Zdravím, s čím chodíte běhat? My to moc neřešíme, takže pes s kšírama (pořád ji nesedí, už máme čtvrtý typ a pořád jak je vidí tak se krčí, kouše si je...jenže než domohutní tak je přeci nebudu kupovat na míru), vodítko, voda.
Neběháme moc dlouho, max 15-20 minut a hodně ráno, kolem 5té, takže jí necháme vyvenčit, přitom se protahujeme, jdeme kus na vodítku, pak navolno, běžíme, kus na vodítku na přechod silnice, do parku, kde je opět navolno.
Je lepší běhat se psem na vodítku, ať to má jako činnost ten běh, nebo jí nechat na volno, ať kolem nás krouží, čmuchá a dobíhá nás? Tenhle běh nahrazuje kompletně ranní venčení, tak právě nevím.
Jsem zvědavá na tipy, jak běháte vy. Díky.
Já jsem vždycky chodila běhat na nedalekou louku, takže bez vodítka a čuba si kolem kroužila jak chtěla - tím byla unavenější než když jsem běžela například po cyklostezce a musela být u nohy. Příjde mi, že si to i více užila, když si mohla čmuchat. Běželi jsme vždycky k rybníku s zpět, takže jsem vodu s sebu netahala. Ale zároveň je to takové neuspořádané.
Ale jak říkám, nám to vyhovovalo - pro ni to bylo mnohem příjemnější.
Asi jak to vyhovuje Vám, my třeba máme oba styly - pokud si jde fena zaběhat se mnou mám ji na volno nebo místy na vodítku - prověšeném. Běžím si svým pomalým tempem většinou do 5km.
Pak máme takový amatérský canicross - manžel chodí běhat se sedákem, fenka má jiný postroj a vodítko s amortizérem a běhají s napnutým vodítkem. Manžel má teda úplně jinou kondičku než já, dají tak 10km a víc ve svižném tempu. On ji teda obecně nerad pouští z vodítka, při běhu chce běhat a ne hlídat psa.
U kola to zvládá taky oběma styly i když při běhu u kola je vyloženě vidět nadšení do tahu.
K postroji na míru jsme se zatím taky nedopracovali.