Dobrý den, vím že už se tady objevilo hodně témat ohledně čůrání pejsků doma, ale mám trochu jiný problém. Máme doma 11ti týdenní Maďarku, doma nám vůbec nekálí. Ze začátku byli loužičky, ale ty už omezila jen pokud potřebu opravdu nevydrží. Ale jakmile je sama doma, třeba jen na chvíli, naschvál se vyčůrá do obýváku na koberec. Verze, že by se obývák zavíral kdyby byla sama, je nemožná. Bydlíme v paneláku v přízemí a v kuchyni a chodbě je slyšet každý pohyb co na chodbě je. Hodně se bála a vyváděla(vyla, poštěkávala, kňourala). V obýváku má i pelech, takže se tam cítí bezpečně. Poradíte mi někdo co máme dělat? Jak jí to odnaučit? Děkuji :)
Je malá a schválně to nedělá. Prostě v tu chvíli je ve stresu že je sama no . Chce to zvykat na samotu pozvolna . My teda štěně nechávali hned od druhého dne doma samotnou ale ne na dlouho a ani nebrečela takže ok Před odchodem vyvenčit a pak zkoušet samotu na pár minut aby věděla že je to ok
Máme ji doma od 6ti týdnů, takže je zvyklá právě bývat sama. Hned ze začátku jsme pozvolna zkoušeli...5minut,10, čtvrt hodinky, hodinku. Takhle to bylo dva týdny. Pak byla sama dva dny čtyři hodinky. A teď už druhý týden bývá jen dva dny v týdnu 8hodin. Jinak se s přítelem střídáme a jsme s ní. Ostatní dny vždy aspoň na hodinku, méně odejdeme, aby chápala že zase příjdeme. Ale zůstala jsem doma schovaná, ona to nevěděla, myslela si že je sama a rychle utíkala do obýváku a ucvrnkla si u dveří. Dělá to tak pokaždé v okruhu u vchodu do pokoje. Když jinak potřebuje, je sama v ty dva dny, jde chodby na podložku třeba 3x... Takže tam jde opravdu naschvál...
AndreaB
napsal(a):
Dobrý den, vím že už se tady objevilo hodně témat ohledně čůrání pejsků doma, ale mám trochu jiný problém. Máme doma 11ti týdenní Maďarku, doma nám vůbec nekálí. Ze začátku byli loužičky, ale ty už omezila jen pokud potřebu opravdu nevydrží. Ale jakmile je sama doma, třeba jen na chvíli, naschvál se vyčůrá do obýváku na koberec. Verze, že by se obývák zavíral kdyby byla sama, je nemožná. Bydlíme v paneláku v přízemí a v kuchyni a chodbě je slyšet každý pohyb co na chodbě je. Hodně se bála a vyváděla(vyla, poštěkávala, kňourala). V obýváku má i pelech, takže se tam cítí bezpečně. Poradíte mi někdo co máme dělat? Jak jí to odnaučit? Děkuji :)
Srulovat koberec- já to tak řešila
Uživatel s deaktivovaným účtem

AndreaB
napsal(a):
Máme ji doma od 6ti týdnů, takže je zvyklá právě bývat sama. Hned ze začátku jsme pozvolna zkoušeli...5minut,10, čtvrt hodinky, hodinku. Takhle to bylo dva týdny. Pak byla sama dva dny čtyři hodinky. A teď už druhý týden bývá jen dva dny v týdnu 8hodin. Jinak se s přítelem střídáme a jsme s ní. Ostatní dny vždy aspoň na hodinku, méně odejdeme, aby chápala že zase příjdeme. Ale zůstala jsem doma schovaná, ona to nevěděla, myslela si že je sama a rychle utíkala do obýváku a ucvrnkla si u dveří. Dělá to tak pokaždé v okruhu u vchodu do pokoje. Když jinak potřebuje, je sama v ty dva dny, jde chodby na podložku třeba 3x... Takže tam jde opravdu naschvál...
Tak šesti týdenní štěně je moc malé na to aby se bralo od matky - první chyba, no už se stalo. Jinak je to stále ještě malé štěnátko, prostě čistotnost ještě nezvládá, není na to ještě vyspělá. Pes nedělá nic naschvál to si dobře zapamatujte.pokud pes dělá něco špatně je to vždy vinou člověka. Pokud vám čůrání na koberec vadí tak ho prozatím odstrańte než se naučí čistotnosti. ona vám toho zničí v budoucnu ještě víc než jen to že počůrá koberec. Jinak co s ní plánujete do budoucna, temperamentní lovecký pes v paneláku, jehož majitelé si myslí že jim v jedenácti týdnech čůrá doma naschvál, no nevim
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skôr by som využila to, že chodí na rovnaké miesto a dala jej podložku tam.
Alebo obývačku zavrite a na chodbe jej zapnite rádio, aby mala zvuky z ulice trochu tlmené.
Nepsala jsem sem dotaz ohledně čůrání na to, aby ste mi sem psali reakce na něco jiného neno mě tady kritizovali. Od šesti týdnů jí máme protože je z 11ti štěňat a matka se o ně přestala starat. Sedala na ně, lehala, vrčela, neměla už mlíko... Chovatelé teda dali stěňata pryč dříve. Maďaráka už jsem měla, takže nejsem blbá že si myslím že mi pes čůrá doma v 11týdnech. Máme v rodině několil psů, takže to není můj první pes. Člověk se tady zeptá na dotaz a dostává akorát sprchu od uživatelů co si myslí že jsou nejchytřejší na světě. Milá rapotacko11 vaše komentáře typu že všichni dělají něco špatně jak jsem si četla u jiných dotazů taky asi o něčem vypovídají. Místo rady akorát kritizujete! Nevím proč se tady spovídám...
Tak pokud jste již psa měla, měla byste vědět, že takové mimino nemůžete nechat v bytě zavřené 8 hodin samotné.Venčení (i samota) se učí postupným prodlužováním časových intervalů.Když odejdete z bytu, pejsek je ve stresu a ''pustí to''.Opravdu to nedělá schválně a nemůže to ovládat.