Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Lola6
napsal(a):
Dobrý den chtela jsem se zeptat jak dlouho může být jorkšírek doma sám dcera chodi do skoly a ja a manzel do prace takze by jsme s nim chodili ven rano okolo 7:00 a potom tak okolo 16:00 az 18:00 tak jestli by to zvlad ?
Spíš ne - jako pes vydrží neuvěřitelný věci, ale to neznamená že je spokojený a vyhovuje mu to.
Do těchto podmínek bych si spíš pořídila kočku - té celý den samoty nevadí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Jo, zvlád. Bude se mu to líbit .
Ten, kdo Váš písemný projev nezná, to může vzít vážně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spíš ne - jako pes vydrží neuvěřitelný věci, ale to neznamená že je spokojený a vyhovuje mu to.
Do těchto podmínek bych si spíš pořídila kočku - té celý den samoty nevadí.
No co se týče venčení to se dá řešit naučením na "plenku" tak to má dnes hodně pracujících lidí a malými psi. Ale pes je smečkové zvíře co potřebuje společnost nemel by být pořizován s tím že bude celý den sám. Tam bych se přikláněla pro dva psi nebo případně dvě kočičky at mají společnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Lola6
napsal(a):
Dobrý den chtela jsem se zeptat jak dlouho může být jorkšírek doma sám dcera chodi do skoly a ja a manzel do prace takze by jsme s nim chodili ven rano okolo 7:00 a potom tak okolo 16:00 az 18:00 tak jestli by to zvlad ?
Vím, že to tak má hodně lidí, ale nevěřím, že jim záleží na tom psu, pro mne je to týrání těžkého kalibru Prostě psa chci a chci a chci...bez ohledu na to, že zvíře trpí nevenčením, samotou...Může nastat problém, že bude půl dne vyštěkávat. Opravdu, jedině kočku, pokud vám jde o dobro zvířete, ne jen o sebe.
Lola6
napsal(a):
A k čemu psa když na něj nemáte čas? Nvíc se štěně nejlépe naučí když se s nim jde fakt často. Pro štěně to bude dlouhé takže bude i dost vyvádět navíc pes se venčt v bytě nechce takže i celková hygiena bude špatná, nebude vědět když může doma a kdy ne

Jestli můžu jen takové zamyšlení, podle toho co tady čtu by si pejsky do bytu mohli pořídit max důchodci nebo nezaměstnaní...vždyť je přeci spoustu majitelů panelákových psů, kteří chodí do práce...a myslím pokud se pejskovi ve volném čase dostatečně věnují a procházkují, tak by snad nemusel být problém...myslím, že si pejsek na určitý režim zvykne a např.8 hodin to doma vydrží, troufám si dokonce říct, že někteří panelákový psi budou mít víc pohybu než např. moji pesani bydlící v RD se zahradou, protože pokud se např. nejde na procházku, tak defakto celý den proležej buď doma na gauči nebo na dvoře.
Zároveň si ale také neumím představit, jak se toto řeší u malého štěněte, u nás štěňata papala 4-5x denně a každé 2-3 hodiny se chodily venčit a samozřejmě po každém jídle a probuzení. Takže vůbec nevím jak se řeší toto. Když tedy nebudu počítat venčení, holt bude pejsek chodit někam na plínu, ale to jako dostane napapat ráno a pak večer?
Jen podotýkám, že to není můj případ, já jsem pohodlný člověk, určitě bych v bytě psa neměla, se psy chodím na procházku, ale ne primárně kvůli vykonání potřeby, prostě je defakto stačí "vykopnout na zahradu" a na prochajdu se jde třeba až večer...

Spousta lidí má psy v paneláku a opravdu mají víc pohybu a lepší kondici, než leckterý pes v RD se zahradou. Jenže - spousta těch psů žije v rodině, kde jednotlivci nejsou všichni pryč. Děti chodí domů ze školy např. kolem 13.,14. hodiny. Za psy chodí staří rodiče v důchodu a pod. Od 7,00 do 18,00 bych psa doma samotného a bez venčení nenechávala.
Lola6
napsal(a):
No a dcera po prichodu ze skoly nemuze vencit? Tech 16 by slo,18 je hodne.My takto porizovali havanskeho psika, vsichni mi rikali, jak pes uz bude vedet, kdy se mu vraci panecek a bude nas v tu danou hodinu ocekavat.
Každopádně u štěněte to problém bude kvůli venčení a sousedi asi taky budou mít radost . na 2m štěně je to moc, já ze začátku lítala po 2h někdy i častěji. ted má půl roku a je to lepší, i vydrží ale chodim mezi 8-9h, kolem poledne, v 16, kolem 20h a pak ještě před půlnocí. Věřim že kdyby byla doma sama a nikdo jí neotravoval tak by vydržela -6h ale pokud by byla od začátku doma sama tak asi ještě ted chodí na plenu, pes si to prostě zapamatuje že doma s evenčit může a těžko se to odbourá když se vyvenčí kolem 7h a pak nejdřív v 16, někdy i déle. asi bych to řešila odrostlejšim štěnětem. Já když hledala štěně tak se občas našlo půl roční a i starší a tim by se to nejhorší období přeskočilo. Ale zase pokud fakt chodim domů dlouho tak jestli má cenu si vůbec psa pořizovat, navíc společenské. Může v bytě štěkat pl dne a to je taky špatně . U dospělého je to jiné, ten vydrží a stejně většinu dne prochrápe, naše taky spala ale jinak celkem akční
Markéta80
napsal(a):
Každopádně u štěněte to problém bude kvůli venčení a sousedi asi taky budou mít radost . na 2m štěně je to moc, já ze začátku lítala po 2h někdy i častěji. ted má půl roku a je to lepší, i vydrží ale chodim mezi 8-9h, kolem poledne, v 16, kolem 20h a pak ještě před půlnocí. Věřim že kdyby byla doma sama a nikdo jí neotravoval tak by vydržela -6h ale pokud by byla od začátku doma sama tak asi ještě ted chodí na plenu, pes si to prostě zapamatuje že doma s evenčit může a těžko se to odbourá když se vyvenčí kolem 7h a pak nejdřív v 16, někdy i déle. asi bych to řešila odrostlejšim štěnětem. Já když hledala štěně tak se občas našlo půl roční a i starší a tim by se to nejhorší období přeskočilo. Ale zase pokud fakt chodim domů dlouho tak jestli má cenu si vůbec psa pořizovat, navíc společenské. Může v bytě štěkat pl dne a to je taky špatně . U dospělého je to jiné, ten vydrží a stejně většinu dne prochrápe, naše taky spala ale jinak celkem akční
Vsechny sve psy jsem ucila jako stenata napred
na podlozku, a vsichni psi se od urcite doby venci JEN venku, jde to v pohode.
Plno lidí s tim má problém no , navíc při venčení po x hodinách. naše taky byla naučená na plínu tak jsme jí plenu nechali a pak kolem 4m tam nechodila ale zase se venčila v té době po 3h . nevěřim že by vydržela tolik hodin a tim se těžko naučí venčit jen venku. Určitě to bude trvat déle a co tak čtu tak hodně lidí nechává jorky venčit doma jak naše přestala lítat na podložku a to jsme s ní fakt chodila často tak jsme pak podložku vyhodila a novou nedostala a vydrží. ani v noci mě už nebudí
Markéta80
napsal(a):
Plno lidí s tim má problém no , navíc při venčení po x hodinách. naše taky byla naučená na plínu tak jsme jí plenu nechali a pak kolem 4m tam nechodila ale zase se venčila v té době po 3h . nevěřim že by vydržela tolik hodin a tim se těžko naučí venčit jen venku. Určitě to bude trvat déle a co tak čtu tak hodně lidí nechává jorky venčit doma jak naše přestala lítat na podložku a to jsme s ní fakt chodila často tak jsme pak podložku vyhodila a novou nedostala a vydrží. ani v noci mě už nebudí
Ja proste kdyz jsem byla doma nebo v noci a podlozka byla u dveri, jakmile stene zamirilo k podlozce jsem s nim mazala ven a bylo.Proste postupne jsem podlozku zrusila.Neuznavam venceni psa doma pes neni kocka, ale jako moznost ve stenecim veku to beru jako lepsi variantu nez kdyz panicci jsou v pr..., a stene si cura kdekoliv- to nevim jestli se lepe uci, ze doma se vencit nema...
A co něco takového http://www.plysovnik.cz/plysaci/detail/yorkshire-terier-maly/ odpadne venčení a na těch pár h přes den to stačí . Jo pokud by někdo chodil domů dříve ale když i děti jsou doma pozdě tak je to prostě blbost mít psa. už vidim jak někdo přijede domů v 18h a půjde na dlouhou procházku tedy až potom co uklidí ten bordel v bytě a během pár dní bude řešit sousedy že si stěžují že tam pes brečí. na štěně je to strašně dlouho být takhle sám tolik hodin. I mě se chovatelka ptala jak to máme vyřešené s venčenim. Ideálně někdy kdyby alespon kolem 14h vyvenčil i když nehod bude dost no to štěně tak dlouho nevydrží a jak krmení. nebo si vzít už odrostlé štěně ale jak naučit aby v bytě nebrečelo. Asi bych pořízení psa odsunula, nikdo nemá čas ani děti ne, navíc děti jezdí pozdě a než se naučí tak jdou skoro spát
No nevim, ale přijde mi, že většina z vás asi žije v nějakém jiném světě. Podle asi 80 % zde diskutujících by psa nemohl mít opravdu nikdo. Běžná pracovní doba je 8 hodin, než člověk do práce dojede a zpět, může to být 9. A troufám si tvrdit, že většina pejskařů má pracovní dobu přesně takto a spousta z nich žije v bytě. Samozřejmě, že to pes vydrží. Někdy člověk žije třeba sám a sem tam musí jít i na dvanáctku. Není to nejlepší, ale pejsek to zvládne. O to více je třeba ho unavit ráno/večer a hlavně o víkendu. Není to nejideálnější, ale jak jinak to zvládnout? Možná dávat psa někam do "školy" nebo si platit někoho na venčení přes den. Ovšem něco jiného je to u štěněte...
My psa v naší nepřítomnosti hodíme na zahradu, takže jsem toto naštěstí nemusela nikdy řešit.

loolucy
napsal(a):
No nevim, ale přijde mi, že většina z vás asi žije v nějakém jiném světě. Podle asi 80 % zde diskutujících by psa nemohl mít opravdu nikdo. Běžná pracovní doba je 8 hodin, než člověk do práce dojede a zpět, může to být 9. A troufám si tvrdit, že většina pejskařů má pracovní dobu přesně takto a spousta z nich žije v bytě. Samozřejmě, že to pes vydrží. Někdy člověk žije třeba sám a sem tam musí jít i na dvanáctku. Není to nejlepší, ale pejsek to zvládne. O to více je třeba ho unavit ráno/večer a hlavně o víkendu. Není to nejideálnější, ale jak jinak to zvládnout? Možná dávat psa někam do "školy" nebo si platit někoho na venčení přes den. Ovšem něco jiného je to u štěněte...
My psa v naší nepřítomnosti hodíme na zahradu, takže jsem toto naštěstí nemusela nikdy řešit.
Ale Vy pořád mluvíte o dospělém psovi, tady je řeč o štěněti, pokud si pořizuji štěně, tak si na to beru dovolenou, alespoň 2 týdny, abych ho právě základy čistotnosti a samoty naučila. Jinak se mi to vůči němu zdá dost nefér, nechávat ho tolik hodin samotného.

loolucy
napsal(a):
A pes je snad nějaká nároková položka, nebo co? Jakože každý má právo pořídit si psa?
Pes je zvíře jako každé jiné, má určité nároky a rozumný člověk by měl v první chvíli zvážit, jestli tomu zvířeti je schopný poskytnout to, co to zvíře potřebuje. Na pořízení lva člověk musí být dostatečně velký a zabezpečený výběh, splnit vyhláškou dané podmínky a mít zdroj masa, například. Při pořízení psa je nutné myslet na to, že je to časově náročné zvíře - pokud člověk ten čas nemá, je na tom stejně jako člověk, co by chtěl lva, ale nemá vlastní pozemky.
Je mnoho jiných zvířat, které tak časově náročné jako pes nejsou, například kočka nebo králík nebo křeček.
loolucy
napsal(a):
Ale jo, samozřejmě, že to vydrží, většina lidí to tak má...ale bude to chudák...
Nemyslím, že by to byl chudák..
Náš pes je doma cca od 7:00 do 17:00.
Ráno jde ven na hodinu na volno, po návratu z práce na další dvě, pak je s námi na zahradě, nebo doma dle počasí.. a pak ještě cca 0,5 až hodinová procházka před spaním.
Víkendy jsme spolu skoro pořád. Dlouhé výlety, práce na zahradě, pobyty u nás i v zahraničí, v kempech i hotelech.
Pes je perfektně socializovaný a nemyslím, že by strádal. Celý den, když nejsme doma, tak spí..
To by psa zase mohli mít jen důchodci, nezaměstnaní, studenti a ženy na MD
Myslím, že takový pestrý život s různými situacemi, se kterými se každý den setkává, je pro něj lepší, než celý den někde na zahradě, i když třeba s pánem...
Důležité je, jak se mu budete věnovat, když s ním budete doma..
kniga
napsal(a):
Ja podlozku mam narovinu furt... Protoze nikdy nevim co se muze stat, s koci nejakej sebevrah pod vlak, v praci budu muset zustat dele atd. At maji moznost se v pripad enouze vyvencit bez "spatneho pocitu".
99% dni je nevyuzita...
Mám to úplně stejně!
Nikdy nevím, kdy šéfovi střejchne a nařídí nečekanou odpo poradu...dojíždím do práce 40km, po cestě potkáváme různé "takyřidiče".. stát se může cokoliv, a člověk místo v 5 přijede v 7 večer...ale u nás je taky z 99,9% nepoužita. Přestal ji používat v 7-mi měsích!
Kdyz jsme si poridili psika, meli jsme zrovna docela dost litani, takze nejvic chodil doma na plinku a nebyl nejmensi problem ho to odnaucit. Proste prisel na to, ze pocurat to venku poradne se zvednutou nohou je vetsi prca, nez cupet doma nad plenkou. Ma 7 mesicu a stejne tu plinku v rohu mam, protoze se mohu kdekoliv zdrzet, popripade kdyz jsme ted na dovolene, mohu ho nechat na hotelu (meli jsme par mist, kam by nas s nim nepustili, tak jsme ho na hotelu jeden den nechali 9 hod) a nic nepocura. Jakmile se pravidelne zacalo chodit ven, naucil se ven, takze pomahat si plenkou neni zadnej hrich :/zvlast pro lidi co chodi do prace.
Barbora2
napsal(a):
Kdyz jsme si poridili psika, meli jsme zrovna docela dost litani, takze nejvic chodil doma na plinku a nebyl nejmensi problem ho to odnaucit. Proste prisel na to, ze pocurat to venku poradne se zvednutou nohou je vetsi prca, nez cupet doma nad plenkou. Ma 7 mesicu a stejne tu plinku v rohu mam, protoze se mohu kdekoliv zdrzet, popripade kdyz jsme ted na dovolene, mohu ho nechat na hotelu (meli jsme par mist, kam by nas s nim nepustili, tak jsme ho na hotelu jeden den nechali 9 hod) a nic nepocura. Jakmile se pravidelne zacalo chodit ven, naucil se ven, takze pomahat si plenkou neni zadnej hrich :/zvlast pro lidi co chodi do prace.
No úplně živě si představuju, jak můj 34 kilový pes čůrá na plínku-vytopí sousedy... Jinak pes není nikdy bez venčení déle, než 5 hodin, pořád je někdo doma.
Clayton
napsal(a):
No úplně živě si představuju, jak můj 34 kilový pes čůrá na plínku-vytopí sousedy... Jinak pes není nikdy bez venčení déle, než 5 hodin, pořád je někdo doma.
A proto je tolik plemen různých velikostí, aby si každý zvolil to vhodné pro jeho způsob života. Loužička od jorka fakt nikoho nevytopí. Ačkoliv mám malé pejsky, nejsem moc nakloněná venčení doma na plínu, ale na druhou stranu jako nouzové řešení je lepší, když pejsek ví, že tu možnost má.
Taky venčím psy často, dokonce častěji než vy, ale také nastala situace, kdy jsem se já náhle ocitla v nemocnici a zbytek rodiny měl docela problém zajistit venčení alespoň po těch 8mi hodinách.
Jsou prostě věci, které člověk ani při nejlepší vůli neovlivní.
Přesně tak, velmi se mi líbí velcí psi - mým snem je bordeauxská doga nebo bernský salašňák.
Jsem však zaměstnaná žena, krom práce se starám ještě o dům, zahradu a chlapa teď ke dvěma kastrovaným britkám přibyl ještě pejsek - malý knírač...
Prostě vím, co si mohu dovolit a co ne. Proto jsem zvolila malé plemeno. K rozhodování přispělo i to, že dost cestujeme a určitě se hledá slušné ubytování s malým psíkem, než s dogou...
Takže jsme zvážili pro a proti a pořídili si malého psa, ale s velikým srdcem. Je perfektní a vůbec nelitujeme, že každoroční exotickou dovolenou vyměníme za Tatry, Šumavu či Rakousko, možná příští rok, když už bude starší, tak v září Chorvatsko..
Stejně nemám ráda horko
život je prostě otázkou priorit.

Tohle přeci nemá nic společného s velikostí plemene...
Nemyslím...
pokud hodně cestujeme, je lepší malý pes - toť můj názor . Pokud chceme spát v hotelu a ne v chatce, tedy...
Menší pes má menší nároky na místo, na krmení..když mu doma nechám na zemi savou podložku (kterou má skutečně jen pro strýčka Příhodu - je už velmi spolehlivě čistotný), nepročurá se mi do sklepa , stejně i v případě "nehody" v podobě bobku je ten úklid bezproblémový...

Barbora 2 :..."mohu ho nechat na hotelu (meli jsme par mist, kam by nas s nim nepustili, tak jsme ho na hotelu jeden den nechali 9 hod) a nic nepocura."...
Tohle nepokládám za dobrý nápad. Když jsme sháněli ubytování se psem, naráželi jsme na odmítnutí s odkazem na špatné zkušenosti.
Slyšeli jsme : odjeli, nechali ho tu celý den zavřeného, jeden rozdrápal dveře, jiný tu celý den štěkal a kňučel. POblíž nás pronajímají celou chalupu, také se odtamtud neslo vytí na půl vesnice. Nemyslím, že je to váš případ, ale nikdy nevíte, co se v hotelu semele a jak bude pes reagovat.
HANELE77
napsal(a):
Nemyslím, že by to byl chudák..
Náš pes je doma cca od 7:00 do 17:00.
Ráno jde ven na hodinu na volno, po návratu z práce na další dvě, pak je s námi na zahradě, nebo doma dle počasí.. a pak ještě cca 0,5 až hodinová procházka před spaním.
Víkendy jsme spolu skoro pořád. Dlouhé výlety, práce na zahradě, pobyty u nás i v zahraničí, v kempech i hotelech.
Pes je perfektně socializovaný a nemyslím, že by strádal. Celý den, když nejsme doma, tak spí..
To by psa zase mohli mít jen důchodci, nezaměstnaní, studenti a ženy na MD
Myslím, že takový pestrý život s různými situacemi, se kterými se každý den setkává, je pro něj lepší, než celý den někde na zahradě, i když třeba s pánem...
Důležité je, jak se mu budete věnovat, když s ním budete doma..
Nee, to by psa nemohli mít ani ti důchodci (nemohou přeci vědět kdy zemřou, no a co by se pak stalo s chudákem pejskem, že? ), nezaměstnaní + studenti - nemají finance na dostatečně kvalitní granule a další věci... Maminky na mateřské - ty nemají přece ani prachy ani čas. Aspoň se to tady už dost často v mnoha diskuzích popisovalo.
Spousta lidí tady staví psy na vyšší úroveň než své vlastní děti, psům věnují více času než děckám. Nemyslím si, že by to bylo úplně správné. Myslím, že by fakt stačilo začít opravdu myslet. Štěně samozřejmě hned ze začátku nezvnádne být doma 10 hodin samo. Na to je třeba obětovat dovolenou a pomalu během ztěch dní naučit jak být samo, kde je povoleno se v případě nouze vyvenčit atd. Pak prostě pro začátek domluvit v práci možnost odskočení domů za účelem nakrmení štěněte atd., případě prostě děti zaúkolovat tímtéž. Napřed ze školy domů, postarat se o štěně a pak teprve jinam. Odrostlejší štěně či dospělý pes pokud se na tento denní rytmus naučí už to pak bez obtíží zvládne, tedy v případě, že se mu budete po práci i ráno před odchodem dostatečně věnovat.
napsal(a):
Barbora 2 :..."mohu ho nechat na hotelu (meli jsme par mist, kam by nas s nim nepustili, tak jsme ho na hotelu jeden den nechali 9 hod) a nic nepocura."...
Tohle nepokládám za dobrý nápad. Když jsme sháněli ubytování se psem, naráželi jsme na odmítnutí s odkazem na špatné zkušenosti.
Slyšeli jsme : odjeli, nechali ho tu celý den zavřeného, jeden rozdrápal dveře, jiný tu celý den štěkal a kňučel. POblíž nás pronajímají celou chalupu, také se odtamtud neslo vytí na půl vesnice. Nemyslím, že je to váš případ, ale nikdy nevíte, co se v hotelu semele a jak bude pes reagovat.
Jo jo, moje pesa ktera je doma naprosto v pohode pokud zustane sama, tak v cizim
rostredi je nejista a drzi se me jako kliste, jen s kosem kdyz jsem sla a ostatni byli doma, tak jodlovala u dveri. No tak ji v cizine proste samotnou nikdy nenechavam. Postupne
si zvykla, ze prijdu a dalsi roky uz muze byt i s nejakym jinym clenem rodiny, ale sama to ne.

Když jsme měli fenku v rekr.stř. nesměla jenom do jídelny. Přes jídlo jsme ji nechávali na pokoji, byla úplně v klidu. Ale odejít úplně pryč bych si nedovolila, zvlášť ne na celý den.
napsal(a):
Ja vim, vsude ho nosim, obvykle ho nikde nenechavam a radeji i v parku treba nejdu trail, kdyz reknou, ze na nej nesmi pes ani v tasce. Ale meli jsme den v San Franciscu a bohuzel nekolik aktivit, kam by nas opravdu nepustili. Je to civava co ma kilo a pul, vetsinou od nej hrozi opravdu jedine to, ze by neco pocural.
Clayton
napsal(a):
:D Jj, proto jsou i ta mala plemena do bytu k lidem, kteri jsou treba sami ;) On ten nas od 3,5 mesicu chodi jenom ven a doma ji nepotrebuje. Navic vetsinu casu s nim jsem. Jen jsem chtela rici, ze kdyz si lide poridi male plemeno, neni plenka nic zleho, nikdo snad nechce aby se vencil jen na ni.

V tom je opravdu výhoda malých plemen. Když jsem měla střeďáka v paneláku, měla skoro 40°, tak jsem si kolikrát přála, aby tu nohu zvednul na květináč na balkoně.
( Nijak v tom paneláku nestrádali, vždycky říkám, že se psem v paneláku je "chudák" člověk - když je zodpovědný a na psa nekašle.).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vím, že to tak má hodně lidí, ale nevěřím, že jim záleží na tom psu, pro mne je to týrání těžkého kalibru Prostě psa chci a chci a chci...bez ohledu na to, že zvíře trpí nevenčením, samotou...Může nastat problém, že bude půl dne vyštěkávat. Opravdu, jedině kočku, pokud vám jde o dobro zvířete, ne jen o sebe.
Hmm, tak jsem sem zase zavítala z mých domovských "Koček". Dotaz zadavatelky je pro mě poukazem na to, že takový pes by asi neměl spokojený život. Ale ráda bych k tomu podotkla, že ani kočka sama v bytě x hodin (9-10h) šťastná není. Jistě, je to rozdílný tvor oproti psovi, ale ani kočku samotnou NE do podmínek, kdy by většinu dne měla být sama. Když už, tak rovnou kočky dvě!