Lexaurin
napsal(a):
Dnes byl na Discovery dokument o vyrobe granuli.Zamerne jsem sledovala velmi pozorne a byla tam jako hlavni zdroj kukurice, obili, ryze, pak a to cituji prichute a postrikani olejem.O mase nikde ani zminka videl to nekdo z vas?
Co to bylo za továrnu a kde? Jaka firma ? Kanál Discovery nemáme, takže...
Neviděla jsem to, ale už dřív jsem četla o granulích Pedigree, že se do nich dává olej který zbude po smažených hamburgrech. Jednou jsem koupila tyto dobrůtky a ty suchary opravdu po přepáleném oleji smrdí.
Prave ze to nebylo o konkretni znacce ale o vyrobe granuli obecne. No nedivila bych se, ktere maso vydrzi tak dlouho... Byla to zfilmovana vyroba krok za krokem, ja zamerne cekala kdy pridaji a jak to maso a ono nic, dokonce jsem se ptala syna, ktery na to koukal se mnou jestli jsem to neprehledla No ja uz davno nastesti krmim masem, ale zajimalo me to, protoze granule jsem davala drive.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdysi dávno dřív se psi krmili šrotem a aby to vonělo a šmakovalo, tak se svařoval ve vývaru z kostí. No a teď to usuší do kuliček. Nic nového pod sluncem . Jen do toho přidají : borůvky, rozmarýnu, slávky, trnky, šípky...na pytel 1.
Taky krmím granulemi. S pocitem že jsem pohodlný lenoch, uvařit psu něci normálního.
Maso přidávám, ale pak zas nemá vyváženou stravu. A sem tam má i průjem, ale z toho vědu nedělám.
anonymx
napsal(a):
No kdyz jsou ochotni platit za granule s jehnecim, bizonem, pstrosem, kachnim, lososem, ...
Na bizona, pštrosa, pravého lososa, velblouda, soba a podobné speciality nevěřím, ale ovcí je dost, tedy jehněčí může být ze staré ovce. Ale doufala jsem, že tam to maso dají, nebo se mýlím?
Taky krmím masem, ale občas dávám jehněčí granule a to z důvodu, že ostatní masa koupím bez problému.
Asi bych neházel všechny granule do jednoho pytle . Pokud máte složení například takové, maso v tom asi bude:
Čerstvé (nemražené) vykostěné kuřecí maso 20%, sušené kuřecí maso 18%, hnědá rýže, sladké brambory, bílá rýže, čerstvý (nemražený) vykostěný losos 8%
Je potřeba mezi granulemi dělat rozdíly a hledat podle složení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Lexaurin
napsal(a):
Dnes byl na Discovery dokument o vyrobe granuli.Zamerne jsem sledovala velmi pozorne a byla tam jako hlavni zdroj kukurice, obili, ryze, pak a to cituji prichute a postrikani olejem.O mase nikde ani zminka videl to nekdo z vas?
To, že se do granulí dává největší odpad, a na obale je pravda tak kařdé 5. slovo (někdy ani to ne) ví každý, kdo se v tom trochu pohybuje. Vždyť je to logický - víte kolik kg masa by bylo potřeba na výrobu 1 kg granulí? To by nikido nezaplatil, protože když si k tomu přičtete ještě další suroviny, zpracování, technologie, platy zaměstnanců, marketing, dopravu a skladování + to že na tom ještě všichni vydělají, tak je jasný s kvalitníma surovinama absolutně není možný dostat se na cenu, za kterou se ty granule prodávají.
... a to ani nepočítám to, že by ty granule nikdy nemohly mít takovou trvanlivost jenom na přírodní konzervaci.
Chápu, že je zde nejvíce zastánců krmení masem. Také je jasné, že granule nebudou vyráběny ze svíčkové, že. Nicméně jsou mezi granulemi velké rozdíly a je už skutečně několik značek, které mají dobré složení. Každý výrobce čehokoliv pro zvířata je velmi kontrolován a nemůže si do pytlů dát, co chce. Asi se to občas děje, ale neřekl bych, že systémově. Důkazem toho jsou nadnárodní značky, které to klidně píšou na pytle - například drůbeží bílkovina. Pokud by podváděli, proč by tam nenapsali maso?
Chápu ty argumenty, ale vadí mi přístup, že je všechno špatně.
lev
napsal(a):
O tom to právě je, že tady si NIKDO ten rozbor neudělá. Pochybuju o tom, že i máme nějakou akreditovanou laboratoř. Takže hurá...fabriky mají pré a co si napíšou na obal ? Jak to dokážeme, že ?
Akreditovaných laboratoří je hafo a kdokoli si může nechat rozbor udělat. Dá se zjistit, zda je ta a ta složka ve složení a kolik jí tam je, kolik masa a jakého druhu tam je - to není nic mimořádného. Holt to něco stojí.