Zdravím všechny, potřebuju radu. Na výcvikovém táboře mi můj pes bohužel utekl a měl konflikt se dvěma dalšími psy. Teď po mně majitelka chce uhrazení léčby. S tím bych neměl problém, pokud by byli psi skutečně pokousaní. Což je ale to, co se mi tak úplně nezdá, protože:
- můj pes je sice konfliktní, ale jen hrozí - nikdy předtím nikoho neporanil, ani psy hladkosrsté bez podsady, a teď mají být najednou pokousaní rovnou dva psi, navíc opravdu hodně chlupatí. Ale to pořád nevylučuje, že opravdu kousnout mohl... jenže:
- celé se to odehrálo ve čtvrtek, majitelé psy v mé přítomnosti pečlivě prohlédli a nic nenašli, pak s nimi (navíc v tomhle šíleném hice, tedy zátěž na organizmus) do neděle intenzivně cvičili a oba psi nejevili žádné známky zranění nebo nepohody, a teď ve středu najednou mají mít oba hnisavé rány, které předtím v srsti nebyly vidět.
Je to možné? Můžou zranění opravdu zhnisat až s takovýmto odstupem? Máte někdo takovou zkušenost? Že může být ranka malinká a pod ní velká kapsa, to vím, ale aby dvěma psům současně zhnisaly rány takhle s odstupem, kdy jim minimálně čtyři dny nic nebylo, to se mi moc nezdá. Co myslíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem

keporkak
napsal(a):
Zdravím všechny, potřebuju radu. Na výcvikovém táboře mi můj pes bohužel utekl a měl konflikt se dvěma dalšími psy. Teď po mně majitelka chce uhrazení léčby. S tím bych neměl problém, pokud by byli psi skutečně pokousaní. Což je ale to, co se mi tak úplně nezdá, protože:
- můj pes je sice konfliktní, ale jen hrozí - nikdy předtím nikoho neporanil, ani psy hladkosrsté bez podsady, a teď mají být najednou pokousaní rovnou dva psi, navíc opravdu hodně chlupatí. Ale to pořád nevylučuje, že opravdu kousnout mohl... jenže:
- celé se to odehrálo ve čtvrtek, majitelé psy v mé přítomnosti pečlivě prohlédli a nic nenašli, pak s nimi (navíc v tomhle šíleném hice, tedy zátěž na organizmus) do neděle intenzivně cvičili a oba psi nejevili žádné známky zranění nebo nepohody, a teď ve středu najednou mají mít oba hnisavé rány, které předtím v srsti nebyly vidět.
Je to možné? Můžou zranění opravdu zhnisat až s takovýmto odstupem? Máte někdo takovou zkušenost? Že může být ranka malinká a pod ní velká kapsa, to vím, ale aby dvěma psům současně zhnisaly rány takhle s odstupem, kdy jim minimálně čtyři dny nic nebylo, to se mi moc nezdá. Co myslíte?
Což o to, rána může zhnisat pořádně. Požadujte lékařskou zprávu.
napsal(a):
Což o to, rána může zhnisat pořádně. Požadujte lékařskou zprávu.
Pořádně jo, to beru, ale takhle pozdě? Po ix dnech, kdy psům nic nebylo? O to mi jde - měl jsem za to, že kdyby rány zhnisaly, tak by se to projevilo už na tom táboře, minimálně u jednoho z obou psů.
Lékařskou zprávu budu samozřejmě požadovat. Jen jsem chtěl vědět, nakolik může být takovýto scénář reálný.
Mého polodlouhosrstého psa potrhal divočák. Psa jsem prohlížela, ale neviděla jsem nic - až druhý den. Rány se "rozšklebily" a začaly hnisat, musela jsem se psem na šití. Myslím si, že je možné, že majitelé rány neobjevili hned a rozjely se časem - zvlášť v tomto horkém počasí. I když je opravdu divné, že až za tolik dní (právě v tom horkém počasí bych očekávala, že se to rozjede dřív), ale na to by vám asi odpověděl veterinář. Otázkou je, jestli rány těm psům způsobil váš pes, nebo se ještě porvali mezi sebou. Bohužel vy jste u toho nebyl a jestli na druhé straně jsou dva svědci, tak máte asi smůlu.

keporkak
napsal(a):
Pořádně jo, to beru, ale takhle pozdě? Po ix dnech, kdy psům nic nebylo? O to mi jde - měl jsem za to, že kdyby rány zhnisaly, tak by se to projevilo už na tom táboře, minimálně u jednoho z obou psů.
Lékařskou zprávu budu samozřejmě požadovat. Jen jsem chtěl vědět, nakolik může být takovýto scénář reálný.
Zhisat ty rány po několika dnech mohou, když je nikdo neléčí.Může se na oděrkách udělat stroupek a pod ním v srsti se tvoří hnis.
Ano, mozne to.je. Diry po zubech se zavrou, pod tim to hnije a v dlouhe srsti se na to nemusi prijit, ale...6 dnu.je.moc to uz by v tomhle pocasi smrdelo na dalku.
Pokud ve zprave nebude vyslovne uvedeno, ze se jedna o osetreni ran starych cca tyden, tak bych neplatila ani halir. A at se zkusi soudit.

Samozřejmě že je to možné, po mém psu vyjel na louce nějaký malý vořech, pes nikterak nereagoval, ničeho jsem si nevšimla a po pár dnech našla v srsti zhnisanou ránku, bylo to malé kousnutí ale zhnisané to bylo řádně. Taky sem na to nepřišla hned ale skoro po týdnu kdy sem se všimla že pes má slepenou srst.
Mě mého psa v parku napadl výmarák, přiřítil se na něj, kousl ho ze strany pod ucho a povalil na zem. Podařilo se mi ho odehnat a zdálo se, že kromě šoku a usliněné tváře mému psovi nic není. Bylo to v pondělí, v noci z pátku na sobotu psovi strašně otekla tvář, jeli jsme v sobotu ráno na pohotovost, nejprve to vypadalo na zub nebo alergie po nějakém štípnutí, ale po detailní prohlídce veterinář našel malinkou dírku na tváři, ze které po otevření vyteklo neskutečné množství hnisu. Jezdili jsme na čištění, dostal atb, vše bylo dobré během týdne. Jak píšou ostatní, rána se po zubu okamžitě uzavřela (můj pes byl světlý hladkosrstý a po onom útoku mu opravdu ani netekla ani krev), nicméně uvnitř hnisala. Takže to, že vaši rivalové mají nyní tyto problémy je skutečně reálné.
Děkuji všem za přínosné reakce, zvláště uživateli/uživatelce manbea - nevěděl jsem, že se takováto naprosto neviditelná rána opravdu může projevit až po týdnu.
Už mám od paní přesnější informace, fotky a lékařskou zprávu - naštěstí to nejsou hluboké rány, jen povrchové oděrky, které se ale v husté srsti zapařily a zhnisaly. Zjistili to v pondělí. Já jsem měl původně jen informaci z druhé ruky, protože paní neměla kontakt přímo na mě a kontaktovala mě přes třetí osobu, takže ty informace byly poněkud zkreslené a díky tomu jsem měl trochu pochyby. Samozřejmě přijímám veškerou zodpovědnost za svého psa (a svou vlastní debilitu, že jsem si ho díky chvilkové nepozornosti nechal zdrhnout).