Dobrý den, mám štěňátko křížence- maminka je pitbull s labradorem a tatínek amstaff s ridgebackem. Nyní má 7 týdnů a 6,3kg, není tlustý postavu má dobrou a má dlouhé mohutné nohy. Nevěděli byste někdo, jak bude přibližně velký a kolik by mohl cca vážit, až mu bude třeba rok? Děkuji.
7ikova
napsal(a):
Dobrý den, mám štěňátko křížence- maminka je pitbull s labradorem a tatínek amstaff s ridgebackem. Nyní má 7 týdnů a 6,3kg, není tlustý postavu má dobrou a má dlouhé mohutné nohy. Nevěděli byste někdo, jak bude přibližně velký a kolik by mohl cca vážit, až mu bude třeba rok? Děkuji.
Dle mýho určitě 35 kg a možná i více, v kohoutku kolem 60 cm. Ale je to voříšek, takže co vyleze, to těžko říct... nicméně ten mix povah mě teda taky trochu děsí - vy třeba zkušenosti máte, ale co dalších těch 6 nových majitelů?!? Doufám aspoň, že se nejednalo o chtěné spojení a fenu už vždy uhlídají...
Fena je právě také naše... Vzali Jsme si ji jako tříměsíční štěně z útulku a v Očkováku z. Útulku měla. Napsáno že je kastrovana... Ovšem očividně. Kastrovana nebyla... Hned Po odstavu jde na kompletní kastraci... Ostatní Štěňátka jdou do rukou pouze zkušeným majitelům, které jsme si proklepli a ověřili atd... Každopádně Děkuji za rady a poznatky.
7ikova
napsal(a):
Fena je právě také naše... Vzali Jsme si ji jako tříměsíční štěně z útulku a v Očkováku z. Útulku měla. Napsáno že je kastrovana... Ovšem očividně. Kastrovana nebyla... Hned Po odstavu jde na kompletní kastraci... Ostatní Štěňátka jdou do rukou pouze zkušeným majitelům, které jsme si proklepli a ověřili atd... Každopádně Děkuji za rady a poznatky.
No, jak by mohlo být asi tříměsíční štěňátko kastrované proboha? To dá zdravý rozum, vždyť to bylo ještě miminko, ne?
7ikova
napsal(a):
Tedy, bez urážky, píšete jak jste zkušená a ostřílená majitelka různých psů.A nebylo vám divné, že 3 měsíční štěně mělo být údajně kastrované.A i kdyby jste tomu uvěřila, dějí se různé věci, tak jste nehledala jizvy, třeba?Na takovém miminu by jistě bylo něco vidět.
Každopádně s vašimi 7mi výslednými krásnými mixíky si majitelé mohou do budoucna dobře naběhnout.Ale kdo chce kam...
Nepíši, že jsem zkušená chovatelka, pouze, že s těmito plemeny mám zkušenosti a měla jsem je...štěndo sem sice brala já, ale zůstávalo u tchýně s tchánem a v útulku se může dít cokoli... přišla nám se vším možným... špatně naočkovaná, čip měla mezi předníma končetinama... ovšem já byla na škole a vrátila jsem se pořádně domů až teď v květnu, kdy už čuba čekala... každopádně otázka byla jiná, ale díky za postřehy ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

7ikova
napsal(a):
Strašný, že někdo takovému nesmyslu, jako je kastrace tříměsíčního štěněte, uvěří. To by musela být kastrovaná ve dvou měsících, aby měla jizvy zarostlé, a stejně by to muselo být vidět. Hlavně ale by nebyly ještě plně vyvinuty vnitřní pohlavní orgány...
Uživatel s deaktivovaným účtem

7ikova
napsal(a):
Jakmile štěňátka odejdou a čubě se stáhne mléčná lišta... a ano nedám psa nováčkovi, který si s ním nebude vědět rady a pes by pak skončil při nejlepším v útulku...
A jakpak si ty lidi prověříš?
7ikova
napsal(a):
Jakmile štěňátka odejdou a čubě se stáhne mléčná lišta... a ano nedám psa nováčkovi, který si s ním nebude vědět rady a pes by pak skončil při nejlepším v útulku...
To odchováváte vy ?
A už jste měla rotvíka, pita, AST a ridžbeka ?
- že s těmito plemeny mám zkušenosti a měla jsem je..
To jste toho stihla... .
Fenka má zákl. výcvik ?
- v útulku se může dít cokoli... všude se děje cokoli - jak vidno...
Tam je zamotaných tolik plemen, že opravdu těžko říct, jak se v něm ty geny porovnají. Stává se, že voříšci mohou být daleko menší než výchozí plemena, ale taky daleko větší. Mám zkušenost, že kříženci honičů (potažmo přinašečů) a bull plemen bývají pěkní magoři co do povahy, přestože obě skupiny mají úžasné, nenapodobitelné povahy. Tam zkušenosti se psy typu NO aj. těžko někdo bude uplatňovat. Napíšu to poněkud po americku, protože nikdo neví, co z toho nakonec bude. Výška: 50-65 váha 25-40 kg.