Výběr psa - k domu na zahradu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2015 09:04
pipi11

XXX.XXX.201.6

Dobrý den, touto cestou jsem se chtěla optat na Vaše názory. Hledáme pejska k domu na dvůr a zahradu. Do domu by nesměl ( máme uvnitř JRT ) Mohl by být se mou přes den v kanceláři a kdykoli si odběhnout na dvůr. Přes zimu venku. Nejlepší by bylo aby nebyl moc chlupatý ( máme starého berňáka a nechci aby v létě trpěl jako on) vhodný k dětem, ale za plotem potřebuji aby trošku zaštěkal a odradil cizí lidi ke vstupu. Děkuji za přečtení a Vaši odpověď.

4.6.2015 11:23
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Naprostý souhla s Rapoťačkou.
Nesmí do domu, musí být v zimě venku a aby nebyl moc chlupatý
Prostě aby netrpěl v létě jako starý Berňák a jak jako trpí? Pokud má možnost stínu, chlupy mu nevadí. To si jen tak někteří myslí, že když má zvíře dlouhé chlupy, tak je mu v létě vedro. Opak je pravdou, je to jeho ochrana před vedrem!
Něco jako beduíni v dlouhých černých hábitech v poušti.

Já osobně bych zadavatelce radila nechat dožít Berňáka a pak přemýšlet co dál..

4.6.2015 13:32
pipi11

XXX.XXX.201.6

Jelikož nám řekl vet že berňákovi dává max měsíc tak už teď něco sháníme.

4.6.2015 14:04
Hodonak

XXX.XXX.126.173

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.infoto.cz/fotopasti/fotopast-uovision-uv-565-cz-menu-8gb-sd-karta.

A lehl jsem, řval smíchy a třepal nožičkama ve vzduchu jak převrácená mandelinka bramborová!

4.6.2015 14:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když už dalšího psa, tak plemeno, které se snese s vaším jorkem, ať může i do domu. jinak by to byla diskriminace
Pokud dalšího psa v domě nechcete, nepořizujte si ho.

4.6.2015 14:52
skaia

XXX.XXX.104.146

joanne.s napsal(a):
Když už dalšího psa, tak plemeno, které se snese s vaším jorkem, ať může i do domu. jinak by to byla diskriminace
Pokud dalšího psa v domě nechcete, nepořizujte si ho.

JRT je zkratka pro Jack Russell Teriéra

4.6.2015 14:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dík za opravu

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2015 17:39

Pes není člověk, nevadí mu že jeden je venku a jeden uvnitř, pokud si tak odmala zvykne, nevidím v tom žádný problém. Jinak většině psů je v létě prostě vedro, musí mít možnost schovat se do stínu a žádný není moc aktivní, ovšem mnohem víc by trpěl hladkosrstý pes venku v mrazu, i když také ne každý. Ovšem upřesněte kromě hlídání a toho že může za vámi do kanceláře bude pes dělat co ? podle aktivit které s ním zamýšlíte je možné poradit vhodné plemeno, takhle nikoliv.

4.6.2015 19:47
Šarina

XXX.XXX.231.146

Pes není člověk, ale je to smečkové zvíře...
Toho psa, který bude trvale venku, vyobcovaný ze smečky, aniž by se nějak provinil, toho by mi bylo neskutečně líto.

4.6.2015 21:01
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Šarina napsal(a):
Toho psa, který bude trvale venku, vyobcovaný ze smečky, aniž by se nějak provinil, toho by mi bylo neskutečně líto.

Ano... těžké psycho pro toho venku, když vidí nějakého/ podstatně menšího dedukuju/, staršího frajera, jak si maže k pánečkům domů... a on je nechaný na dvoře. To nebude dělat dobrotu...

4.6.2015 21:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

Šarina napsal(a):

No, zase to tak neprožívejte. Odjakživa mám psy domácí i venkovní, nebo některý je doma jeden den, další druhý den... a dalšího třeba vyženu na noc ven. Prostě "škatule hýbejte se". Celou smečku naráz si domů nevezmu, ale postupně každého. Žádný problém z toho ti psi opravdu nemají. Jde jen o to, jaký režim jim člověk nastaví. Plno lidí přisuzuje psům lidské vlastnosti, jako např. lítost, ale ti psi to tak neberou. Jeden můj kamarád žije sám se psem. Když přijde z práce, vezme si ho do bytu, ale na noc ho dává do kotce. A ten pes už kolem 22 h se sám sebere a jde ke dveřím. A to i když je venku mráz, nebo prší. Prostě je tak zvyklý. Taky by někdo mohl říct, že mu může být "líto", že nemůže zůstat v teple.

5.6.2015 07:19
Šarina

XXX.XXX.231.146

Za 40 let se psy opravdu nemám tendenci psům přisuzovat lidské vlastnosti, ale na tohle mám svůj názor.

5.6.2015 08:25
samain

XXX.XXX.145.111

koňadra napsal(a):
No, zase to tak neprožívejte. Odjakživa mám psy domácí i venkovní, nebo některý je doma jeden den, další druhý den... a dalšího třeba vyženu na noc ven. Prostě "škatule hýbejte se". Celou smečku naráz si domů nevezmu, ale postupně každého. Žádný problém z toho ti psi opravdu nemají. Jde jen o to, jaký režim jim člověk nastaví. Plno lidí přisuzuje psům lidské vlastnosti, jako např. lítost, ale ti psi to tak neberou. Jeden můj kamarád žije sám se psem. Když přijde z práce, vezme si ho do bytu, ale na noc ho dává do kotce. A ten pes už kolem 22 h se sám sebere a jde ke dveřím. A to i když je venku mráz, nebo prší. Prostě je tak zvyklý. Taky by někdo mohl říct, že mu může být "líto", že nemůže zůstat v teple.

Nojo, ale máte těch psů víc ne? Ne jednoho doma a jednoho venku. Také mám část psů doma, část v další místnosti a část ve zděných kotcích, které jsou součástí domu. Ale - nemám jednoho vyděděnce, který nesmí tam kam ostatní.

5.6.2015 08:28
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přesně. to není totéž.

5.6.2015 12:13

K tomu polidšťování třeba tohle:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7546/svet-podle-psa-cast-25-pruvodce-labyrintem-psich-emoci-zarlivost/

Psi mají rovněž emoce a bych řekla, že mnohem hlubší, než jakých jsou schopni někteří lidé...

5.6.2015 13:22
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K tomu polidšťování třeba tohle:
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7546/svet-podle-psa-cast-25-pruvodce-labyrintem-psich-emoci-zarlivost/

Psi mají rovněž emoce a bych řekla, že mnohem hlubší, než jakých jsou schopni někteří lidé...

Přesně tak, nebo si přečíst kniku : "Proč sloni pláčou" a "Psi v lásce nikdy nelžou".

5.6.2015 13:24

Hodonak napsal(a):
Ano... těžké psycho pro toho venku, když vidí nějakého/ podstatně menšího dedukuju/, staršího frajera, jak si maže k pánečkům domů... a on je nechaný na dvoře. To nebude dělat dobrotu...

Není to žádné psycho, čubu máme venku, je odjakživa zvyklá že je venku, hlídá, spí v boudě psa bereme dovnitř, normálně si spolu hrajou, mají se rádi a ona prostě ví že on dovnitř jde a ona tam ani jít nechce, není na to zvyklá, jaké se od začátku nastaví pravidla tak to bude, pes si zvykne a nepřijde mu na tom divného vůbec nic, zrovna tak jako nepřijde psu co je vevnitř divné to že on leží na zemi a kočka na gauči.Takhle uvažují lidé, ale psi se chovají podle toho kdo, co a jak je naučí.

5.6.2015 13:36

Zrovna ty jmenované knížky jsou na můj vkus příliš americké. Ale to, co píše habe, je zase příliš zjednodušující.

5.6.2015 13:47
loolucy

XXX.XXX.60.30

Mně osobně by to bylo třeba strašně líto...i kdyby to psům nevadilo, tak mě teda rozhodně.

5.6.2015 15:13
skaia

XXX.XXX.104.146

Mně by spíš zajímalo jak jste na to, že tomu psovi nevadí, že jeho psí parťák za páníčkem (psům je opravdu jedno jestli to je venku nebo uvnitř, neberou dům jako "něco víc" než zahradu) může a on ne, přišli?
To Vám to řekl? Na psovi se často nepozná ani to, že ho něco hodně bolí, takže je celkem úsměvné, když někdo tvrdí o takovéhle věci (kterou asi věští z křišťálové koule), že to "prostě ví".
Moji psi vždycky nehledě na velikost a chlupatost do domu mohli, a, ať už to byl můj Kovac -dlouhosrstý obřík (kříženec /už nevím jakého/ pastevce a NO) nebo můj nynější krátkosrstý JRT - Jackie, vždy si vybrali jít se mnou a zůstat uvnitř (ač mohli jít ven, bylo otevřeno) dokud jsem ven nešla i já.
Když se stalo, že jsem zavřela a jeden zůstal venku a druhý doma, ten venku si trucovitě lehl před dveře a ač jsem pak otevřela, tak nešel dovnitř a očima na mně hodil "uražený" pohled: "Nech mně na pokoji, ". To považuji za dostatečný důkaz toho, že psi chtějí být s pánem a rozhodně vnímají, když jeden nesmí dovnitř a druhý ano.

5.6.2015 15:19
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

Také máme psa venku a fenu vevnitř, a to máme psa déle. Pes je zlatý retrívr, který byl odmalička venku, a fena je jorkšírka, kterou jsme si pořídili když byli psovi dva roky. a nepřijde mi, že by to nějak vadilo.S fenou vychází bez problémů. Ještě na dvoře miáme oplocený altán, kam pouštímě jorkšírku a retrívr tam zase nemůže, a podle mě mu to nevadí. Teď na stáří už je převážné více na chodbě než venku, ale dál do domu nechce, i když necháme otevřeno tak tam nejde.Jediný co bych řekla že mu možná vadí je, když jdeme ven s jorkšírkou a jeho necháme doma, to asi žárlí, ale co se týče toho byldení, tak prostě je zvyklý od mala venku a nevadí mu že fena je doma.

5.6.2015 15:46
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

skaia napsal(a):
Mně by spíš zajímalo jak jste na to, že tomu psovi nevadí, že jeho psí parťák za páníčkem (psům je opravdu jedno jestli to je venku nebo uvnitř, neberou dům jako "něco víc" než zahradu) může a on ne, přišli?
To Vám to řekl? Na psovi se často nepozná ani to, že ho něco hodně bolí, takže je celkem úsměvné, když někdo tvrdí o takovéhle věci (kterou asi věští z křišťálové koule), že to "prostě ví".
Moji psi vždycky nehledě na velikost a chlupatost do domu mohli, a, ať už to byl můj Kovac -dlouhosrstý obřík (kříženec /už nevím jakého/ pastevce a NO) nebo můj nynější krátkosrstý JRT - Jackie, vždy si vybrali jít se mnou a zůstat uvnitř (ač mohli jít ven, bylo otevřeno) dokud jsem ven nešla i já.
Když se stalo, že jsem zavřela a jeden zůstal venku a druhý doma, ten venku si trucovitě lehl před dveře a ač jsem pak otevřela, tak nešel dovnitř a očima na mně hodil "uražený" pohled: "Nech mně na pokoji, ". To považuji za dostatečný důkaz toho, že psi chtějí být s pánem a rozhodně vnímají, když jeden nesmí dovnitř a druhý ano.

Tak asi jako vy víte, že Vašim psům to vadí, tak jiní lidi vědí, že jejím psům to nevadí. Asi je to taky podle povahy psa, podle toho na co je zvyklý, píšete, že to tak bylo vždycky tak je na to zvyklý. Psovi, který na to není zvyklý, to asi chybět nebude. Tak jako vy vidíte uražený pohled atd., tak já vidím, že je to psovi uplně jeddno smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.6.2015 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Souhlasím s těma kdo píšou, že tohle řešíme my, ale psi to nijak zvlášť neřeší. Mám psy zahradní, do domu můžou, poleží a zase si jdou na svoje místa venku, neb v baráku je stejně horko. Ale jsou dva a sama o sobě bych jednoho venku a jednoho doma nenechala...ale spíše opravdu kvůli sobě. Pokud jsou tak odjakživa naučení myslím, že je jim to jedno. Kočky máme tak, že se jich ptáme, jestli chtějí třeba na noc domů, nebo budou spát venku(v zahradním domku či se psy v boudě) a psi rozhodně nevypadají, že by jim spaní v domě nějak záviděli. Když třeba prší a kocour chce domů, pes si stoupne k francouzskému oknu a vyštěkává, že je tam kocour a máme ho pustit dovnitř(kocour je totiž trdlo, kočka si umí sama zaškrábat) Když se nacpou oba psi domů, samojed se za chvilku sebere a jde radši ven a leží venku a kouká na nás přes okno, berňák je větší závislák a vydrží déle, i když je mu vedro.

5.6.2015 15:54

Měla jsem fenu a jejího syna. Oba žili se mnou v bytě. Když bylo fence 15, byla stará, jejímu synovi 11 a byl neskutečně aktivní. Fena jen hodně těžko snášela celou procházku, kterou pes potřeboval. Když viděla, že se chystáme na procházku, předváděla hopsáním jaká je mladice, jak to všechno zvládne. Když bylo slušné počasí, brali jsme ji s sebou, často jsme ji po její procházce nechávali v autě, když měla zůstat doma, byla nešťastná a dávala to jasně najevo.
Myslím, že když pes žije s majitelem v bytě, umí ho majitel víc "číst".

5.6.2015 16:00
skaia

XXX.XXX.104.146

marcelaamax napsal(a):
Tak asi jako vy víte, že Vašim psům to vadí, tak jiní lidi vědí, že jejím psům to nevadí. Asi je to taky podle povahy psa, podle toho na co je zvyklý, píšete, že to tak bylo vždycky tak je na to zvyklý. Psovi, který na to není zvyklý, to asi chybět nebude. Tak jako vy vidíte uražený pohled atd., tak já vidím, že je to psovi uplně jeddno smajlík

Právě. Mí psi jsou na to zvyklí, takže proto "házej" uražené pohledy a trucují, vědí jak skvělé je být u mně (protože je panička "měkká" a psiska občas, "nepozorovaně", dostanou kousek jejího, ale samozřejmě jen zdravého /zelenina, ovoce, nic kořeněného/ jídla ).
Váš pes a psi některých ostatních na ifauně to nikdy nepoznali, nebudou se tvářit ani chovat uraženě, protože to, být s páníčkem i doma, neznají. Ale jak můžete poznat, že to psovi nevadí, že s Vámi není všude, tak jako by byl s opravdovou smečkou? Vždyť Vám to neřekne, obličejem ani tělem Vám to vědět nedá.
"Normálně" se chovají a hrají i psi, které něco bolí, člověk by ani neřekl, že je něco bolet může, až když je bolest pro pejsany nesnesitelná, tak se to pozná. Natož aby někdo poznal, že něco, v čem pes vyrůstal a nezná nic lepšího, se psovi nelíbí.
Tady totiž nejde o to, že pes není "doma" - uvnitř, to tak vnímá opravdu jen člověk. Pes chce být u smečky. A já nevěřím, že smečkové zvíře je naprosto spokojeno, když ví, že jeho parťák smí se smečkou být skoro všude, kdežto on ne.

5.6.2015 16:39
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

skaia napsal(a):
Právě. Mí psi jsou na to zvyklí, takže proto "házej" uražené pohledy a trucují, vědí jak skvělé je být u mně (protože je panička "měkká" a psiska občas, "nepozorovaně", dostanou kousek jejího, ale samozřejmě jen zdravého /zelenina, ovoce, nic kořeněného/ jídla ).
Váš pes a psi některých ostatních na ifauně to nikdy nepoznali, nebudou se tvářit ani chovat uraženě, protože to, být s páníčkem i doma, neznají. Ale jak můžete poznat, že to psovi nevadí, že s Vámi není všude, tak jako by byl s opravdovou smečkou? Vždyť Vám to neřekne, obličejem ani tělem Vám to vědět nedá.
"Normálně" se chovají a hrají i psi, které něco bolí, člověk by ani neřekl, že je něco bolet může, až když je bolest pro pejsany nesnesitelná, tak se to pozná. Natož aby někdo poznal, že něco, v čem pes vyrůstal a nezná nic lepšího, se psovi nelíbí.
Tady totiž nejde o to, že pes není "doma" - uvnitř, to tak vnímá opravdu jen člověk. Pes chce být u smečky. A já nevěřím, že smečkové zvíře je naprosto spokojeno, když ví, že jeho parťák smí se smečkou být skoro všude, kdežto on ne.

Tak to mého psa neznáte. Samozřejmě tráví čas semnou, ale nemusí to být nutně doma. Trávíme ho spolu venku... Jak říkám, může nechat celý den otevřené dveře a pes dovnitř nepůjde...to samé jako když si venku sednu, tak se přijde pomazlit ale pak si odejde lehnout sám někam doklidu. Říkám že záleží na psu, někteří jsou více společenští, někteří více samostatní. Podle mě to prostě moc řešíte, znám spousty lidí co mají jednoho psa vevnitř a jednoho venku a ani u jednoho mi nepřijde, že by tím pes nějak trpěl.

5.6.2015 16:41
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

skaia napsal(a):

A navíc bych ani neřekla, že náš retrívr bere jorkšírku jako parťáka, spíše si jí nevšímá, malý psi ho moc nezajímají.

5.6.2015 16:43
marcelaamax

XXX.XXX.143.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Měla jsem fenu a jejího syna. Oba žili se mnou v bytě. Když bylo fence 15, byla stará, jejímu synovi 11 a byl neskutečně aktivní. Fena jen hodně těžko snášela celou procházku, kterou pes potřeboval. Když viděla, že se chystáme na procházku, předváděla hopsáním jaká je mladice, jak to všechno zvládne. Když bylo slušné počasí, brali jsme ji s sebou, často jsme ji po její procházce nechávali v autě, když měla zůstat doma, byla nešťastná a dávala to jasně najevo.
Myslím, že když pes žije s majitelem v bytě, umí ho majitel víc "číst".

Ano souhlasím s tím, že když pes žije v bytě, majitel ho asi umí více číst a je to určitě lepší. Ale náš pes by si na to už nezvykl ani kdybych chtěla, doma trpí.

7.6.2015 19:09
maja24

XXX.XXX.10.1

Šarina napsal(a):
Za 40 let se psy opravdu nemám tendenci psům přisuzovat lidské vlastnosti, ale na tohle mám svůj názor.

Souhlasím, pes je smečkové zvíře a podle me to opravdu muze chapat jako odlouceni od smecky. je jasne, ze si na to zvykne, nic jiného mu totiž nezbyde...

Přidejte reakci

Přidat smajlík