Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2015 14:20
soki8

XXX.XXX.192.99

Dobry den mam sedmiměsiční štěně BŠO a má strach z cizích lidi. Byli jsme se podivat na fotbalovy zapas kde bylo moc lidi a on mě tahal pryc z toho davu strasne se bal a táhl tak ze mi malem utekl. Bylo to hrozne protoze sem ho vazne malem pustila a pak sem se cela klepala protoze co delal bylo vazne hrozne. Tak sem ho vzala domu. Poradite mi nekdo jak ho spravne socializovat aby se tak nebal? On poslechne ale kdyz vidi tolik lidi tak to psychicky nedává. =(.

7.6.2015 14:34
maja24

XXX.XXX.10.1

soki8 napsal(a):
Dobry den mam sedmiměsiční štěně BŠO a má strach z cizích lidi. Byli jsme se podivat na fotbalovy zapas kde bylo moc lidi a on mě tahal pryc z toho davu strasne se bal a táhl tak ze mi malem utekl. Bylo to hrozne protoze sem ho vazne malem pustila a pak sem se cela klepala protoze co delal bylo vazne hrozne. Tak sem ho vzala domu. Poradite mi nekdo jak ho spravne socializovat aby se tak nebal? On poslechne ale kdyz vidi tolik lidi tak to psychicky nedává. =(.

Dobrý den, myslím si, že pejskovi pomůže opakovaní dane situace a hlavně musíte být v klidu vy a nepodporovat psa v bázlivosti, ikdyž se klepe jak ratlík chovat se jako vždy a nevšímat si ho. Klidně mezi lidi chodte zprvu na kratsi chvilky a jakou koli zmnenu k lepšímu chvalte a postupne pobyt mezi lidmi prodlužujte. chce to trpelivost, ale pejsek si zvykne. Docela me to u tohoto společenského plemene prekvapuje, většinou byvaji veseli a pratelsti...

7.6.2015 14:54
anonymx

XXX.XXX.233.160

BSO veseli a pratelsti? Tak to jste jich asi moc nevidela. Zadavatelce bych nejradsi naplacala. Vzit mladeho a zrejme nezvykleho psa do takoveho prostredi a jeste to nechat dojit tak daleko, ze mu zpusobi doslova sok, to je zverstvo. Asi bydlite na vesnici a tady bude problem. Pokud si na mnozstvi lidi a ruch nezvykl.jako male stene, bude to stokrat tezsi. Takze vzit auto a jet treba k vetsimu obchodaku. Plnou kapsu pamlsku, klid a.pomalu se priblizovat k lidem, v klidu, hrat si a odmenovat. Skoncit driv nez zacne byt nejisty. A tohle praktikovat denne a stridat mista. A fofrem na cvicak. Uz jste tam davno mela byt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2015 15:11

Proč já mám vždycky dojem, že podobné dotazy jsou provokace! I když nevím, jaký to byl fotbalový zápas. Jestli SK Horní Dolní proti SK Dolní Horní, kde stojí kolem hřiště pár lidí, tak by to mohlo štěně zvládnout. Ale vzít štěně na velký zápas, kde je spousta lidí, hluku, troubení...
To je nerozumné !

7.6.2015 15:23
maja24

XXX.XXX.10.2

anonymx napsal(a):
BSO veseli a pratelsti? Tak to jste jich asi moc nevidela. Zadavatelce bych nejradsi naplacala. Vzit mladeho a zrejme nezvykleho psa do takoveho prostredi a jeste to nechat dojit tak daleko, ze mu zpusobi doslova sok, to je zverstvo. Asi bydlite na vesnici a tady bude problem. Pokud si na mnozstvi lidi a ruch nezvykl.jako male stene, bude to stokrat tezsi. Takze vzit auto a jet treba k vetsimu obchodaku. Plnou kapsu pamlsku, klid a.pomalu se priblizovat k lidem, v klidu, hrat si a odmenovat. Skoncit driv nez zacne byt nejisty. A tohle praktikovat denne a stridat mista. A fofrem na cvicak. Uz jste tam davno mela byt.

Ale viděla smajlík Pokud je mají majielé, kteří vědí jak se se psem zachazí, tak jsou přátelští a veselý smajlík

7.6.2015 17:56
anonymx

XXX.XXX.233.160

No vidite a ja znam spoustu zkusenych majitelu, kteri resi bazlivost, neduveru, nervozitu a agredivitu ze strachu.

7.6.2015 18:13
maja24

XXX.XXX.10.1

anonymx napsal(a):
No vidite a ja znam spoustu zkusenych majitelu, kteri resi bazlivost, neduveru, nervozitu a agredivitu ze strachu.

