Nákup štěněte z Polska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2015 08:55
Lilitha

XXX.XXX.3.106

Dobrý den, vybrala jsem si chovnou stanici v Polsku, oslovila jí a štěně si rezervuji. Nemám ale s nákupem štěněte v zahraničí zkušenosti. Mohl by se mi ozvat někdo, kdo poradí co a jak je zvykem, jak probíhají úhrady a podobně?

9.8.2015 09:46
lev

XXX.XXX.253.186

Pokud nemáte polskou chs prověřenou, tak bych si to rozmyslela. Je to chs chovající pod FCI ? S Poláky bývají problémy, vše dlouho trvá.

9.8.2015 11:14
Lilitha

XXX.XXX.3.106

Je to chovatel dle všeho FCI, běžně vystavuje a je i členem českého klubu daného plemene. Můžeme soukromé zprávy, abych někomu neuškodila?

9.8.2015 14:37
lev

XXX.XXX.253.186

Ano.

9.8.2015 17:50
brebera

XXX.XXX.31.114

lev napsal(a):
Pokud nemáte polskou chs prověřenou, tak bych si to rozmyslela. Je to chs chovající pod FCI ? S Poláky bývají problémy, vše dlouho trvá.

No na jednu stranu, v ČR to vše trvá cca stejně dlouho, jako v Polsku.

Chce si to proklepnout chovku, poptat se na reference. Znám dost lidí, co importovali štěně z Polska a problémy neměli. Jen čekali dýl na PP, ale to se někdy čeká i tady (u mého plemene i přes půl roku).

9.8.2015 18:27
awake

XXX.XXX.115.136

Osobně jsem koupila v Polsku dvě odrostlá štěňata. Pravda již před cca.6ti a 8mi lety . S chovateli jsem se před tím neznala. Poslala jsem dopředu zálohu (než jsem pro psy jela vyřizovali se mi vývozní rodokmeny). V prvním případě mi štěně vezli 300 km (měli tam cestu a moje štěně vzali s sebou), v druhém případě mi vezli štěně skoro 600 km (až na hranice - známí chovatele jeli do Čech). Po měsíci co jsem měla psy doma mi přišli rodokmeny. Za mě naprostá spokojenost a klidně bych si tam vzala další štěně.

10.8.2015 11:04
Lilitha

XXX.XXX.3.106

Já asi prostě pohořím, protože jak jsem zjistila jsem neschopná. K rezervaci mám zaplatit zálohu ve zlotých a já vůbec nevím jak . Polsky neumím a paní neumí česky. Jedeme přes translatory. Bude to můj první přivezený pes s PP a ani vlastně nevím, co musím zařídit a co musí zařídit ona. Nechtěl by mě někdo provést celou situací?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2015 11:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lilitha napsal(a):
Já asi prostě pohořím, protože jak jsem zjistila jsem neschopná. K rezervaci mám zaplatit zálohu ve zlotých a já vůbec nevím jak . Polsky neumím a paní neumí česky. Jedeme přes translatory. Bude to můj první přivezený pes s PP a ani vlastně nevím, co musím zařídit a co musí zařídit ona. Nechtěl by mě někdo provést celou situací?

Tak předpokládám, že zálohu budete platit přes účet v bance, tím by to byli vyřešeno. Měla byste jí taky říct, ať nechá vyhotovit export pedigree. A až budete mít štěně doma, tak jen budete čekat, až Vám domů poštou přijde rodokmen.

10.8.2015 11:40
manbea

XXX.XXX.70.116

Máte SZ

10.8.2015 11:46
balisek

XXX.XXX.165.178

Peníze pošlete normálně z účtu na účet jako europlatbu. Z Vašeho účtu se odepíšou Kč na účet příjemce přijdou zloté - částu v Kč si vypočítáte podle aktuálního kurzu ve Vaší bance.

Abyste předešla pozdějším problémům, ověřte si, zda se jedná o CHS registrovanou pod FCI. V Polsku to musí být Zwiazek Kynologiczny w Polsce. Chovatel musí nechat pro štěně vystavit exprotní PP (označený jako EXPORT Pedigree), ve kterém bude uvedeno Vaše jméno a adresa. PP musí také obsahovat číslo mikročipu. Tento PP pak zašlete na plemennou knihu ČMKU (PK ČMKU, Maškova 3,82 53 Praha 8 – Kobylisy). PK do průkazu vyznačí záznam o české registraci + vystaví přílohu pro zápis výsledků výstav a zkoušek. Vše pak dostanete zpátky poštou na dobírku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík