Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.7.2015 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Ahoj, máme tříměsíční huskouní štěně. Už když jsme si ji brali byla významně živější, drsnější a šílenější než všechny štěňata, které jsem kdy viděla. Ale překvapila mě u ní jedna zvláštní věc, kterou jsme s naší starší psinou nikdy nezažili.
Vždy, když si s ní hraji a ona se rozdovádí, neustále ječí takovým vysokým a hrozně silným, jakoby až hysterickým hlasem. Je to i dost nepříjemné a vůbec to nezní jako zvuk, který by člověk čekal od štěněte. To samé, když ji někdo zvedne, nebo když ji nesu po schodech. Kupodivu to dělá i v situaci, kdy se něčeho bojí, lekne, nebo když jí zakážu dělat něco, co chce. Třeba když si všimne nějakého psa (těch se bojí), v ten moment si kecne na zem a takhle ječí. Klidně i několik minut, bez přestávky.
Chápu to jako jakýsi zvukový projev, ale vůbec nevím, proč to dělá furt a nevím, jak ji to odnaučit. Snažila jsem ji naučit povel "pssst" tak, že když ječí, zmáčknu jí tlamičku, řeknu povel a chválím. Tak jsem to naučila tu starší. U té mladší nastává problém už v momentě, kdy se jí vůbech chci dotknout, protože to bere jako jasnou výzvu ke hře a pokouše mě.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

18.7.2015 15:46
scylla

XXX.XXX.150.32

To není o odnaučení ječení, to je o zvednutí sebevědomí, ukázání správného chování a vedení k němu. Bez zákazových povelů, Zjistěte, jestli jí něco nebolí, když jí vadí, že jí zvedáte. Nebo vám tolik nevěří.

18.7.2015 16:16
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tohle znám od pár ohařů.. prostě jsou trošku nervní a ječí.. známej ze cvičáku má štěndo ohaře, přiženou se k ní další psi, ona ječí jak kdyby ju podřezávali, ale nezdá se mi, že by se bála, protože se od těch psů rozhodně nedrží dál.. prostě ječí ale hraje si dál, nebo běží za nimi.. prostě je to uječená baba.. moje to dělala taky..ječela jak blbá, ale jakmile si s ní pes přestal hrát tak okamžitě letěla za ním co se děje a proč si nehraje..brala jsem to jako formu komunikace s tím, že moje fena je taktéž hysterka a taková byla dycky..nebo příklad..hrál si s ní bejvalej kdysi..docela drsný hry, ona ječela, ale ve chvíli kdy ji pustil už na něj dorážela, že proč přestal, že pokračováááát.
asi bych to přirovnala k člověku, kterej sedne na horskou dráhu, ječí o sto šest a ve chvíli kdy dorazí do cíle už stojí frontu na další jízdenku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík