Tak s tří měsíčním odstupem píšu ohledně povahy a akčnosti případné - kontinentální buldok (aspoň ten můj) je tak akorát, ani moc akční, ani úplná lemra. Prostě ideál. Je schopen běžet, nezadýchává se, ale nevyžaduje hodinové procházky, stačí mu pocházet si, občas popobehnout, pohoda. Ostatní psy má rád, lidi taky. Hodně socializujeme a chodím s ním na tři cvičáky. Jeden dnes skončil, poslední lekce, druhý jsem odbourala, a nechala si třetí, kde cvičíme pod vedením policisty psovoda. Je to super.
Kontinentálního buldoka bych doporučila každému, kdo shání vyrovnaného většího psa, a komu nevadí molossii způsob přemýšlení. :)
Už absolvoval tři výstavy a úžasný výsledky, více v odkazu.
Udělala jsem mu fb profil, můžete se podívat:
https://m.facebook.com/TIGER-Continental-Bulldog-1030683290316326/.
burunduk
napsal(a):
Tak s tří měsíčním odstupem píšu ohledně povahy a akčnosti případné - kontinentální buldok (aspoň ten můj) je tak akorát, ani moc akční, ani úplná lemra. Prostě ideál. Je schopen běžet, nezadýchává se, ale nevyžaduje hodinové procházky, stačí mu pocházet si, občas popobehnout, pohoda. Ostatní psy má rád, lidi taky. Hodně socializujeme a chodím s ním na tři cvičáky. Jeden dnes skončil, poslední lekce, druhý jsem odbourala, a nechala si třetí, kde cvičíme pod vedením policisty psovoda. Je to super.
Kontinentálního buldoka bych doporučila každému, kdo shání vyrovnaného většího psa, a komu nevadí molossii způsob přemýšlení. :)
Už absolvoval tři výstavy a úžasný výsledky, více v odkazu.
Udělala jsem mu fb profil, můžete se podívat:
https://m.facebook.com/TIGER-Continental-Bulldog-1030683290316326/.
Teda, to je parádní pes
Přidávám další fotky mého konti buldoka ve vývoji. Chodíme stále na cvičák, děláme obrany a jezdíme po výstavách.
Má čerstvě osm měsíců.
Burunduku, velká závist (v dobrém slova smyslu), pejsek jedním slovem úchvatný.
Nějaký čas zpátky jsem se do kontinentálního buldoka na první pohled zamilovala na výstavě málopočetných plemen, navíc tam měli moc příjemnou paní majitelku, co mi ochotně zodpověděla všechny mé vlezlé dotazy. Odmala se mi buldoci líbili, ovšem dnešní angličtí už mi přijdou jako chudáci, kterým člověk značně uškodil, takže zdravější a atletičtější verze mě ihned zaujala.
Jenže můj partner je striktně proti čemukoli s placatým čumákem, takže jsem ostrouhala ;) Jedinou výjimku byl ochotný udělat u boxera, tam jsme se ale dočetli tak neveselé věci o zdraví plemene, že jsme z toho vycouvali.
Nakonec máme choďáčka, je mu půl roku a samozřejmě to je nejúžasnější pes pod sluncem, ale při pohledu na vaše fotky ve mně zahořela stará vášeň :) Asi to ještě doma zkusím, i když muž chce jako druhého psa jedině beaucerona. Ale koneckonců tři psy tady má kdekdo, žáno :)
Ještě jednou poklona pejskovi, je opravdu překrásný, navíc v mé zamilované barvě. A jste šikovní, obrany zní zajímavě.
Jdu se podívat na ten fb profil.
Gerhildo, díky za příspěvek. Závist chápu) já si ho skoro závidím sama sobě :D
Já zase mám (narozdíl od Vašeho muže) ráda placatky psy, mám ještě brabantíka. A měli jsme i šarpeje, ten umřel ( No a z dřívějších časů mám shibu. To jsem trochu šlápla vedle, ale co už, nějak to spolu doklepem.
Teď máme doma tři psy. Když byla štěňata (mám CHS), tak jich bylo doma i sedm :)
Boxer je na můj vkus moc sportovní, aktivní příliš, a slinta, takže to nechci. A ani se mi dnešní typy boxerů nelíbí, líbili se mi dřív, krásní statní psi, ne ti dnešní polochrti.
Konti buldoka Vám určitě doporučuji všemi deseti. Chce to dotáhnout chlapa na výstavu, ať je vidí naživo, to dá člověku nejvíc. Bude teď klubová výstava, v dubnu, tak můžete dorazit se pokochat.
Děkuji za poklonu, věřím, že si ho jednou taky pořídíte. Třeba zrovna štěně po Tigerovi.
Moc děkuji za tip, pokud to jen trochu půjde, dorazím určitě na kochanou. A snad přesvědčím i toho mého - věřím, že mít buldoka doma, určitě by si ho zamiloval. Koneckonců kdysi nemusel kočky a dnes jich máme pět ;-) Jde o to nenápadně zlomit počáteční nevůli
S těmi boxery máte nejspíš pravdu, Bojara (boxera, kterého měli jedni moji příbuzní) mám v paměti jako majestátního pana Psa, dnešní už ten dojem nevyvolávají. Myslela jsem, že je to tím, že jsem byla dítě, ale lidé s daleko většími zkušenostmi než já mluví podobně.
Můj problém je, že se mi líbí řada psů a všichni mi podle popisů přijdou pro mě jako stvoření, takže musím brát zbytky rozumu do hrsti a přemýšlet, které plemeno je vhodné do podmínek, které můžeme nabídnout, a u kterých by to s velkou pravděpodobností haprovalo (mimochodem shibičky se mi taky líbí moc). Ale konti buldok kromě toho, že se mi líbí, splňuje naše podmínky a doufám, že bychom i my a náš životní styl vyhovovali jemu.
Ať se Vám i Tigerovi daří!
e

XXX.XXX.213.70
Taky po tomto plemeni vážně pokukuji - můžu se zeptat, jak jsou na tom s dýcháním v létě a vůbec v teplém počasí? A jak jsou na tom s dýcháním při běhu/sportu?
Dívala jsem se, že se letos očekává vrh v CHS Snug - víte o ní a jejích psech něco prosím?
Moc díky!
Nejsou dychavicni, ale určitě vybírejte spíše neanglickyy typ psa, rodičů. S delším čumákem. Spousta lidí chová kontinentální buldoky, kteří už vypadají skoro jako Angličani. A Snug má právě ty krátkonosee dost. Však se sama podívejte. Záleží jestli Vám jde o zdraví nebo o vzhled. Mně jde o zdraví plemene.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
majara

XXX.XXX.65.78
Vypadá dobře. Hodně komplexní článek o tomto plemeni a dalších alternativních buldocích jsem našla tady. Hlavně renesanční buldok je impozantní:
http://ppeettaann.txt.cz/clanky/87142/kontinentalni-buldok.
majara
napsal(a):
Vypadá dobře. Hodně komplexní článek o tomto plemeni a dalších alternativních buldocích jsem našla tady. Hlavně renesanční buldok je impozantní:
http://ppeettaann.txt.cz/clanky/87142/kontinentalni-buldok.
Jo, tady si taky chodívám počíst) dobrý web.
Dobrý den,
chceme si letos pořídit kontíka (už víc jak rok sleduji toto plemeno), vzhledově s delším čumáčkem, ale bohužel jsem nenarazila na žádnou chovatelskou stanici, která by na letošní rok plánovala štěňátka (Magic Dash i Thaibull štěňátka neplánují). Ostatní CHS mají kontíky s krátšími čumáčky. Nevíte náhodou o nějaké další, ideálně kolem Brna? Děkuji moc za informaci. I.
Tak pak už kolem Brna nic není. A u tohoto plemene bych se určitě nelimitovala nějakými kilometry od bydliště. Lepší dojet si za vysněným štěnětem kamkoliv.
A kontuu je fakt malinko, takže klidně jeďte do Prahy, tam možná bude vrh. A nebo importovat z Německa. Ale pozor na UCI, musí to být pod FCI ten chov.
burunduk
napsal(a):
Tak pak už kolem Brna nic není. A u tohoto plemene bych se určitě nelimitovala nějakými kilometry od bydliště. Lepší dojet si za vysněným štěnětem kamkoliv.
A kontuu je fakt malinko, takže klidně jeďte do Prahy, tam možná bude vrh. A nebo importovat z Německa. Ale pozor na UCI, musí to být pod FCI ten chov.
Děkuji za informace. Snad na něco narazím
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Co ta víčka, to je normální?
Dobrý den,
myslím, že nejsem jediný koho b v tomto případě zajímala cena. Na internetu i na několika stránkách chs jsem toho přečetl už asi hodně, čerpal jsem i z jiných webů ze zahraničí, ale nikde jsem se nedozvěděl cenu, a to tak že vůbec, ani orientační, nic. Když jsem se chtěl domluvit na návštěvě chs která měla na svých stránkách napsáno že nezávazná návštěva je možná, bylo mi řečeno že pokud mám zájem o tohle plemeno mám kontaktovat právě snug, kteří mi o tom řeknou, jinými slovy mi bylo řečeno, že tady mi pšenka nepokvete a alespoň odkázáno jinam, prostě abych neotravoval když nemám momentálně zájem o štěně (mám doma dvanáctiletou fenu retrívra a nebudu pořizovat štěně dokud bude mezi námi). Proto bych vás chtěl požádat, slečno brunduk, zda byste mohla sdělit cenu, za kterou jste loni tohle plemeno koupila, alespoň formou soukromých zpráv, pokud to nechcete uvádět veřejně, a zda se jedná o import či je to tuzemský odchov. Sám se nebráním dovozu psa, nejlépe ze švýcarska (protože tam mám rodinu) a rád bych se spojil i s nějakým chovatelem v okolí Basileje či Bernu, avšak bohužel moje plynulá angličtina na jejich švýcarskou němčinu nestačí, takže se musím spokojit s tuzemskem.
Přiznám se že moje představa co jsem si uděll z cen anglických a amerických buldoků je okolo 25000kč za štěně, ale nemám se bohužel od čeho odrazit a nechci každou chs otravovat pouze s otázkou jaká je cena a na druhou stranu nechci plýtat svým i jejich časem dotazy, na které už odpověď znám, abch se jen tak "mimochodem" zeptal na psolední věc, co nevím.
Matýšek L.
bartrand
napsal(a):
Dobrý den,
myslím, že nejsem jediný koho b v tomto případě zajímala cena. Na internetu i na několika stránkách chs jsem toho přečetl už asi hodně, čerpal jsem i z jiných webů ze zahraničí, ale nikde jsem se nedozvěděl cenu, a to tak že vůbec, ani orientační, nic. Když jsem se chtěl domluvit na návštěvě chs která měla na svých stránkách napsáno že nezávazná návštěva je možná, bylo mi řečeno že pokud mám zájem o tohle plemeno mám kontaktovat právě snug, kteří mi o tom řeknou, jinými slovy mi bylo řečeno, že tady mi pšenka nepokvete a alespoň odkázáno jinam, prostě abych neotravoval když nemám momentálně zájem o štěně (mám doma dvanáctiletou fenu retrívra a nebudu pořizovat štěně dokud bude mezi námi). Proto bych vás chtěl požádat, slečno brunduk, zda byste mohla sdělit cenu, za kterou jste loni tohle plemeno koupila, alespoň formou soukromých zpráv, pokud to nechcete uvádět veřejně, a zda se jedná o import či je to tuzemský odchov. Sám se nebráním dovozu psa, nejlépe ze švýcarska (protože tam mám rodinu) a rád bych se spojil i s nějakým chovatelem v okolí Basileje či Bernu, avšak bohužel moje plynulá angličtina na jejich švýcarskou němčinu nestačí, takže se musím spokojit s tuzemskem.
Přiznám se že moje představa co jsem si uděll z cen anglických a amerických buldoků je okolo 25000kč za štěně, ale nemám se bohužel od čeho odrazit a nechci každou chs otravovat pouze s otázkou jaká je cena a na druhou stranu nechci plýtat svým i jejich časem dotazy, na které už odpověď znám, abch se jen tak "mimochodem" zeptal na psolední věc, co nevím.
Matýšek L.
Cena kontinentálních buldoků se v České republice pohybuje kolem 30-35 tisíc, za český odchov.
Tiger má importovaneho otce, matka se narodila v ČR.
Chovatelé s tématem "cena" hrozně nadělají. Naštěstí existuje početná skupina chovatelů (myšleno celkově napříč všemi plemeny), kteří nemají se sdělováním cenového rozptylu žádný problém a ochotně cenu řeknou.
burunduk
napsal(a):
Cena kontinentálních buldoků se v České republice pohybuje kolem 30-35 tisíc, za český odchov.
Tiger má importovaneho otce, matka se narodila v ČR.
Chovatelé s tématem "cena" hrozně nadělají. Naštěstí existuje početná skupina chovatelů (myšleno celkově napříč všemi plemeny), kteří nemají se sdělováním cenového rozptylu žádný problém a ochotně cenu řeknou.
Dík, cena je zhruba jen lehce nad rámec toho, co jsem očekával, a za rok-dva když to pro mě bude aktuální bude možná cena zase jinde, myslíte že byste mi mohla do soukromých zpráv napsat chs ze které váš pes pochází? Podobnou barvu bych totiž požadoval, je to krásnej pes.
Co se týká slečna/paní, etika nám určuje že žen u které neznáme její rodinný stav je, nezávisle na věku, vždy slečna :).
Tak Tiger oslavil své první narozeniny. Hodně se změnil a začíná být opravdu široký :)
Absolvoval už 21 výstav, největší náš úspěch je BIG 2 (dokonce 2x) a stal se Junior Šampionem.
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Můžu přidat ještě pár dotazů? Chápu, že je to i o osobnosti každého jedince, ale je to pes, který se bude držet u mne (obejdeme se i bez vodítka) a bude rád za pozornost nebo individuaslista, co si někde čmuchá svoje a na zavolání přijde až když sám uzná za vhodné? Povahově mi vždy přišli skvělí zlaťáci ale je to už celkem velký pes a je z něj sposta chlupů. (bude v bytě) Jak je na tom s línáním kontinentální buldok?
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Nezadýchává se teď v létě nebo při námaze příliš? Chrochtá? A slintá? Díky =).
Kdyby se chovatelé anglických buldokú vykašlali na honbu za výstavními ůspěchy a snažili se plemeno rozumným chovem ozdravit, např. krýt lehčími psi, nešampiony, tak bychom se ted nemuseli rozplývat nad kříženci typu KB a utrácet za ně nesmyslné částky. Lidi rozum do hrsti, jsou to prachobyčejní kříženci. Čím se bude lišit například kříženec a. buldoka a staforda od vašeho slavného KB? Vůbec ničím. Vlastně ano, nebude stát 30 litrů.
kontík

XXX.XXX.149.11
bartrand
napsal(a):
Dík, cena je zhruba jen lehce nad rámec toho, co jsem očekával, a za rok-dva když to pro mě bude aktuální bude možná cena zase jinde, myslíte že byste mi mohla do soukromých zpráv napsat chs ze které váš pes pochází? Podobnou barvu bych totiž požadoval, je to krásnej pes.
Co se týká slečna/paní, etika nám určuje že žen u které neznáme její rodinný stav je, nezávisle na věku, vždy slečna :).
O ceně 30tisíc kč si ale ve švýcarsku i kdekoliv jinde mimo čr můžete nechat jen zdát.Tam je cena 1800EUR.
nejakapaniconemaregi
napsal(a):
Můžu přidat ještě pár dotazů? Chápu, že je to i o osobnosti každého jedince, ale je to pes, který se bude držet u mne (obejdeme se i bez vodítka) a bude rád za pozornost nebo individuaslista, co si někde čmuchá svoje a na zavolání přijde až když sám uzná za vhodné? Povahově mi vždy přišli skvělí zlaťáci ale je to už celkem velký pes a je z něj sposta chlupů. (bude v bytě) Jak je na tom s línáním kontinentální buldok?
Mě se drží, ale ne extrémně nějak slepě, že by mi šel za patama. Prostě tak nějak přirozeně krouží kolem mě při procházce, když je na volno.
Přivolání je u každého plemene o důslednosti a výcviku. Buď ho pes má, nebo nemá. Nezávisle na rase. Jen u některých plemen je to těžší vydrilovat.
Línání..normálně líná, jako každý jiný krátkosrstý pes. :).
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Máte názor na ChS Orvet?
Zajimave

XXX.XXX.234.124
"Mně jde o zdraví plemene." - jistě, proto nabádám k příbuzenskému krytí, hlavně aby můj pes kryl. Proto jdu vystavovat zraněného psa s přetrženými vazy, až jsem vykázána. A proto zatěžuji psa na obrany už ve věku, kdy ještě není kostra hotová a usiluji tak o dysplasii (mimochodem, jak dopadlo vyšetření kloubů?).
Pes patří spíš k těm hezčím, ale od burunduk štěně preventivně raději ne-e, speciálně kvůli "zdraví plemene".
Rejsíček

XXX.XXX.220.50
Já já já, já si počkám :) ale až jednoooou, vždyť víš :)
Tiger se dnešním dnem stal JUNIOR ŠAMPIONEM České republiky (slovenským Junior šampionem už je také) a byl uchovněn. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

On má takový správný trouboidní pohled, je boží
Uživatel s deaktivovaným účtem

burunduk
napsal(a):
Jo, pohled ala blbecek, hhhh.
Nj, to holt placatky mívaj ;).
MJ2

XXX.XXX.65.78
grey wolf
napsal(a):
Kdyby se chovatelé anglických buldokú vykašlali na honbu za výstavními ůspěchy a snažili se plemeno rozumným chovem ozdravit, např. krýt lehčími psi, nešampiony, tak bychom se ted nemuseli rozplývat nad kříženci typu KB a utrácet za ně nesmyslné částky. Lidi rozum do hrsti, jsou to prachobyčejní kříženci. Čím se bude lišit například kříženec a. buldoka a staforda od vašeho slavného KB? Vůbec ničím. Vlastně ano, nebude stát 30 litrů.
Dobrý den, dovolím si reagovat. Chovatelé anglických buldoků se pokoušeli ozdravění svého plemene. Právě ve Švýcarsku. Ale bohužel se ukázalo, že to už bez křížení nepůjde a za pomocí krve amerického plemene old english bulldog vznikl buldok kontinentální. Co je a co není plemeno můžeme mít různý názor. U CB je ale argumentace dost silná. Bohužel pro Vás odpůrce z perspektivy oficiálního chovu. FCI totiž přijala žádost na provizorní uznání CB. Aby mohla být tato přijata, musí se splnit mimo jiné podmínky jako minimální počet nepříbuzných linií, minimální počet generaci bez křížení s jinými plemeny. K tomu samozřejmě musí existovat určitý počet jedinců. Tedy míra "čistoty krve" je jasně definována. FCI připustila CB jako aspiranta na uznání, což by u křížence neudělala. Osobně se domnívám, že se nad "kříženci" rozplývali naši předci i u raných boxerů, byť to byli zpočátku kříženci brabanterů s buldoky, bullmastifů, nebo tedy kříženců buldoků s mastify. Teď jsem chtěl ve stejném duchu uvést argentinskou dogu, ale mám strach, že výčet plemen, ze kterých vznikla, by zabral většinu tohoto okénka . Nevyčítal bych tedy nikomu rozplývání a nadšení, protože to je základ u kterékoliv pejskařiny a bez těchto jevů bychom neměli většinu moderních plemen. Legitimní je i rozplývání nad vlastním křížencem, protože je Váš a máte spolu "vztah"..
kontik

XXX.XXX.17.239
grey wolf
napsal(a):
Čím se bude lišit kříženec a.buldoka a staforda od Kontinentálního buldoka ? Třeba tím, že bude mít naprosto nevyzpytatelnou povahu a třeba vám jednou zakousne dítě, což se s opravdovým kontíkem fakt nemůže stát...
kontik
napsal(a):
Čím se bude lišit kříženec a.buldoka a staforda od Kontinentálního buldoka ? Třeba tím, že bude mít naprosto nevyzpytatelnou povahu a třeba vám jednou zakousne dítě, což se s opravdovým kontíkem fakt nemůže stát...
Nějak nevím, proč by měl kříženec zakusovat dítě, když a.buldoci jsou opravdu už jen apatické mírumilovné koule a stafíci mají ke svým dětem výborný vztah, ale budiž - možné to je. Bohužel stejně možné (a hodně, opravdu hodně nepravděpodobné) jako u kontinentálního buldoga.
Jinak jsem také zastáncem uznávání a šlechtění nových plemen (vždyť téměř naprosté většina novodobých ras vznikla křížením nějakých stávajících), ale takový důvod, co jste uvedl/a, je vážně absurdní.
Zdravim :)Rada bych se pripojila do teto diskuze.Cetla jsem si tu nekolik komentaru se zkusenostmi ohledne kontinentalniho buldoka a jsem rada, ze jsem se v mych predstavach nemylila o teto rase :) Cca za rok si chcem toto plemeno s pritelem poridit, protoze splnuje vse, co pozadujem a naopak.:) Jen me vrta hlavou to opravdu stoji 30 000 tisic?
Já viděla totiž většinou na netu, že se cena pohybuje v Čr od 15 000-20 000tisíc s PP, tak to mě zaskočilo teď.Žiji v německu a pokud tomu opravdu je, tak to už vyjde rozhodně levněji tady v Německu, teď se tu prodávají momentálně Continental Bulldog s PP za 850 euro.A to jsrm si myslela, že v Čr to bude levnější:(.
sh

XXX.XXX.53.125
To vychazi prece stejne.
kontikonti

XXX.XXX.148.10
850EUR za kontinentálního buldoka? To nebude s PP pod VDH potažmo FCI, že?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!