Štěně s akné - kupní cena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2015 21:19
loolucy

XXX.XXX.60.30

Zdravím,
zajímalo by mě, jestli je štěněcí akné důvod pro snížení kupní ceny štěněte? O takovémto akné vím poprvé v životě, nikdy jsem to totiž neřešila, tak by mne zajímalo, jak se na to dívají chovatelé...?

Díky:).

17.7.2015 22:25
Felow

XXX.XXX.188.103

O snížené ceně nechci polemizivat, ale např. akné, či jiné kožní nežádoucí projevy bývají obvykle jen druhotným ukazatelem primárního problému(např. alergie nebo i v budoucnu obtížně řešitelného stavu-nemoci imunitního systému apod)V takovém případě bych neřešila snížení ceny, ale otázku jestli vůbec jít do případného rizika možných budoucích problémů, které by mohly finančně mnohonásobně převýšit pořizovací cenu štěněte. (v případě štěněte bez PP o to víc).

17.7.2015 22:59
loolucy

XXX.XXX.60.30

Felow napsal(a):
O snížené ceně nechci polemizivat, ale např. akné, či jiné kožní nežádoucí projevy bývají obvykle jen druhotným ukazatelem primárního problému(např. alergie nebo i v budoucnu obtížně řešitelného stavu-nemoci imunitního systému apod)V takovém případě bych neřešila snížení ceny, ale otázku jestli vůbec jít do případného rizika možných budoucích problémů, které by mohly finančně mnohonásobně převýšit pořizovací cenu štěněte. (v případě štěněte bez PP o to víc).

Díky, to mne nenapadlo. Je to plemeno u kterého se to velmi často vyskytuje...

17.7.2015 23:13
lev

XXX.XXX.253.186

loolucy napsal(a):
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli je štěněcí akné důvod pro snížení kupní ceny štěněte? O takovémto akné vím poprvé v životě, nikdy jsem to totiž neřešila, tak by mne zajímalo, jak se na to dívají chovatelé...?

Díky:).

A co si pod pojmem akné představujete ? Běžně mívá větší štěně pár takových zhnisaných beďárků ( většinou břicho), nebo spíš takové malé pupínky plné žlutého sekretu, které po vyčistění zmizí. Pár - je skutečně myšleno - tak 2-3 a občas. S věkem to zmizí. Ale nikdy to nemívá úplně malé štěně a je to povrchový problém.

17.7.2015 23:37
loolucy

XXX.XXX.60.30

lev napsal(a):
A co si pod pojmem akné představujete ? Běžně mívá větší štěně pár takových zhnisaných beďárků ( většinou břicho), nebo spíš takové malé pupínky plné žlutého sekretu, které po vyčistění zmizí. Pár - je skutečně myšleno - tak 2-3 a občas. S věkem to zmizí. Ale nikdy to nemívá úplně malé štěně a je to povrchový problém.

Mívají to hlavně kolem čumáčku a ano, i malé štěňata. Obrázek je ilustrační.

18.7.2015 00:27
Markéta80

XXX.XXX.219.253

Osoně bych si takové štěně nevzala, bála bych se co z toho nakonec bude a jak víme veterina zrovna levná neni takže raději plnou cenu za zdravého psa.

18.7.2015 05:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

lev napsal(a):

Běžně ?

18.7.2015 08:42
keporkak

XXX.XXX.106.11

Tohle je opravdu u nějakého plemene běžné? Jestli ano, tak to dost vypovídá o zdravotním stavu toho plemene a osobně bych volil jiné plemeno, zdravější.

18.7.2015 08:47
lev

XXX.XXX.253.186

Kdybyste četla pozorně, psala jsem 2-3 a většinou na břiše, malý puchýřek se žlutým sekretem. Pár takových puchýřků se může u psa objevit v době dospívání - pár je myšleno tak celkově do 5 ks za dospívání. Nikoliv to, co je na fotce. To už je těžce o něčem jiném - o nějaké nemoci, alergii.

18.7.2015 08:48
loolucy

XXX.XXX.60.30

keporkak napsal(a):
Tohle je opravdu u nějakého plemene běžné? Jestli ano, tak to dost vypovídá o zdravotním stavu toho plemene a osobně bych volil jiné plemeno, zdravější.

Haha. dík za radu. těch plemen je hned vícero.

18.7.2015 09:32
linduš

XXX.XXX.79.4

loolucy napsal(a):
Mívají to hlavně kolem čumáčku a ano, i malé štěňata. Obrázek je ilustrační.

Tak tohle... bych si dobrovolně domů nevzala ani za příplatek.

18.7.2015 16:16
loolucy

XXX.XXX.60.30

linduš napsal(a):
Tak tohle... bych si dobrovolně domů nevzala ani za příplatek.

Tak to je príma!

Přidejte reakci

Přidat smajlík