Jakou kloubní výživu byste doporučili? Máme štěně většího plemene, v dospělosti 30 kg cca, tak bych chtěla už od štěněte dávat kloubní výživu, preventivně.
Předpokládám, že i podávání preventivní má svůj smysl. Nebo se mýlím? Jinak krmíme granulemi N&D a částečně barfujem. Prosím hlavně osobní zkušenosti.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Znám 9 letou něm. dogu, nikdy, ani v době růstu, žádnou kloubní výživu nedostávala, krmena pouze granulemi od narození, kostru má krásnou, pevnou, žádné prošlapy, kyčle nic. Je to fena, ale postavu má jak pes, velká, urostlá, svalnatá. Ve svých 9 letech je stále fit a nikdo by jí tolik nehádal. Až je to s podivem. Opravdu překrásné zvíře. Já jsem spíš zastáncem přirozené stravy, nedovedu si představit, že by můj pes žral celý život granule, tady je vidět, že za dost, může genetika. Sama dávám občas kloubku, objednávám si na manwe shop, pet vet flex v tekuté formě. Např. dávám 2 1/2 měsíce, pak půl roku nic atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Každý rozumný veterinář vám vysvětlí, že podávat kloubní výživu preventivně je, házení perel sviním". Tělo ji nepotřebuje a tudíž nevyužije.
Pokud mám doporučit přípravek na klouby, tak nám se osvědčil - HYALCHONDRO DC plus s manganem a Vít. E. Fenka po nakažení klíštětem - postižení kloubů - bere 3 měsíce tento sirup, pak má 6 měsíců pauzu a pak bere další 3 měsíce atd... je to sirup od biovety.
Musím potvrdit, že nám sirup urcite pomohl, fenka nechtěla moc chodit, byla pořád unavena, jako kdyby ušla maraton, porad ji klouby bolely, dneska lita jak das, nevěřila bych, že to ještě dokáže - takhle upalovat za zajícem a staci během i hyperaktivnimu štěněti a nenutím ji, kdyby mela bolesti a nemohla by, tak by urcite nelitala, ale porad jen u me poposedavala, jako to dělavala dřív...
Je to sirup pro štěňata od 3 měsíců, pracovni plemena v zátěži, po operacích, pro starší psy atd.
Ahoj,
pracuju ve společnosti, která kloubní výživu vyrábí, takže k téhle problematice mám něco načteno :)
Ve vašem případě bych se přiklonila k názoru většiny - kloubní výživa mi nepřijde nutná. Jinak její preventivní podávání samozřejmě smysl má, ale hlavně u psů s predispozicemi ke kloubním problémům (obří plemena, obézní, staří nebo pracující psi a podobně). Pokud ovšem budete chtít, kloubní výživu můžete podávat i teď vašemu pesanovi, neublíží mu to. Prakticky všechny přípravky dostupné na trhu obsahují pouze chondroprotektiva, která jsou stopro bezpečná (na to je spousta odborných článků, stačí vládnout angličtinou a pohledat).
Vlastní zkušenost s žádným přípravkem nemám, nebylo potřeba. Nicméně ten náš produkt (geloren) byl před časem testovaný a výrazně zlepšil pohyblivost psů s artrózou. Řekla bych, že ostatní produkty se srovnatelným obsahem účinných látek na tom budou podobně a výběr je fakt veliký :).
akscha
napsal(a):
Ahoj,
pracuju ve společnosti, která kloubní výživu vyrábí, takže k téhle problematice mám něco načteno :)
Ve vašem případě bych se přiklonila k názoru většiny - kloubní výživa mi nepřijde nutná. Jinak její preventivní podávání samozřejmě smysl má, ale hlavně u psů s predispozicemi ke kloubním problémům (obří plemena, obézní, staří nebo pracující psi a podobně). Pokud ovšem budete chtít, kloubní výživu můžete podávat i teď vašemu pesanovi, neublíží mu to. Prakticky všechny přípravky dostupné na trhu obsahují pouze chondroprotektiva, která jsou stopro bezpečná (na to je spousta odborných článků, stačí vládnout angličtinou a pohledat).
Vlastní zkušenost s žádným přípravkem nemám, nebylo potřeba. Nicméně ten náš produkt (geloren) byl před časem testovaný a výrazně zlepšil pohyblivost psů s artrózou. Řekla bych, že ostatní produkty se srovnatelným obsahem účinných látek na tom budou podobně a výběr je fakt veliký :).
Super. Znalec na scéně.
Lepší Canvit Chondro nebo Roboran? Pokud Roboran, lepší je pro naše potřeby Chondro HA nebo Natural?
A lepší (účinnější) tekutá forma nebo tablety, popřípadě sypkaa forma?
Nebo co byste doporučila z vlastní zkušenosti? A u jaké společnosti pracujete, pokud to není tajné? Děkuji.
scylla
napsal(a):
Přidávala bych hydrolyzovaný kolagen, asi nic jiného.
Taky bych se přiklonila k čistému kolagenu - http://www.sport-nutristar.cz/sport-nutristar/eshop/13-1-SUROVINY/0/5/214-Hydrolyzovany-kolagen-100-1-kg-sacek.
burunduk
napsal(a):
Super. Znalec na scéně.
Lepší Canvit Chondro nebo Roboran? Pokud Roboran, lepší je pro naše potřeby Chondro HA nebo Natural?
A lepší (účinnější) tekutá forma nebo tablety, popřípadě sypkaa forma?
Nebo co byste doporučila z vlastní zkušenosti? A u jaké společnosti pracujete, pokud to není tajné? Děkuji.
Začnu formou produktu - z hlediska vstřebávání by neměl být velký rozdíl. Záleží spíš na tom, jakou formu vám bude pes líp baštit a vám se bude líp podávat. U sypkých a tekutých přípravků si hůř ohlídáte dávkování (něco se rozsype, rozpatlá, nedožere atd.). My jsme šli cestou měkkých želatinových tablet, které i dobře chutnají a dají se použít za odměnu :)
Dál jsem se rychle podívala jsem se na oba produkty (aby mi to dneska nezabralo celou pracovní dobu :). Cenu jsem neřešila, to zmáknete sami:
Canvit
- snadno dohledatelné složení a dávkování
- obsahuje tři látky pro výživu chrupavky (glukosamin, chondroitin a hydrolyzovanou želatinu) a jejich denní dávka pro 30 kg psa se pohybuje kolem průměru
- "do počtu" obsahuje i další látky (vitamíny atd.). Určitě neublíží, ale nejde o látky s dobře známý účinkem na chrupavku a navíc už je můžete dodávat v běžných granulích na krmení.
Roboran
- výrobce mlží. Na stránkách nejde dohledat složení ani denní doporučená dávka účinných látek. Nejde najít rozdíl ve složení Chodnro Natural a Chondro HA
- obsahuje dvě chondroprotektiva (glukosamin a kyselinu hyaluronovou), dále potom extrakt ze zelených mušlí a žraločí chrupavku, které by mohly mít taky příznivý účinek na klouby. Ostatní látky zřejmě opět "do počtu."
Z výše uvedeného bych si vybrala Canvit. Líbí se mi, že výrobce uvádí složení a přenesla bych se přes to, že platíte i za vitamíny a minerály. A protože u kloubní výživy nikdy nevíte, která látka zabere právě vašemu psovi na jeho problém, volila přípravek s více osvědčenými účinnými látkami.
Jinak moje práce tajná není, pracuju v Contipru u Ústí nad Orlicí. Hodím vám sem link na náš produkt, snad mě nezavřou za reklamu :) Naše veterinářka tam pěkně popsala účel jednotlivých chondroprotektiv.
http://www.aktivnizvire.cz/psi/vyziva-kloubu-pro-psy
Jinak doufám, že jsem pomohla :) Dejte vědět, jak to rozhodování dopadlo a jak jste spokojení.
Hanka P.
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.