Zkušenosti nemám, ale více o tomto krmivu je rozepsáno tady https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1270440/josera-prosim-o-kritiku-pana-milose.
soki8
napsal(a):
Psovi moc chutnaji takze u nich asi zustanem.
Vy vybíráte krmivo podle toho, jak psovi chutná? A děti krmíte taky výhradně zmrzlinou, hranolkama a jahodovýma knedlíkama? takhle přece vůbec nemůžete uvažovat! krmit psa šrotem pro prase jen proto, že "mu chutná"... Přečtěte si složení a uvědomte si, že máte masožravoušelmu, ne slepici!
soki8
napsal(a):
Ne takhle jsem to říct nechtela. Ano psovi chutnaji a ptala jsem se i odborníka na tyhle granule a řekl mi ze jsou dobré. A psa od slepice rozeznám tak blbá zas nejsem
Jakého odborníka? Pokud myslíte veterináře, tak ti obvykle žádní odborníci na krmení nejsou, naopak sami doporučují obilné šroty s minimálním podílem masa jako je ProPlan, Royal Canin nebo Hills. Asi jediným veterinářem, kterému se dá říkat odborník na výživu psů je MVDr. Štourač a ten by vám tyto granule určitě nedoporučil. Stačí použít selský rozum. Pes je především masožravec a jeho strava by měla obsahovat cca 70% masa. V těchto granulích ho ale není ani polovina, převážnou část totiž tvoří kukuřice a rýže, které psu nedávají skoro nic. Takže ano, je to opravdu dobré krmení pro slepice, ale ne pro psy.
soki8
napsal(a):
A jake granule byste mi doporucili ? Uz jsme jich vyzkouseli nekolik např. : k9, brit, purina, nutram, eminent (z toho měl ale průjem), které byste doporucili nejvíc ? a nebo jakymi krmite vy? ja bych volila tu k9.
K9 je humus podobně jako Josera. Jaký máte finanční limit?
Jinak TOTW, Essentials, Purizon, Marp...