Anketa: štěňátko a čůrání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2015 12:40
loolucy

XXX.XXX.60.30

Zdravím!
Řekla jsem si, že udělám takovou malou anketku, kdo bude chtít, můžete přispět:)

Zajímalo by mě, kdy si vaše štěňátko samo začalo říkat, že potřebuje ven čůrat? V kolika měsících? A jaké je rasy?

Předem díky!

26.6.2015 12:52
Iliena

XXX.XXX.88.247

To mě taky zajímá
U nás je stav zatím takový: 3měsíční kříženec středních plemen, přijde mi, že si sama zatím neříká, ale máme dům se zahradou takže ji berem ven průběžně pořád. Ted už třeba tři čtyři dny doma žádná loužička a pak má asi horší den a jedna dvě ji ujedou . Jako včera na koberec (za měsíc a pul co ji máme na koberec prvně). Jinak už nám 2x vydržela i 7 hodin než jsme přišli z práce. Ale nemůžu po ní chtít zázraky, takže tyhle občasný nehody beru s klidem.

26.6.2015 13:17
mishule

XXX.XXX.99.26

Mám BOC, poznala jsem to na ni už zhruba ve 3,5-4 měsících, pochopila to hodně rychle od příjezdu domů. Vždycky si stoupla ke dveřím a koukala na mě.

Dneska má skoro 10 měsíců a teď už jen nestojí, ale i štěká (od té doby, co se učí štěkat na povel, cca. měsíc :D).

26.6.2015 19:53
Barbora2

XXX.XXX.11.166

Nerika doted, proste jdeme rano, pak cca okolo 2 a cca v 7 casto jsme mezitim s nim nekde nekolik hodin. Ma sest mesicu a je to okej.

26.6.2015 20:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

loolucy napsal(a):
Zdravím!
Řekla jsem si, že udělám takovou malou anketku, kdo bude chtít, můžete přispět:)

Zajímalo by mě, kdy si vaše štěňátko samo začalo říkat, že potřebuje ven čůrat? V kolika měsících? A jaké je rasy?

Předem díky!

Číhat, hlídat, nedopustit, aby to dělala doma! (dá se to)
Špatné návyky se odstraňují hůř než učit nové.
Psi to dávají najevo různě. Jeden kňučí, jiný běží ke dveřím... sledovat a bystře jednat !
Od třetího měs. jsme byli bez nehod. Myslím, že nezáleží na plemeni,
ale na učiteli. Už se to tu probíralo,
Některým připadalo normální, že pes na 5 měs. je nečistotný.
Někteří jsou přesvědčeni, že ještě na 7 měs. pes může být nečistotný.
.

26.6.2015 21:11
loolucy

XXX.XXX.60.30

rapotacka11 napsal(a):
Číhat, hlídat, nedopustit, aby to dělala doma! (dá se to)
Špatné návyky se odstraňují hůř než učit nové.
Psi to dávají najevo různě. Jeden kňučí, jiný běží ke dveřím... sledovat a bystře jednat !
Od třetího měs. jsme byli bez nehod. Myslím, že nezáleží na plemeni,
ale na učiteli. Už se to tu probíralo,
Některým připadalo normální, že pes na 5 měs. je nečistotný.
Někteří jsou přesvědčeni, že ještě na 7 měs. pes může být nečistotný.
.

No díky za rady, ale já vím, jak vychovat svého psa...

Ptám se jen tak všeobecně, nic v tom nehledejte...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2015 08:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

No spolehlivě se naučil čistotnosti až tak kolem šesti, sedmi měsíců.do té doby se občas nějaká nehoda přihodila - je to labrador
jinak nemá cenu tlačit, lidé by chtěli po psech zázraky, a 3 leté děti ještě vidím běhat s plínama.

27.6.2015 08:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Ty tříletý děti...to je hrůza.
Jde uhlídat, rozvíjet a naučit dítě i psa.
Včas a bez nervování.

27.6.2015 11:06
Hodonak

XXX.XXX.126.173

U prvního psa pět měsíců!
za tři roky pořízení dalšího psa, trvalo to měsíc
za další dva roky třetí pes - po několika dnech - opravdu ani ne týden, stál u dveří a kňučel...
jasně, někdy se nehoda stala, ale bylo to většinou naší vinou, když štěndo v zápalu hry, vyvalilo oči, začalo utíkat ke dveřím, a než jsem se zvedl, natáhl tepláky, už byla loužička.
opravdu je to asi v lidech, jejich zkušenostech, a ochotě té výchově věnovat čas.
Všichni tři jsou kříženci, v podstatě nalezenci, bez jakýchkoli předchozích náznaků socializace a čistoty. Ten poslední dokonce poprvé viděl sluneční světlo v okamžiku, kdy jsme si ho z množírny jako nechtěného kříženečka vzali...

28.6.2015 20:39
loolucy

XXX.XXX.60.30

My máme 9 týdnů a už 5 dní žádná nehoda, takže jsem na ni zatím velmi pyšná! :)

Takže doufám, že si během pár týdnů bude říkat sama.

28.6.2015 21:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

loolucy napsal(a):
Zdravím!

Předem díky!

My měli naposledy štěňátko přímo ukázkové - v dočásce bylo zvyklé na to, že je přes den venku s dalšíma 2 psy a na noc doma. U nás trávilo nejvíc času doma s tím, že ho měl vždy někdo pod dohledem - přes den spalo v kuchyni v pelechu, v noci v posteli (to se pravidelně venčilo kolem 22.hod. a pak 1-2x v noci dle toho, jak potřeboval - vždy si kníknul a pak ráno v 6 se běžělo zase) a první dny ho člověk venčil vždy po jídle, apod. Kolem 2,5 týdne si už říkal sám - zvedl se a šel ke dveřím. Když ho člověk zrovna neviděl, protože byl otočený, tak si i štěkl. :) Takže u nás žádná nehoda doma nikdy nebyla. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík