Ušní svrab u štěněte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 18:14
loolucy

XXX.XXX.60.30

Tak hlavně, že se tu teď někdo ptal na ouška :)

Máme štěně,8 týdnů (máme ji pár dnů), a před chvílí jsem si všimla, že jí tam začíná ušní svrab. Pořád jsem jí kontrolovala ucho a nic, jenže v tom jednom skoro nic nemá, ale to druhé ouško je horší. Tak si teď nadávám, že jsem si toho nevšimla. Horší je, že naše veterinářka je tu až v pátek, nevíte někdo jak moc je to akutní? Jestli ji mám raději zítra naložit do auta a hledat jiného veta?

Jinak chytla to od naší staré kočky, která co pár let ušní svrab mívá. Ještě dotaz, nevíte, jestli je přenosný na člověka? Jsem s ní teď nonstop, spíme spolu, mazlíme se, takže jestli je, tak se začínám docela báti.

17.6.2015 19:49
fawnalee

XXX.XXX.229.1

loolucy napsal(a):
Tak hlavně, že se tu teď někdo ptal na ouška :)

Máme štěně,8 týdnů (máme ji pár dnů), a před chvílí jsem si všimla, že jí tam začíná ušní svrab. Pořád jsem jí kontrolovala ucho a nic, jenže v tom jednom skoro nic nemá, ale to druhé ouško je horší. Tak si teď nadávám, že jsem si toho nevšimla. Horší je, že naše veterinářka je tu až v pátek, nevíte někdo jak moc je to akutní? Jestli ji mám raději zítra naložit do auta a hledat jiného veta?

Jinak chytla to od naší staré kočky, která co pár let ušní svrab mívá. Ještě dotaz, nevíte, jestli je přenosný na člověka? Jsem s ní teď nonstop, spíme spolu, mazlíme se, takže jestli je, tak se začínám docela báti.

Na lidi by to přenosné být nemělo. Není nutno letět na veterinu i se psem, stačí zvážit pesana a dle váhy na veterině koupit pipetu - funguje na to buď Stronghold nebo Advocate, po třech týdnech max. po měsíci to ještě jednou zopakovat. A zakoupit rozhodně i pro kočku. Do pátku to vydrží, nebojte.

17.6.2015 19:54
loolucy

XXX.XXX.60.30

fawnalee napsal(a):
Na lidi by to přenosné být nemělo. Není nutno letět na veterinu i se psem, stačí zvážit pesana a dle váhy na veterině koupit pipetu - funguje na to buď Stronghold nebo Advocate, po třech týdnech max. po měsíci to ještě jednou zopakovat. A zakoupit rozhodně i pro kočku. Do pátku to vydrží, nebojte.

Kočku už týden právě léčíme. Takže myslíte, že ikdyž je to štěně, platí to stejně?

17.6.2015 20:10
fawnalee

XXX.XXX.229.1

loolucy napsal(a):
Kočku už týden právě léčíme. Takže myslíte, že ikdyž je to štěně, platí to stejně?

Je to to samé, není nutno plašit, pipeta to zvládne. Jen musí být jedna z těch dvou vypsaných značek, pokud vím, jiné na to nefungují.

17.6.2015 20:17
loolucy

XXX.XXX.60.30

fawnalee napsal(a):
Je to to samé, není nutno plašit, pipeta to zvládne. Jen musí být jedna z těch dvou vypsaných značek, pokud vím, jiné na to nefungují.

Super, díky moc!

To víte, štěňátko...prostě miminko :).

17.6.2015 22:38
lev

XXX.XXX.253.186

Pozor je pipeta kočičí a psí zvlášť, ta pro psa nelze dát na kočku !

18.6.2015 13:31
ropopi-an

XXX.XXX.226.57

fawnalee napsal(a):

No tím bych si nebyla tak jistá. Naopak mě náš vetroš říkal že kočičí ušní svrab je přenosný i na člověka.
Každopádně já bych na veterinu zašla. Může se jednat i o jinou breberku...A jiná breberka se zase léčí jinými léky...

18.6.2015 20:19
davidka

XXX.XXX.212.160

Pokud máte Stronghold pro kočku, můžete ji použít i u psa, účinná látka je stejná.

19.6.2015 01:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

loolucy napsal(a):
Super, díky moc!

To víte, štěňátko...prostě miminko :).

Nemohlo zůstat u mámy déle, dokud se kočka nevyléčí ?

19.6.2015 09:43
loolucy

XXX.XXX.60.30

rapotacka11 napsal(a):
Nemohlo zůstat u mámy déle, dokud se kočka nevyléčí ?

Bože, co je vám zase do toho, když nejste odbornice?

Samozřejmě jsme konzultovali s veterinářkou, říkala, že po týdnu léčení by přenos už hrozit neměl, že nevidí důvod, abychom si jeli pro štěňátko...

Přidejte reakci

Přidat smajlík