Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2015 10:06
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím. Naše roční fenka, ač nemá dobré zkušenosti, miluje vodu ale pouze u břehu.
Na každé procházce vezme každou louži, tůňku, potok, lehne si tam, válí se, hrabe.

Vloni v září jsem jí ještě zkoušela seznámit s vodou, hravé aporty, ať jde za mnou, žádné násilí, ale nezájem. V lednu nám pak spadla do Berounky, když se šla napít, a ještě nekam po hlavě zahučela, když se někde brouzdala a hle hlubší tůńka.

Včera jsme vyrazili na procházku, potok ok, lehá si, sudy, sedne si. Ale Vltava ze strmého břehu vůbec, max přední packy a napít se, z pozvolného břehu dojde tak, že jí to stačí pod břicho a pak začne zuřivě hrabat, ohazuje si břicho, vyběhne ven, dělá to samé na písku a pak zase ve vodě. Je to normální chování? Vždycky vypadá, jako by jí přeskočilo.

Aporty nezájem, maximálně až pak budeme ve vodě my, jestli se za námi vydá. Pokud ne, tak máme pobřežního psa, nebo-li ondatru :)

Má to někdo podobně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2015 10:23

beastije napsal(a):
Zdravím. Naše roční fenka, ač nemá dobré zkušenosti, miluje vodu ale pouze u břehu.
Na každé procházce vezme každou louži, tůňku, potok, lehne si tam, válí se, hrabe.

Vloni v září jsem jí ještě zkoušela seznámit s vodou, hravé aporty, ať jde za mnou, žádné násilí, ale nezájem. V lednu nám pak spadla do Berounky, když se šla napít, a ještě nekam po hlavě zahučela, když se někde brouzdala a hle hlubší tůńka.

Včera jsme vyrazili na procházku, potok ok, lehá si, sudy, sedne si. Ale Vltava ze strmého břehu vůbec, max přední packy a napít se, z pozvolného břehu dojde tak, že jí to stačí pod břicho a pak začne zuřivě hrabat, ohazuje si břicho, vyběhne ven, dělá to samé na písku a pak zase ve vodě. Je to normální chování? Vždycky vypadá, jako by jí přeskočilo.

Aporty nezájem, maximálně až pak budeme ve vodě my, jestli se za námi vydá. Pokud ne, tak máme pobřežního psa, nebo-li ondatru :)

Má to někdo podobně?

Moje poslední ovčanda tehdá 2x za život zahučela do Sázavy, na jezu, jednou, když měla půl roku a pak jednou v dospělosti, ale žádné následky to na ní nikdy nezanechalo, milovala vodu, tj.plavání do konce svého života.Takže neporadím.

29.6.2015 20:35

Je to normální, chce do vody ale bojí se. Strmé břehy jsou špatné, najděte místo kde může jít pozvolna, ted je vedro, nejlepší bude když půjdete s ní.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2015 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Naši psi zahučeli do jezírka(našeho) jako štěnda, když blbnuli, od té doby se vody bojí, + berňák spadl do bazénu, když elektrikář, co opravoval, nechal otevřené dveře. On ho i vytáhnul. O té doby, jsem je do vody na plavání nenalákala. Ani na sebe. Berňák vleze po kolena do potoka či u břehu rád, protože je mu pořád vedro, ale nikdy neplaval. Samojed plaval jednou ve velkém jezeře, když jsme se koupali a od břehu ho oddrcal do hluboké můj brácha. Vypadal i spokojeně, ale sám to už nezkusil, nenalákali jsme ho. Ale po pobřeží vydrží lítat po kolena ve vodě půl dne, chytá ryby žáby(jako-že chytá ) stejně tak u nás v potoce, kde není vody ani po ta jeho kolena Když se někde na výletě dostane k vodě, vleze tam po břicho a potápí si hlavu, namáčí, kvůli vedru. Vypadá legračně, taky jsem to u moc psů neviděla, každý má asi jinou techniku blbnutí ve vodě Berňák vždycky jen vleze po kolena a chlemtá.

1.7.2015 08:55
kniga

XXX.XXX.128.66

Beastije bud neumi nebo nechce plavat. Mam ro same v petiletem provedeni... vodu miluje, ale jen tam kde dosahne... kdyz ji odnesu na hloubku tak si blbkyne chce stoupnout na zadbni aby dosahla a tim padem se zacne topit, jak dava zadek dolu :(

Mam v planu koupit plavaci vestu pro psy... druha rocni fenule, mozna plavat umim, ale vodu ma rada jen v nejparnejsich dnech... taky nebylo moc casu vyzkouset...

1.7.2015 16:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Moje čubina musí mít důvod aby do té vody vlezla..jen tak jí to nic neříká, ale jak tam uvidí že hodím klacík, už za ním frčí..nezkoušeli jste to? hodit do vody piškot, klacek? nebo mě ještě napadá jiný pes.. aby ho viděl pes, že tam jde a následoval ho..

2.7.2015 10:57
tapina

XXX.XXX.211.1

Já naši fenku taky musela učit plavat, její první setkání s vodou bylo, když byla malá, asi i míň než 4 měsíce (bylo to v zimě), tak na ní šplouchla vlna, tak pak vždy šla na vodu koukat, když nebyly vlny, tak nic, když to šplouchalo, tak na to štěkala, vlézt tam, ani omylem. Tak na jaře, hned jak to šlo, jsem jí to učila tak, že jsem jí lákala za sebou. Pak nějakou dobu chtěla chodit do vody jen tam, kde jsem jí to naučila, pak na místech, které jí toto místo připomínaly, nyní už vleze kamkoli. "Plave" i ráda, zvlášť když vidí něco na hladině, i když mi přijde, že snad ani plavat neumí - zadek jí padá do hloubky, ukazovala jsem jí, aby zadek nadnášela, tak chvíli to tak dělá a pak se zase cáká po svém. Nebo když je voda průzračná, loví kameny ze dna nebo moje nohy nebo kapky co sama rozstřikuje a vypadá jak blázen. Nepopsatelné bláznovství - běhání proti proudu v mělkém rychle tekoucím potoku s přilehnutím pod splávkem.
Co jsem měla psa dřív, byl hodně chlupatý, ten chodil do vody taky jen po břicho, napít se, když vylezl ven, lítal jak blázen a sušil se třením o vše a rychlým pohybem. Nechtěl plavat, ale rád se vozil v loďce.
Teď hlídám kamarádce fenku, vidí tu naší, že do vody jde, ale sama nechce ani na kraj, tak jsem ráda, že aspoň přišla na to, že je ta velká louže k pití. Při pití si namočí konce uší a oklepává se důkladněji než ta naše, co je mokrá celá.

8.7.2015 08:56
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak plavat umí, opravdu za námi vlezla, když jsme plavali my.
Nechtěli jsme jí přetěžovat, už takhhle byla uchozená, ale plave krásně a za námi. Občas se teda snažila vyškrábat až na hlavu a musíme vymyslet, jak jí uklidnit, že se člověk netopí, když ponoří hlavu :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík