Co vám letos zabírá na klíštata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2015 16:13
nexxi

XXX.XXX.228.56

Byla jsem docela překvapená, koupili jsme letos kiltix obojek poprvé a sem tam klíště. je teda pravda, že fena je se mnou skoro denně v lese, v trávě. pak se nám povedlo obojek ztratit.. a než jsem stihla vymyslet co nového, tak jsem fenu začla před každou lesní procházkou stříkat arpalitem ve spreji.. cca 8-10 šplíchnutí na psa velikosti ohaře, kratší srst ale s podsadou. fena se i koupe.. a od tý doby jsme neměli klíště.. tak mě to docela zarazilo, myslela jsem že tyhle levný spreje jsou spíš taková nouzovka.. původně jsem zamýšlela že dám spot, i mám doma koupený, ale asi na něj nějakou dobu ještě nedojde..
co se osvědčuje vám?
p.s. s tím arpalitem ted chodíme i na borůvky, kde jsme třeba čtyři hodiny mezi keříčkama..

19.7.2015 11:52
Lexaurin

XXX.XXX.37.226

nexxi napsal(a):
Byla jsem docela překvapená, koupili jsme letos kiltix obojek poprvé a sem tam klíště. je teda pravda, že fena je se mnou skoro denně v lese, v trávě. pak se nám povedlo obojek ztratit.. a než jsem stihla vymyslet co nového, tak jsem fenu začla před každou lesní procházkou stříkat arpalitem ve spreji.. cca 8-10 šplíchnutí na psa velikosti ohaře, kratší srst ale s podsadou. fena se i koupe.. a od tý doby jsme neměli klíště.. tak mě to docela zarazilo, myslela jsem že tyhle levný spreje jsou spíš taková nouzovka.. původně jsem zamýšlela že dám spot, i mám doma koupený, ale asi na něj nějakou dobu ještě nedojde..
co se osvědčuje vám?
p.s. s tím arpalitem ted chodíme i na borůvky, kde jsme třeba čtyři hodiny mezi keříčkama..

Asi jde o to, co to udela casem se psem... Nam se osvedcil Expot, take lesy, louky u vody...a nic, ale nechci to zakriknout.

19.7.2015 12:46
Debiie

XXX.XXX.167.50

My používáme Bravecto a od té doby ani jedno klíště! Taky každý den v lese a prodírá se kde čím

19.7.2015 13:00
nexxi

XXX.XXX.228.56

Lexaurin napsal(a):
Asi jde o to, co to udela casem se psem... Nam se osvedcil Expot, take lesy, louky u vody...a nic, ale nechci to zakriknout.

Tak dlouhodobě.. on je v tom arpalitu permetrin, stejně jako v exspotu, topspotu.. jen jsem myslela, že tam ta koncentrace (v tom spreji) bude nižší a nebude účinkovat tolik, že je to určené spíš pro ty psy, co se do terénu moc nepodívají..

19.7.2015 21:06
mishule

XXX.XXX.193.30

Nakonec se nám osvědčil (i když až na podruhé) Foresto. Kiltix jsme měli a Bailey byla samé klíště...

20.7.2015 08:36
tiffany

XXX.XXX.96.13

Obojek Foresto, klíště jen první dva dny, asi než začal plně fungovat. Pak nic a to se fenka válí nebo prochází trávou pořád.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2015 08:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

tiffany napsal(a):
Obojek Foresto, klíště jen první dva dny, asi než začal plně fungovat. Pak nic a to se fenka válí nebo prochází trávou pořád.

U nás taky zatím žádné klíště s Forestem, má ho nějak od března/dubna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík