Pupeční kýla - podlepování mincí - popsání jak

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2015 13:56
blecha

XXX.XXX.213.3

Dobrý den, v tomto vlákně https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2946921/pupecni-kyla-stene-7-tydnu jsem se dočetla o možnosti podlepování mincí, pokud se jedná o pupeční kýlu. Prosím někoho kdo toto praktikoval nebo viděl u jiného, aby mi popsal co a jak, nebo o přesměrování mě, kde se o této metodě píše více. Předem velice děkuji.

6.7.2015 21:48
koňadra

XXX.XXX.128.31

Také by mne to zajímalo. Kýly řeším operací, protože si myslím, že podlepování je neúčinné. A to hlavně proto, že si to lepení štěně sundá. Neumím si představit způsob lepení, který by vydržel a pokud je ještě se sourozenci, tak mu to určitě sundají oni. Možná to má význam (pokud tedy existuje nějaký trvanlivý způsob lepení) u maličké kýly, na větší je stejně operace nutná, a je-li štěně samo a nemá-li snahu si to sundávat.

7.7.2015 11:56
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Zkoušel jsem podlepovat jednou. Drželo to perfektně, spíš byl problém to sundat, samotné štěně ani sourozenci ani matka msi toho nijak nevšímali. co byl ale pro mě dost průšvih - pod podlepením se kůže velmi brzy zapařila. Výsledekem bylo, že jsme lepení sundali a štěně ve čtyřech měsících nechali odoperovat.

9.7.2015 11:57
kateausten

XXX.XXX.24.1

Podlepování se mi zdá jako ne příliš dobrý nápad, ale - a to jsem psala i na to minulé forum - mám dobrou zkušenost s masírováním. Kýly se objevují kolem 4-5 týdne věku a když se objeví tak zkusit to zmasírovat. Poradil a ukázal mi to veterinář. Postavit štěně na všecky čtyři a zespoda ukazováčkem kýlu krouživými pohyby masírovat a vše co je venku se snažit vtlačit dovnitř. Jde o to nebát se toho, někdy se musí vyvinout větší tlak. Podařilo se nám to u dvou štěňat a do 10 týdnů věku se jim krásně bříška zatáhla a na operaci nemusela.

9.7.2015 12:33
HANELE77

XXX.XXX.30.183

O té minci jsem psala já.
Naše fena velkého knírače měla v době odběru kýlu velkou asi jako hrášek. Starý vet nám tehdy doporučil podlepit mincí..
Normálně to naši podlepili,1x za 14 dní sundali na pár hodin, aby se kůže vyvětrala. Dnes už to není potřeba, dělají se perfektní prodyšné náplasti..
Bulka se skutečně vstřebala...dnes už si bohužel nepamatuju, za jak dlouho (psal se rok 1989), ale byla ještě štěně, to vím..
Normálně cvičila, měla 10 zkoušek z výkonu, ale nikdy nerodila. Jednak neměla příliš dobrou povahu (byla bolestínek a nervák :( a jednak naši nechtěli odchovávat štěníky.
Dožila se krásných 13-ti let...a krom zánětu dělohy a jejím následném vyjmutí znala veta jen na očkování..

10.7.2015 12:21
blecha

XXX.XXX.213.3

Můžete prosím rozepsat, kdo máte zkušenosti, co znamená "podlepovat", podlepili,...jak čím ? postup. Vím že podlepíte pětikorunou smajlík. Čím tu pětikorunu podlepíte, celou? nebo přes ní, co použijete k přidělání pětikoruny.Děkuji předem za další reakce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík