude, i tam kde psi mají zákaz. Je přece malý. Ale větší ne, to nesnáším. Prostě buď tam psi nesmí, ani 2kg v tašce nebo tam smí všichni psi - zvladatelní. Tak my chceme právě na výlet i se psem, aby si to užil i on, takže čekat s ním někde venku to ne. Proto zjišťuji kde může pes.

Byli jsme v Pulčínských skalách,2x v Lednicko-Valtickém areálu, několikrát na Javořině, Mikulčáku (tam je to luxusní příroda v zimě když je sníh), pak jezdíme občas na přehradu a kdysi jsme byli na štěrkáči. A pak v zatopeném lomu u Mikulova - Janičův Vrch se to jmenuje a tam je to opravdu nádherné. Můžu doporučit. Prostě my vždycky na výlet i se psem, zase tak často nejezdíme, párkrát za rok, takže ať i on si to užije.

31.7.2016 14:04
Arni

XXX.XXX.111.238

Jj Lešná nedovoluje, tam to sice máme přes 50km ale je pro nás nejblíž a hlavně je nejkrásnější snad z celé republiky. Vím že psi smí do Brněnské zoo a mám dojem že i do Olomouce. Já jsem chvilku o tom uvažovala, ale nevím jak by na některá zvířata reagoval. Z větších zvířat zná koně a ovce a to je v pohodě, ale nevím jestli by se nebál, nebyl nervozní jak by jich bylo pohromadě hodně a třeba neštěkal. Což bysme samozřejmě museli odejít a platit vstupné za několik lidí, plus cesta - benzín, dost by mě to mrzelo. Tak to radši neriskujeme.

Ale byla jsem v zoo se svým prvním labradorem a svým bývalým, tehdy jsme byli na dovolené v Krkonoších a šli jsme i se psem do zoo Dvůr Králové - tam mají psi taky vstup povolený. A byl moc hodný, akorát na tygry štěkal. Asi se jich bál. Tak jsme odešli od jejich výběhu a pak už v pohodě.

Já bych měl strach že bych mu nevysvětlil že do výběhu se slony nesmí a že ten pan gorila zas takový kamoš není.

31.7.2016 14:06

Pes dovnitř nesmí!

Jo v návštěvním řádu píší že pes na vodítku tam může, jinak bych se ani neptala. A tam se chodí po těch loukách a dívá se na ty různé stavení, nebo co všechno tam je? Jak je ten okruh velký? Zase abysme za 15min nejeli i domů

31.7.2016 14:07

Arni napsal(a):
Já bych měl strach že bych mu nevysvětlil že do výběhu se slony nesmí a že ten pan gorila zas takový kamoš není.

To jo, to bych měla taky strach a nevím jak by reagoval třeba právě na obrovského slona nebo na ty hlučnější zvířata

31.7.2016 15:02

Na Moravě to neznám, ale kdyby jste jeli někdy na jih Čech, tak koukněte do české kanady, se psem super procházky, koupání na Zvůli, moc prima, krásná příroda, lesy plné hub.https://www.youtube.com/watch?v=-cGRty2rAJk. Projeďte se historickým parním vláčkem z J. Hadce do N. Bystřice, trať vede moc pěknou krajinou, je to docela zážitek. Psíci povoleni.https://www.youtube.com/watch?v=VGw6oYCb6sI A ještě jedno.https://www.youtube.com/watch?v=_1XBpw7G1yM.

31.7.2016 15:06

Na Moravě to neznám, ale kdyby jste jeli někdy na jih Čech, tak koukněte do české kanady, se psem super procházky, koupání na Zvůli, moc prima, krásná příroda, lesy plné hub.https://www.youtube.com/watch?v=-cGRty2rAJk. Projeďte se historickým parním vláčkem z J. Hadce do N. Bystřice, trať vede moc pěknou krajinou, je to docela zážitek. Psíci povoleni.https://www.youtube.com/watch?v=VGw6oYCb6sI A ještě jedno.https://www.youtube.com/watch?v=_1XBpw7G1yM.

Jo a ještě něco. Ty koleje, nejsou normální koleje, ale úzkokolejka.

28.10.2019 10:04
pavlik78

XXX.XXX.204.97

Dobrý den. My pravidelně jezdíme sem http://www.nadrybnikem.eu a v okolí je spoustu míst na super procházky, na kterých potkáte různé zámky, hrady, rozhledny atd...
takže doporučuji

26.11.2020 19:53
ferenze113

XXX.XXX.229.61

My třeba bereme pejska na výlety hlavně ulítat, aby pak byl doma klidný a jen si pospinkával, což se nám podaří snad jedině na kole :-) Nejlepší je, že ho nemusíme mít na vodítku, protože perfektně poslouchá. Teď jsem si navíc objednala nové cyklo oblečení z https://www.cyklosvec.cz/obleceni-progress-katskup640.php , takže budeme moct jezdit i během horší podmínek :-)

26.11.2020 19:56
Terven

XXX.XXX.110.191

ferenze113 napsal(a):
My třeba bereme pejska na výlety hlavně ulítat, aby pak byl doma klidný a jen si pospinkával, což se nám podaří snad jedině na kole :-) Nejlepší je, že ho nemusíme mít na vodítku, protože perfektně poslouchá. Teď jsem si navíc objednala nové cyklo oblečení z https://www.cyklosvec.cz/obleceni-progress-katskup640.php , takže budeme moct jezdit i během horší podmínek :-)

Na odkaz nekliknu ani náhodou, ale asi ten obchod nebude stát za moc, když potřebuje takovou ubohou reklamu.

26.11.2020 20:24

tak dáme výletík bez reklamy... dnešní rozhledna Štěpánka (pomezí Jizerek a Krkonoš) - parádní počasí

26.11.2020 21:00

tak dáme výletík bez reklamy... dnešní rozhledna Štěpánka (pomezí Jizerek a Krkonoš) - parádní počasí

Neuvěřitelné !! Že byla inverze vím, ale ten sníííh !!!

26.11.2020 21:27

Neuvěřitelné !! Že byla inverze vím, ale ten sníííh !!!

ten sníh nás taky překvapil. Máme tu vnoučata - my oba jedeme nyní práci z domova plus třetí a pátá třída na dálku s plnou penzí a hlavně sportovním vyžitím- takže se nezastavíme ani na vteřinu) Po obědě jsem hledala na webových kamerách v okolí, jestli někde nevykoukne slůňo - a vyběhla na mě tahle nádhera. Tak jsme skočili do auta - naložili psa i dítka - a šli se koulovat a klouzat a učit se jíst čerstvý sníh a námrazu (pssst - já jsem ta bláznivá babička, co malé Pražáky učí život v lese ) Pak se večer úkoly dělaly hned snáze.
A jdu pracovat...

29.12.2020 11:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemáte někdo tip na výlet se psy v Orlických horách nebo v Krkonoších? Ideálně někde, kde je sníh. Jen nějaký okruh třeba 10-15 km.

29.12.2020 13:20
Sonnic

XXX.XXX.55.171

marcelaamax napsal(a):
Nemáte někdo tip na výlet se psy v Orlických horách nebo v Krkonoších? Ideálně někde, kde je sníh. Jen nějaký okruh třeba 10-15 km.

Zkuste Medvědín a Vrbatovu boudu nejsem si jist jestli tam je sníh ale pejska to určitě unaví. Nebo ta šťepánka. I když je to pro vás asi trochu z ruky.
Kdyby jste jeli pod tu šťepánku doporučuji navštívit Kravín ( je tam malá prodejna s mléčnými výrobky a čerstvím mlékem )

29.12.2020 14:22
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Z Janských lázní na Černou horu a odtamtud buď zpátky nebo do Pece pod Sněžkou. Byla jsem předevčírem se psem.

29.12.2020 16:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Z Janských lázní na Černou horu a odtamtud buď zpátky nebo do Pece pod Sněžkou. Byla jsem předevčírem se psem.

Koukala jsem na FB, to by šlo, to ani nemáme tak daleko, díky :) .

Chodí tam teď hodně lidí?

29.12.2020 17:40
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

marcelaamax napsal(a):
Koukala jsem na FB, to by šlo, to ani nemáme tak daleko, díky :) .

Chodí tam teď hodně lidí?

Bohužel dost no. :/

29.12.2020 17:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Andrýsek3 napsal(a):
Bohužel dost no. :/

Aha, no my bychom radši něco, kde nebude zas až tolik lidí no.

Uvidíme, asi pojedeme buď do Janských Lázní, nebo do Pece, a nějakou trasu si tam snad najdeme :)

30.12.2020 00:01

marcelaamax napsal(a):

Uvidíme, asi pojedeme buď do Janských Lázní, nebo do Pece, a nějakou trasu si tam snad najdeme :)

Nevím kolik je tam sněhu, ale kdyby připadl, tak pozor na upravené stopy. Tam by vás se psy "milovali".

30.12.2020 06:59
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Tipuju, že tam lidi budou taky, nejezdí vleky, tak všichni chodí na procházky. Za mě nic, co by se nedalo, ale liduprázdno se tomu říkat nedá

30.12.2020 15:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak nakonec jsme jeli do Janských Lázní a až tam se rozhodovali, kam půjdeme. Chtěli jsme něco nenacorneho (přítel byl strhanej z lesa že dřeva) a s minimem lidí a parádně to vyšlo. Nejdřív jsme šli k vodopádům, to byla sice krátká procházka, ale za to dost uklouzana, několikrát jsem ležela na zemi 😄. A tam jsem měla pocit, že na horách se vstává v poledne, byli jsme tam kolem 9 a lidi jsme potkali teprve cestou zpátky, asi tři skupinky, jinak nic.

Pak jsme šli nejakou stezkou k Farmparku Muchomůrka. Tam taky minimum lidí, sice občas někdo šel, ale nic hrozného, fena mohla běhat na volno, když zrovna nikdo nešel.

Nebylo to nic dlouhého, kilometru moc ne, nachodila jsem cca 15 000 kroků a zabralo nám to zhruba tři hodiny - to ale s tím, že jsme šli fakt pomalinku a kochali se, občas někde zastavili.

Sněhu moc nebylo, jen místama, ale byla to fajn procházka. Krom těch uklouzanych vodopadů bych tu druhou stezku doporucila i s dětmi, jsou tam i zvířata (koně, kozy, lamy)..

A jako bonus video toho našeho blba, kterej je ujetej na vodopády a tekoucí vodu - vydržel by tam blbnout a chytat pramen vody snad celej den, no jenže tady tekla voda pod rampouchama, a tak se rozhodl, že sežere rampouchy 😄🙈
Edit. : tak video se nedaří nahrát.

30.12.2020 15:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

.

31.12.2020 05:53
Dája6

XXX.XXX.38.99

Dobré ránko,
moc hezké fotky a video ukázkové 😜,🕔 k rannímu ☕ super.
Dája

31.12.2020 08:52

Moc hezká příroda, hned bych se tam přesunula, krásné

3.5.2023 12:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vytáhnu starou diskuzi s dotazem. Zřejmě tu na něj odpověď nedostanu, ale za pokus nic nedám.
Nešel jste někdo náhodou údolím řeky Krounky (Šilinkův důl, Chrudimsko) se psem? Jde mi o to, jak vypadají ty skály a žebříky na trase. Mělo by to být vhodné pro děti, ale nikde nikdo nepíše, jestli je to se psem možné projít. Lara vyleze kratší žebřík nahoru, dolů ji z nějakého přívětivějšího také zvládnu dostat, skály taky nejsou v zásadě problém, ale nedaří se mi moc najít, jak moc "dobrodrůžo" některé ty úseky jsou a zda je možnost, aby něco obešla třeba řekou.
Vlastně jsem našla jen stejné dotazy, jako mám já, ale nikde na ně nikdo ještě neodpověděl...

3.5.2023 12:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Vytáhnu starou diskuzi s dotazem. Zřejmě tu na něj odpověď nedostanu, ale za pokus nic nedám.
Nešel jste někdo náhodou údolím řeky Krounky (Šilinkův důl, Chrudimsko) se psem? Jde mi o to, jak vypadají ty skály a žebříky na trase. Mělo by to být vhodné pro děti, ale nikde nikdo nepíše, jestli je to se psem možné projít. Lara vyleze kratší žebřík nahoru, dolů ji z nějakého přívětivějšího také zvládnu dostat, skály taky nejsou v zásadě problém, ale nedaří se mi moc najít, jak moc "dobrodrůžo" některé ty úseky jsou a zda je možnost, aby něco obešla třeba řekou.
Vlastně jsem našla jen stejné dotazy, jako mám já, ale nikde na ně nikdo ještě neodpověděl...

ty jo to může být zajímací! Píšou ale větší děti, a co zavolat o radu do nejbližšího infocentra?

edit - fotky na mapách nenapoví?

https://mapy.cz/zakladni?q=%C3%BAdol%C3%AD%20v%20okrese%20chrudim&source=base&id=1836126&gallery=1&x=16.0495819&y=49.8290132&z=17

3.5.2023 12:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
ty jo to může být zajímací! Píšou ale větší děti, a co zavolat o radu do nejbližšího infocentra?

edit - fotky na mapách nenapoví?

https://mapy.cz/zakladni?q=%C3%BAdol%C3%AD%20v%20okrese%20chrudim&source=base&id=1836126&gallery=1&x=16.0495819&y=49.8290132&z=17

Podle fotek na mapách mi to přijde v pohodě právě, působí to na mě, že ty žebříky tam jsou jen tak pro zjednodušení a asi větší bezpečnost v horším počasí, už jsme šli teda horší terén bez žebříků. Navíc ten jejich sklon je (na té fotce, kde jsou dva) na pohled tak v pohodě, že by to po nich zvládla i dolů... ale četla jsem některé texty a někdo to prostě podává jak story o Indiana Jones, a to mě prostě celkem rozhodilo. Co tam kde do háje na té trase je, že to pisatele přiměje podávat to tímto způsobem.

edit: infocentrum budu případně řešit až jako poslední možnost, ještě máme čas. Před tím ještě jiný plány a tohle zatím právě není 100%, jestli nakonec nevyberem něco jiného.

3.5.2023 12:44

Atheira napsal(a):

Hodně dlouho jsem tam nebyla, tak nevím, jak to na trase vypadá s kůrovcem...

Bylo tam jedno, dvě místa, kde bude vhodné mít psa na postroji a pomoci mu. Kamarád to dal i s kolem, ale zapotil se :-D Dá se místy i říčkou, když není hodně vody. Za deště to může na skalách klouzat.

Podle mapy je tam teď omezení.

Chystáte se do Maštalí? Dají se najít hezčí trasy...

3.5.2023 12:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Bylo tam jedno, dvě místa, kde bude vhodné mít psa na postroji a pomoci mu. Kamarád to dal i s kolem, ale zapotil se :-D Dá se místy i říčkou, když není hodně vody. Za deště to může na skalách klouzat.

Dají, ale většinu už máme projitou. Hledáme na jeden letní termín právě něco menšího, co je tady v okolí, nebývá zavalený lidma (což maštale hodně často v plné letní sezoně jsou a už jsme tam byli mockrát) a ještě jsme tam nebyli a možnosti jsou čím dál omezenější. Teď jsem kápla na toto, tak zkouším zjistit, co a jak.

3.5.2023 12:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Podle fotek na mapách mi to přijde v pohodě právě, působí to na mě, že ty žebříky tam jsou jen tak pro zjednodušení a asi větší bezpečnost v horším počasí, už jsme šli teda horší terén bez žebříků. Navíc ten jejich sklon je (na té fotce, kde jsou dva) na pohled tak v pohodě, že by to po nich zvládla i dolů... ale četla jsem některé texty a někdo to prostě podává jak story o Indiana Jones, a to mě prostě celkem rozhodilo. Co tam kde do háje na té trase je, že to pisatele přiměje podávat to tímto způsobem.

edit: infocentrum budu případně řešit až jako poslední možnost, ještě máme čas. Před tím ještě jiný plány a tohle zatím právě není 100%, jestli nakonec nevyberem něco jiného.

Indiana Džouns třeba má potřebu dramatizovat, aby byl zajímací, nebo má jiný měřítka nebezpečnosti. Já třeba nedávám vejšky. Hele kámoška přecházela s bráchou a jeho kamarádem rumunský hory a byl tam moment, kdy musela obejmout a obejít skálu, kluci v pohodě, šli si dál, vůbec netušili, že jim tam zůstala.

3.5.2023 12:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

ještě jsem chtěla doplnit (do editu mi vlezla Zrzavcová ), že plán je udělat si nějakou trasu vyloženě údolím říčky, bez konkrétního nějakého většího turistického cíle, chceme se projít příjemnou přírodou, ideálně co nejvíc lesem a kolem vody.

3.5.2023 12:56

Atheira napsal(a):
Dají, ale většinu už máme projitou. Hledáme na jeden letní termín právě něco menšího, co je tady v okolí, nebývá zavalený lidma (což maštale hodně často v plné letní sezoně jsou a už jsme tam byli mockrát) a ještě jsme tam nebyli a možnosti jsou čím dál omezenější. Teď jsem kápla na toto, tak zkouším zjistit, co a jak.

A jak moc "menšího"? Na cca kolik hodin, kilometrů? A jak daleko od Maštalí to může být?

3.5.2023 12:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Indiana Džouns třeba má potřebu dramatizovat, aby byl zajímací, nebo má jiný měřítka nebezpečnosti. Já třeba nedávám vejšky. Hele kámoška přecházela s bráchou a jeho kamarádem rumunský hory a byl tam moment, kdy musela obejmout a obejít skálu, kluci v pohodě, šli si dál, vůbec netušili, že jim tam zůstala.

Já výšky taky nemiluju, ale panikařím na konstrukcích, ideálně když jsou to průhledné mrchy - mosty, rozhledny. Jako vámi popisovanou situaci bych taky nedala! Ale jinak jako vysoké skály mi neva, když nemusíte jít po kraji po patnácti číslech kamene s 20m pod sebou.

3.5.2023 13:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

A jak moc "menšího"? Na cca kolik hodin, kilometrů? A jak daleko od Maštalí to může být?

To je hodně relativní, hlavně ten počet kilometrů, nedovedu říct. Menšího se považuje jednodenní výlet z auta do auta (okruh, případně tam a zpátky) od rána klidně do večera, s tím, že se občas někde jen třeba hodinu válíte a houno děláte, užíváte , ovšem s co nejmenší nutností (jako ideálně žádnou) šlapat po silnici.

Zkuste hodit, co vás napadlo, třeba se trefíte do černého.

Vini

3.5.2023 13:05
Vini

XXX.XXX.109.194

Kolegyně byla na Maštalích se psem a spokojenost velká,nehudrovala😀doporučovala tento výlet. My chodíme spíš kolem Doubravky a v lesích které jsou dost vykácené a jé vidět široko daleko.

3.5.2023 13:06

Atheira napsal(a):
To je hodně relativní, hlavně ten počet kilometrů, nedovedu říct. Menšího se považuje jednodenní výlet z auta do auta (okruh, případně tam a zpátky) od rána klidně do večera, s tím, že se občas někde jen třeba hodinu válíte a houno děláte, užíváte , ovšem s co nejmenší nutností (jako ideálně žádnou) šlapat po silnici.

Znáte PR Údolí Doubravy u Chotěboře?

3.5.2023 13:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Já výšky taky nemiluju, ale panikařím na konstrukcích, ideálně když jsou to průhledné mrchy - mosty, rozhledny. Jako vámi popisovanou situaci bych taky nedala! Ale jinak jako vysoké skály mi neva, když nemusíte jít po kraji po patnácti číslech kamene s 20m pod sebou.

Je to zvláštní, jak ten mozek funguje. Mně rošty teda nevadí, takže roštomostek přejdu v pohodě, na rozhledně řeším výšku jako takovou, to prostě nejde, předposlední patro a končím, víc nedokážu.
Tady ale jdete po okraji ne?

OT - koukla jsem teď na ty fotky od Marcely a krom toho, že jsem se dodatečně pokochala, tak jsem zase musela, prostě to tam je , nebo já to tam aspoň vidím

3.5.2023 13:21

Atheira napsal(a):

Tak třeba jižně od Proseče přes cyklotrasy na Borovou, turistickou na Lucký vrch, posezení, pokochání výhledy, něco spapat, dál na Pustou Rybnou (asfalt). Přes Blatinský kopec do Borové, zpátky jinou cyklotrasou. Nebo delší přes Rybenské perničky, Pustou Kamenici. Nebo až přes Karlštejn, Čachnov...

Devět Skal, Milovy, Zkamenělé zámky, Čtyři palice a okolí máte asi projité...

Já to mám ráda "u nás" o kousek dál v Železných horách. Dvě třetiny jsou ale zasažené kůrovcem. I tak se dá projít okruh např. kolem Seče dokola, přebrodit Chrudimku (nebo dál přejít přes lávku Na Pilce do Klokočova, v Klokočově je super sezónní hospůdka Pod Drnem).

Nebo "Peklo" u Nasavrk. To mám ráda. Tam nebývá narváno, i když nějaké lidi potkáte. Možná to neznáte. Jde o rezervace Krkanka a Strádovské peklo. Okruh cca 6 km až cca 15 km (přes nádrž Křižanovice, lepší je tam minout turistickou a jít od přehrady do České Lhotice po polňačce - podle mapy.cz úplně v pohodě), kolem rozhledny Boika zpátky. A v Nasavrkách se můžete zastavit v hospůdce. Nebo popojet do skanzenu.

Vini

3.5.2023 13:42
Vini

XXX.XXX.109.194

Pod Drnem je pěkně, škoda těch lesů okolo.Taky je hezky kolem Sázavy.Adršpašské skály jsou krásné a relativně chladno,pohoda pro pejsky.

3.5.2023 14:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vini napsal(a):
Pod Drnem je pěkně, škoda těch lesů okolo.Taky je hezky kolem Sázavy.Adršpašské skály jsou krásné a relativně chladno,pohoda pro pejsky.

Pod Drnem je pěkně

pardon, to zní hrozně morbidně

3.5.2023 14:36

Zrzavci napsal(a):
Pod Drnem je pěkně

pardon, to zní hrozně morbidně

Podle mě majitelé mysleli název dvojsmyslně, když hospůdka začala :-)

3.5.2023 14:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Podle mě majitelé mysleli název dvojsmyslně, když hospůdka začala :-)

No tuten název může být vykládán dokonce trojsmyslně. Já teda měla na mysli ten hřbitovní, ten další mě napadl až teď

Vini

3.5.2023 14:51
Vini

XXX.XXX.109.194

Tohle je lepší než hřbitovní drn😁😁

3.5.2023 15:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Znáte PR Údolí Doubravy u Chotěboře?

Díky, kouknu.

3.5.2023 16:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Žďárské vrchy jsou v plánu na jindy, zbytek máme projitý.
To, co jsem navrhovala v začátku mi právě trochu z fotek připomnělo Krkanku, kde se nám z Železných hor líbilo asi tak nějak nejvíc.

No, jak říkám, času ještě dost, třeba na nás ještě něco vykoukne. Děkuji.

3.5.2023 16:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Je to zvláštní, jak ten mozek funguje. Mně rošty teda nevadí, takže roštomostek přejdu v pohodě, na rozhledně řeším výšku jako takovou, to prostě nejde, předposlední patro a končím, víc nedokážu.
Tady ale jdete po okraji ne?

OT - koukla jsem teď na ty fotky od Marcely a krom toho, že jsem se dodatečně pokochala, tak jsem zase musela, prostě to tam je , nebo já to tam aspoň vidím

Já nevylezla ani na Petřín, za polovinou jsem se na trapáka ráčila blouznit dolů.

3.5.2023 21:31

Atheira napsal(a):
Žďárské vrchy jsou v plánu na jindy, zbytek máme projitý.
To, co jsem navrhovala v začátku mi právě trochu z fotek připomnělo Krkanku, kde se nám z Železných hor líbilo asi tak nějak nejvíc.

No, jak říkám, času ještě dost, třeba na nás ještě něco vykoukne. Děkuji.

Tak to běžte údolím Doubravy u Chotěboře, jak tu už bylo doporučeno. Bude se vám to líbit.

5.5.2023 15:45

Atheira napsal(a):

Nebyla jsem tam. Musí tam být krásně. Jen podle mapy. Žebříky - označené na fotkách ferrata - jsou na mapě označené. Kdyby bylo nejhůř, dají se obejít loukou nahoře. Nahoru je to sice krpál, ale jen cca 50 m dlouhý. Za skalami se zase vrátíte. Na letecké to vypadá, že by tam mohla i být pěšina z louky dolů k vodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík