Jak je to se škodlivostí rajčat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2015 18:20
Iliena

XXX.XXX.24.24

Pročítala jsem na internetu jaké ovoce a zeleninu pejsci nesmí, protože ji začínáme poprvé ochutnavat (jahody, meruňky, papriky...). U rajčat je to různé, někde píšou že všechny rajčata jsou pro ně jedovaté, někde že jen nezralá. Tak jak to tedy je?

16.6.2015 19:25
skaia

XXX.XXX.104.146

Iliena napsal(a):
Pročítala jsem na internetu jaké ovoce a zeleninu pejsci nesmí, protože ji začínáme poprvé ochutnavat (jahody, meruňky, papriky...). U rajčat je to různé, někde píšou že všechny rajčata jsou pro ně jedovaté, někde že jen nezralá. Tak jak to tedy je?

Nevím jak je to doopravdy, ale moje holčina občas rajče dostane a sní ho. A nikdy se netváří, že by jí to nějak přitížilo.
Ale určitě nejsou na pravidelné a časté krmení, to by bylo možné, že něco opravdu udělají.

16.6.2015 19:47
joanne.s

XXX.XXX.39.99

Jedná se o plod rostliny z čeledi lilkovitých, ty se obecně nedoporučují k pravidelné konzumaci, nejen u psů, ale i u lidí.
Zelené části /rajčat i brambor/obsahují solanin, ten je prý jedovatý.

17.6.2015 07:39
Iliena

XXX.XXX.3.1

Dikysmajlík, určitě to nemá být jako pravidelné nebo časté krmení. Krmime granulemi nebo masickem pro štěňata, ale jako zpestření, i když třeba jahody si chodí trhat sama:-D.

17.6.2015 07:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mezi lilkovité patří i paprika. A nenadýmá paprika vaše štěňátko? mně připadá docela těžko stravitelná.
S jahodama bych byla radši fakt opatrná, u lidí častý alergen /a u malých děti se nedoporučují vůbec/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2015 08:36

Iliena napsal(a):
Dikysmajlík, určitě to nemá být jako pravidelné nebo časté krmení. Krmime granulemi nebo masickem pro štěňata, ale jako zpestření, i když třeba jahody si chodí trhat sama:-D.

Jaké je masíčko pro štěňata?

17.6.2015 10:08
Iliena

XXX.XXX.68.246

joanne.s napsal(a):
Mezi lilkovité patří i paprika. A nenadýmá paprika vaše štěňátko? mně připadá docela těžko stravitelná.
S jahodama bych byla radši fakt opatrná, u lidí častý alergen /a u malých děti se nedoporučují vůbec/.

Ja ji dávám kousek, jen na ochutnání ne celou papriku . S jahodama je to horší, máme na zahradě záhon a občas si tam zaběhne sama nějakou utrhnout, to bych se od ní nesměla hnout na metr abych to ohlidala

17.6.2015 10:09
Iliena

XXX.XXX.68.246

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké je masíčko pro štěňata?

Myšleno konzerva nebo paštika pro štěňata, ty od Animondy mají hezké složení a malá by se po nich utloukla

17.6.2015 15:01

Samozřejmě záleží na velikosti psa a kolik toho zbaští. Náš salašník si taky chodí na jahody přímo na záhonek a ještě si to vylepší doma jahodovým koktejlem. Baští i třešně nebo meruňky, jenom je třeba mu je vypeckovat. A když jsem na podzim ryl zahrádku a vybíral zapomenutou mrkev, tak jich pod rybízem schroupal nejmíň 5. Prostě nejen granulemi živ je pes.

Přidejte reakci

Přidat smajlík