Hovawart-utocenie pri hre

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2015 22:33
anka111

XXX.XXX.169.116

Dobry den, do rodiny sme si kupili steniatko hovawart-a, teraz ma cez 2 mesiace, ale nevieme si poradit, ako ho oducit od hryzenia do noh. po vsetkych clenoch rodiny vyskakuje a hryzie ich najme do noh. vyclenili sme mu nejake hracky a hrube rukavice na hranie, aby
pochopil, ze tie hryzt moze, ale nase nohy nie :) mame aj 3 rocne dieta a tu hryzie vsade kde dotiahne. nechceme v ziadnom pripade pouzivat ziadne nasilne metody. len neviem ako ho "potrestat" aby pochopil ze toto nesmie. prosim poradte nam ako postupovat. velmi pekne dakujeme.

12.6.2015 06:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Ha ha ha, máte nebezpečné, zubaté, dravé zvíře.

12.6.2015 07:44
manbea

XXX.XXX.70.116

No, já bych se tomu moc nesmála, zrovna hovawart je plemeno, které musí znát své místo ve smečce a od mala vyžaduje citlivou, ale důslednou výchovu (a také socializaci), jinak má tendence převzít vedoucí roli.
Pro zadavatele: to, že štěník kouše, je úplně normální, stejně by vás kousala třeba čivava, je to běžný druh štěněcí komunikace. Na vás je určit hranice, kam až štěndo při hře může zajít, pokud to přežene, je třeba bolestivě vykřiknout, když toho nechá, okamžitě pochválit. Hrajte si s ním, odvádějte pozornost od rukou a nohou na nějakou hračku, cvičte přivolání a manipulaci s pejskem, tzn. učte ho v klidu stát, prohlížejte mu uši, tlapky, zuby, češte ho apod. - později toto všechno oceníte zejména u veterináře. Hovawart je psí osobnost, při správném vedení je to skvělý pes, ale je potřeba se mu odmala důsledně věnovat, nechat ho vyrůstat s tím, že se sám nějak uklidní a vychová není dobré.

12.6.2015 07:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To, jak radíte přistupovat k hovawartovi, platí pro přístup i k ostatním plemenům.
Bohužel, musím se usmát, když se lidi diví, že štěně kouše...

12.6.2015 08:06
Iliena

XXX.XXX.52.13

manbea napsal(a):
No, já bych se tomu moc nesmála, zrovna hovawart je plemeno, které musí znát své místo ve smečce a od mala vyžaduje citlivou, ale důslednou výchovu (a také socializaci), jinak má tendence převzít vedoucí roli.
Pro zadavatele: to, že štěník kouše, je úplně normální, stejně by vás kousala třeba čivava, je to běžný druh štěněcí komunikace. Na vás je určit hranice, kam až štěndo při hře může zajít, pokud to přežene, je třeba bolestivě vykřiknout, když toho nechá, okamžitě pochválit. Hrajte si s ním, odvádějte pozornost od rukou a nohou na nějakou hračku, cvičte přivolání a manipulaci s pejskem, tzn. učte ho v klidu stát, prohlížejte mu uši, tlapky, zuby, češte ho apod. - později toto všechno oceníte zejména u veterináře. Hovawart je psí osobnost, při správném vedení je to skvělý pes, ale je potřeba se mu odmala důsledně věnovat, nechat ho vyrůstat s tím, že se sám nějak uklidní a vychová není dobré.

Tak nevím, HW s tendenci převzít vedoucí roli? HW byla moje první fenka, bylo mi 14 když jsem ji dostala. Takže zkušenosti prakticky nulové a přesto z ukousaneho štěněte (kotníky permanentně až do prezubeni do krve) vyrostla moje úžasná kamarádka na kterou nikdy nebylo potřeba víc než zvýšit hlas. Prostě věrný, oddaný pes, nikdy s ni nebyl jakýkoliv problém. Dalšího HW si pořídili moji rodiče loni, šílený poděs! Kousala zásadně do těch nejbolestivejsich míst a nic na ní neplatilo (bohužel ani moji rodiče do výchovy moc nedali), ale po prezubeni toho taky nechala sama. Sousedi měli HW a sestřenice ho má též. A žádný z nich se nikdy necpal do vedoucí role. Pro mě to jsou a budou rodinní psí se kterými to jde skoro samo .

12.6.2015 08:06
anka111

XXX.XXX.169.116

Toto nieje nas prvy pes, uz sme predtym mali bernskeho salasnickeho. necudujeme sa ze ako stena hryzie :) rozumieme ze dokym "nevymeni" zuby tak sa to bude diat. len v porovnani s bernakom je to az prilis. a kedze tento pes potrebuje uplne iny pristu ako bernacik tak nechceme spravit chybu hned na zaciatok.

12.6.2015 08:22
Iliena

XXX.XXX.52.13

anka111 napsal(a):
Toto nieje nas prvy pes, uz sme predtym mali bernskeho salasnickeho. necudujeme sa ze ako stena hryzie :) rozumieme ze dokym "nevymeni" zuby tak sa to bude diat. len v porovnani s bernakom je to az prilis. a kedze tento pes potrebuje uplne iny pristu ako bernacik tak nechceme spravit chybu hned na zaciatok.

Ja Vas úplně chápu . Jak říkám mívala jsem HW, ted po 13ti letech mám stěně (krizence staforda) a to se s tím vážně nemazli. Že začátku jsem byla až zoufalá (těžko říct jestli už jsem zapomela jaké to se stenetem je nebo jestli je o tolik horší), s přítelem vypadame jak oběti přepadení . Ale pracujeme na tom, o víkendu to nebývá zas tak hrozné, většinou se dá zarazit nebo přesměrovat na hračku, ale ve všední den když se vratim z práce je tak rozjivena, že bez zranění to ani nejde . Ted mame zkomplikovanou situaci naraženou packou, mame do konce týdne zakázané prochazky, takže ji nemůžem pořádně utahat. Ale poslední týden, když se mi pustí do nohou, spolehlivě zabírá hledání. Začnu na ní "kde máme míček?" nebo "kde máme páníčka?" a začneme hledat, nohy jsou rázem zapomenuty. Když to najdem, velká radost a hrajeme si s tím.
Přeju pevné nervy a moc radosti s pejskem .

Neregistrovaný uživatel

12.6.2015 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

anka111 napsal(a):

Berňáka mám, je to kliďas, náš už byl klidný a rozvážný i jako štěndo Ale to je vyjímečná rasa, většina šťěňat se chová jako váš HW. Pokud můžu radit (znám HW dva) požívejte stejný přístup jako u berňáka. Myslím, že výchova s láskou(ale důsledností) se vyplatí, jak už někdo psal, u každého psa. Na tvrdou ruku zapomeňte.

12.6.2015 12:12
amiš

XXX.XXX.11.65

Mám hovawarta a jako štěně kousala jak piraňa. A vybírala co možná nejbolestivější partyje. Hračky, pamlsek, nic jí nezajímalo. Zkusila jsem v zoufalství i podle rad z netu zakničet jako štěně, prča největší ( pro ní). Takže, nějakou dobu se to musí vydržet a přitom pilovat povel ne, důsledně, ale bez násilí. Být důsledná, ale bez použití násilí a hodně se jí věnovat, se mi vrátilo v tom, že mám skvělého psa, který neuteče ani za zvěří, ani za psem, naprosto ideální společník. Vydržte, trpělivě a důsledně štěndo učte, vrátí se Vám to bohatě. Hovíka jsem si kupovala na základě znalosti dvou hovíků mých známých, každý žil v jiném prostředí, oba skvělí. Ale zase hodně lidí mi od něj zrazovalo a upozornˇovalo mi na problémové zástupce plemene. Ale je to v lidech, ne ve psech. Ať se daří Jarka.

31.7.2015 15:13
Veru1510

XXX.XXX.158.206

manbea napsal(a):

Já přesně souhlasim. Muj hovík to dřív dělal taky a v pohodě jsme ho to odnaučila, když už zašel hodně daleko, tak jsem ho strčila ven aby byl sám a to pro něj byl ten nejhorší trest (samozřejmě jsem ho tam dala jen na chvíli né na celej den) a teď je to zlatej pes furt je to teda štěně ale ůžasný. Je teda potřeba se mu fakt věnovat, slyšela jsem že se vám to prý v budoucnu i vrátí

31.7.2015 15:19
scylla

XXX.XXX.112.64

anka111 napsal(a):
Dobry den, do rodiny sme si kupili steniatko hovawart-a, teraz ma cez 2 mesiace, ale nevieme si poradit, ako ho oducit od hryzenia do noh. po vsetkych clenoch rodiny vyskakuje a hryzie ich najme do noh. vyclenili sme mu nejake hracky a hrube rukavice na hranie, aby
pochopil, ze tie hryzt moze, ale nase nohy nie :) mame aj 3 rocne dieta a tu hryzie vsade kde dotiahne. nechceme v ziadnom pripade pouzivat ziadne nasilne metody. len neviem ako ho "potrestat" aby pochopil ze toto nesmie. prosim poradte nam ako postupovat. velmi pekne dakujeme.

Naučte ho jinou formu hry, on si umí hrát tak, jak si hrál se sourozeni - na kousanou. Takže mu ukažte i jiné hry. Když vás hryzne, neječte, necukejte sebou, jinak představujete ideální pískací hračku, ale naopak ukončete hru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík