Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2015 14:46
kobylkalucni

XXX.XXX.201.210

Ahoj, právě jsem se přestěhovala do Brna - Bystrci a sháním se po nějakém cvičáku, kde bych mohla trávit čas se psem. Nehoním se za zkouškama ( možná tak časem přelézt nějaké ZOP ), spíš mi jde o fajn kolektiv. Preferuju pozitivní komunikaci, cukání na stahováku, případně ostnák ( i na půlročních NO štěňatech ) jsem si užila na starém cvičáku ažaž. Nebo alespoň jestli tu funguje nějaká skupinka lidí, co chodívá pravidelně venčit. Díky.

24.7.2015 15:11
tapina

XXX.XXX.211.45

kobylkalucni napsal(a):
Ahoj, právě jsem se přestěhovala do Brna - Bystrci a sháním se po nějakém cvičáku, kde bych mohla trávit čas se psem. Nehoním se za zkouškama ( možná tak časem přelézt nějaké ZOP ), spíš mi jde o fajn kolektiv. Preferuju pozitivní komunikaci, cukání na stahováku, případně ostnák ( i na půlročních NO štěňatech ) jsem si užila na starém cvičáku ažaž. Nebo alespoň jestli tu funguje nějaká skupinka lidí, co chodívá pravidelně venčit. Díky.

Cvičák nevím.
U přehrady na louce směr Rakovec bývají srazy různých výcvikových skupin - plánované. Jinak ráno kolem 8 tamtéž chodí docela fajn skupinka - různě staří psi- 2 beared kolie, labrador a asi 3 kříženci, plus minus někdo další, majitelé jsou teda starší lidi...

24.7.2015 15:54
kobylkalucni

XXX.XXX.201.210

Jé, ty beardedky občas vidívám z okna .

28.7.2015 14:24
Saska28

XXX.XXX.209.32

Já chodím na Kraví horu..:).

28.7.2015 21:57
LájošM

XXX.XXX.212.160

Klasický cvičák máte kousek za Kníničkami. Projedete na konec dědiny, pak odbočíte doleva (směr na Rozdrojovice), po dalších cca 100m zas doleva na polňačku a mezi zahrádkami přímo k bráně cvičáku. Cvičí se v úterý večer.
Pak tam ještě má jedna paní kurzy, to je termín na dohodě a je to dražší než normální cvičák. Přitom skupiny má stejně velký jak při normálním výcviku.

Pak je tam ještě jeden soukromý cvičák někde jak je útulek MP, ale tam musíte prvně projít dražším kurzem.

A ještě je celkem dostupný cvičák na Kývalce, to je tak 10 km od Bystrce, ale na rozdíl od Kníniček se tam pěšky ani MHD nedostanete.

29.7.2015 14:43
kobylkalucni

XXX.XXX.201.210

Jací jsou na těch Kníničkách, nevíte někdo? Já vím, že asi bude nejlepší si zajít podívat... Trochu z jiného soudku - mám v plánu chodit kolem bystrckého přístaviště a přes Svratku po cestě - ale podle map to vypadá, že je to docela rušná a nebezpečná silnice, bez chodníku. Kdo má zkušenosti - dalo by se tam relativně bezpečně přejít? Z dopravních nehod mám prostě strach... Takhle bych to měla dostupné do půlhodinky pěší chůze, to by se dalo. Na dražší, soukromé cvičáky bohužel nemám peníze.

30.7.2015 10:38
LájošM

XXX.XXX.212.160

Ono se tam dá jít od přehrady cestou, co je naproti Sokoláku, přes lesík.
Nebo kolem řeky Svratky, pak kolem malého fotbalového hřiště po klidné cestě přes louku do dědiny, pak projdete Kníničkami (nemusíte kolem hlavní silnice) a do kopečka přes novou zástavbu vilek), celá cesta v podstatě mimo hlavní komunikace nebo po úplně pěších cestách.

Cvičák je to malý (co do počtu cvičících), takový rodinný, jestli vám stačí nižší zkoušky a nepotřebujete figuranta, tak tam běžte.

31.7.2015 12:55
sufle

XXX.XXX.43.249

Jak je psáno výše, pokud nepotřebujete figuranta a nemáte ty nejvyšší ambice, tak jsou Kníničky dobré. Ochotní výcvikáři, opravdu hezký přístup ke psům a pohodoví lidé. Výcvik je úterý 18:30 a v zimě neděle.
Ale nejlepší je udělat si obrázek osobně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík