Za jakou cenu se dá pořídit bordel kolie na pasení ovcí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.8.2015 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Nevíte někdo kolik by přibližně stála bordetkolie na pasení ovcí buď už vycvičená nebo nějaké které mnělo rodiče které naháněli. (pejska zatím nesháním mám psa ale ne na psení bordetka by se mi hodila cca za půl roku až se mi stádo zvětší na 100ovcí. Prozatím se jenmo poptávám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2015 20:58

Bordetkolie? To neexistuje. Které plemeno myslíte?

6.8.2015 21:12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
Nevíte někdo kolik by přibližně stála bordetkolie na pasení ovcí buď už vycvičená nebo nějaké které mnělo rodiče které naháněli. (pejska zatím nesháním mám psa ale ne na psení bordetka by se mi hodila cca za půl roku až se mi stádo zvětší na 100ovcí. Prozatím se jenmo poptávám.

Okolo 8mi tisíc.

6.8.2015 21:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Bordel?
pak bordet?

6.8.2015 21:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bordetkolie? To neexistuje. Které plemeno myslíte?

Ale balu! Vždyť vidíte, nejde jen o "bordetkolii", v tom příspěvku je chyb až hanba. Farmář možná rozumí ovcím, ale na hodinách jazyka českého zjevně často chyběl. Takže my všichni (i vy) jistě víme, že se jedná o BORDER KOLII.

Nicméně "farmáři", jedna rada - jeďte se podívat na soutěže v pasení ovcí, tam uvidíte jak border kolie pracuje, popovídáte s těmi, co je používají (asi je to něco jiného, než na co jste zvyklý) a v neposlední řadě si domluvíte štěně z pracovní linie. Odborníkem na pasení ovcí s border kolií je mj. i Radko Loučka - viz http://www.fitmin.cz/reference/partneri-fitmin/radko-loucka.html Třeba se s ním spojte, určitě vám poradí.

6.8.2015 21:36

Dobrý den,

Koukněte tady: http://www.paseni.unas.cz/odkazy.htm.

Neregistrovaný uživatel

6.8.2015 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Okolo 8mi tisíc.

Tak to zatraceně přitlačte - za tuhle cenu nekoupíte ani štěně s PP, ne tak vycvičenýho pracovního psa.

6.8.2015 22:01

Tak to zatraceně přitlačte - za tuhle cenu nekoupíte ani štěně s PP, ne tak vycvičenýho pracovního psa.

Štěně koupíte, nedávno jsem někde viděla inzerát na pravovní bocky a tam byla cena 8tis.

Neregistrovaný uživatel

6.8.2015 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Štěně koupíte, nedávno jsem někde viděla inzerát na pravovní bocky a tam byla cena 8tis.

Teď jsem koukala na fauna inzerci za poslední 3 měsíce, a tam byly nejlevnější štěňata za 10 500Kč, a jinak 12 - 15 tis., takže 8 tis. určitě nejde považovat za běžnou cenu (možná tak za nestandardní štěně).
Ale nezkušenýmu člověku je nevycvičený pes na farmu úplně k ničemu, a vycvičený pes se pohybuje v řádu několika desítek tisíc.

6.8.2015 22:30

Teď jsem koukala na fauna inzerci za poslední 3 měsíce, a tam byly nejlevnější štěňata za 10 500Kč, a jinak 12 - 15 tis., takže 8 tis. určitě nejde považovat za běžnou cenu (možná tak za nestandardní štěně).
Ale nezkušenýmu člověku je nevycvičený pes na farmu úplně k ničemu, a vycvičený pes se pohybuje v řádu několika desítek tisíc.

S poslední větou plně souhlasím.

6.8.2015 22:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Tak proč jste nabízela štěně ?

7.8.2015 07:59

koňadra napsal(a):
Ale balu! Vždyť vidíte, nejde jen o "bordetkolii", v tom příspěvku je chyb až hanba. Farmář možná rozumí ovcím, ale na hodinách jazyka českého zjevně často chyběl. Takže my všichni (i vy) jistě víme, že se jedná o BORDER KOLII.

Nicméně "farmáři", jedna rada - jeďte se podívat na soutěže v pasení ovcí, tam uvidíte jak border kolie pracuje, popovídáte s těmi, co je používají (asi je to něco jiného, než na co jste zvyklý) a v neposlední řadě si domluvíte štěně z pracovní linie. Odborníkem na pasení ovcí s border kolií je mj. i Radko Loučka - viz http://www.fitmin.cz/reference/partneri-fitmin/radko-loucka.html Třeba se s ním spojte, určitě vám poradí.

A co když měl na mysli bearded kolii?

Snad když se ptám na konkrétní plemeno, tak si aspoň zjistím, jak se nazývá, ne?

7.8.2015 08:06
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Váš odhad je úplně mimo, to že byl někde inzerát za tu cenu nic neznamená...nedoporučuji kupovat pánovi štěně, to by musel pod drobným dohledem cvičit cca rok, tzn. do skoro 2 let psa než by psa mohl sám používat na farmě...ideální koupit psa již vycvičeného, přijet se podívat k dotyčnému domů jak pes pase, cena se pohybuje mezi 25tis-40tis. Ideálně zkontaktovat p. Loučku nebo někoho ze spolku pasení. Popř. přijet se podívat na závody jak to bylo výše uvedeno, rozpis závodů zase naleznete na spolku pasení. Vás budou zajímat závody CS.

7.8.2015 08:51

lizbeth napsal(a):
Váš odhad je úplně mimo, to že byl někde inzerát za tu cenu nic neznamená...nedoporučuji kupovat pánovi štěně, to by musel pod drobným dohledem cvičit cca rok, tzn. do skoro 2 let psa než by psa mohl sám používat na farmě...ideální koupit psa již vycvičeného, přijet se podívat k dotyčnému domů jak pes pase, cena se pohybuje mezi 25tis-40tis. Ideálně zkontaktovat p. Loučku nebo někoho ze spolku pasení. Popř. přijet se podívat na závody jak to bylo výše uvedeno, rozpis závodů zase naleznete na spolku pasení. Vás budou zajímat závody CS.

Je pravda, že se pohybuji v jiných plemenech, ale už jsem párkrát takový inzerát viděla, byly to prac.krátkosrsté bocky, štěňata.Ale s tím, že by pro zadavatele byl vhodnější dospělý jedinec, souhlasím.

7.8.2015 10:06
koňadra

XXX.XXX.142.173

A co když měl na mysli bearded kolii?

Snad když se ptám na konkrétní plemeno, tak si aspoň zjistím, jak se nazývá, ne?

Tak, že by někdo uvažoval o bearded kolii na pasení, to menenapadlo. Ale když farmář neví nic moc o psech, tak by to taky bylo možné. Takže máte pravdu. Měli by si lidí nejprve zjistit, jak se přesně píše název plemene, které mají na mysli. Na internetu to dnes není nic složitého.

7.8.2015 10:15

lizbeth napsal(a):

Možná se tam dozví i že jeden pes je na 100 ovcí málo ( ale to jen odhaduji - když tak mě opravte ).

7.8.2015 10:59
lizbeth

XXX.XXX.212.33

Možná se tam dozví i že jeden pes je na 100 ovcí málo ( ale to jen odhaduji - když tak mě opravte ).

No na denní práci by to mohlo na něj být moc, to pak záleží na psovi a hlavně co přesně s ním pán bude dělat-pokud jen odvede na pastvu a přivede, je to ok, horší by bylo celodenní hlídání a brázdování stáda na vypásání...to bych taky viděla spíše na dva spolupracující psy

Neregistrovaný uživatel

7.8.2015 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Takže abych to shrnul... diskuzi jsem psal na rychlo před odjezdem na dovolenou dnes už jsem mino ČR (proto takovéto chyb)... Můj soused má psa již více než 1rok a má okolo 250-300 ovcí takže 1pes není zcela málo je velko chovatel a má 1psa i když uvažuje o koupi 2.Když jsem se s ním bavil tak to stál okolo 40tis. už vycvičený 2roční pes.Tak asi tak. Ale já radši psa vycvičeného a tak do tech 40tis.
Ale všem za diskuzi díky. Néné psa chci jenom na to abych mohl nahnat stádo do naháněcí klece (při stříhání, očkování...atd).

Neregistrovaný uživatel

7.8.2015 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

A měli jste pravdu je to border kolie.

7.8.2015 15:33

Jak se vám líbí beardedka?

7.8.2015 15:33

Nevložilo se to, tak znovu.

7.8.2015 15:35

Tak teď.

7.8.2015 15:40

Poslední pokus.

Neregistrovaný uživatel

7.8.2015 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Jak se vám líbí beardedka?

Mně se více líbí radši border kolie.

7.8.2015 16:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Poslední pokus.

Také mi některé obrázky-fota nešly v minulosti vložit, jiné naopak v poho, nevím proč...

Neregistrovaný uživatel

7.8.2015 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

fikovnice napsal(a):
Také mi některé obrázky-fota nešly v minulosti vložit, jiné naopak v poho, nevím proč...

Mě také v rubrice ovcí a koz nešli vložit fotky přitom jsem měl dobrý formát.

7.8.2015 16:45
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Mě také v rubrice ovcí a koz nešli vložit fotky přitom jsem měl dobrý formát.

Jj, někdy to blbne.

7.8.2015 16:46
Šarina

XXX.XXX.231.146

koňadra napsal(a):
Tak, že by někdo uvažoval o bearded kolii na pasení, to menenapadlo. Ale když farmář neví nic moc o psech, tak by to taky bylo možné. Takže máte pravdu. Měli by si lidí nejprve zjistit, jak se přesně píše název plemene, které mají na mysli. Na internetu to dnes není nic složitého.

Https://www.facebook.com/100006188145999/videos/vb.100006188145999/1599873743562215/?type=3&theater

https://www.facebook.com/100006188145999/videos/vb.100006188145999/1603339426548980/?type=2&theater.

7.8.2015 17:17

Tak třeba teď to už půjde.

7.8.2015 17:36
brebera

XXX.XXX.31.114

Beardedky pasou, to ano, ale kdo pasení aspoň trochu rozumí, chápe, že obě plemena pasou jinak. Což by nemusel být problém. Větší problém by byl v tom, že vycvičenou beardedku k pasení v čr na 90% nesežene a nejspíš ani za hranicemi. protože s nimi pasou většinou majitelé, co to mají jako koníčka. A ti svého milovaného pejska neprodají.

7.8.2015 17:39
brebera

XXX.XXX.31.114

Pardon, mělo tam být 99%.

7.8.2015 17:42

brebera napsal(a):
Beardedky pasou, to ano, ale kdo pasení aspoň trochu rozumí, chápe, že obě plemena pasou jinak. Což by nemusel být problém. Větší problém by byl v tom, že vycvičenou beardedku k pasení v čr na 90% nesežene a nejspíš ani za hranicemi. protože s nimi pasou většinou majitelé, co to mají jako koníčka. A ti svého milovaného pejska neprodají.

A není to škoda?

7.8.2015 18:45
Šarina

XXX.XXX.231.146

brebera napsal(a):

Tak jasně, že beardedky pracují jinak než borderky. Ta videa jsem sem dávala jako důkaz krásného psa, který nejen, že chodí po závodech, ale je schopný stádo odvést v provozu atd... takže by se určo dal použít v normálním chodu farmy.
Můj příspěvek byl jenom reakce na obecné tvrzení, že je absurdní uvažovat o beardedce jako o psovi na pasení, nic víc.

