Uživatel s deaktivovaným účtem

LuckaLucak
napsal(a):
Všechny ne, šli by do světa. Brácha by chtěl taky bígla, takže je prvni adept
Ale vždyť to nebude bígl, ale kříženec s neznámým vojínem... a jen jedno štěně pro bratra ve vrhu fakt mít nebudete.
napsal(a):
Ale vždyť to nebude bígl, ale kříženec s neznámým vojínem... a jen jedno štěně pro bratra ve vrhu fakt mít nebudete.
A co že to bude kříženec? Mám ráda zvířátka všechny bez na ohledu na druh či původ. Je mi jasné, že nebude mít jen jedno štěně kvůli toho, že bych měla jednoho zájemce. Mě jen zajíma kolik +- mají štěňat a nejsem ten typ člověka, který si nechá jen štěněte kvůli toho, že to je roztomilé a pak je zahodila k popelnicím nebo odvezla do jiného města.
Má fena (5 kg) měla štěňat 6. Za kolik budete štěňata křížence prodávat? Doma je budete mít minimálně 7-8 týdnů. Musíte je několikrát odčervit (společně s matkou), očkovat (cca.400, -kč za štěně) a krmit. To vše bude otázka při početném vrhu několik tisíc. Nejlepší by bylo je i načipovat a zaregistrovat na sebe aby jste byla dohledatelná v případě, že se pes zaběhne nebo se ho majitel zbaví (i to se stává). Čip pro jedno štěně je cca.700, -kč. Fena navíc potřebuje kvalitní krmení. V případě komplikací počítejte s tím, že může rodit císařem (několik tisíc) a budete muset štěňata uměle dokrmovat každé dvě hodiny. Pokud jste na to připravená už zbývá najít jen několik zodpovědných zájemců. A že Vám může nějaké štěně zbýt doma doufám také víte. Nebudete je dávat každému kdo u Vás zazvoní, ale budete zájemce vybírat že jo .
LuckaLucak
napsal(a):
A co že to bude kříženec? Mám ráda zvířátka všechny bez na ohledu na druh či původ. Je mi jasné, že nebude mít jen jedno štěně kvůli toho, že bych měla jednoho zájemce. Mě jen zajíma kolik +- mají štěňat a nejsem ten typ člověka, který si nechá jen štěněte kvůli toho, že to je roztomilé a pak je zahodila k popelnicím nebo odvezla do jiného města.
Pokud si pohráváte s myšlenkou mít štěňata, klidně, ale připravte se na tohle:
Dovolená minimálně na 1-2 týdny. To v případě, že to bezproblémový porod a odchov. Nevíte, kdo fenku nakryl, říká se, že štěňata se přizpůsobí velikosti feny, ale...můžete mít (raději počítejte s horší variantou, ať jste připraveni) problémový porod, může se stát cokoli, fenka může přijít o mléko, může i uhynout - připravit se na to, že v tomto případě bude vše na vás.
Štěňata jsou doma minimálně 50 dní. Bíglové, jejich kříženci, mívají početné vrhy, počítala bych s 6-8 štěňaty, může jich být víc. Chce to mít pro ně odpovídající prostor.
připravit se na to, že je přepsováno a najít solidní zájemce je problém. Možná je větší problém najít solidní zájemce o křížence - protože kdo jde po levném, se rád drží hesla - lehce nabyl, lehce pozbyl.
Pokud se chcete zachovat zodpovědně, necháte štěňata načipovat a zaregistrujete je.
A pozor, nejčastěji jsou to rodinní příslušníci, kdo často hlásají, že si vemou štěně. Má rodina to hlásá občas taky, ale za dlouhé roky chovu si štěně nakonec nikdo nevzal. Ono lidi naslibují hodně, zájemců můžete mít hodně, ale počítejte, že štěně si veme tak třetina z těch, co budou mít před porodem zájem.
Jinak já osobně bych do toho nešla - realita je taková, že bych se bála, že budu mít na krku houf štěňat, které nikdo nebude chtít. Koukněte se na útulky, kolik kříženců bígla v nich najdete.
Moje zkušenost - drobná a poměrně malá fenka bígla porodila 13 štěňat,1uhynulo. Fenka byla krytá bíglem. Štěňata byla k mému údivu mezi sebou velmi agresivní - v pěti týdnech se spolu o hračky nebo sušené uši (nebo jakýkoliv pamlsek i žrádlo), ačkoliv toho bylo opravdu dost, dokázaly servat do krve Takže jejich výchova opravdu nebyla jednoduchá. A teď si představte. že tohle budete mít doma třeba také půl roku, než je někomu udáte
Móda bíglů už je naštěstí pryč. Konečně lidí pochopili, že to není tak úplně bezproblémové plemeno, hlavně z důvodu velkého loveckého pudu. Vy budete mít podvraťáky a o ty už zájem nebude žádný. Takže bych si to sakra rozmyslela mít taková štěňata. Já osobně bych nechtěla ani bígla s PP zadarmo, a to bych ho mohla využívat k lovu. Jinak souhlasím se všemi přispívajícími do této diskuse, jen bych opakovala, co už bylo napsáno.

Já bych jenom připomněla, že se tu neřeší, zda nakrýt nebo ne. Tady jde o to, jak vyřešit nechtěnou březost.
Zadavatelce bych doporučila přečíst si předchozí diskuze. Stačí zadat "nechtěné nakrytí" najde tam názorů několik a pak se může rozhodnout.

anonymx
napsal(a):
Ale tady se nechtena brezost neresi. Nevime kdy byla nakryta a o preruseni ani zminka.
Hned v úvodním příspěvku zadavatelka píše, že březost je neplánovaná a že nevědí, jak se rozhodnout, jestli kastrovat nebo si štěňata nechat.

anonymx
napsal(a):
Aha, nejak neumim cist.
To nic.
Myslím si, že tyto příspěvky by mohly zadavatelce pomoci se rozhodnout a štěňata nenechávat. Pokud fena porodí za přítomnosti majitelky, tak všechna štěňata postupně odebírat a nenechat vůbec napít (na veterině vám je uspí injekcí, pokud máte obavy, co s nima) - menší riziko zánětu mléčné žlázy. Nebo jít na veterinu a domluvit se na okamžité kastraci. Taky záleží na tom, jak dlouho je fenka (nejspíš) březí.
Nepíše se, kdy fenu pes nakryl. Nepíše se, jestli je březost potvrzena. Asi bych to první zjistila a pak se rozhodovala. Ani pak nemusí být jediným řešením kastrace, dá se ještě hormonálně březost přerušit (je to zásah do organismu, ale není to takové svinstvo, jako bývávalo dřív).
Jsem chovatelka, ale do odchovu kříženců bych nešla, kdyby mi někdo fenku nečekaně nakryl. Z toho důvodu, že bych s pak bála o osud štěňat. Je kumšt najít majitele pro štěnda s PP, i když vím, že tam si je berou lidi, co vědí, co chtějí. Vždy se nejvíc klepu a nejvíc vybírám majitele, když se jedná o levné štěně na mazlíka. A udávat v podstatě za symbolickou cenu (nebo darování) štěňata kříženců? Jako může jít na to člověk stylem, že je to mu to šumák. Ale já bych to nedokázala. Mám bohužel zkušenost, že nejhůř bývá zacházeno s levným zvířetem (ať je to pes, kočka, křeček). Protože moc nestálo a je snadno nahraditelné. Najít opravdu zodpovědné majitele je v dnešní době zázrak.

LuckaLucak
napsal(a):
Dobrý den,
Chci se zeptat zda nevíte kolik cca štěňat mívá bígl? Máme fenečku, kterou jsme našli (někdo ji vyhodil x kilometrů od domova) a když hárala přítel pořádně nekoukal a nějaký pejsek ji obskočil. Vím, že můžeme kastrovat, ale pohrávame si s myšlenkou, že si je necháme...
Máte kříženku, pravděpodobně březí, potomci budou zase kříženci. Kříženců jsou plné útulky. Proto bych co nejdříve domluvila kastraci. Feně to, že bude vykastrovaná neublíží, zbavíte se nežádoucích štěňat, a do budoucna nebudete muset co půl roku fenu hlídat, aby ji zase nějaký kolemjdoucí pes nenakryl.
Co budete dělat se štěňaty, pokud je necháte narodit, která nebude nikdo chtít? Zůstanou vám doma - budete se starat třeba až do jejich smrti?