DKK u středního plemene s PP - první příznaky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2015 13:07
gamma

XXX.XXX.113.50

Dobrý den, prosím poraďte mi. Mám fenku středního plemene, které trpívá na špatné klouby, měřili jsme DKK a vzhledem k tomu, že DKK je u naší feny neměřitelné, ani jsme jí neuchovnili. Minulý měsíc jí bylo 6 let, od 7 měsíců žere alavis, bylo nám to doporučeno veterinářem.

Pár krát se stalo i v minulosti že nějak blbě šlápla, když řádila na zahradě, a pak celý zbytek dne ležela a nožku si odlehčovala. Teď ale už 4 dny na jednu zadní nohu dost výrazně kulhá, vůbec jí nezatěžuje a je vidět že i na pohmat jí kloub bolí, do schodů jí nosím, a i když už jí držím v náručí tak někdy pískne... Jsem z toho nervózní, vím že někdo mi říkal, že jakmile to "propukne" naplno, psa je potřeba už jenom nosit, případně nechat utratit.

Prosím poraďte mi - jaké jsou první příznaky? Co mám dělat? Mám zajít k veterináři, nechat jí to opíchat nebo to může být jen že špatně došlápla? Zvýšila jsem dávku alavisu, má hojit i zánět i bolestivé stavy... Díky za vaše zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2015 13:24

gamma napsal(a):
Dobrý den, prosím poraďte mi. Mám fenku středního plemene, které trpívá na špatné klouby, měřili jsme DKK a vzhledem k tomu, že DKK je u naší feny neměřitelné, ani jsme jí neuchovnili. Minulý měsíc jí bylo 6 let, od 7 měsíců žere alavis, bylo nám to doporučeno veterinářem.

Pár krát se stalo i v minulosti že nějak blbě šlápla, když řádila na zahradě, a pak celý zbytek dne ležela a nožku si odlehčovala. Teď ale už 4 dny na jednu zadní nohu dost výrazně kulhá, vůbec jí nezatěžuje a je vidět že i na pohmat jí kloub bolí, do schodů jí nosím, a i když už jí držím v náručí tak někdy pískne... Jsem z toho nervózní, vím že někdo mi říkal, že jakmile to "propukne" naplno, psa je potřeba už jenom nosit, případně nechat utratit.

Prosím poraďte mi - jaké jsou první příznaky? Co mám dělat? Mám zajít k veterináři, nechat jí to opíchat nebo to může být jen že špatně došlápla? Zvýšila jsem dávku alavisu, má hojit i zánět i bolestivé stavy... Díky za vaše zkušenosti.

Pokud má nečíslitelnou DKK, tak dál přidávejte Alavis plus pořiďte něco na bolest (MSM, Čertův dráp, atd).
Můj tehdejší pes žil se čtyřkovou dysplázkou na obou končetinách celý život celkem v pohodě, ale bez toho MSM jsem se neobešla.

1.8.2015 13:26
anonymx

XXX.XXX.238.182

DKK neni videt a nezpusobuje kulhani. Pokud byla na RTG "nemeritelna" tak to bylo na okamzitou operaci. Alavis je vcelku k nicemu. Jdete na veterinu-ortopedii. Hned. Asi jste udelala podstatnou chybu a fenu setrila.A ted to bude spis artroza.

1.8.2015 13:29
gamma

XXX.XXX.113.50

Anonymx- já byla u špičkového veterináře který se zaměřuje právě na vady kloubů a DKK, a ten operaci nedoporučil, řekl že možná časem, a že budeme bojovat s artrózou, to mi řekl... ale operaci nedoporučil hned ve štěněcím věku řekl, že až se to podstatně zhorší... tak se ještě chci poradit i zde, je zde spousta zkušených kynologů..

1.8.2015 13:29
gamma

XXX.XXX.113.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud má nečíslitelnou DKK, tak dál přidávejte Alavis plus pořiďte něco na bolest (MSM, Čertův dráp, atd).
Můj tehdejší pes žil se čtyřkovou dysplázkou na obou končetinách celý život celkem v pohodě, ale bez toho MSM jsem se neobešla.

Díky díky, pořídím!

1.8.2015 13:31
ivulka2

XXX.XXX.155.174

anonymx napsal(a):
DKK neni videt a nezpusobuje kulhani. Pokud byla na RTG "nemeritelna" tak to bylo na okamzitou operaci. Alavis je vcelku k nicemu. Jdete na veterinu-ortopedii. Hned. Asi jste udelala podstatnou chybu a fenu setrila.A ted to bude spis artroza.

Souhlas u DKK je celkem duležite nasvaleni a kondice pak kloub drži svaly a šlachy.Muj kamarad ma malinačku ktera ma neměřitelnou DKK a fena s nim jezdi u kola každej den do prace 15km tam a 15 km zpět krom toho celou noc je s ním ve službě takže chodí, běha, hlida.Krom toho dost aktivně cviči, chodi dlouhe prochazky, plave a je bez jakehokoliv kulháni.

1.8.2015 13:35

ivulka2 napsal(a):
Souhlas u DKK je celkem duležite nasvaleni a kondice pak kloub drži svaly a šlachy.Muj kamarad ma malinačku ktera ma neměřitelnou DKK a fena s nim jezdi u kola každej den do prace 15km tam a 15 km zpět krom toho celou noc je s ním ve službě takže chodí, běha, hlida.Krom toho dost aktivně cviči, chodi dlouhe prochazky, plave a je bez jakehokoliv kulháni.

No jo, jenže každý pes je jiný, u některého byste to nepoznala a některý kulhá už při větší námaze, nemůžete házet všechny do jednoho pytle.

1.8.2015 13:35

gamma napsal(a):
Díky díky, pořídím!

Není zač

1.8.2015 13:37

gamma napsal(a):
Díky díky, pořídím!

Můžete třeba odsud
http://4fitness.cz/vyhodna-baleni-napln/msm-1kg-methylsulfonylmethan-177-k-p-51/.

1.8.2015 13:49
gamma

XXX.XXX.113.50

Ta naše fena byla líná od mala, delší procházky nedávala vůbec, jí to bolelo už jako malou, jinak jí držím celý život tak nějak v normě, aby nebyla tlustá, protože se nerada hýbe je líná prostě...máme ještě jiné psy, a ani s němi neběhá moc, nestojí o to. Nevím zda je to tím že od mala neměla moc dobrý pocit v těch kloubech anebo jen prostě takový naturel, snažila jsem se maximum - i jsme chodili plavat, to se jí moc nechtělo, stála ve vodě jak přikovaná, další psy plavali, cákali běhali, nosili klacíky, tahle ne...trošku jo ale fakt minimálně.

1.8.2015 14:19
anonymx

XXX.XXX.238.182

gamma napsal(a):
Ta naše fena byla líná od mala, delší procházky nedávala vůbec, jí to bolelo už jako malou, jinak jí držím celý život tak nějak v normě, aby nebyla tlustá, protože se nerada hýbe je líná prostě...máme ještě jiné psy, a ani s němi neběhá moc, nestojí o to. Nevím zda je to tím že od mala neměla moc dobrý pocit v těch kloubech anebo jen prostě takový naturel, snažila jsem se maximum - i jsme chodili plavat, to se jí moc nechtělo, stála ve vodě jak přikovaná, další psy plavali, cákali běhali, nosili klacíky, tahle ne...trošku jo ale fakt minimálně.

Tak to s tim uz nic neudelate. Veskere pripravky jsou v tom pripade k nicemu. Nedostatek pohybu zpusobil zrejme tezkou artrozu a jestli mate tak dobreho veterinare, tak nehledejte rady tady, ale u nej. Mimochodem nas NO s 4 na obou nohach, plizeni, bariera, prikop - mistr c
CR IPO, v 9ti letech mistr republiky zachranaru. Proste nesetrit a pohyb, opravdu intenzivni.

1.8.2015 14:27
gamma

XXX.XXX.113.50

anonymx napsal(a):
Tak to s tim uz nic neudelate. Veskere pripravky jsou v tom pripade k nicemu. Nedostatek pohybu zpusobil zrejme tezkou artrozu a jestli mate tak dobreho veterinare, tak nehledejte rady tady, ale u nej. Mimochodem nas NO s 4 na obou nohach, plizeni, bariera, prikop - mistr c
CR IPO, v 9ti letech mistr republiky zachranaru. Proste nesetrit a pohyb, opravdu intenzivni.

Myslíte i teď, až se jí ta bolestivost ustoupí, jí nemám šetřit a dávat jí intenzivní pohyb?

1.8.2015 14:31

gamma napsal(a):
Myslíte i teď, až se jí ta bolestivost ustoupí, jí nemám šetřit a dávat jí intenzivní pohyb?

Určitě to chce ale postupně.

1.8.2015 14:43
anonymx

XXX.XXX.238.182

Obavam se, ze uz je pozde a bolestivost v zadnem pripade po doporucovanych pripravcich neustopi. To chce RTG a zjistit jaky je stav a pripadne operace. Pohyb podle vysledku RTG.

1.8.2015 14:45

anonymx napsal(a):

DKK není vidět, to je fakt, dovnitř kloubu se blbě kouká... Kuhání může být jeden z vnějších projevů DKK. A artróza je důsledkem DKK.

Co se týká pohybu - pohyb ano, ale neměl by jít do bolesti.

1.8.2015 14:59

anonymx napsal(a):
Obavam se, ze uz je pozde a bolestivost v zadnem pripade po doporucovanych pripravcich neustopi. To chce RTG a zjistit jaky je stav a pripadne operace. Pohyb podle vysledku RTG.

Ale neříkejte, já s nimi mám perfektní zkušenosti a mí známí také, tak proč by to zadavatelka nemohla vyzkoušet?

1.8.2015 15:13
scylla

XXX.XXX.150.32

gamma napsal(a):

Ne intenzivní, ale přiměřený, ne změny směru a tempa, ne výcvik poslušnosti, obrany a takové věci, spíš pohyb přiměřeným tempem v terénu, víc kratších procházek. Určitě teď k veterináři, který by měl udělat kontrolní vyšetření a je třeba léčit akutní stav.

1.8.2015 15:17
gamma

XXX.XXX.113.50

Jdeme jí vzít na RTG a uvidíme, třeba je to zánět kloubu nebo nějaká věc co jí brání v pohybu...každopádně díky všem za příspěvky.

1.8.2015 17:31
gamma

XXX.XXX.113.50

Rentgen nebyl nutný, dle pohmatu je to v kloubu, dostali jsme tabletu na bolest na prvních 8 dnů, dostali jsme jiný alavis, brali jsme single a ten je už málo pro ní, jinak řešení je hned několik: -
1/ Alavis 5 podávat celoživotně + 1x za měsíc lék proti bolesti která má účinnost měsíc - trvale
2/ Pokud se stav zhorší, vyoperovat kloub a nechat psa chodit jen pomocí svalů šlach a vazů - u menších plemen jako máme my to je prý zcela běžné a dobré řešení, pes je jako kdyby byl zdravý
3/ výměna kloubu - nedoporučil

Naše fena má 9,5 kg, tím je vše daleko jednodušší, říkal nám že varianta č.1 je podle něj nejlepší, pokud bude mít efekt nemá smysl do psa řezat.

Díky všem za podporu!

1.8.2015 17:40

"dle pohmatu je to v kloubu"
CO je v kloubu?

1.8.2015 18:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Podle toho, co píšete, bych sebrala čubu a jela do Českého Brodu k dr. Musilovi a nechala udělat vyšetření opravdu odborná se zobrazovací technikou. Před nějakou dobou jsme hlídali psa, který byl strašně hubený. Majitelé to zdůvodnili tak, že jim to poradila veterinářka, která nedělala rentgeny a nasadila na klouby alavis 5, pes se prý trošku zlepšil. Poslali jsme je k jinému vyzkoušenému vetovi - výsledek - klouby v naprostém pořádku. ale spondyloza a začínající syndrom cauda equina, takže byla třeba úplně jiná léčba než alavis 5 a vychrtlý pes. Vašemu vetovi bych nevěřila.

1.8.2015 18:17
anonymx

XXX.XXX.239.201

Prominte, ale k tomu vasemu veterinari bych nesla ani na ockovani. Alavis neni lek, ale doplnek krmiva (to vam ho jiste i prodal) a lek na bolest, ktery pusobi mesic? To bych do psa necpala nikdy.
ihned bych jela tam, kde ji udelaji RTG a diagnostikuji CO je v kloubu.
misto Alavisu, ktery je ve stavu pro vaseho psa totalne k nicemu bych nasadila kyselinu hyalurovou a cisty kolagen.
Zadne leky proti bolesti, naopak hlidat aby neskakala a nedelala prudke pohyby. Ale plavat a prochazky, aspon 3-4 denne, krok a aspon chvili klus.

1.8.2015 19:14
gamma

XXX.XXX.113.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"dle pohmatu je to v kloubu"
CO je v kloubu?

Bolest je v kloubu. Ale pokud neustoupí ani po 4 dnech, můžou to být ještě kolenní vazy (má nohy do X a to dost výrazně)...

jinak co nám veterinář poradil, jsem napsala, rentgen - viděl její snímek, podle pohmatu i pohybu nohy - zřejmě ví co říká, jiné možnosti než výše uvedené pro nás nejsou. Klouby byly špatné už když jsme jí brali od chovatele, její rodiče měli dle výsledků klouby v normě (matka měla o něco horší, otec nulky). vzhledem k tomu že je to malé plemeno nám veterinář říkal, že to nemáme dramatizovat, totéž říkal i chovatel, když jsem mu volala s výsledkem DKK na roce a půl.

Doporučil nám léky od bolesti na týden, pak se uvidí jak zareaguje na silnější podpůrné přípravky na klouby, pokud nebude zabírat, pak budeme řešit dál, nicméně teď, když kulhá a evidentně jí to bolí nemá smysl nic jiného dělat.

1.8.2015 19:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Nechte udělat odborné vyšetření. Podle posledních statistik je MSM - součást alavisu 5 - karcinogení látka. Měli byste vědět, co léčíte. DKK provází arthrosa a v jejím akutním stadiu vám pomůžou nesteroidní antiflogistika a cílená výživa na klouby. Antiflogistika se podávají zároveň s ochranou žaludku, například Ranisan. Trvala bych na vyšetření, ubrala minerálů v jídle.

1.8.2015 19:35

scylla napsal(a):
Nechte udělat odborné vyšetření. Podle posledních statistik je MSM - součást alavisu 5 - karcinogení látka. Měli byste vědět, co léčíte. DKK provází arthrosa a v jejím akutním stadiu vám pomůžou nesteroidní antiflogistika a cílená výživa na klouby. Antiflogistika se podávají zároveň s ochranou žaludku, například Ranisan. Trvala bych na vyšetření, ubrala minerálů v jídle.

Ukažte ty statistiky, MSM je organická sloučenina síry a nachází se v rostliných a živočišných tkáních.Mimo jiné má i dobrý vliv na růst vlasů.

2.8.2015 05:56
scylla

XXX.XXX.150.32

Každý dobrý veterinář vám to určitě rád vysvětlí.

2.8.2015 08:28
anonymx

XXX.XXX.239.201

Vzhledem k tomu co MSM zlepsuje je v pripade DKK a artrozy naprosto k nicemu.

2.8.2015 08:47
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

gamma napsal(a):

Běžte k veterináři. Teda, už jste tam dávno měla být, hned jak se objevil problém. Proč to zvíře necháváte trpět, když má evidentně bolesti a po pár dnech se teda milostivě zeptáte na iFauně lidí, co vašeho psa nikdy neviděli a nemohli ho vyšetřit, aby zjistili, jak na tom je?

Některé věci mi fakt hlava nebere

2.8.2015 09:18
anonymx

XXX.XXX.239.201

Zaneta-naucte se cist. U veterinare byli v patek.

2.8.2015 09:28
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

anonymx napsal(a):
Zaneta-naucte se cist. U veterinare byli v patek.

1) Reagovala jsem na úvodní příspěvěk.
2) Nic o páteční návštěvě veterináře nevidím.

2.8.2015 10:04

anonymx napsal(a):
Vzhledem k tomu co MSM zlepsuje je v pripade DKK a artrozy naprosto k nicemu.

Tohle není pravda.

2.8.2015 10:04
anonymx

XXX.XXX.239.201

Vcera 17.31.

Přidejte reakci

Přidat smajlík