Neregistrovaný uživatel

7.8.2015 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Šarina napsal(a):
Tak jasně, že beardedky pracují jinak než borderky. Ta videa jsem sem dávala jako důkaz krásného psa, který nejen, že chodí po závodech, ale je schopný stádo odvést v provozu atd... takže by se určo dal použít v normálním chodu farmy.
Můj příspěvek byl jenom reakce na obecné tvrzení, že je absurdní uvažovat o beardedce jako o psovi na pasení, nic víc.

U beardedky je hlavní problém v srsti - na farmě musí pes pracovat i v dešti, bahně, hnoji, projít bodláky..., a to by ta beardedka brzy vypadala

7.8.2015 20:14
Šarina

XXX.XXX.231.146

U beardedky je hlavní problém v srsti - na farmě musí pes pracovat i v dešti, bahně, hnoji, projít bodláky..., a to by ta beardedka brzy vypadala

Což o to, ono by to šlo, kvalitní srst (ani dlouhou) není takový problém udržovat, ale chce to prostě čas, a to ne každý má. Zvláště na farmě, kde je hodně práce i bez toho.

7.8.2015 20:27

Teď.

8.8.2015 11:38
brebera

XXX.XXX.31.114

Tak samo že by neměla srst až po zem. Ale není to nereálné, ona spousta lidí žije v domnění, že se musí denně česat. Když někomu řeknu, že češem jednou měsíčně, tak valí oči. Dobrá struktura srsti a nebyl by to zas takový problém.

8.8.2015 11:39
brebera

XXX.XXX.31.114

A není to škoda?

Záleží na úhlu pohledu, podle mě není škoda, že lidi neprodávají své psí kámoše :).

8.8.2015 11:43
brebera

XXX.XXX.31.114

Šarina napsal(a):

Já to chápu - máme je doma a pasem s nimi. Reagovala jsem spíš na to, že je podle mě neraálné sehnat vycvičenou beardedku na prodej. Znám beardedčí komunitu, majitele těch psů, co pasou, nedovedu si u nikoho z nich představit, že by svého psa prodal. Což zas u bocky není takový problém sehnat vycvičeného psa.

8.8.2015 12:30

Tak jsem si přečetla teprv teď titulek : Jé, je bordel kolií, i jiných psů, se dá sehnat...někteří i zadarmo smajlík

8.8.2015 23:25
Šarina

XXX.XXX.231.146

brebera napsal(a):
Já to chápu - máme je doma a pasem s nimi. Reagovala jsem spíš na to, že je podle mě neraálné sehnat vycvičenou beardedku na prodej. Znám beardedčí komunitu, majitele těch psů, co pasou, nedovedu si u nikoho z nich představit, že by svého psa prodal. Což zas u bocky není takový problém sehnat vycvičeného psa.

Jojo, takhle s vámi souhlasím...

9.8.2015 11:07
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tak jsem si přečetla teprv teď titulek : Jé, je bordel kolií, i jiných psů, se dá sehnat...někteří i zadarmo smajlík

Jo zadarmo je spousta psu ale kvalitni pracovni pes je celkem velka investice a toho vam zadarmo nikdo neda

9.8.2015 12:05

ivulka2 napsal(a):
Jo zadarmo je spousta psu ale kvalitni pracovni pes je celkem velka investice a toho vam zadarmo nikdo neda

Reagovala jsem na titulek...psů, kteří dělají bordel...jé, je těch je. A třeba i zadarmo smajlík
Ale zadavatel už to vysvětlil a to, že pracovní pes s výcvikem není za cenu štěněte, to je mi jasné. A také to, že jsou cvičitelé, kteří je k prodeji cvičí a připravují. Prostě je baví výcvik ( a umí to ) a všechno si doma nechat nemůžou.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2015 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

ivulka2 napsal(a):

Tak z tím počítám že za něj dám pár tisíc...ale prostě bez psa už to nezvládám nahánět 50ovcí teťkom i s jehňátkama no děs nahnat přes půl pastvy do naháněčky abychom je odčervovaly, ostříhaly atd.... Ale potřebuji vycvičeného.

9.8.2015 19:10
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tak z tím počítám že za něj dám pár tisíc...ale prostě bez psa už to nezvládám nahánět 50ovcí teťkom i s jehňátkama no děs nahnat přes půl pastvy do naháněčky abychom je odčervovaly, ostříhaly atd.... Ale potřebuji vycvičeného.

Dobry pes je super pomocnik a usnadni spoustu práce a ušetři hodně času tak at se vam podaři koupit dobreho pomocnika

Neregistrovaný uživatel

10.8.2015 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.160

Hlavně, až se pojedete na psa ke koupi podívat, tak s s sebou vezměte někoho zkušeného, protože známý, takto koupil "vycvičenou" borderu, a kromě toho, že vycvičená vůbec nebyla, ani nemá vlohy, a ovcí se bojí, tak má ještě dvojky kyčle a pozitivní CEA - no neberte to za 20 tis.!

Pní jí natočila hezké promo video, na kterém to vypadalo, že pase, a umí základní povely (sedni, lehni, ke mně), a známýmu ji předvedla na 6 hodných ochozených ovcích společně s jiný starším psem, takže ovečky hezky chodily, a druhý pes té feně na prodej dodával sebevědomí, takže nebylo poznat, že je po ní úplný ho..., a až doma pustil ten známý čubu na pastvinu, a ovce před ní dupla, tak ta "vycvičená" bordera s jekotem zdrhla, a hlepala se v rohu, a pak už bez druhýho psa k ovcím ani nepáchla . A to bylo jen 7 hlavé stádo hodných mladých jehniček bez berana, zvyklých na psa!

Neregistrovaný uživatel

10.8.2015 10:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Hlavně, až se pojedete na psa ke koupi podívat, tak s s sebou vezměte někoho zkušeného, protože známý, takto koupil "vycvičenou" borderu, a kromě toho, že vycvičená vůbec nebyla, ani nemá vlohy, a ovcí se bojí, tak má ještě dvojky kyčle a pozitivní CEA - no neberte to za 20 tis.!

Pní jí natočila hezké promo video, na kterém to vypadalo, že pase, a umí základní povely (sedni, lehni, ke mně), a známýmu ji předvedla na 6 hodných ochozených ovcích společně s jiný starším psem, takže ovečky hezky chodily, a druhý pes té feně na prodej dodával sebevědomí, takže nebylo poznat, že je po ní úplný ho..., a až doma pustil ten známý čubu na pastvinu, a ovce před ní dupla, tak ta "vycvičená" bordera s jekotem zdrhla, a hlepala se v rohu, a pak už bez druhýho psa k ovcím ani nepáchla . A to bylo jen 7 hlavé stádo hodných mladých jehniček bez berana, zvyklých na psa!

¨Tak to já si chci vzít s sebou na podívání veterináře a souseda který má ovce a psa ten tomu už trochu rozumí tak to pak vyzkouší... všem moc díky za rady a pomoc při výběru.

11.8.2015 02:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

¨Tak to já si chci vzít s sebou na podívání veterináře a souseda který má ovce a psa ten tomu už trochu rozumí tak to pak vyzkouší... všem moc díky za rady a pomoc při výběru.

Tak pak písněte a třeba se i pochlubte fotkou Vašeho nového přírůstku. Také Vám přeji, ať hlavně vyberete dobře!

Neregistrovaný uživatel

11.8.2015 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231

Ano jistě přidám foto hned jak si dovezeme psa domů. Jestli to nebude zlobit jako někde v jiných diskuzích. Ale budeme kupovat asi až na podzim až budeme mít trochu jasno...

12.8.2015 23:40

Tak snad se mi to teď už vloží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík