Ahoj, za chvíli jedeme s rodinou na dovolenou do České Skalice a chceme s sebou vzít pejska. Jedná se o malého jorkšírka, který se vleze v pohodě do kabelky. Chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo, zda jej v kabelce můžeme vzít třeba i do zámku? Je s tím někde problém? Děkuju moc za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

LilyYorkshire
napsal(a):
Ahoj, za chvíli jedeme s rodinou na dovolenou do České Skalice a chceme s sebou vzít pejska. Jedná se o malého jorkšírka, který se vleze v pohodě do kabelky. Chtěla jsem se zeptat, nevíte někdo, zda jej v kabelce můžeme vzít třeba i do zámku? Je s tím někde problém? Děkuju moc za rady
Ne, na zámek pejska prosím neberte. Holt se psem člověk musí počítat s nějakým omezením, které se týká právě vstupu do obchodů, na zámky či do muzeí.
Já mám malého knírače a ve spoustě zámcích byl v tašce s námi. Kam nás nepustili, jeden holt zůstal se psem v zámecké zahradě
Kolikrát mi to přišlo lepší, než "vpravo vidíte, vlevo vidíte".
Pokud je pes hodný a neruší a do zámku ho v tašce pustí, nevidím důvod, proč by tam nemohl jít? Naopak to beru jako další stupeň socializace a poznávání nového..
Pokud se před a po proběhne, pohoda...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
!!!
napsal(a):
A to ho berete i do obchodů, na kterých je nálepka se zákazem vstupu psů?
Jo, holt některý lidi jsou bezohledný hovada, a myslí si, že je na jejich psa všude každý zvědavý! Takže není problém kolikrát potkat psa i v nákupním vozíku - to musí být labůžo dát si pak jídlo do košíku, kde byl předtím čokl (pardon za ten výraz) s pochcanýma chlupama na břiše, kterej si předtím venku při venčení nasbíral na podvozek veškerý svinstvo z trávníku (výkaly, vajíčka parazitů apod.).
LilyYorkshire
napsal(a):
Do obchodů maličkatý pejsek v pohodě může, když jej vezmu do ruky, či do kabelky...
A pak se divíme, že je vůči pejskařům tolik nenávisti, všude otrávené návnady, otrávení psi na zahradách,... Když se někteří majitelé chovají jako sobecký rozmazlený fakan... Tleskám, jen tak dál...
Neexistuje žádný všeobecný předpis, kam pes může nebo nemůže (pominu-li zdravotnícká zařízení, prodejny potravin a veřejné budovy). Vždy to závisí na provozovateli. Holt někam Vás pustí a někam ne.
Zpravidla se psem (na vodítku) můžete do zámeckého parku, ne však už do zámku. Zákaz vstupu se psy je na koupaliště a většinu placených pláží. Restaurace obvykle přitomnost psa tolerují.
Jak píše Hanelle, je nutno počítat s tím, že jeden člen rodiny se bude muset "obětovat" a čekat se psem venku.
napsal(a):
Ne, na zámek pejska prosím neberte. Holt se psem člověk musí počítat s nějakým omezením, které se týká právě vstupu do obchodů, na zámky či do muzeí.
A do většiny obchodů jej bereme také...proč by nemohl?
Na západě je to běžné, v Česku se to sice už taky zlepšuje, ale stále je spousta zkostnatělých mozků, co jim přítomnost psa vadí..
Onehdy zrovna v jedné restauraci (předesílám, že nešlo o pětihvězdičku), se na mne takový starší, dost zanedbaný chlap otočil se slovy, že se mu nelíbí, aby s ním v restauraci byl pes, že ten patří na dvůr.
Vyslechl si svoje
HANELE77
napsal(a):
Na západě je to běžné, v Česku se to sice už taky zlepšuje, ale stále je spousta zkostnatělých mozků, co jim přítomnost psa vadí..
Onehdy zrovna v jedné restauraci (předesílám, že nešlo o pětihvězdičku), se na mne takový starší, dost zanedbaný chlap otočil se slovy, že se mu nelíbí, aby s ním v restauraci byl pes, že ten patří na dvůr.
Vyslechl si svoje
Tam, kde je napsáno, že tam pes nesmí, tak tam prostě nesmí. Co je na tom k nepochopení. Když je na vstupu do obchodu nalepena přeškrtnutá zmrzlina, brusle a pes, tak tam prostě se zmrzlinou, bruslemi nebo psem nelezu.

HANELE77
napsal(a):
Vyslechl si svoje
Muslimáky na vás s takovým přístupem. Pes je váš koníček a je bezohledné cpát to jiným. Jsou prostě místa, kde je psům vstup zakázán, a je úplně jedno, jak malí a ňuňáskoví jsou a v obchodech nebo na zámku na vašeho čokla není nikdo zvědavý.
A restaurace mívají často zahrádku. V případě, že je opravdu bezpodmínečně nutné jít dovnitř, po svolení obsluhy parkuju psa pod stůl tak, že o něm nikdo neví.

HANELE77
napsal(a):
Vyslechl si svoje
Chováte se sobecky.
Já se jdu vždy zeptat. Máme adoptovanou buldočku, kterou bereme s sebou na dovolenou teď už pravidelně.
Vždy se jdu slušně zeptat, zda můžeme se psem nebo ne - reakce jsou různé. Absolvovaly jsme i hodinovou návštěvu jeskyní, kde jsme se střídaly s dcerou a měly ji na rukou, totéž na zámcích.
Kam nás nepustí, tak prostě jde jen jedna z nás a druhá hlídá psa nebo se prostě pokocháme pouze exteríéry vybraného objektu .
Zámek v Ratibořicích má vstup i malých plemen zakázán a paní byla nekompromisní.
Vybíráme lokality, kam se se psem může...pro nás stále lepší varianta než ji nechat hlídat - to jsme zkoušeli a bylo to nepříjemné hlavně pro nás - závislé paničky .

..."Na západě je to běžné, v Česku se to sice už taky zlepšuje, ale stále je spousta zkostnatělých mozků, co jim přítomnost psa vadí"...
V Česku se to nezlepšuje, v Česku se to zhoršuje.( Mám srovnání s lety 1988-2005, kdy jsem cestovala i se dvěma středními psy ).
Nezhoršuje se to proto, že by tu byly zkostnatělé mozky, ale proto, že je tu čím dál víc psů a hlavně jejich neukázněných pánů. A agresivita těch od malých psů je značná ( - ne všech, jsou i milí a ukáznění majitelé.)
Když u vstupného zjistí, že do objektu včetně zahrady pes nesmí, zaplatí vstupné jen jeden, psa si podají přes plot a pak jde teprve přes vstupné druhý. A proč by ho v zahradě nosili na ruce, on i ten jork se po chvíli pronese...vždyť je tu jen trávník. Netuší, že ten civil, který jde proti nim, je ředitel zařízení a co si pak vyslechnou..., to si za klobouk nedají. Bohužel, pokladní to schytá taky, ač je v tom nevinně.

..."Onehdy zrovna v jedné restauraci (předesílám, že nešlo o pětihvězdičku), se na mne takový starší, dost zanedbaný chlap otočil se slovy, že se mu nelíbí, aby s ním v restauraci byl pes, že ten patří na dvůr.
Vyslechl si svoje"
Podobná příhoda se stala i nám. Na vesnici mají stále ke psům jiný přístup.
Šli jsme se psem do vesbické hospody na večeři. Obsluhující personál nám vstup se psem schválil, ale jistý "štamgast" se začal ohrazovat, ať ten pes vypadne. Byla to "jeho" hospoda. Slušně jsme se s ním dohodli, že pes si ho nebude všímat, on ať si ho taky nevšímá, že se najíme a hospoda bude zase"jeho". Hostinský ho okřikl : "Franto, neblbni".
Kdyby to od nás "štamgast" schytal, možná by se na dveřích objevila pro příště nepříjemná nálepka.
Bohužel, mám dojem, že právě kvůli takovým, jako je Hanele, nálepek se zákazem vstupu psů přibývá.
Z hlediska jakési hygieny bych psa nebrala do potravin a to ani v tašce či náručí.
V nějakém tom hobby marketu, pokud nebude značkovat rohy regálů, se i větší pes klidně projít může.
Zrovna tak by mi nevadil pes v tašce či náručí při prohlídce zámku. Nebude li ňafat hlasitěji a urputněji, než některé děti.
Při koupání v rybníce či jiném přírodním zdroji mi psi vadí méně, než někteří lidé.Pokud ti psi nebudou obtěžovat, ani na břehu, ani ve vodě ostatní návštěvníky.
V restauraci, se psem ukázněně a potichu zaparkovaným pod stolem, též nemám problém.Je li opravdu zaparkován a nevyjíždí po každé noze, co projde kolem.
Myslím, že podstatou věci je, aby pes byl vychovaný.Takže jsme zase u toho, že každý majitel by měl být soudný.Tudíž brát svého psa jen tam, kde si bude jist, že nikoho nebude obtěžovat.

Ono jde o to, že majitel psa neposoudí objektivně a odborně, proč zákaz vstupu psů do objektu je. A když tam je zákaz, nemá tam co dělat a bez diskuze.
HANELE77
napsal(a):
Vyslechl si svoje
Takže je v pořádku, že v restauracích s méně hvězdičkami musí ostatní strávníci strpět v polévce chlupy z Vašeho psa? A jedná-li se o strávníka staršího, v "zanedbaném" (možná pracovním?) oděvu, tak toho ani nenecháte vyjádřit svůj názor? No, snad se nejednalo o člověka labilního a mstivého...
"Zkostnatělý mozek" - jsou lidé, co se psů bojí, co jim psi smrdí, vadí jim pohled na loudícího psa se slinou u huby... Bylo by vhodné respektovat i právo těchto lidí a do restaurací a obchodů psa nebrat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
..."Onehdy zrovna v jedné restauraci (předesílám, že nešlo o pětihvězdičku), se na mne takový starší, dost zanedbaný chlap otočil se slovy, že se mu nelíbí, aby s ním v restauraci byl pes, že ten patří na dvůr.
Vyslechl si svoje"
Šli jsme se psem do vesbické hospody na večeři. Obsluhující personál nám vstup se psem schválil, ale jistý "štamgast" se začal ohrazovat, ať ten pes vypadne. Byla to "jeho" hospoda. Slušně jsme se s ním dohodli, že pes si ho nebude všímat, on ať si ho taky nevšímá, že se najíme a hospoda bude zase"jeho". Hostinský ho okřikl : "Franto, neblbni".
Kdyby to od nás "štamgast" schytal, možná by se na dveřích objevila pro příště nepříjemná nálepka.
Bohužel, mám dojem, že právě kvůli takovým, jako je Hanele, nálepek se zákazem vstupu psů přibývá.
bohužel kvůli takovým je ve městech na každým trávníku cedule Zákaz venčení psů. Před 15 rokama se nikdo na obyčejným trávníku kdekoliv ve městě s ničím takovým nesetkal, a dneska jsou cedule na každým kroku
LilyYorkshire
napsal(a):
Nejedná se o obchody s potravinami, proboha. Je jasné, že z hygienyckých důvodů pes do potravin nepatří... -.-.
Takže, nebude li na zámku cedule Zákaz vstupu se psy, pravděpodobně vás na prohlídku vezmou i s pejskem.
Když kouknete na internet, třeba se to dozvíte už z jejich stránek.Případně tam můžete předem zavolat a pozeptat se.
Nebo počítat s tím, že se případně rozdělíte, někdo na prohlídku a někdo venku se psem a naopak.
Je li váš mini jorkšír hodný a klidný, nikoli rozječený exemplář, co zuřivě prská z tašky na cokoli venku, myslím, že nebudete mít problémy a užijete si pěknou a bezkonfliktní dovolenou
Priznam se, beru psa do obchodu s potravinama, znaji ho tam, vedi ze mi zustava v kabelce a nevadi tam (nevadi ochrance, panim ktere doplnuji ani pokladnim). Tam kde jsem se zeptala a opravdu ne, tam chodim jen, kdyz jdu ven bez psa. Ale ehm, at uz mam nebo nemam psa, vzdy jsem jedina, kdo si bere sacky na ruce, kdyz nabira pecivo. Nikdo jiny to nedela coz me obecne velice znechucuje :) (Jinak padl navrh, ze maly pes v prepravni tasce bude smet do obchodu, jeste se to pry projednava.)
Jinak USA neni zrovna zlate misto pro psy, ani maly pes v kabelce nesmi skoro nikde. Paradoxne do obchodu s potravinami smi. Ale na prochazku v parcich, ktera je znacena trail ne, restaurace jsme zkusili jen na letisti tam problem nemeli, jinak jsme nezkouseli, nesmi ani do informacni mistnosti, kde jsou letaky o mistnich zajimavostech, nikoho jsem tu nevidela mit psa bez voditka atp. CR je na tom skvele.
V CR s nami smi i do luxusnich restauraci, dostane svoji zidli :D Na zamek nebo do muzea bych ho nebrala :).
Žaneta kocková
napsal(a):
Tam, kde je napsáno, že tam pes nesmí, tak tam prostě nesmí. Co je na tom k nepochopení. Když je na vstupu do obchodu nalepena přeškrtnutá zmrzlina, brusle a pes, tak tam prostě se zmrzlinou, bruslemi nebo psem nelezu.
Nikde jsem nepsala, že tam pes nesměl, naopak s tím obsluha neměla problém..
Nicméně, nějaký zaprděný páprda mne nebude stavět do latě, co mohu a co ne. Zeptala jsem se ho, kolikrát týdně si mění spodní prádlo..
Už nemluvil
Naopak onehdy fakt luxusní místo - Penzion U kapličky, v Zaječí na Jižní Moravě..Personál vítal každého zákazníka restaurace. Skoro jsem se bála zeptat, zda tam mohu se psem..
Velmi srdečně přitakali, číšník hned donesl misku s vodou..děkovali jsme..opáčil, že je to normální a že mají hodně zahraniční klientelu...to jen tak na okraj..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bohužel kvůli takovým je ve městech na každým trávníku cedule Zákaz venčení psů. Před 15 rokama se nikdo na obyčejným trávníku kdekoliv ve městě s ničím takovým nesetkal, a dneska jsou cedule na každým kroku
Já po svém psovi (jako jedna z mála) sbírám trus bez výjimky!
A nevidím důvod, když je pes čistý, tichý a perfektně vychovaný, aby mne nemohl doprovázet!
PROBOHA!
Chápu, že někam nesmí a to taky respektuji, bohužel ČR je ještě v tomto dost za opicema...
Nevadí Vám válející se bezdomovci, stříkačky od feťáků a naši "snědí spoluobčané" koupající se v centrech měst v kašnách?
A jak tu někdo psal výše o vození psů v nákupních košících...to jsem neviděla nikde...hlavně, že nevadí snědí spoluobčané (respektive jejich haranti), kteří v košících jezdí a vozí je ještě jejich nezletilí rodiče..Jenže těm byste se netroufli něco vytknout, co?
napsal(a):
Vyslechl si svoje"
Aha, takže personál problém nemá..ale nějakej špinavec, co tam cucá dvě piva celej večer a má místo mozku z piva kostku mne bude vyhazovat?
My jsme tam utratili skoro tisícovku
!!!
napsal(a):
Takže je v pořádku, že v restauracích s méně hvězdičkami musí ostatní strávníci strpět v polévce chlupy z Vašeho psa? A jedná-li se o strávníka staršího, v "zanedbaném" (možná pracovním?) oděvu, tak toho ani nenecháte vyjádřit svůj názor? No, snad se nejednalo o člověka labilního a mstivého...
"Zkostnatělý mozek" - jsou lidé, co se psů bojí, co jim psi smrdí, vadí jim pohled na loudícího psa se slinou u huby... Bylo by vhodné respektovat i právo těchto lidí a do restaurací a obchodů psa nebrat.
Můj pes nelíná - je to knírač
I kdyby línal, jak by se dostaly jeho chlupy do polévky chlapa, to teda nechápu.
On řekl svůj názor, já taky svůj..Napadl on nás, já si to líbit nenechám!
Můj pes nesmrdí, neslintá a nikoho neobtěžoval, sedli jsme si na druhý konec restaurace a pes byl pod stolem..
HANELE77
napsal(a):
A nevidím důvod, když je pes čistý, tichý a perfektně vychovaný, aby mne nemohl doprovázet!
PROBOHA!
Chápu, že někam nesmí a to taky respektuji, bohužel ČR je ještě v tomto dost za opicema...
Nevadí Vám válející se bezdomovci, stříkačky od feťáků a naši "snědí spoluobčané" koupající se v centrech měst v kašnách?
A jak tu někdo psal výše o vození psů v nákupních košících...to jsem neviděla nikde...hlavně, že nevadí snědí spoluobčané (respektive jejich haranti), kteří v košících jezdí a vozí je ještě jejich nezletilí rodiče..Jenže těm byste se netroufli něco vytknout, co?
No zrovna to osvěžovåní v kašnach je na "zåpadě" docela běžné. Rozcáplí haranti a namachrovanci a spousta dalších lidských ubožåků mě taky mrzí, ale o tom to téma asi není, ne?
HANELE77
napsal(a):
Nikde jsem nepsala, že tam pes nesměl, naopak s tím obsluha neměla problém..
Nicméně, nějaký zaprděný páprda mne nebude stavět do latě, co mohu a co ne. Zeptala jsem se ho, kolikrát týdně si mění spodní prádlo..
Už nemluvil
Naopak onehdy fakt luxusní místo - Penzion U kapličky, v Zaječí na Jižní Moravě..Personál vítal každého zákazníka restaurace. Skoro jsem se bála zeptat, zda tam mohu se psem..
Velmi srdečně přitakali, číšník hned donesl misku s vodou..děkovali jsme..opáčil, že je to normální a že mají hodně zahraniční klientelu...to jen tak na okraj..
Cituji :
Zeptala jsem se ho, kolikrát týdně si mění spodní prádlo..
Nedivím se, že pán nebyl schopen slova. Teď jste obrazně vyrazila dech i mně.
Cituji :
Aha, takže personál problém nemá..ale nějakej špinavec, co tam cucá dvě piva celej večer a má místo mozku z piva kostku mne bude vyhazovat?
Vy jste třeba utratila jednorázově skoro tisícovku, ale pokud byl pán stálý klient, tak je pro restauraci přínosem i on. Píšete "špinavec", "místo mozku z piva kostku" (ze dvou piv za celý večer?)
Opravdu arogantní
HANELE77
napsal(a):
Máte asi blbej den (dost často). Berte to tak, on tam to pivo cucá každej den třeba 20let. Když ho znali, co Vy víte. To asi má n lístku víc jak tu tisícovku. Prachy nejsou všechno. Personál ho umravnil, tak co. Nevím, jak byste se třeba cítila, kdyby Vám na otázku spodního prádla odpověděl třeba "Nemenstruujete? Nevím, myšlenkové kapacity podle oděvu nesoudím...
tapina
napsal(a):
No zrovna to osvěžovåní v kašnach je na "zåpadě" docela běžné. Rozcáplí haranti a namachrovanci a spousta dalších lidských ubožåků mě taky mrzí, ale o tom to téma asi není, ne?
Oni je rozdíl se osvěžit a rozdíl se celý den koupat.
Viz. ulice Husova v Brně, naproti Lékařské fakultě..atd... Vodní plocha, vodotrysky a tam koupající se "snědáci".
Od tématu to není, chtěla jsem tím jen říct, že spoustě lidí pořád vadí přítomnost psů - (v obchodech, poštách...snad i parcích) ale lidské trosky a individua, která obtěžují zápachem a nevhodným chováním, nevadí..
Samozřejmě mám na mysli vychované a dobře socializované psy. Pokud tomu tak není, tak je to problém, ale vždy pak zato může druhý konec vodítka..
Já za svého psa řádně platím, uklízím po něm. Dobře jsem ho vychovala, nikoho neobtěžuje..snažím se péčí o něj, aby vypadal dobře a byl na něj pěkný pohled...po nikom nic nechci, neparazituji na státu braním různých dávek...za to chci jen, aby si nás nikdo nevšímal, stejně jako my si nevšímáme druhých..to je všechno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
HANELE77
napsal(a):
PROBOHA!
vadí mi to úplně stejně jako psi v potravinách, a pes v košíku je celkem běžný úkaz
... proto jsem se se psama odstěhovala na samotu, kde nikomu nevadí mí psi, já nemusím breakovat mezi psíma ho..., a prožívat každodenní adrenalinové venčení, při odhánění nevychovaných psů všeho druhu a velikosti

Jo, to mě taky vždycky pobaví ( nebo vytočí ? ), když je řeč o psím výkalu, nesbíravec opáčí : A to že vožralové močí na zastávce vám nevadí ?
Logika...
tapina
napsal(a):
Máte asi blbej den (dost často). Berte to tak, on tam to pivo cucá každej den třeba 20let. Když ho znali, co Vy víte. To asi má n lístku víc jak tu tisícovku. Prachy nejsou všechno. Personál ho umravnil, tak co. Nevím, jak byste se třeba cítila, kdyby Vám na otázku spodního prádla odpověděl třeba "Nemenstruujete? Nevím, myšlenkové kapacity podle oděvu nesoudím...
Já blbý dny nemám (zajímalo by mne, co Vás k tomu vedlo), jen se prostě nebojím ozvat. Jak se do lesa volá...
Můžete být v klidu, do této restaurace už nevkročím, i když se mi pan majitel osobně za "..." omluvil..
A příště teda co...chlapovi vadí pes, tak se ukloním, omluvím se převelice, že jsme ho vyrušili od pivního rozjímání...a dám si někde na stojáka párek v rohlíku...raději ještě poodejdu od stánku za roh, aby pohled na mého psa někomu nezkazil chuť, ne?
proberte se! Vy se svým psem chodíte kanálama, nebo je jen doma či na zahradě? Zajeďte si do ciziny, stačí Rakousko a tam se dívejte kolem sebe!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
HANELE77
napsal(a):
Oni je rozdíl se osvěžit a rozdíl se celý den koupat.
Viz. ulice Husova v Brně, naproti Lékařské fakultě..atd... Vodní plocha, vodotrysky a tam koupající se "snědáci".
Od tématu to není, chtěla jsem tím jen říct, že spoustě lidí pořád vadí přítomnost psů - (v obchodech, poštách...snad i parcích) ale lidské trosky a individua, která obtěžují zápachem a nevhodným chováním, nevadí..
Samozřejmě mám na mysli vychované a dobře socializované psy. Pokud tomu tak není, tak je to problém, ale vždy pak zato může druhý konec vodítka..
Já za svého psa řádně platím, uklízím po něm. Dobře jsem ho vychovala, nikoho neobtěžuje..snažím se péčí o něj, aby vypadal dobře a byl na něj pěkný pohled...po nikom nic nechci, neparazituji na státu braním různých dávek...za to chci jen, aby si nás nikdo nevšímal, stejně jako my si nevšímáme druhých..to je všechno
No, a přesně tak jako ti cikáni, smažky, bezďáci začínají být u lidí oblíbení i pejskaři, protože jejich miláčci na každým obtěžují okolí - já nevidím rozdíl mezi uječenýma psama zavřenýma 12 hodin v bytech, a cigánskou familií. V domech jsou pochcaný rohy, člověk vyleze z bytu, skočí na něj špinavej pes, vyleze z baráku, šlápne do ho...
Dnešní doba musí být pro nepejskaře peklo, a bezohlední majitelé psů, kteří si myslí, že se okolo jejich psa točí svět, dělají ostudu a problémy i té hrstce slušných, co mají psy vychované

HANELE77
napsal(a):
Nejsem nesbíravec, už několikrát jsem psala, že já po svém psu sbírám...
Ale vaše logika o snědých spoluobčanech v kašně byla úplně stejná !
Přece kvůli tomu, že se někdo koupe v kašně, nebudu vítat psa, tam, kde nemá co dělat.
HANELE77
napsal(a):
Já blbý dny nemám (zajímalo by mne, co Vás k tomu vedlo), jen se prostě nebojím ozvat. Jak se do lesa volá...
Můžete být v klidu, do této restaurace už nevkročím, i když se mi pan majitel osobně za "..." omluvil..
A příště teda co...chlapovi vadí pes, tak se ukloním, omluvím se převelice, že jsme ho vyrušili od pivního rozjímání...a dám si někde na stojáka párek v rohlíku...raději ještě poodejdu od stánku za roh, aby pohled na mého psa někomu nezkazil chuť, ne?
proberte se! Vy se svým psem chodíte kanálama, nebo je jen doma či na zahradě? Zajeďte si do ciziny, stačí Rakousko a tam se dívejte kolem sebe!
Je to asi tak stejnej dotaz jako jak často si měníte prádlo - nikomu do toho nic není. Brala bych to tak, že to se prostě stane. Já bych tam třeba nezůstala.
Chodím se psem normálně ven, venčím, aby čurala na parkovišti do vsakové části nebo až u pole, bobky uklízím. Do parku v sezóně nechodím. Atd. Myslím, že jsem maximálně nekonfliktní. Přesto už jsem si toho tolik vyslechla, i to, že pes blbě čumí, že mě skoro nic nedojme. Až na pejskaře, co se chovaj jak trotli.
HANELE77
napsal(a):
U stánku si párek jezte jak chcete, ale brát psa do restaurace, kde se kromě Vás chtějí najíst i další lidé, je neohleduplné. Z vlastní zkušenosti vím, jak je nechutné jíst a přitom mít výhled na cizího psa, kterému od huby visí slina až na zem.
Pánovi byste se neměla omluvit za svého psa (že jste ho vyrušili od pivního rozjímání), ale spíše za své chování...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
HANELE77
napsal(a):
No..myslela jsem si, že tady jsou spíše milovníci psů..asi jsem se spletla..když chci s vychovaným a čistým psem jít do restaurace, kam pes může...
Přeji všem dobrou noc a hlavně, ať Vás psi nikde neobtěžují...
Já už sem chodit nebudu.
Psala jste, že berete psa i do většiny obchodů, a to už mi kromě chovatelských potřeb příjde dost přes čáru!
Právě protože jsme milovníci, tak nás dost štve, že jsou kvůli bezohledným takymilovníkům psů všude poházený otrávený návnady, a na každým trávníku cedule zákaz vstupu se psy, a ve finále to odnášíme všichni
HANELE77
napsal(a):
No..myslela jsem si, že tady jsou spíše milovníci psů..asi jsem se spletla..když chci s vychovaným a čistým psem jít do restaurace, kam pes může...
Já už sem chodit nebudu.
Víte, on je nejspíš problém v tom, že na první pohled ve dveřích restaurace vychovaného a čistého psa nepoznáte. Uštěkanec, co obchází mezi stoly a žebrá jídlo a páníček, co mu to toleruje, protože Fifinka je přece táák roztomilá...Pán má třeba negativní zkušenosti se psy a jejich majiteli, proto na Vás reagoval negativně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
!!!
napsal(a):
Víte, on je nejspíš problém v tom, že na první pohled ve dveřích restaurace vychovaného a čistého psa nepoznáte. Uštěkanec, co obchází mezi stoly a žebrá jídlo a páníček, co mu to toleruje, protože Fifinka je přece táák roztomilá...Pán má třeba negativní zkušenosti se psy a jejich majiteli, proto na Vás reagoval negativně.
Předevčírem jsem byla u rybníka, kde byla hlava na hlavě, a nějací idioti tam měli navolno čistého, upraveného, a asi i jinak vychovaného jorkšíra, ale kromě toho že ho tam nechali lítat mezi lidma (přestože tam byla cedule, že koupání psů je povoleno pouze na protilehlém břehu), tak pes pokaždé když vylezl z vody, tak se otřepal na nějakýho chudáka, co tam ležel na dece a četl si nebo se opaloval, popř. mu na deku flusl oslintaný balon. Když se tam takhle sejde několik majitelů s "čistými vychovanými psy" tak to je na mrtvici
HANELE77
napsal(a):
A proč tam nevkročíte? Protože majitel nevykopal jiného hosta z podniku jen proto, že si dovolil ucedit něco vůči vašemu psu?
HANELE77
napsal(a):
Já už sem chodit nebudu.
On jeden může být milovníkem psů aniž by byl sobec, co staví vlastního psa nad jiné lidi...
Nechápu pár věcí...
jedna věc je ta PROČ mají lidi pocit, že musí psa tahat všude kam oni vkročí?!? Pes nepatří do obchodu, natož do košíku! dokážu pochopit ještě rodinný výlet se psem, ale tak si dopředu zjistím kam pes může/nemůže a hlavně tomu uzpůsobím výlet a POKUD NECHCI UZPŮSOBOVAT ŽIVOT PSOVI, tak si ho nepořizuju...pokud chodím z práce jen po obchodech a nebo někde, kde pro psa není vhodné prostředí, tak si ho nepořizuju a nebo ho nechám doma a věnuju se mu pak někde venku...
druhá věc je ta, že ti poctiví pejskaři doplácí na ty ostatní rádoby pejskaře, kteří jak bylo výše několikrát uvedeno, mají psy fakany kteří jsou horší než zmiňovaní nepřizpůsobiví spoluobčané, nechají psa koupat kde nemá co dělat, běhat a otravovat, štěkat a prudit a to vše NA VOLNO, páníček kdesi vzádu...
moje poslední zkušenost-Adršpachy se psem, pes 100% vychovaný, celou dobu na vodítku (pes je tam povolen na vodítku) a byl JEDINÝ pes v celém areálu, který se takto choval!Zbytek na volno, běhající mezi lidma, absolutně neposlouchali na zavolání, otravovali mého psa na vodítku a dokonce jeden mi po něm vystartoval!Tak to jsem si šla pěkně na jeho páníčka došlápnout a hrozně se divil co mi vadí... no byla to fraška
Takže ono to není o psech, ale o lidech a jsme zase u toho problému-LIDI
Rozhodla jsem se, že už sem nevkročím, což tak bude, ale nedá mi to a napíšu OPRAVDU POSLEDNÍ příspěvek.
Psa jsem si pořídila a dobře vychovala. Poslouchá na povel, okamžitě a bez výjimky, není uštěkaný, nikoho neobtěžuje, nikoho si nevšímá.
Chodíme jen tam, kam je vstup se psy povolen. I do zmíněné restaurace jsme šli proto, že pan majitel bez okolků souhlasil. Pokud ovšem je host - jediný! (kolem kterého jsme tiše prošli a pes se na něj ani nepodíval, šel u nohy) agresivní a má nevybíravé poznámky, nenechám si to líbit. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Pokud na mne (nebo na mého psa) bude někdo sprostý, já mu to nebudu vysvětlovat slušně. Takový primitiv by to stejně nepochopil...
Restaurace mu nepatří a pokud její majitel s přítomností psa souhlasí, nechápu, kde je problém. Seděli jsme na druhé straně, pes byl pod stolem. Nikde neběhal ani neslintal...
Psa nemám jako doplněk do kabelky - není to čivava - ale malý knírač. Má 8 kilo, do kabelky by se nevešel
Nechodím s ním ¨rozhodně po nákupech, do potravin. Jen v rámci socializace jsem s ním byla v Ikei, Hornbachu...ve Vaňkovce (jen po galerii - ne po obchodech). Koneckonců se to tu na diskuzích i doporučovalo
Nikde jsem nepsala, že ho vozím v košíku..
Naopak domů valím rovnou z práce (mám to 40 km), abychom spolu byli co nejvíce. Výlety a dovolené plánujeme tam, kam pes může. Pokud je po cestě něco, co nás zaujme (zámek, hrad). Zeptáme se na psa, pokud jej dovolí vzít s sebou v tašce, jdeme všichni. Pokud ne, čekám v zámecké zahradě. Pes je na řemenu, veškeré exkrementy po něm uklidím..
Nechovám se jako někteří, kteří dělají bordel, fotí se mezi záhony rostlin, které si následně narvou domů a ještě zahazují papíry...
Zajímavé je, že většinou "pajzly" mají se psy problém. Čím lepší hotel, je pes (dokonce srdečně) vítán.
To je tak asi vše..Všem pěkné léto (a těm, co vadí psi, přeju ať potkávají jen slušné a vychované lidi).
"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy"...Karel Čapek.

HANELE77
napsal(a):
Rozhodla jsem se, že už sem nevkročím, což tak bude, ale nedá mi to a napíšu OPRAVDU POSLEDNÍ příspěvek.
Psa jsem si pořídila a dobře vychovala. Poslouchá na povel, okamžitě a bez výjimky, není uštěkaný, nikoho neobtěžuje, nikoho si nevšímá.
Chodíme jen tam, kam je vstup se psy povolen. I do zmíněné restaurace jsme šli proto, že pan majitel bez okolků souhlasil. Pokud ovšem je host - jediný! (kolem kterého jsme tiše prošli a pes se na něj ani nepodíval, šel u nohy) agresivní a má nevybíravé poznámky, nenechám si to líbit. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Pokud na mne (nebo na mého psa) bude někdo sprostý, já mu to nebudu vysvětlovat slušně. Takový primitiv by to stejně nepochopil...
Restaurace mu nepatří a pokud její majitel s přítomností psa souhlasí, nechápu, kde je problém. Seděli jsme na druhé straně, pes byl pod stolem. Nikde neběhal ani neslintal...
Psa nemám jako doplněk do kabelky - není to čivava - ale malý knírač. Má 8 kilo, do kabelky by se nevešel
Nechodím s ním ¨rozhodně po nákupech, do potravin. Jen v rámci socializace jsem s ním byla v Ikei, Hornbachu...ve Vaňkovce (jen po galerii - ne po obchodech). Koneckonců se to tu na diskuzích i doporučovalo
Nikde jsem nepsala, že ho vozím v košíku..
Naopak domů valím rovnou z práce (mám to 40 km), abychom spolu byli co nejvíce. Výlety a dovolené plánujeme tam, kam pes může. Pokud je po cestě něco, co nás zaujme (zámek, hrad). Zeptáme se na psa, pokud jej dovolí vzít s sebou v tašce, jdeme všichni. Pokud ne, čekám v zámecké zahradě. Pes je na řemenu, veškeré exkrementy po něm uklidím..
Nechovám se jako někteří, kteří dělají bordel, fotí se mezi záhony rostlin, které si následně narvou domů a ještě zahazují papíry...
Zajímavé je, že většinou "pajzly" mají se psy problém. Čím lepší hotel, je pes (dokonce srdečně) vítán.
To je tak asi vše..Všem pěkné léto (a těm, co vadí psi, přeju ať potkávají jen slušné a vychované lidi).
"Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy"...Karel Čapek.
Nádhera, howg.
U nás do Žabky taky mohou chodit lidé se psy, protože to paní majitelce nevadí a tu cedulku s přeškrtnutým psem má na dveřích, jen aby se neřeklo. Taky jsem se už prodavačky ptala, proč tu babku s tim pudlem nevyhodí, opáčila, že babka se zná s paní majitelkou...
HANELE77
Dobrý den,
nezlobte se na mě, ale asi nejste až tak zlá a špatná ženská jak se prezentujete tady. Vaše příspěvky jsou některé trefné a mají co říct, ale vaše nadřazenost a ukazováni co vše máte a čeho jste dosáhla jako materiální hodnoty je bijící do očí. Tímhle klesáte hodně nízko a můžete mít pejska jak chcete vychovaného, ale vaše samotná prezentace na mě působí dost povýšeně. Možná se pletu, možná někde na výstavě bychom si spolu fajn pokecaly, ale asi radši ne. Jděte trochu do sebe a svět bude pro Vás lepší a hezčí.
Dája.
Znovu opakuju, že nechodíme do potravin!
Byli jsme v restauraci !
Na dveřích symbol zákazu vstupu psů nebyl, hned bychom šli jinam. Venku kouřil pan majitel, slušně jsme se zeptali, mimochodem velmi příjemný pán, jistě samozřejmě, jste vítáni, běžte dál...
Fakt to nemá cenu tu diskutovat o tomto problému. Vyjeďte za hranice, stačí Rakousko a jďete se psem do hotelu. Okamžitě jsou ochotní, donesou hned misku s vodou. V jednom penzionu v Alpách nám donesli i deku, aby pes nemusel ležet na dlažbě...
Vrátíme se tedy zpět do dob nedávno minulých, kdy pes nesměl vůbec nikam...?!
Fakt SBOHEM!
Dája6
napsal(a):
HANELE77
Dobrý den,
nezlobte se na mě, ale asi nejste až tak zlá a špatná ženská jak se prezentujete tady. Vaše příspěvky jsou některé trefné a mají co říct, ale vaše nadřazenost a ukazováni co vše máte a čeho jste dosáhla jako materiální hodnoty je bijící do očí. Tímhle klesáte hodně nízko a můžete mít pejska jak chcete vychovaného, ale vaše samotná prezentace na mě působí dost povýšeně. Možná se pletu, možná někde na výstavě bychom si spolu fajn pokecaly, ale asi radši ne. Jděte trochu do sebe a svět bude pro Vás lepší a hezčí.
Dája.
Nezlobím se, proč?
Čím jsem prosím nadřazená? Že si nenechám líbit, když se do mne někdo pustí? Co jsem tedy měla dělat?
Vycouvat, omluvit se, že jsem pánovi zkazila lok piva a odejít?
Proboha proč? Nic jsem přece neudělala. Jen jsem na povolení majitele vkročila do jeho zařízení, dala si jídlo, zaplatila a odešla..ani to se nesmí?
Copak tady není nikdo, kdo chodí se svým psem do restaurace? Na výletech, dovolených?!
Fakt ne, stanu se opět nezávislým pozorovatelem, jak tomu bylo dřív..
Diskuze nejsou pro mne...
Mějte se!

HANELE77
napsal(a):
Nezlobím se, proč?
Čím jsem prosím nadřazená? Že si nenechám líbit, když se do mne někdo pustí? Co jsem tedy měla dělat?
Proboha proč? Nic jsem přece neudělala. Jen jsem na povolení majitele vkročila do jeho zařízení, dala si jídlo, zaplatila a odešla..ani to se nesmí?
Copak tady není nikdo, kdo chodí se svým psem do restaurace? Na výletech, dovolených?!
Mějte se!
A proč jste tomu panovi slušně neřekla, že na dovolení majitele tam se psem můžete být ?

HANELE77
napsal(a):
Nezlobím se, proč?
Mějte se!
A mmch., pokud do restaurace, tak jedině na zahrádku a s povolením od majitele nebo obsluhy.
Hanele - jako kdyby jste už nevěděla, že někteří zdejší přispivatelé jsou papežštější než papež, když se nejedná o ně a o ostatních vynášejí takové soudy, že by od nás "pes ani kurku nevzal".
Já mám psy velké NO a beru je všude, kde můžu (třeba i v Chorvatsku). Pokud byl problém, vždy jen s lidmi, kteří prostě nemají rádi psy nebo se jich bojí a v tom případě to chápu a ustoupím nebo se omluvím. Ale pokud na mě někdo vyjede sprostě, také se sprostě umím ozvat.
HANELE77
Ale ano každý chodíme i já a dokonce jak sama vidíte mám dva kulíšky a když někam jdu vždy se dopředu informuji jestli mohu s němá vstoupit. Podle nich si plánujeme taky dovolenou, děláme to co většina pejskařů, ale u Vás už všichni víme jakou máte přepychovou zahradu, kolik pak jste zaplatila v restauraci...atd, tohle je pro mě to Vaše povýšení. jinak nic jiného prostě ráda poukazujete co vše máte a na co máte i to jak pojmenováváte jiné občany. Já vím internet nedokáže ještě přenášet emoce proto se vždy snažím každé psané slovo spíš číst s nadsázkou protože je to jiné když budeme spolu mluvit než když budeme spolu psát, ale u Vás trochu uberte.
Dája.

Mě osobně psi v restauraci ani v obchodě nevadí (ale uznávám, že to někomu vadit může, možná bych to vzdáleně přirovnala ke kuřákům...někomu vadí někomu ne).
Pracuji v obchodě (ne s potravinami)...když má někdo malého pejska na ruce nebo v tašce tak to není problém...ani jsem se nesetkala se zákazníkem, kterému by to vadilo, spíš se každý začne nad pejskem rozplývat...mě tedy podstatně víc vadí rodiče s dětmi, tedy s těmi nevychovanými...kterých bohužel (alespoň k nám do obchodu) přichází většina, děti ječí, honí se, lezou na vystavené zboží...a co dělají jejich rodiče...NIC...když si je dovolím upozornit, aby si svá dítka hlídali, že se mohou zranit, tak se ještě urazí a jsou dotčeni...co jsem si to dovolila (toto dle mých zkušeností vadí i ostatním zákazníkům, ono když si vybírají a okolo nich se honí a řvou děti, které do nich třeba i několikrát vrazí).
Takže za mě doufám, že bude chodit víc lidí s vychovanými pejsky a míň lidí s nevychovanými dětmi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Mě osobně psi v restauraci ani v obchodě nevadí (ale uznávám, že to někomu vadit může, možná bych to vzdáleně přirovnala ke kuřákům...někomu vadí někomu ne).
Pracuji v obchodě (ne s potravinami)...když má někdo malého pejska na ruce nebo v tašce tak to není problém...ani jsem se nesetkala se zákazníkem, kterému by to vadilo, spíš se každý začne nad pejskem rozplývat...mě tedy podstatně víc vadí rodiče s dětmi, tedy s těmi nevychovanými...kterých bohužel (alespoň k nám do obchodu) přichází většina, děti ječí, honí se, lezou na vystavené zboží...a co dělají jejich rodiče...NIC...když si je dovolím upozornit, aby si svá dítka hlídali, že se mohou zranit, tak se ještě urazí a jsou dotčeni...co jsem si to dovolila (toto dle mých zkušeností vadí i ostatním zákazníkům, ono když si vybírají a okolo nich se honí a řvou děti, které do nich třeba i několikrát vrazí).
Takže za mě doufám, že bude chodit víc lidí s vychovanými pejsky a míň lidí s nevychovanými dětmi.
Mě třeba dřív nevadili psi v obchodech kromě potravin, ale po tom, co jsem opakovaně viděla psa, jak v obchodě ochcal zboží, a majitel dělal jakože nic, tak jsem názor změnila (ve zverimexech je to poměrně častý úkaz)!
napsal(a):
A proč jste tomu panovi slušně neřekla, že na dovolení majitele tam se psem můžete být ?
A jak víte, že jsem mu to neřekla?
Navíc byly otevřené dveře a moc dobře musel slyšet rozhovor můj i pana majitele..seděl hned naproti těm dveřím, takže nás i viděl
Pardon, zapomněla jsem to sem napsat...
Myslíte, že jsem na něj hned uhodila? Byl agresivní, tak jsem se nedala.
Dája6
napsal(a):
HANELE77
Ale ano každý chodíme i já a dokonce jak sama vidíte mám dva kulíšky a když někam jdu vždy se dopředu informuji jestli mohu s němá vstoupit. Podle nich si plánujeme taky dovolenou, děláme to co většina pejskařů, ale u Vás už všichni víme jakou máte přepychovou zahradu, kolik pak jste zaplatila v restauraci...atd, tohle je pro mě to Vaše povýšení. jinak nic jiného prostě ráda poukazujete co vše máte a na co máte i to jak pojmenováváte jiné občany. Já vím internet nedokáže ještě přenášet emoce proto se vždy snažím každé psané slovo spíš číst s nadsázkou protože je to jiné když budeme spolu mluvit než když budeme spolu psát, ale u Vás trochu uberte.
Dája.
Ale já nikde nepsala, že mám přepychovou zahradu.
Jen jsem kdesi napsala, že svého psa poctivě venčím, protože nejsem pohodlná a nechci mít na zahradě psí bobky, protože na zahradě ráda relaxuji a ležím ráda jen tak na trávě.. nehledě k tomu, že jsem si psa pořídila hlavně pro ty procházky a ne ho jen vypustit na zahradu.
Taky, že psí lejna do kompostu neházím...
A k té tisícovce...vůbec jsem neměla v úmyslu se chlubit, kolik jsme zaplatili. Jen jsem tím chtěla ukázat na nepoměr agresivního hulváta a mne, slušného hosta (i když se psem), který se slušně zeptá, nají se, zaplatí a odejde..a že jsme tam nebyli jen na sodovce...
To fakt nemá cenu - Anonymyx výše to píše dobře...

HANELE77
napsal(a):
Navíc byly otevřené dveře a moc dobře musel slyšet rozhovor můj i pana majitele..seděl hned naproti těm dveřím, takže nás i viděl
Vy jste to tak ale podala, že jste na něj také hned byla sprostá.

HAENELE77 :
..."má nevybíravé poznámky, nenechám si to líbit. Na hrubý pytel, hrubá záplata. Pokud na mne (nebo na mého psa) bude někdo sprostý, já mu to nebudu vysvětlovat slušně. Takový primitiv by to stejně nepochopil"...
Z pomeranče při zmáčknutí vyteče pomerančová šťáva.
Nic jiného.
Ze slušného člověka by měla "vytéci" slušná odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
HANELE77
napsal(a):
Proč si myslíte, že někdo má potřebu poslouchat, o čem si vykládá někdo s hospodským... ? Víte, ne každý ma natažený ucho, aby mu neuteklo nic, o čem se kdo kde baví nebo telefonuje - mě to třeba vůbec nezajímá a cizí hovory absolutně neposlouchám, ani kdyby to bylo metr od mě (a totéž očekávám i od ostatních).

HANELE77 :
Tím, že jste na jeho nevybíravou poznámku reagovala stejně nevybíravě, klesla jste na jeho úroveň.
Stačilo jen mlčky projít okolo, cestu vám snad nezastoupil.
(Rocco, Rocco zavolej bratry, cizinec ti zneuctil sestru...Š+G Květinářka - tedy pardon, vám zneuctil psa,
ale Květinářku si určitě pusťte, je fakt dobrá ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
HANELE77
napsal(a):
Ale já nikde nepsala, že mám přepychovou zahradu.
Jen jsem kdesi napsala, že svého psa poctivě venčím, protože nejsem pohodlná a nechci mít na zahradě psí bobky, protože na zahradě ráda relaxuji a ležím ráda jen tak na trávě.. nehledě k tomu, že jsem si psa pořídila hlavně pro ty procházky a ne ho jen vypustit na zahradu.
Taky, že psí lejna do kompostu neházím...
A k té tisícovce...vůbec jsem neměla v úmyslu se chlubit, kolik jsme zaplatili. Jen jsem tím chtěla ukázat na nepoměr agresivního hulváta a mne, slušného hosta (i když se psem), který se slušně zeptá, nají se, zaplatí a odejde..a že jsme tam nebyli jen na sodovce...
To fakt nemá cenu - Anonymyx výše to píše dobře...
. Jen jsem tím chtěla ukázat na nepoměr agresivního hulváta a mne, slušného hosta
no nejsem si jistá jestli si o vás mysleli i ostatní, že jste slušný host, když jste tam po chlapovi štěkala, jak často si mění spodky...
HANELE77 většinou mi vaše příspěvky přijdou dobré, ale teď byste si snad zasloužila pár facek, abyste se trochu probrala. Žasnu nad vaši sobeckostí. Ani vy, ani majitel restaurace nemůžete znát například alergie, nebo fobie hostů.
Co vy víte o tom "zanedbaném" člověku, který tam seděl ? Naprosto nic, ale povyšovat se a chlubit se na netu, jak jste ho dobře sprdla to je nejlepší. Nejste, co se týče sobeckosti, nijak rozdílná od feťáků, snědých spoluobčanů atd. Oni se chovají velice sobecky, vy když jste se svým psem, tak asi také.
Trochu ohleduplnosti je to, co chybí v čr, nikoliv místa, kam člověk může se psem.
Dávat za vzor západní země je trochu ošemetné, dáváte za vzor nejspíš turistické oblasti..
V USA (Montana, Wyoming, S. Dakota) jsem opravdu neviděl přehršel restaurací, kam se mohlo se psem. Obchody jsem ani nezkoušel, navíc platí často zákaz odkládat psa bez košíku na nepovoleném míste. Ve Švýcarsku a Francii to se psem bylo snažší, ale i tak do vnitřních prostor restaurací mě většinou nepustili, na zahrádku všude, obchody nezkouším. Myslím, že čr v tomhle ohledu je velmi benevolentní země. Tady není neobvyklé se vyhnout 5 psům, než vlezete do obchodu (téměř vždy všichni bez košíku).

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě třeba dřív nevadili psi v obchodech kromě potravin, ale po tom, co jsem opakovaně viděla psa, jak v obchodě ochcal zboží, a majitel dělal jakože nic, tak jsem názor změnila (ve zverimexech je to poměrně častý úkaz)!
Právě z toho důvodu musí u nás mít majitel psa na ruce a nebo v tašce...
Hunter-nevim proc jste se na Hanele tak sesypali. Ja se take slusne zeptam jestli do restaurace smi vetsi pes, pokud ho nemuzu nechat v aute a kdyz to jde, sedneme si venku. Samozrejme stranou (necpu se k nikomu ke stolu). Kdyz vidim, ze nekdo z hostu s tim ma problem, strach apod. a je slusny - odejdu. Ale pokud by kdekoliv na.mne nekdo sproste vystartoval tak se mu urcite omlouvat nebudu. Ja nejdriv.nereaguju, jednou to zkusim slusne a pak pritvrdim. Ohleduplnost? Ano, ale...
uz mockrat se mi stal incident u vody. Nikdy s nimi nejdu mezi lidi, ale i stranou od lidi se dost casto najde nekdo komu vadi, ze se tam koupe pes. obvykle staci nahlas podotknout, ze na rozdil od lidi pes do vody necura.

Do HANELE jsme se pustili proto, že se víceméně holedbala tím, jak to tomu "špindírovi" nandala, včetně invektivy o jeho spodním prádle. A to v podstatě jen na jeho poznámku, že pes patří na dvůr ( podle jejího podání). Pak také proto, jak zatracuje ČR ve vztahu ke psům proti zahraničí - pochopitelně tomu západnímu. Není sama, kdo se psem ( psy) v zahraničí byl a kdo zjistil, že tam jsou podmínky i tvrdší a hlavně majitelé ukázněnější.
Když jsem u toho zahraničí - lidé jsou tam všeobecně ohleduplnější.
Chápu, že HANELE77 svého kníráčka miluje, ale...
Když v TANAPu je podmínka pes-náhubek, ona ho bude mít na batohu - ten náhubek, ne toho psa ...atd. Dělá to dojem, že nad jejího psíka není.

Ještě jeden postřeh bych na adresu HANELA77 měla :
Je to váš první psík. Až budete mít psy 20 let, zjistíte, že vyslechnete tolik nepříjemného a potkáte tolik opravdu nerudných lidí, pro které bude váš pes příležitostí zchladit si na vás žáhu..., že to budete přehlížet. Pochopíte, že nic nevytočí takového nerudu víc, než když mu popřejete hezký den . Čím dřív to bude, tím lépe pro vás.
Už to prosím nehroťte. Obrázek přeškrtnutého pejska znamená, že tam pes nemá co pohledávat - i kdyby to byla podměřečná čivava v kabelce od Versaceho! Argumentace nevychovanými dětmi, bezdomovci či snědými spoluobčany je zcela mimo mísu, nevidím souvislost.
Zbytek je na soudnosti majitele, který chápe, že ne každý musí být z jeho pejskánka na větvy a chová se ke svému okolí ohleduplně.,.
Bože Orionko,
Vy mne ale sledujete...s tím košíkem to byla nadsázka..
Mám malého psa, bude na šnůře. Ten košík bude jako na co? Aby někomu neurval nohu v kyčli, nebo (na vodítku) neulovil vzácného živočicha?
Ano, napsala jsem, že košík vezmu, ale dala bych mu jej jen v nejnutnějším případě, nebo se takovým místům vyhnula. Jestli jste to dobře četla, tak to platí jen pro stupně ochrany 4 + 5, tam se pravděpodobně vůbec nepodíváme, tak co řešíte?
U našeho rozhovoru v hospodě jste taky nebyla, nepřišlo mi zajímavé sem psát celý dialog. ALe jak píše Anonymyx výše, SLUŠNĚ JSEM MU ZOPAKOVALA SLOVA MAJITELE REStAURACE a řekla mu, že ho nijak nebudeme obtěžovat. Vynadal mi skoro sprostě, tak jsem se nedala..
S takovým člověkem se slušně prostě nedomluvíte...
Ale to Vám tu nevysvětlím a ani nevím, proč sem ještě píšu. Ruším Ifaunu z oblíbených, tohle fakt nemá cenu...

HANELE77
napsal(a):
Bože Orionko,
Vy mne ale sledujete...s tím košíkem to byla nadsázka..
Mám malého psa, bude na šnůře. Ten košík bude jako na co? Aby někomu neurval nohu v kyčli, nebo (na vodítku) neulovil vzácného živočicha?
Ano, napsala jsem, že košík vezmu, ale dala bych mu jej jen v nejnutnějším případě, nebo se takovým místům vyhnula. Jestli jste to dobře četla, tak to platí jen pro stupně ochrany 4 + 5, tam se pravděpodobně vůbec nepodíváme, tak co řešíte?
U našeho rozhovoru v hospodě jste taky nebyla, nepřišlo mi zajímavé sem psát celý dialog. ALe jak píše Anonymyx výše, SLUŠNĚ JSEM MU ZOPAKOVALA SLOVA MAJITELE REStAURACE a řekla mu, že ho nijak nebudeme obtěžovat. Vynadal mi skoro sprostě, tak jsem se nedala..
S takovým člověkem se slušně prostě nedomluvíte...
Ale to Vám tu nevysvětlím a ani nevím, proč sem ještě píšu. Ruším Ifaunu z oblíbených, tohle fakt nemá cenu...
Vám evidentně pojem asertivita nic neříká a nechápu, proč se snažíte neustále něco obcházet ? Prostě, když je tam napsáno s nahubkem, tak ho bude mít, jak bernardýn tak králičí jezevčík, čemu na tom věčně nerozumíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Mě psiska dlouhou dobu nevadili, ani v potravinách a ani v restauracích... Ale za poslední 2 roky mě přítomnost psa tam, kde nemá co dělat opravdu vadí! A to po pár úžasných zážitkách...
V potravinách jsem viděla několikrát, jak pes označil regál a co mě dostalo, paní měla psa ve vozejku, nohy mu propadávali krz vozejk, paní si nakupovala - zaparkovala vozejk těsně k regálu a pes začal srajdit, zadek nalepil na stěnu vozejku, takže posrajdil vozejk a samozřejmě regál i zboží svisle od vozejku... A to mě opravdu dorazilo... Samo paní dělala, že ona nic (no, neprošlo jí to).
Dál v restauraci/hospodě mi pes nevadí, pokud je pod stolem, leží vedle svého pána pod židlí a je hodný. Ale úplně nesnášim, kdy pes otravuje všechny okolo, vyje, loudí a dělá všelijaké jiné vopičárny...
Opravdu bylo super, jít na obídek do restaurace, kde jsme chvilku seděli, pak přišel pár s kokrem a sedli si vedle ke stolu. Kokr jakmile viděl, že někdo jí, hrnul se k němu, chtěl skákat na klín a nebo intenzivně štěkat. Takto obtěžoval několik hostů a majitelé? Nic, jen se tomu hihňali... Nebylo to příjemné...
Proto bych ráda, aby pejskaři, co si o sobě myslí, že jim patří svět koukali kolem sebe! Né všichni jsou odvařeni z přítomnosti psa. A tam, kde je prostě nálepka s přeškrtlim psem, aby to respektovali!
Je potřeba si uvědomit, že je prostě fóbie ze psů, že je alergie na psí srst, atd...

"Pokud na mne (nebo na mého psa) bude někdo sprostý, já mu to nebudu vysvětlovat slušně. Takový primitiv by to stejně nepochopil..."
HANELE77, nevím jestli ten pán byl netolerantní a sprostý primitiv, jak píšete, nebyla jsem tam, ale podle toho, co tu od vás čtu bych si přesně totéž myslela o vás. Slušný, tolerantní člověk nemá potřebu řešit konflikty sprostě a agresivně.
Přiznávám ale, že sama jsem taky poměrně netolerantní člověk, zvlášť vůči aroganci a netolerantnosti ostatních lidí. To, kam pes smí či ne si řeší obsluha, majitel či správce daného objektu. Pokud mi personál dovolí být v restauraci se psem, nemá mě jiný host co vyhazovat. Může remcat, může slušně požádat abych si sedla ke vzdálenějšímu stolu, ať už je důvod jaký chce, třeba i to že mu pes smrdí. Pokud mne v restauraci nesnese, to ať si řeší s obsluhou a nebo ať jde sám jinam.
Vadí mi psi a děti v nákupních koších, vadí mi když lidi nechají své mazlíčky i rozmazlené potomky pobíhat po restauraci a ostravovat ostatní hosty, a většinou se proti tomu ohradím. (A jen tak na okraj, tohle chování vídám s výrazně vyšší frekvencí u bílých čechů než u romů.)
Svoje psy "tahám všude". Občas mě i překvapí, kam nás pustí. Tam kde nás nepustí, tam nechodíme, kde mají být na vodítku, tam jsou na vodítku. Jediné co nerespektuji je plošný zákaz pohybu na volno v celém katastru obce. Na výletě možná, ale ve městě kde bydlím ne. Vyhláška nevyhláška, to, že v liduprázdném parku házím psovi aport, odmítám považovat za přestupek.
Myslím, že Hanele77 to asi už nepochopí, asi typická ukázka nadřazení vlastních zájmů nad okolí a nesoudnosti u vlastního psa (byť jinak s jejími příspěvky taky často souhlasím)
Sama psa (velkého) tahám s sebou skoro všude na dovolené, ale pokud se dostanu s někým do konfliktu, jsem to já, kdo bere zpátečku, protože mít psa byla moje volba. Brát psa do krámu, zámků, apod. mi taky přijde ujeté (a ještě mluvit o socializaci! - na to snad stačí třeba nádraží, ne), kamarádovi na sportovišti takhle jeden mikropes dokázal počůrat šestery vystavené kalhoty. Majitelka sice vytáhla 5 tisíc a škodu uhradila, ale od té doby tam ostatní psi mají tendenci značkovat, i když normálně v místnosti nečůrají.
Ale k tomu srovnávání se Západem - psů je tam obecně proti ČR minimum = menší problémy (ostatně dřív v ČR to taky bylo lepší). Značná část samců je tam navíc kastrovaná = menší konflikty, když už se náhodou potkají, tedy i menší obavy nepejskařů ze psů (ti totiž obvykle o rozdílu mezi mezidruhovou a vnitrodruhovou agresivitou vědí houby).
Rozhodně také není pravda, že tam hosta se psem vítají víc než v ČR. V Bavorsku pes nesměl do žádné restaurace bez zahrádky, kde jsme se ptali (a jezdím tam cca 10x ročně), v ČR s tím obvykle problém není. V Alpách nám psa nevzali do žádné z horských chat, spal venku. Ve Skandinávii je pes na výletě úplným exotem, když jsme ho vzali ho srubu určeného k přespání trekařů v lese a přišli místní, málem vynesli v zubech i nás.
Ve Francii pes nesměl do hotelu, spal v autě, v druhém hotelu jen pod podmínkou, že nebude chodit přes vstupní halu ale zadem...
koně
napsal(a):
Z hlediska jakési hygieny bych psa nebrala do potravin a to ani v tašce či náručí.
V nějakém tom hobby marketu, pokud nebude značkovat rohy regálů, se i větší pes klidně projít může.
Zrovna tak by mi nevadil pes v tašce či náručí při prohlídce zámku. Nebude li ňafat hlasitěji a urputněji, než některé děti.
Při koupání v rybníce či jiném přírodním zdroji mi psi vadí méně, než někteří lidé.Pokud ti psi nebudou obtěžovat, ani na břehu, ani ve vodě ostatní návštěvníky.
V restauraci, se psem ukázněně a potichu zaparkovaným pod stolem, též nemám problém.Je li opravdu zaparkován a nevyjíždí po každé noze, co projde kolem.
Myslím, že podstatou věci je, aby pes byl vychovaný.Takže jsme zase u toho, že každý majitel by měl být soudný.Tudíž brát svého psa jen tam, kde si bude jist, že nikoho nebude obtěžovat.
Naprosto s vami souhlasim. Kdyz nase fenule byla mrne byla s nami na cerno dvakrat v supermarketu a nebylo to moc prijemne ani pro nas ji schovavat aby nas nekdo nevidel. Pokud je nekde vstup se psem povolen, proc ne, ale zadavatelka by asi mela zvazit i pocity sveho mazlicka, ze by mu nemuselo byt prijemne stravit pres hodinu v kabelce. Jinak jak pisete u tech restauraci ze pes je ok pokud nevyjizdi po kazde noze, musim se po vcerejsi navsteve restaurace s nasi fenkou pejsku i zastat. Lide jsou obcas horsi. Nase fenka se boji deti jelikoz ji jakl malinke ublizily, a tak na ne steka a vyjizdi. Sedeli jsme na venkovni terase a byla v klidu a hodna, dostala vodu a lehla si mi k noham. Zacali tam ale behat s prominutim nejaky nemecky parchanti, kde meli rodice netusim, ale i pres nekolikanasobne upozornovani nam ke stekajicimu a najezenymu psovi lezly a schvalne behali tesne kolem ni. Mela jsem pekny vztek protoze mame doporuceno ze cvicaku ji k detem dokud nedospeje nepoustet. Samozrejme pokud by tomu parchantovi ublizila, odnesli bychom to my. To jen k tomu, ze by rodice meli ucit sve deti na cizi psy nesahat ! A kor po upozorneni, ze si to neprejeme ani my ani nas v tu chvilku agresivne vypadajici mazlik.
Pravidelne se u muzei a zamku tocime, nicmene treba na Housku se da koupit psi listek. Na Kost pry take.. Nikdy se nikam se psem necpu, ale uz byla fousatka v muzeu nekolikrat... Vzdy nam to bylo vyslovene nabidnuto!
Do restuaracek chodim na vyletech a podobne, psi lezi na zemi pod lavicic, si zidli. Vetsinou stejne na zahradce.. Lezi a odpocivaji, nevi co je ceka dal :D.
Zámek Kačina - se psem v tašce - ANO.
Decathlon Liberece - ANO se psem na vodítku.
Globus - ani do budovy se psem v kočárku - NE. Docela jsem byla naštvaná, protože na parkovišti nešlo najít jediné stinné místo. Jednalo se o situaci, kdy jsme jeli na dovolenou se psem a potřebovali jsme něco nakoupit.
I když jeden zůstal čekat, tak ve velkém městě je docela problém popojet autem nebo popojít se psem do stínu.
Překvapily mě některé vaše reakce. Se psy v restauraci problém nemám a nevím proč by někdo měl mít, pokud to obsluha dovolí. Ještě jsem nezažila, že by mě cizí pes v hospodě obtěžoval, narozdíl od zpovykaných dětí, které se honí po lokále sem a tam. Pokud tam jde někdo se psem, je to většinou proto, že se mu věnuje, bere ho všude sebou a tím pádem je to pes socializovaný a na takové situace zvyklý.
Naše 2 psy do restaurace bereme, např. na dovolené a na různých akcích- a není to vždy zahrádka. Obsluhy se vždy zeptám, případně požádám o vodu, nestalo se, že by nás vykázali. Naopak, v létě se s tím počítá. Už se nám i stalo, že si někteří hosté všimli našich psů až po delší době. Do zámku jsem to nezkoušela, vždy jsem si myslela, že tam nesmí, ale už jsem tam pár pejsků zažila, obvykle to ale byli cizinci.

V podstatě za parkovištěm Dacathlonu ( v Liberci ) je lesík Opičák, který liberečtí ochránci uhájili před výstavbou všech těch supáčů. Tam je možné v klidu strávit se psem čas, který ostatní členové smečky stráví na nákupech.
Májenkam

XXX.XXX.20.21
Chodim s pejskem v tašce všude i na většinu zámků. Má dvě kila neobtezuje nikoho a nevyleze z tašky v potravinách ani v restaurací. Nikoho neolizuje. Ani bych mu ti nedovolila protože 2\3 lidí jsou spinavci co se nemejou a jak někdo psal berou si čisté trenky třetí den. V potravinách dam kabelku tam kde sedí děti. Když vidím decka jak mají špinavé boty a oklepavaji bláto do vozíku a na zem stitim se tam tašku dát. Máme tu market kam chodime i ostraha psíka vítá. Jinam bych nešla. Do Globusu nesmí ani v tašce ale tam se stitim i já. Ty jejich ochutnavky přitahují kofoly a bezdomovce kteří smrdi močí a srajdama a pěkně berou do pracek vše včetně pečiva. Hnus. Rozhledněte se někdy v potravinách kolik spinavcu tam je a sahají na všea jejich dděti slintaji do vozíku a mají boty rok nemyte. Svého syna jsem do vozíku kvůli tomu ani nedávala.
Ja teda nevim, ale tohle je presne cesky narod!na zamkach, pamatkach, prodejny, atd maji psi proste zakazane, az vam vyskoci z te vasi tasky a neco nekde zechcije, budete se divit..proste majitele objektu si to nepreji, vy tam jste navsteva..a hl co ma pes z courani po zamku, vysvetli mi to nekdo?
Tak já tohle mám celkem vyřešené. Mám(měla ) jsem dva velké psy, takže by mne ani nenapadlo chtít s nima jít do obchoďáku, na zámek atd. Ovšem...pokud to nevadí, tedy není to tam přímo zakázané, tak nevím, proč by tam se psem, navíc v tašce, nemohli. Když někdo jede X kilometrů na výlet, v jehož trase je i zámek, na který by se rádi podívali a můžou všichni(nemusí psa někdo hlídat venku) tak proč ne? A ty prohlídky nejsou zase tak dlouhé, aby pejsa, který je na nošení v tašce zvyklý, nevydržel. Zbytečně to hrotíte. Mimochodem...něčí rozmazlení nevychovaní frackové jsou tam mnohem horší
lesnížínka
napsal(a):
Tak já tohle mám celkem vyřešené. Mám(měla ) jsem dva velké psy, takže by mne ani nenapadlo chtít s nima jít do obchoďáku, na zámek atd. Ovšem...pokud to nevadí, tedy není to tam přímo zakázané, tak nevím, proč by tam se psem, navíc v tašce, nemohli. Když někdo jede X kilometrů na výlet, v jehož trase je i zámek, na který by se rádi podívali a můžou všichni(nemusí psa někdo hlídat venku) tak proč ne? A ty prohlídky nejsou zase tak dlouhé, aby pejsa, který je na nošení v tašce zvyklý, nevydržel. Zbytečně to hrotíte. Mimochodem...něčí rozmazlení nevychovaní frackové jsou tam mnohem horší
Souhlasím. Nedávno jsem v Decathlonu potkala paní se štěnětem, měla ho tam z důvodu socializace. Proti to mu nic nemám, když tam není zákaz. Ale moc se mi nelíbí, když lidi tahají psa do potravin, i přes zákaz.
marcelaamax
napsal(a):
Souhlasím. Nedávno jsem v Decathlonu potkala paní se štěnětem, měla ho tam z důvodu socializace. Proti to mu nic nemám, když tam není zákaz. Ale moc se mi nelíbí, když lidi tahají psa do potravin, i přes zákaz.
Při škole si vydělávám v Lidlu, vždycky jsem si říkala, že jsem u nás ve městě neviděla psa v potravinách. Ale od té doby, co jsem na brigádě, je ttéměř na denním pořádku vidět v košíku nějakého prcka, a to i bez tašky. Vstup se psy, je tam jjinak zakazaný. To se mi teda taky nelíbí malý pes, taky pes.
Andrýsek3
napsal(a):
Při škole si vydělávám v Lidlu, vždycky jsem si říkala, že jsem u nás ve městě neviděla psa v potravinách. Ale od té doby, co jsem na brigádě, je ttéměř na denním pořádku vidět v košíku nějakého prcka, a to i bez tašky. Vstup se psy, je tam jjinak zakazaný. To se mi teda taky nelíbí malý pes, taky pes.
Taky jsem chvíli dělala v Lidlu, a mám stejné zkušenosti. Prostě když je tam zákaz tak se mi to nelíbí, buď tam může jakýkoli pes a nebo žádný. Pochopim to jako tu socializaci u štěněte, ale ne v potravinách nebo tam kde je zákaz. Jako co ten pes má z toho, že jezdí v košíku po Lidlu. Já si taky psa beru na nákup (většinou chodim do Lidlu), ale nejsem tam déle než půl hodiny, psovi dám nějaký pamlsek na žužlání aby se zabavil a čeká v autě. Většinou ještě před tím se v tom městě projdeme po parku, po městě - taky právě kvůli socializaci, jinak bych ho asi nebrala.
marcelaamax
napsal(a):
Taky jsem chvíli dělala v Lidlu, a mám stejné zkušenosti. Prostě když je tam zákaz tak se mi to nelíbí, buď tam může jakýkoli pes a nebo žádný. Pochopim to jako tu socializaci u štěněte, ale ne v potravinách nebo tam kde je zákaz. Jako co ten pes má z toho, že jezdí v košíku po Lidlu. Já si taky psa beru na nákup (většinou chodim do Lidlu), ale nejsem tam déle než půl hodiny, psovi dám nějaký pamlsek na žužlání aby se zabavil a čeká v autě. Většinou ještě před tím se v tom městě projdeme po parku, po městě - taky právě kvůli socializaci, jinak bych ho asi nebrala.
Vidíte, do Lídlu taky chodím pravidelně, akorát psa nenechávám v autě, ale v jedné ruce po cestě do Lídlu vedu psa a v druhé v druhé přítele. Dopadne to tak, že před Lídlem předám psa přítelovi, "zaparkuju" je oba k té celo-prosklené zdi u košíků a dám jim povel "čekej". (Podotýkám, že i přítel z toho už měl strašnou legraci, že je, v tomto případě, jak můj druhý pes.)
mishule
napsal(a):
Vidíte, do Lídlu taky chodím pravidelně, akorát psa nenechávám v autě, ale v jedné ruce po cestě do Lídlu vedu psa a v druhé v druhé přítele. Dopadne to tak, že před Lídlem předám psa přítelovi, "zaparkuju" je oba k té celo-prosklené zdi u košíků a dám jim povel "čekej". (Podotýkám, že i přítel z toho už měl strašnou legraci, že je, v tomto případě, jak můj druhý pes.)
Jo, tak to občas délám taky
marcelaamax
napsal(a):
Jo, tak to občas délám taky
Máme to taky tak, když jdeme do Lidlu na nákup, pesan zůstane v autě, nebo ho nechám doma, nebo jdeme s přítelem, tak jeden čeká se psem, druhý nakupuje. :) Ikdyž je pesan v autě, snažím se co nejrychleji a vždy dostane nějakou mňamku. Asi by se lidi divili, kdybych do košíku narvala svoje 30kg teláko.
kohout36

XXX.XXX.126.7
Spravne mila slecno, cigosi, emigranti a jina zasrana havet tady nikomu nevadi a nikdo se ani netroufne ozvat proti nim, ale snadny cil pes tady vadi kazdemu! hnus zvany ceska republika.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Kenworth

XXX.XXX.29.81
Pokud jdu se psem do restaurace, volím předzahrádku. Nejprve se zeptám obsluhy jestli mohu se psem, potom volím místo pokud možno stranou aby pes neprekazel a neobtěžoval. Mám tříletého labradora, vycviceneho a není s tím problém. Podle mých zkušeností je problém v menších psech a jejich majiteli, kteří si myslí že když mají psa že budou tolerovani všude. Omyl. Nejdřív si vychovejte své mazlíčky ale zároveň sebe.

"Nejdřív si vychovejte své mazlíčky ale zároveň sebe."
děkuji za doporučení
budu reklamovat u své maminky, tu výchovu
ale bojím se, že to už je dávno promlčené......

napsal(a):
"Nejdřív si vychovejte své mazlíčky ale zároveň sebe."
děkuji za doporučení
budu reklamovat u své maminky, tu výchovu
ale bojím se, že to už je dávno promlčené......
Kdybyste měla na zahrádce pod okny nonstop spoustu v kuse příšerně vřeštících pomíků, jejichž majitelkám evidentně nikdo neprásknul to pečlivě střežené tajemství, a to že si pořídily psa, tak ten příspěvek rozhodně nezlehčujete.
Vitr

XXX.XXX.132.122
Jo, pes prska na pečivo. A je špinavý. A kdejaký parchant ve vozíku, který spinavyma botama kope kolem sebe, dozaduje se většinou pečiva, je hlasitý, to je v poho?