Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2015 10:45
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Zajímalo by mě, kontrolovali Vám na letu tašky, jestli jsou to ty certifikované IATA? Mám na psa tašku, látkovou, ze dvou stran otevíratelnou s mřížkou, spodek je tvrdý, kdyby se počůral rozhodně to neproteče (čůrání nemám v plánu, ale myslím že mají v pravidlech tvrdé dno)
Velikostně je menší, než příruční zavazadlo, takže tohle kritérium splňuje. (pro psa dost velká)

Mohu ho v tom vzít, nebo mám raději koupit certifikovanou tašku?

Letecké společnosti už obepisuji kvůli dost věcem, ale rádi posílají to co mají na stránkách, což jsou kritéria tvrdosti, velikosti. Tak se ptám na Vaše zkušenosti.

Děkuji za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2015 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ono strašně záleží se kterou společností letíte a kam letíte. Jsou společnosti, které Vám vezmou psa na palubu v tašce (s pevným, nepropustným dnem, ovšem taška musí být celouzavíratelná. Každopádně taška (přepravka) musí být schválená pro leteckou přepravu, tudíž musí mít certifikaci IATA, jakmile tuto certifikaci nemá, do letadla Vás s tím prostě nepustí a to ani do zavazadlového prostoru) a pak jsou společnosti, které Vám na palubu psa prostě nevezmou...
Chce to zvednout telefon a informovat se, buď na letišti nebo u společnosti, se kterou letíte...

12.6.2015 11:29
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Letíme s Austriany a ti nám už napsali, že pes ok, stačí ho nahlásit na let. Navazující jsou United a tem jsem ted psala, na stránkách taky mají, že psy přepravují. Tak jsem se už jen ptala na konkrétní let.

Letíme Vídeň-Phoenix, máme psa 1,5kg, přepravka dle informací nesmí být pevná. Vybírali jsme společnosti, co psa berou na palubu, protože Californie-Arizona v létě psy jinak nepřepravuje, aby se jim něco nestalo na ranveji při nakládání - informace od američanů. Stejne bych to sve minipsisko nenechala letět jinak, než se mnou :)

Každopádně teda IATA certifikaci taška potřebuje? (na stránkách tato informace nikde není) Tak jdu objednat novou tasku :).

Neregistrovaný uživatel

12.6.2015 11:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Je opravdu potřeba mít tašku opatřenou certifikací IATA.
Na letištích dělají kontroly, někde namátkové, někde při boardingu automaticky...

12.6.2015 11:42
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Dobre, dekuji za odpoveď :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík