Kousl vás někdy váš pes?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2015 18:26
kiko967

XXX.XXX.148.130

Včera pokousal moji 8-letou neteř kříženec kokršpaněla. Byla v nemocnici a zašívali jí ret. Odtrhl jí půlku rty. Pes má 10 let. Mou neteř dobře zná. Hrávali se spolu.Je to pes přítele mé sestry, spolu bydlí.Neteř mu chtěla dát pusu na tvář, pes se lekl a pokousal ji. Už se to jednou stalo a do té doby byl bezproblémový. Mám NO a bojím se aby se něco nestalo. Snažím se ho socializovat s dětmi. Má je rád. Zatím je to ještě štěně, ale rodiče byli dost ostří.Už se vám stalo, že by vás nebo vaše děti pokousal váš vlastní pes?

8.6.2015 18:28
kiko967

XXX.XXX.148.130

Ještě dodám. Myslím si, že je to hlavně otázka výchovy a socializace, ale pes může někdy dostat zkrat, např. když má vážné onemocnění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2015 18:32

Kiko, zcela upřímně, jako matka, v tomto případě se mi jeví jako problémová ona neteř, potažmo příslušní zodpovědní dospělí. Ona to není jednosměrka - chovat se má umět nejen pes k dítěti (a třeba i tak, že před dítětem někam zaleze), ale i děti ke psům...

8.6.2015 18:35
kiko967

XXX.XXX.148.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kiko, zcela upřímně, jako matka, v tomto případě se mi jeví jako problémová ona neteř, potažmo příslušní zodpovědní dospělí. Ona to není jednosměrka - chovat se má umět nejen pes k dítěti (a třeba i tak, že před dítětem někam zaleze), ale i děti ke psům...

My jsme měli kokršpaněla a cizí děti ho tahali za uši, ocas a bodali do něj holí a nic jim neudělal. Totéž moji další tři psy- jiná plemena.

8.6.2015 18:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

8.6.2015 18:41
kiko967

XXX.XXX.148.130

rapotacka11 napsal(a):

?

8.6.2015 18:46
sheepdog

XXX.XXX.131.110

kiko967 napsal(a):
My jsme měli kokršpaněla a cizí děti ho tahali za uši, ocas a bodali do něj holí a nic jim neudělal. Totéž moji další tři psy- jiná plemena.

Vy necháte děcka tahat psy za uši a ocas a bodat do nich holí?

8.6.2015 18:47
loolucy

XXX.XXX.207.245

Já měla psa, za kterého bych dala ruku do ohně. Ona by v živote nikdy nikomu neublížila, děti jí mohli třeba fackovat a ona buď v klidu ležela nebo odešla. Když poslouchám, že někoho pokousal jeho vlastní pes, tak to absolutně nechápu. V tom případě je špatně něco ve výchově. Ano, některá plemena reagují jinak než jiná, ale aby pes pokousal vlastního pána? Tomu se opravdu jen směju.

Jinak, také si myslím, že v tomto případě za to může dítě.

Podle mě může nastat zkrat - stejně tak jako u lidí, pokud má pejsek třeba nádor na mozku.

8.6.2015 18:49
kiko967

XXX.XXX.148.130

Samozřejmě, že ne, hned jsem jim to zakázal. Ty děti si vešli sami ke psovi, protože viděli, že je přátelský a když jsem vyšel náhodou ven, tak jsem spatřil jak do něj píchají holí a tahají ho za uši. Jsou to děti mého souseda.

8.6.2015 18:55
skaia

XXX.XXX.104.146

kiko967 napsal(a):

A to jste je nechal/a? A ještě se tím chlubíte?!?
Kdyby někdo píchal holí do mého psa, natož nějakej harant, tak dotyčný nemá půlku obličeje, a ruce bez prstů. Bez nadsázky. A to je to "obyčejný" přátelský a flegmatický JRT.

K dotazu:
Vždyť jste si odpověděl/a sám/sama. Pes se lekl, je mu 10 let, jestli mu třeba i chytla hlavu, mohlo ho to zabolet, mohl to vnímat jako nadřazené gesto. Může se mu zhoršovat sluch/zrak nebo obojí a nečekal to, tak zareagoval, tak jak zareagoval.

A upřímně, jestli ta holka někdy toho psa tahala za uši, ocas, nebo mu dělala nějaké jiné nepříjemnosti (což děti dělají a rodiče je často nechají) ani se mu nedivím. Víte, že pohlazení na hlavě si nechá pes líbit jen od nadřazeného člena smečky? A že osmileté dítě není v psích očích výše postavené? A že to není panenka, která se nechá muckovat a tahat, kdykoliv se někomu zamane, o to víc, jestli chtěl mít klid?

Odpověď na otázku: Ne, nikdy mě žádný z mých nynějších ani minulých psů nekousl.

8.6.2015 19:00
anonymx

XXX.XXX.233.160

Muj nazor-nafackovat matce, vychovat dite a omluvit se psovi.

8.6.2015 19:03
kiko967

XXX.XXX.148.130

skaia napsal(a):
A to jste je nechal/a? A ještě se tím chlubíte?!?
Kdyby někdo píchal holí do mého psa, natož nějakej harant, tak dotyčný nemá půlku obličeje, a ruce bez prstů. Bez nadsázky. A to je to "obyčejný" přátelský a flegmatický JRT.

K dotazu:
Vždyť jste si odpověděl/a sám/sama. Pes se lekl, je mu 10 let, jestli mu třeba i chytla hlavu, mohlo ho to zabolet, mohl to vnímat jako nadřazené gesto. Může se mu zhoršovat sluch/zrak nebo obojí a nečekal to, tak zareagoval, tak jak zareagoval.

A upřímně, jestli ta holka někdy toho psa tahala za uši, ocas, nebo mu dělala nějaké jiné nepříjemnosti (což děti dělají a rodiče je často nechají) ani se mu nedivím. Víte, že pohlazení na hlavě si nechá pes líbit jen od nadřazeného člena smečky? A že osmileté dítě není v psích očích výše postavené? A že to není panenka, která se nechá muckovat a tahat, kdykoliv se někomu zamane, o to víc, jestli chtěl mít klid?

Odpověď na otázku: Ne, nikdy mě žádný z mých nynějších ani minulých psů nekousl.

Ani vás nenapadne si přečíst celou diskusi a to co jsem psal předtím?Samozřejmě, že ne, hned jsem jim to zakázal. Ty děti si vešli sami ke psovi, protože viděli, že je přátelský a když jsem vyšel náhodou ven, tak jsem spatřil jak do něj píchají holí a tahají ho za uši. Jsou to děti mého souseda.
Jsem rád, že moji psi jsou vychováni a nedovolí si to.
Víte, že pohlazení na hlavě si nechá pes líbit jen od nadřazeného člena smečky? tak toto není vůbec pravda.Znám mnoho psů, kteří se nechají pohladit na hlavě.

8.6.2015 19:11
anonymx

XXX.XXX.233.160

To o pohlazeni je nesmysl, sousedovic deti bych vyprovodila tak, ze uz by na muj pozemek nestrcily ani prsticek a od rodicu mely dostat poradny vyprask.

8.6.2015 19:14
skaia

XXX.XXX.104.146

kiko967 napsal(a):
Ani vás nenapadne si přečíst celou diskusi a to co jsem psal předtím?Samozřejmě, že ne, hned jsem jim to zakázal. Ty děti si vešli sami ke psovi, protože viděli, že je přátelský a když jsem vyšel náhodou ven, tak jsem spatřil jak do něj píchají holí a tahají ho za uši. Jsou to děti mého souseda.
Jsem rád, že moji psi jsou vychováni a nedovolí si to.
Víte, že pohlazení na hlavě si nechá pes líbit jen od nadřazeného člena smečky? tak toto není vůbec pravda.Znám mnoho psů, kteří se nechají pohladit na hlavě.

Nechci nic říkat, ale napsat odpověď pár minut zabere, takže jsem odpovědi po tom, co jsem dala do citace, neviděla.

Jestli vám vyhovuje, že se pes nebrání, vaše věc. Příštího psa nemusejí "jen" píchat holí a krádeže psů se dějí i ze zahrady.

Někteří psi si to nechají líbit, záleží na povaze. Ale jak vidíte ten kříženec si to líbit nenechal. A pak lidé najednou zírají, že si ten pes nenechal na sobě předvádět nadřazené gesto, a to ještě někteří přidají i civění do očí toho psa. Jednou si to líbit nechat může, ale podruhé už ne.
Znám děti, takže si dovedu představit milión důvodů, proč ten pes tu holku pokousal. A i když to dítě neví, může neúmyslně psa vyprovokovat, například tím upřeným zíráním do očí psa.

8.6.2015 19:26
kiko967

XXX.XXX.148.130

skaia napsal(a):
Nechci nic říkat, ale napsat odpověď pár minut zabere, takže jsem odpovědi po tom, co jsem dala do citace, neviděla.

Jestli vám vyhovuje, že se pes nebrání, vaše věc. Příštího psa nemusejí "jen" píchat holí a krádeže psů se dějí i ze zahrady.

Někteří psi si to nechají líbit, záleží na povaze. Ale jak vidíte ten kříženec si to líbit nenechal. A pak lidé najednou zírají, že si ten pes nenechal na sobě předvádět nadřazené gesto, a to ještě někteří přidají i civění do očí toho psa. Jednou si to líbit nechat může, ale podruhé už ne.
Znám děti, takže si dovedu představit milión důvodů, proč ten pes tu holku pokousal. A i když to dítě neví, může neúmyslně psa vyprovokovat, například tím upřeným zíráním do očí psa.

Teď mám štěně NO. Branku zamykám, takže děti se tam nedostanou. A když vyroste, tak nás bude hlídat a o krádež se nemusím bát.

8.6.2015 19:52
aritim

XXX.XXX.19.70

skaia napsal(a):

Jestli vám vyhovuje, že se pes nebrání, vaše věc

Já si myslím, že naprosté většině lidí vyhovuje, že se pes nebrání. Ono kdyby pes startoval pokaždé, když se k němu z neznalosti psí komunikace někdo chová výhružně, tak se psy vůbec nemůžeme mezi lidi.
Své děti mám vychované a poučené, ale chování cizích dětí těžko ovlivním. Proto mám psy naučené, aby se nebránili útokem, ale bráním je sama. Nikdy je nenechám s nikým cizím samotné a pokud se k nim někdo chová nevhodně, tak od toho tam jsem já, abych tomu zabránila.

V případě zadavatelky bych brala v potaz, že pejsek už stárne a chce mít klid. Možná ho něco bolí, špatně vidí nebo slyší a lekl se, možností je spousta. Mě se to nikdy nestalo ani u starého a nemocného psa. Nikdy se neoženou, když je jim pozornost nepříjemná, pohledem hledají ochranu u mě a vždy zasáhnu. Majitelka by měla pejskovi vyhradit nějaký prostor, kam dítěti zakáže chodit, a pejsek tam bude mít naprostý klid. Zároveň naučit pejska aby se tam schoval, když chce mít klid. Vztah mezi dítětem a psem bych začala budovat od začátku pod dozorem dospělého pomocí pamlsků.8mi leté dítě snadno pochopí pravidla.

8.6.2015 20:06

aritim napsal(a):
Jestli vám vyhovuje, že se pes nebrání, vaše věc

Já si myslím, že naprosté většině lidí vyhovuje, že se pes nebrání. Ono kdyby pes startoval pokaždé, když se k němu z neznalosti psí komunikace někdo chová výhružně, tak se psy vůbec nemůžeme mezi lidi.
Své děti mám vychované a poučené, ale chování cizích dětí těžko ovlivním. Proto mám psy naučené, aby se nebránili útokem, ale bráním je sama. Nikdy je nenechám s nikým cizím samotné a pokud se k nim někdo chová nevhodně, tak od toho tam jsem já, abych tomu zabránila.

V případě zadavatelky bych brala v potaz, že pejsek už stárne a chce mít klid. Možná ho něco bolí, špatně vidí nebo slyší a lekl se, možností je spousta. Mě se to nikdy nestalo ani u starého a nemocného psa. Nikdy se neoženou, když je jim pozornost nepříjemná, pohledem hledají ochranu u mě a vždy zasáhnu. Majitelka by měla pejskovi vyhradit nějaký prostor, kam dítěti zakáže chodit, a pejsek tam bude mít naprostý klid. Zároveň naučit pejska aby se tam schoval, když chce mít klid. Vztah mezi dítětem a psem bych začala budovat od začátku pod dozorem dospělého pomocí pamlsků.8mi leté dítě snadno pochopí pravidla.

Mně by to například vadilo, kdyby si moje čuba nechala cokoliv líbit od cizích. Naštěstí nenechá. Naopak, kdyby byli všichni psi jak ostří, lidi i děti by se rychle naučily, jak se ke psům chovat.

8.6.2015 20:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Obecne deti a psi to je kapitola sama pro sebe.Staci mi videt, jak je jedna ma fenka v pritomnosti ditete nejista jak se osiva jak konejsi a to je, co se deti tyce socializovana.A jsem u ni.Dovedu si predstavit, ze by se bez me pritomnosti s detmi citila ohrozena a nedala bych ruku do ohne za to, ze by nekousla. Proste decka jsou nevyzpytatelna, maji nekoordinovane pohyby, vysoky hlas a neuvedomuji si, ze psi nejsou hracky.

8.6.2015 20:08
skaia

XXX.XXX.104.146

Vyjádřila jsem se špatně. Můj pes samozřejmě také neútočí ani se nechová výhružně, když nemá důvod. Venku si ho lidé klidně hladí, ale jen když já a můj pes chceme. To, že nesmí hladit na hlavě jim předem oznamuji, protože oční kontakt (což lidé z nějakého důvodu milují) a dotyk na hlavě je risk, ač by v mé blízkosti nevyjel, maximálně by vycouval. Hladit od cizích se ale nechá jen v mé přítomnosti a tak to chci. O žádného plyšáčka, který se nechá muckat na potkání, nestojím, je to můj PES, ne nějaký plyšový medvídek. A kdyby všichni psi byli flegmatičtí, to už by ti nevychovaní haranti do psa nebodali "jen" holí. Kde by se pak v lidech bral k těmhle šelmám respekt?
Ale kdyby mu někdo ubližoval, tak by se ohradil. A to je to co jsem myslela.
Byla to reakce na to, že si ke psovi do jeho teritoria klidně vlezou spratci, kteří ho pak šikanují. Asi jsem divná, ale radši bych, kdyby na mém pozemku ty spratky (kdybych tam nebyla, jinak bych zasáhla já) můj pes potrestal a vyhnal, než aby se nechal šikanovat. Proto mám také většinou teritoriální psiska, která je, v nejlepším případě, odstraší už jen svou mohutností a hlasitým štěkáním.

8.6.2015 20:30
vava69

XXX.XXX.98.20

Ano, kousl mě můj jezevčík - sice jen do modřiny, ale kousl. Jenže to bylo cca dva měsíce přetím, než zemřel na nádor. Takže mu bylo odpuštěno. Už nebyl prostě úplně v pořádku, bylo mu skoro 15. Obecně s kokršpaněly mám dost špatnou zkušenost, můj syn byl od kokra pokousaný 2x. Od cizího. Takže doporučuji poučit dítě, že k psovi se hlava nestrká. A co se týče NO, z toho bych neměla velkou obavu. POkud se bude dítě chovat normálně a správně, ovčák není idiot. Dítěti neublíží. Ale samozřejmě nechat je spolu pouze pod dozorem.

8.6.2015 20:36
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):

Hh, tak to si myslim, ze je trochu prehnany, uz jen nechat cizi deti, kohokoli aby takhle pokouseli a otravovali psa. Hrozny

8.6.2015 20:38
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):
Včera pokousal moji 8-letou neteř kříženec kokršpaněla. Byla v nemocnici a zašívali jí ret. Odtrhl jí půlku rty. Pes má 10 let. Mou neteř dobře zná. Hrávali se spolu.Je to pes přítele mé sestry, spolu bydlí.Neteř mu chtěla dát pusu na tvář, pes se lekl a pokousal ji. Už se to jednou stalo a do té doby byl bezproblémový. Mám NO a bojím se aby se něco nestalo. Snažím se ho socializovat s dětmi. Má je rád. Zatím je to ještě štěně, ale rodiče byli dost ostří.Už se vám stalo, že by vás nebo vaše děti pokousal váš vlastní pes?

Pejsek je uz duchodce, který chce klid a pohodu. Nevim jestli tomu ještě nepředcházelo něco jiného, nebo jestli pejsek nemá zdravotni problémy, ale mohle se leknout a nebo chtěl jen malou usměrnit a ne ji ublížit. kazdopadne muj názor je ten, ze at svému psu nebo diteti verite jakkoli, vždy jen pod dohledem !

8.6.2015 20:39
maja24

XXX.XXX.10.1

anonymx napsal(a):
Muj nazor-nafackovat matce, vychovat dite a omluvit se psovi.

8.6.2015 20:44
maja24

XXX.XXX.10.1

loolucy napsal(a):
Já měla psa, za kterého bych dala ruku do ohně. Ona by v živote nikdy nikomu neublížila, děti jí mohli třeba fackovat a ona buď v klidu ležela nebo odešla. Když poslouchám, že někoho pokousal jeho vlastní pes, tak to absolutně nechápu. V tom případě je špatně něco ve výchově. Ano, některá plemena reagují jinak než jiná, ale aby pes pokousal vlastního pána? Tomu se opravdu jen směju.

Jinak, také si myslím, že v tomto případě za to může dítě.

Podle mě může nastat zkrat - stejně tak jako u lidí, pokud má pejsek třeba nádor na mozku.

Pes muze spatne videt, mohl se leknout a takto reagovat, nehlede na to, ze nevime co tomu předcházelo a pes diteti třeba vůbec ublížit nechtel.

A pokousat vlastního pana? Co třeba situace kdy se snažíte oddelit dva psy co se do sebe pusti?
Nebo stary pes který spatne vidi a lekne se?
Nebo majitel co svého psa zazene neadekvatne do kouta a pes ma strach?
Takových pripadu je a většinou si za to mohou majitele samy a ani si toho nejsou vedomi.

8.6.2015 21:01
kiko967

XXX.XXX.148.130

maja24 napsal(a):

Vy ste normální? nafackoval by som vám.

8.6.2015 21:03
kiko967

XXX.XXX.148.130

vava69 napsal(a):
Ano, kousl mě můj jezevčík - sice jen do modřiny, ale kousl. Jenže to bylo cca dva měsíce přetím, než zemřel na nádor. Takže mu bylo odpuštěno. Už nebyl prostě úplně v pořádku, bylo mu skoro 15. Obecně s kokršpaněly mám dost špatnou zkušenost, můj syn byl od kokra pokousaný 2x. Od cizího. Takže doporučuji poučit dítě, že k psovi se hlava nestrká. A co se týče NO, z toho bych neměla velkou obavu. POkud se bude dítě chovat normálně a správně, ovčák není idiot. Dítěti neublíží. Ale samozřejmě nechat je spolu pouze pod dozorem.

Děkuji, že jste se podělili se svou zkušeností.Na toto jsem se také ptal v diskusi.

8.6.2015 21:04
vava69

XXX.XXX.98.20

kiko967 napsal(a):

Nemyslím, že by příspěvek od anonymx byl až tak zcestný.

8.6.2015 21:07
loolucy

XXX.XXX.207.245

maja24 napsal(a):
Pes muze spatne videt, mohl se leknout a takto reagovat, nehlede na to, ze nevime co tomu předcházelo a pes diteti třeba vůbec ublížit nechtel.

A pokousat vlastního pana? Co třeba situace kdy se snažíte oddelit dva psy co se do sebe pusti?
Nebo stary pes který spatne vidi a lekne se?
Nebo majitel co svého psa zazene neadekvatne do kouta a pes ma strach?
Takových pripadu je a většinou si za to mohou majitele samy a ani si toho nejsou vedomi.

Opakuji, říkala jsem, že to není v pořádku, že je někde něco špatně. Za dobrých podmínek pes pána nikdy nepokouše. Mě nikdy žádný nepokousal - ani když se jednalo o rvačku.

a říkala jsem, že zkrat nastat může.

Vy mi vždycky vyvracíte něco, co má stejnou podstatu, jako to vaše, jenom to řeknete jinýma slovama. Proto prosím, když na něco reagujete, tak si to pořádně přečtěte nebo alespoň se snažte formulovat myšlenky trochu jinak...

Nevím, ale asi je vidět, že jste svému psu nemohla nikdy věřit na 100 %, já své poslední feně ano, ve všech případech. Zahnat psa do kouta? aby pes ze strachu kousl? Pokud je ten vztah mezi pánem a psem opravdu pevný, tak se to nikdy nestane.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2015 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.163

Nechat dítě se psem bez dozoru je vskutku nezodpovědné. Nevychované dítě (či neznalé dítě - jak se chovat k psovi) + pes = průšvih...

A jinak ano... pokousal mě můj vlastní pes, nicméně vždy mou chybou, nikdy né úmyslně...
1) kdy mě kousl můj NO, bylo, když mi na koupáku po psovi vyběhl jiný pes (zpoza cesty vyběhl pes) a než jsem stačila cokoliv, byli v sobě no a samozřejmě co mě nenapadlo, strčila sem jim tam ruku - levá ruka, skoro uprostřed předloktí mám díru po špičáku - 2 stehy...
2) bylo letos v únoru, kdy na mého pastevce - opět zpoza zatáčky vyběhl malamut, který zasebou táhl svého pána jež ho venčil na kole (jakmile malamut zabral, pán ne pán, kolo ne kolo, pes se jal k nám pán to samozřejmě neustál a pes ho táhl po boku k nám - byl dost sedřený) a když se sbíral, že půjde psa usměrnit a pokusit se je odtrhnout, tak on začal psa rvát za postroj a já jak jsem byla zvyklá, tak jsme pastevce chytla pravou rukou za ucho a levou rukou za slabiny a strhla jsem ho, tak otočil kousavý a cvakl mi po ruce - pravá ruka,4cm nad předloktím díra po špičáku, trhlá žíla - 2 stehy vnitřní 2 stehy vnější...
Njn, hlavně, že vím, že pastevce jedině za ocas

V obou případech vím, že to byl afekt a že si za to můžu opravdu sama... Za co opravdu nemohu, jsou nezodpovědní pejskaři, kteří nerespektují druhé - jako že za zatáčkou kam nevidím se klidně může někdo vyloupnout, nebo vím, že můj pes neposlouchá a pak ho venčím na kole...

8.6.2015 22:00

kiko967 napsal(a):

Kdo nechá tohle dělat jak svému, tak cizímu psovi, je s prominutím hovado.

8.6.2015 22:49

kiko967 napsal(a):

Pokud se takhle někdo chová ke psu tak si nezaslouží nic jiného než být pokousán. ti vaši psi pokud se nebránili museli být vyjímečně blbí, mí psi by si tohle líbit nedali a vůbec bych je za to netrestala, naopak ještě bych těm dětem dala pár facek na cestu.

8.6.2015 22:58
Zrzavci

XXX.XXX.125.152

Habe: Nebyli blbí, byli velmi tolerantní, což bohužel psi bývají a pak na to doplácí.

Zadavatel - já předpokládám, že jde o "provokaci". Pokud ne, uvědomte si, že pes i dítě jsou živí tvorové a nikdy nevíte, co která strana ku škodě té druhé vymyslí. Takže dítě a pes NIKDY NE O SAMOTĚ, bez rozdílu velikosti a věku.

9.6.2015 07:20
Prestige

XXX.XXX.171.80

Asi už tam může být souvislost s tím věkem, pejsek už může špatně vidět i slyšet, už může být bolavý, může mít nádor na mozku, pak by se chování mohlo zhoršovat. Dále bych i trochu viděla příslušnost k plemeni, protože jestli si dobře vybavuji tak právě kokršpanělé mívají s tímto problémy, samozřejmě to nechci paušalizovat.
Holt už budete muset mít psa i neteř více pod kontrolou. A možná by bylo dobré navštívit veterináře a udělat psovi vyšetření, zda opravdu nemá nějaký zdrav. problém.

9.6.2015 09:03
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):

Hih tak to tezko, mam cerny pasek v karate a hlavne chlapce na to nemas koule

9.6.2015 09:10
maja24

XXX.XXX.10.1

Kiko967 - bejt tebou si radci hlidam deti a používej mozek hm!

9.6.2015 09:37

Už je to pár let, co na cvičáku varoval výcvikář před pokousáním dětí. A docela dost dětí bylo od vlastního psa pokousáno, ne moc, ale byly.
Pes toleruje malé dítě do určitého věku ( zdravý, sebevědomý pes ), dítě psa tahá, sekýruje ho a pes ho "poslouchá". Pak dítě povyroste ze "štěněcího" věku a pes ho místo poslouchání ztrestá a průšvih je na světě.
Jinak u psa zadavatele to mohlo být i momentálním špatným šáhnutím na ucho. Kokršpanělé na často ušiska trpí.

9.6.2015 09:49
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Kousl... můj na vodítku, proti němu pes na volno, který vystartoval. Můj pes reagoval, při stržení zpět narazil o moji nohu. Automaticky hryzl. A ač pes o váze 12 kilo, stisk má jak hyena skvrnitá. Byl to zlomek okamžiku, když zjistil, do koho zaťal raťafáky, byl vyvalený víc jak já. Pojišťovna bez řeči za kousanec zaplatila 5,5 tisíce.

9.6.2015 11:53
kiko967

XXX.XXX.148.130

maja24 napsal(a):
Kiko967 - bejt tebou si radci hlidam deti a používej mozek hm!

Ti používaj mozek ty pi... sprostá!

9.6.2015 11:55
kiko967

XXX.XXX.148.130

maja24 napsal(a):
Hih tak to tezko, mam cerny pasek v karate a hlavne chlapce na to nemas koule

Tak tým by som si nebol taký istý.To sa môžem aj ja chváliť, že mám čierny opasok.Tak so ženou som si už pár krát poradil a nemám problém to vyskúšať ani na sebe ty suka.

9.6.2015 12:09
amiš

XXX.XXX.11.231

Když mi bylo 13 let a sestře 8, otec pořídil středního knírače, sice štěně, ale vyrostl z něho dominantní pes, který nás děti nebral jako n sobě rovné, takže se po nás několikrát ohnal až do krve. Pak už žádný pes a pár jsem jich měla. Můj první, samostatný, pes bylo štěně z útulku, vážila časem 30 kg a byla to hrozně hodná fenka. Nikomu neublížila, ačkoli malý synek mé kamarádky po ní lezl jak na koně, vždy raději odešla. Taky to byla závislačka.Ale jednu věc nesnesla. Aby jí někdo, kdokoli, chytil za hlavu. Lehce pohladit, to ano, ale ani já jsem jí nemohla obejmout. Nic nikdy neudělala, ale zapištěla a ucukla, většinou si lehla na záda. Přisuzovala jsem to špatné zkušenosti, když jsem si jí brala, nebyly jí ještě ani 4 měsíce, v útulku byla nějakou dobu a někdo, než jí vyhodil k popelnici, tak jí stačil dost vycepovat. A nebo měla něco s krční páteří, ale dožila se 13 a půl roku a záda jí určitě nebolela.

9.6.2015 12:20
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):
Tak tým by som si nebol taký istý.To sa môžem aj ja chváliť, že mám čierny opasok.Tak so ženou som si už pár krát poradil a nemám problém to vyskúšať ani na sebe ty suka.

Haha tak ty budes asi dobrej chudak když tady vyhrozujes zenam a jak sam pises uz si i na zenu sahl, ja si zas nejednou s takovym ubozakem poradila levou zadni. vis co dej si studenou sprchu a neobtezuj me slaboskyma kecama ! si k smichu zbytecne se vůbec tebou zabývat... prober se je rada ma...

9.6.2015 12:20
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):

9.6.2015 12:21
Hodonak

XXX.XXX.126.173

kiko967 napsal(a):

Jsi velmi milý... kultivovaný... s vytříbeným citem pro vyjadřování, a dokonalý gentleman. Určitě ti každá žena padne k nohám,... když použiješ svůj šarm, elektrický paralyzér a hák na její bradu.

9.6.2015 12:32
maja24

XXX.XXX.10.1

kiko967 napsal(a):

Tak kdo je z nás dvou sprostej no

Přestaň mě laskavě obtěžovat soukromými vzkazy jako tento:

Chod do piče ty suka sprostá a nevypisuj blbé komenáre. "

Díky.

9.6.2015 12:50
Clayton

XXX.XXX.128.113

maja24 napsal(a):
Tak kdo je z nás dvou sprostej no

Přestaň mě laskavě obtěžovat soukromými vzkazy jako tento:

Chod do piče ty suka sprostá a nevypisuj blbé komenáre. "

Díky.

Asi Vám závidí černý pásek...

Kiko967:
Měl byste se stydět, nechat psa takto hrubě šikanovat dětmi.
Zkrátka, neteř psa zatahla za uši a starší pes to netoleroval.
Kousnutí má VŽDYCKY své odůvodnění.
PS-Navážet se do ženy a sprosté jí nadávat...jak trapné a ubohé!

9.6.2015 12:52
kostelicek u lesa

XXX.XXX.10.1

Koňadro koňadro... máš malé ňadro?

9.6.2015 12:56
Clayton

XXX.XXX.128.113

kostelicek u lesa napsal(a):
Koňadro koňadro... máš malé ňadro?

Kiko967-Pod nový nick se neschováš...Marný pokus.
Prej kostelicek u lesa...

10.6.2015 14:37

Hezký den.
Bohužel, vulgarita a osobní útoky některých uživatelů si vyžádaly vyčištění vlákna.
Pokud se diskuse nadále neudrží ve slušných mezích, bude uzamčena.
Slušným diskutujícím děkuji za pochopení.
Admin.

10.6.2015 21:15
milannn

XXX.XXX.90.222

iFauna napsal(a):
Hezký den.
Bohužel, vulgarita a osobní útoky některých uživatelů si vyžádaly vyčištění vlákna.
Pokud se diskuse nadále neudrží ve slušných mezích, bude uzamčena.
Slušným diskutujícím děkuji za pochopení.
Admin.

Děláte dobře, ifauna je ještě jedna z mála diskusí, které se dají číst a akceptovat, protože ledakde jinde se to jen hemží podobnými chudáky, kteří mají problém se slušně vyjadřovat a normálně argumentovat. Měnění nicků, provokace, nadávky atd. - o to nikdo nestojí.

11.6.2015 07:49

Je škoda, že zrovna tohle vlákno se zvrho do osobních útoků. Mohli jsme se tu dočíst ještě hodně užitečného. Na jednu stranu, že není žádná tragedie, když mě kousne vlastní pes ( Vlastně omylem, beze zloby vůči majiteli ) a zároveň, co dělat, když pes útočí na majitele opravdu cíleně.

11.6.2015 08:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

V obou případech vím, že to byl afekt a že si za to můžu opravdu sama... Za co opravdu nemohu, jsou nezodpovědní pejskaři, kteří nerespektují druhé - jako že za zatáčkou kam nevidím se klidně může někdo vyloupnout, nebo vím, že můj pes neposlouchá a pak ho venčím na kole...

Existují náhubky !

Neregistrovaný uživatel

11.6.2015 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.151

rapotacka11 napsal(a):

Existují náhubky !

Samozřejmě, že od posledně koš nosíme...

11.6.2015 11:36
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u mě ťuk, ťuk zatím nic.Jen nějaké to zavrčení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík