Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2015 22:57
snehula

XXX.XXX.55.191

Má tady někdo zkušenost, že by jeho pes měl poměrně rozsáhlý výrůstek na varleti a nebyla to hned rakovina? Vím, že nám pomůže jen veterinář, ale chtěla jsem se trochu utěšit. Dnes jsem svému psovi zjistila na jednom varleti poměrně velký výrůstek, není to klasická bulka, ale vypadá to dost strašidelně, je to na povrchu jakoby trochu svraštělé a průměr to má snad víc než 1 cm a půl. Jsem z toho úplně vyřízená, psovi je teprve 11 měsíců, takže mě nenapadlo, že by se něco takového mohlo v tomto věku objevit. Samozřejmě už jsme objednaní k vetovi, zajímaly mě Vaše konkrétní zkušenosti, četla jsem o cystách a zánětech, ale tohle vypadá opravdu divně, tak se moc bojím.

28.6.2015 10:08
lev

XXX.XXX.253.186

To může být i pozůstatek po klíštěti, nebo štípanci.

Neregistrovaný uživatel

28.6.2015 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Jak ho prohlížíte často, je možné, že by jste si toho několik týdnů nevšimnula? Já psy totiž prohlížím poměrně důkladně každý den, takže čehokoliv si všimnu hned(hledáme klíšťata a kloše) Není pravděpodobné, že by se nádor objevil (vyrostl) během týdne. To bývají spíše různé bradavice.

29.6.2015 07:38
Dasvo

XXX.XXX.101.12

snehula napsal(a):
Má tady někdo zkušenost, že by jeho pes měl poměrně rozsáhlý výrůstek na varleti a nebyla to hned rakovina? Vím, že nám pomůže jen veterinář, ale chtěla jsem se trochu utěšit. Dnes jsem svému psovi zjistila na jednom varleti poměrně velký výrůstek, není to klasická bulka, ale vypadá to dost strašidelně, je to na povrchu jakoby trochu svraštělé a průměr to má snad víc než 1 cm a půl. Jsem z toho úplně vyřízená, psovi je teprve 11 měsíců, takže mě nenapadlo, že by se něco takového mohlo v tomto věku objevit. Samozřejmě už jsme objednaní k vetovi, zajímaly mě Vaše konkrétní zkušenosti, četla jsem o cystách a zánětech, ale tohle vypadá opravdu divně, tak se moc bojím.

Podle popisu soudím že to má pes na kůži na varleti, nikoliv na varleti samotném. Je vysoce nepravděpodobné, že by 11 měsíční štěně mělo nádor kůže a ještě na tak skrytém a chráněném místě! Jestli je to svráštělá a "škaredá" kůže půjde s největší pravděpodobností o bradavici. Neplaště zbytečně dopředu! Veterinář Vám určitě řekně víc, ale podle mě o nic závažného nejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík