Zdravím, vím, že tady na Happy dog nejsou moc dobré recenze, ale nyní na jejich stránkách píšou, že je tam jsou bezlepkové přísady.
Kompletní krmivo pro štěňata a mladé psy malých plemen do 10 kg dospělé hmotnosti.
Od 4. týdne života do ukončeného 12. měsíce.
Mini Baby & Junior – Optimálně složené štěněcí krmivo je nejlepším základem pro zdravý vývoj! Mini Baby & Junior obsahuje vysoce kvalitní drůbeží a lososí maso, jakož i vzácné novozélandské mušle v receptuře s obsahem 29 % proteinů (bílkovin), jak doporučují veterináři. Výborně se hodí k bezproblémovému a šetrnému krmení také citlivých štěňat všech malých plemen do 10 kg dospělé hmotnosti od 4. týdne života. Mezi 9. a 12. měsícem života se postupně přechází na vhodný produkt z řady Happy Dog Supreme Adult Mini. Toto pestré a vyvážené kompletní štěněčí krmivo s jedinečným konceptem Happy Dog Natural Life Concept spolehlivě předchází projevům nedostatku živin.
Složení: drůbeží protein* (26,5%), kukuřičná mouka, rýžová mouka, drůbeží tuk, lososová moučka (5%), bramborový protein*, brambory*, celulóza*, cukrovarské řízky (zbavené cukru)*, slunečnicový olej, jablečná matolina* (0,6%), vejce*, řepkový olej, chlorid sodný, droždí*, chlorid draselný, mořské řasy* (0,15%), lněné semínko (0,15%), droždí (extrahované)*, ostropestřec mariánský, artyčok, pampeliška, zázvor, list břízy, kopřiva, heřmánek, koriandr, rozmarýn, šalvěj, kořen lékořice, tymián, maso mořských mušlí* (0,01%), (sušené bylinky celkem: 0,14 %). (* sušený, * sušený, částečně hydrolyzovaný)
Analytické složky:
Hrubý protein 29,0 %
Hrubý tuk 16,0 %
Hrubá vláknina 3,0 %
Hrubý popel 6,5 %
Vápník 1,4 %
Fosfor 1,0%
Sodík 0,4 %
Omega-6 mastné kyseliny 3,0%
Omega-3 mastné kyseliny 0,4 %
Doplňkové látky:
Vitaminy/kg:
Vitamin A (E672) 12000 m.j.
Vitamin D3 (E671) 1200 m.j.
Vitamin E (all-rac-alfa-tokoferol acetát 3a700) 75 mg
Vitamin B1 (thiamin nitrát) 4 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 6 mg
Vitamin B6 (pyridoxin hydrochlorid 3a831) 4 mg
D (+) Biotin 575 mcg
Pantothenát vápenatý 10 mg
Niacin 40 mg
Vitamin B12 70 mcg
Cholinchlorid 60 mg
Stopové prvky/kg:
Železo (E1, síran železnatý monohydrát) 105 mg
Měď (E4, síran měďnatý pentahydrát) 10 mg
Zinek (E6, oxid zinečnatý, chelát zinku a aminokyselin n-hydrát) 125 mg
Mangan (E5, oxid manganatý) 25 mg
Jód (E2, jodičnan vápenatý bezvodý) 2 mg
Selen (E8, seleničitan sodný) 0,15 mg
Antioxidanty: silné přírodní extrakty s vysokým obsahem tokoferolu.
Je to v pořádku? Koupila jsem i Essentials, ale ty nevím proč odmítají a miska (jinak vyluxovaná) je plná celý den...
Děkuji.
Plno lidí Happy dog odsuzuje a přitom s ním nekrmí. Ale kritériem pravdy je praxe. Krmím Happy dogem asi 6 let - od malých psů po obří a žerou to všichni. Nejspíš si řeknete, že jim nic jiného nezbývá. Ale zkoušela jsem různá krmiva - s většími, či menšími úspěchy, a to i Orijen, Brit (samý průjem), Taste... Definitivně mě přesvědčila naše doga. Byli jsme si vědomi toho, že výživa takového psa je náročná, nešetřili jsme a nakoupili pro štěně postupně Orijen, Taste, Acanu... no žrala to všechno, ale s nijak velkým zájmem a po Orijenu měla spíš i průjem. Za to když jsem šla krmit ostatní psy "obyčejným" Happy Dogem, strkala hlavu do kýble a žrala by jak divá. Tak jsme koupili Happy dog pro štěňata obřích plemen a na tom vyrostla. Asi dobře, má několikrát V1. Ale dodávali jsme Aptus Aptoflex (ale to se asi u takových psů musí dávat ke každým granulím). Dnes žere nadále HD, jako všichni ostatní naši psi, ale musím říct, že psům dáváme i maso (podle možností 2x - 4x týdně). Takže tady mohou všichni odsuzovat, co chtějí, já na HD nedám dopustit. Ostatně krmí s ním i policie a vojsko - asi vědí proč.
Persefona
napsal(a):
Právě,...já jsem krmila Belcandem, bez problémů, až na srst...takže jsem chtěla přilepšit tím Essent., a protože jsem HD kupovala vločky pro štěně, přibrala jsem ještě i granulky, no uvidím, vyzkouším, popřípadě věnuju nějakým týraným pejskům...
Jasný, určitě vyzkoušejte Každému sedne něco jiného, ale třeba budou ideální :).
koňadra
napsal(a):
Plno lidí Happy dog odsuzuje a přitom s ním nekrmí. Ale kritériem pravdy je praxe. Krmím Happy dogem asi 6 let - od malých psů po obří a žerou to všichni. Nejspíš si řeknete, že jim nic jiného nezbývá. Ale zkoušela jsem různá krmiva - s většími, či menšími úspěchy, a to i Orijen, Brit (samý průjem), Taste... Definitivně mě přesvědčila naše doga. Byli jsme si vědomi toho, že výživa takového psa je náročná, nešetřili jsme a nakoupili pro štěně postupně Orijen, Taste, Acanu... no žrala to všechno, ale s nijak velkým zájmem a po Orijenu měla spíš i průjem. Za to když jsem šla krmit ostatní psy "obyčejným" Happy Dogem, strkala hlavu do kýble a žrala by jak divá. Tak jsme koupili Happy dog pro štěňata obřích plemen a na tom vyrostla. Asi dobře, má několikrát V1. Ale dodávali jsme Aptus Aptoflex (ale to se asi u takových psů musí dávat ke každým granulím). Dnes žere nadále HD, jako všichni ostatní naši psi, ale musím říct, že psům dáváme i maso (podle možností 2x - 4x týdně). Takže tady mohou všichni odsuzovat, co chtějí, já na HD nedám dopustit. Ostatně krmí s ním i policie a vojsko - asi vědí proč.
Policie a vojsko krmí zátěžovou Acanou.Teda nevím jistě, jestli vojsko, ale policejní psovodi a vězeňská služba určitě.Ale třeba to střídají...