U cechoslovaku nebo u saarloose bych to pochopila, ale belouse které znam a kteri jsou naší kamaradi jsou sebevedomi, hravi a celkem flegmousi. asi jde i hodne o predky, plasanu jsem tedy moc nepoznala.

7.6.2015 18:28

maja24 napsal(a):
U cechoslovaku nebo u saarloose bych to pochopila, ale belouse které znam a kteri jsou naší kamaradi jsou sebevedomi, hravi a celkem flegmousi. asi jde i hodne o predky, plasanu jsem tedy moc nepoznala.

Vemte ho na Spartu se Slavií a poznáte!

7.6.2015 18:29
maja24

XXX.XXX.10.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vemte ho na Spartu se Slavií a poznáte!

No tak jasne, to je extrem a hlavne kdo vezme psa na takove místo asi nemá mozek!

7.6.2015 18:48
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Take neni spatny ohnostroj, tam byva take sposta lidi a kdyby psik reagoval bazlive, urcite to bude strach z lidi, ze?

7.6.2015 19:11
soki8

XXX.XXX.192.99

On je strašně přátelský a každého vítá a olizuje ale jak je vic lidi tak to uz se boji.

7.6.2015 19:20
soki8

XXX.XXX.192.99

A nebyl to vubec žáádný velký zápas ! ano bydlime na vesnici a bylo to na takovem malem hristi vazne strasne malych rozmeru a nebylo tam zadne troubeni zadny stadion ani nic takoveho jen par lavicek jen taky maly pratelak jen pro zajimavost aby si to tady nekteri nevysvetlovali spatne ze jsem ho vzala na nejaky velky fotbalovy zapas jak rikala orionka : hriste kde stoji pár lidí (priblizne do 30 max 40 lidi) a jinak maja24 dekuju.

7.6.2015 19:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Chodí na cvičák ?

7.6.2015 19:24
maja24

XXX.XXX.10.1

soki8 napsal(a):
On je strašně přátelský a každého vítá a olizuje ale jak je vic lidi tak to uz se boji.

To chce trening, viz rady. postupne a pomalu ho zvykat nenásilnou formou a bude z nej pasak smajlík

7.6.2015 19:26
anonymx

XXX.XXX.233.160

A kdyz to.vite, tak proc ho tahate na hriste? Bydlite na vesnici? To az ted se dostal do rusnejsiho prostredi?

7.6.2015 19:27
soki8

XXX.XXX.192.99

Ne nechodi ale tady pobliz je cvicak asi 10 km od nás a táta tam ma znameho co to tam vede a urcite tam chceme zajit aby si zvykal na ostatni psy a lidi ale jsem rada ze na psy neutoci on by se s nimi radsi hrál a samozrejme se naucil vic poslouchat.

7.6.2015 19:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Tam se chodí odmala.
To je socializace...

7.6.2015 19:32
maja24

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):
Tam se chodí odmala.
To je socializace...

Od mala se chodi koukat, od pul roku cvicit, podle mého takhle ideal.

7.6.2015 19:32
soki8

XXX.XXX.192.99

Anonymx my jsme jeste nebyli na miste kde bylo tolik lidi az ted se tam dostal.

7.6.2015 19:33
anonymx

XXX.XXX.233.160

Aha, takze poprve v zivote videl vic lidi a jeste trochu rusno. Klasika. Bohuzel jste si to zavinila sama. Pes je zvykly na naprosty klid, socializaci nedotcen, navic sebejistotou neoplyva. Pokud to ihned nebude resit, za par mesicu.to.bude resit agresi a mezi lidi s nim.vubec nebudete moct.

7.6.2015 19:38
maja24

XXX.XXX.10.1

soki8 napsal(a):
Anonymx my jsme jeste nebyli na miste kde bylo tolik lidi az ted se tam dostal.

To chtelo dřív, ale to uz ted vite, ted jen doufat.ze si z toho neodnesl nejake trauma a socializace vam pujde snad hladce. urcite cvicak vam hodne pomuze. Hlavne ho do niceho nenutit a vse v klidku a s pochvalami

7.6.2015 19:42
anonymx

XXX.XXX.233.160

Mila slecno, tohle.je presne bolest vesnickych psu. Neurazte se, ale my tomu rikame "venkovan prijel do Prahy". Nemuzete nechat stene.jen na zahrade. Mrne musi hned mezi lidi, psy, do ruchu. Na cvicaku uz jste meli byt pred pul rokem. Je to stejne.jako.kdyby.vas zavreli do 15 na zahrade a pak vas vysadili v New Yorku.

7.6.2015 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

maja24 napsal(a):
Od mala se chodi koukat, od pul roku cvicit, podle mého takhle ideal.

Jo ?
U nás se chodí od tří měsíců.
A pomalu se začíná. (stopy atd).

7.6.2015 19:47
maja24

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):
Jo ?
U nás se chodí od tří měsíců.
A pomalu se začíná. (stopy atd).

Zaleží na cviciteli, ja bych třeba trimesicní stene drilovat nenechala. Pokud je cvicitel normalni a parta na cvicaku tez, tak proc ne...

7.6.2015 19:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Já žádnýho psa.
Jde to totiž formou hry.

7.6.2015 19:53
maja24

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):
Já žádnýho psa.
Jde to totiž formou hry.

Jj tak by to mělo byt

7.6.2015 19:53
anonymx

XXX.XXX.233.160

A u nas od 7 tydnu a.nasi i.driv.

7.6.2015 23:03
koňadra

XXX.XXX.128.31

Bázlivost je hodně variabilní problém. Jde o to, jestli je bázlivost vrozená (s tím se dá pracovat jen do určité míry, ale nikdy to nebude ideální). Nebo je bázlivost získaná - tím, že pes nebyl včas a správně socializován, někdy je to v kombinaci s tím, že pes žije izolovaně v RD a nemá moc příležitostí se stýkat s cizími lidmi, auty, hlukem velkoměsta. S tím se pracovat dá, ale čím dřív - tím líp. Brát psa mezi lidi, zpočátku požádat lidi, kteří by měli snahu ho hladit, aby to nedělali. Chodit a chodit mezi lidi, do města, na křižovatky. Psa na vodítku a dělat, se se nic neděje - psa nelitovat, nechválit ani neuklidňovat. Až bude zvládat cizí lidi kolem sebe (aniž by si ho všímali), požádat informovanou osobu, aby navázala kontakt se psem. Tedy tak, že to více méně je potřeba nechat na psovi - bude-li mít sám snahu se družit. Úplně nejlepší léčba je pomocí jiného psa - kamaráda -, kde ten bázlivý se bude snažit přizpůsobovat. Všechno je to ale hodně náročný problém, běh na dlouhou trať, nejlépe se poradit s odborníkem. Bohužel takového hledat se svíčkou. Dnes jsou stovky psích "školiček", vedou to často lidé, kteří sami mají za sebou 1,2 vycvičené psy (a ještě bezproblémové) a radí lidem. Když "soki8" napíšete, odkud přibližně jste, snad se zde najde někdo, kdo vám poradí ve vašem okolí schopného kynologa. A ještě něco: divím se, že ještě někdo tady neporadil "bachovky". Já je (ze zoufalství) u jednoho štěněte taky zkoušela - byly úplně k ničemu.

7.6.2015 23:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

A ještě něco: divím se, že ještě někdo tady neporadil "bachovky". Já je (ze zoufalství) u jednoho štěněte taky zkoušela - byly úplně k ničemu.

Nebyly.
Je to byznys .

8.6.2015 06:42
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

BŠO jsou skvělí psi, přátelští a milí a pokud si nevyberete extrašpatný cvičák, není s nimi problém. Na cvičák se s nimi vůbec chodit nemusí, naučí se cokoli a rádi. Berte pejska mezi lidi, jezděte do města, choďte po ulici. Mluvte na něj, dejte mu oporu a podporu, nechte ho pozorovat a seznamovat se.

8.6.2015 06:50

..." Dnes jsou stovky psích "školiček", vedou to často lidé, kteří sami mají za sebou 1,2 vycvičené psy "...
Já znám jednoho, ten má za sebou dva nevycvičené a jaký je to odborník a jak panečku radí !

8.6.2015 09:20
anonymx

XXX.XXX.27.66

Auau, skvělí psi? Kde žijete? Velký problém s bázlivostí a to zejména u dlouhosrstých. Velký důraz především na socializaci. Nechat BŠO do 7mi měsíců na zahradě je moc zlé a následky už budou trvalé. "Na cvičák se s nimi chodit nemusí" - to silně zavádí výroky chovatelů labradorů, kteří také tvrdí, že je to pes tak inteligentní, že se vlastně vůbec nemusí cvičit.
Musí a to zejména proto, že se socializují, majitel se naučí co a jak a pak nedojde k tomu, že pes uvidí víc lidí a totálně se sesype.
Pokud má slečna zadavatelka psa s PP, asi bude mít obrovský problém na výstavě, nemluvě o uchovnění.

8.6.2015 11:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Dřív se o jejich nevyrovnaných povahách dost psávalo.
Prý na tom byli podobně jako čévečka. O to větší důraz
se kladl na socializaci.
Tady asi žádná neproběhla - čeká se...
Osobně jsem poznala 1 fenku a ta byla prostě úžasná.
Po všech stránkách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík