Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2015 10:45
theryh

XXX.XXX.121.14

Dobrý den, za poslední dva týdny jsem zaznamenala u našeho pejska (15 měsíců, bernský salašnický pes) asi 5x zvláštní stav - dá se připodobnit krátkému záchvatu. Pokaždé to bylo, když byl v kontaktu s jiným psem a šli si hrát. Jakoby se mu podlomily nohy, upadl na bok a nožkama mrskal, oči otevřené, ale upřené na jedno místo. Trvalo to vždy max.3 vteřiny, promluvila jsem na něj a vyskočil vrtěl ocáskem a hrál si dál, žádné známky dezorientace nebo malátnosti po záchvatu nebyly. Napadlo mě, zda by se nemohlo jednat o známky epilepsie? Chystáme se k veterináři na očkování, tak se ho samozřejmě optám. Jen se ptám zatím i zde, zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Také mě napadlo, jestli mu například nemůže chybět nějaký vitamín/minerál ve stravě...

21.6.2015 11:08
anonymx

XXX.XXX.136.44

Tak nevim, ale.neni to jen poloha znamenajici podrizeni?

21.6.2015 11:20
Anet9B

XXX.XXX.44.23

Myslím si, že se opravdu jedná o projevy epilepsie.

Z internetu - Jak poznám, že jde o epileptický záchvat?

Epileptický záchvat u psů mívá různé podoby. Zvíře stojí či leží na boku a třese se nebo má křeče. Oči jsou otevřené, ale vědomí je porušené a během záchvatu nereaguje na vaše oslovení. U psů je dost časté cvakání zuby, při kterém dochází ke zranění jazyku. První záchvat trvá většinou několik vteřin a pak pomine. Zvíře se pak může chovat zcela normálně nebo se může motat a být dezorientované.

Může to být před hrou se psem proto, protože je nejdřìv v klidu a jak vidí psa tak emočně "vybouchne" radostí. Jako projev podřazenosti mi to tedy nepřijde, ale nevím. Určitě to chce veta.

21.6.2015 11:20
theryh

XXX.XXX.121.14

To taky dělá, ale leží na zádech a do té polohy se dostane normálně...takhle vyloženě přestane ovládat nohy a upadne na ten bok a je tam náznak křeči v těch nožkách a takový nepřítomný výraz. Ale trvá to fakt chviličku, promluvím na něj, vstane a pokračuje ve hře. Kdyby to byla součást hry, tak bych byla ráda, ale právě to moc "zdravě" nevypadá, tak to raději řeším...

21.6.2015 11:53
lev

XXX.XXX.253.186

Klidně to může být srdeční problém, prostě užene se a srdce v tu chvíli nestíhá. Máte psa vyšetřeného ? BSP mají dost zdravotních problémů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2015 11:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Řekla bych že to epilepsie bude, proberte to s veterinářem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík