Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2015 19:54
zuzaaaaaaaaaa

XXX.XXX.6.130

Ahoj, prosim, ma nekdo zkusenosti se psem na male fatre? za tyden se tam chystame na tri dny a tak by mne zajmalo, jaky kopec je a jaky neni vhodny pro psy (retezy, zebriky,...). pes je stredniho vzrustu,12 kg, takze jej chvilku muzeme nest smajlík

10.8.2015 08:50
noemi

XXX.XXX.64.236

Otázkou je, jak moc jste na tom s turistikou Vy...co máte v plánu projít?
Ideál je mít batoh a do něj v určitých úsecích psa dát...občas se musíte držet řetězů oběma rukama, takže nést ještě psa je krapet nereálné.
Takhle jsme pro ukázku potkali turistu na Velkém Rozsutci.

10.8.2015 09:12
zuzka89

XXX.XXX.6.130

S turistikou si myslim, ze velice dobre Me spis zajimalo, ktery kopec je se psem v pohode schudny, a ktery naopak ne, kde uz je velke mnozstvi retezu atd. Moc nevim, jak by nas pesan vydrzel v batohu, na to neni zvykly vubec :-D
Kazdopadne dekuji za reakci!

10.8.2015 09:29
noemi

XXX.XXX.64.236

Bez řetězů je cokoli na hlavním hřebeni. Diery se dají zvládnout taky, už jsem tam viděla i nezodpovědného jedince s dítětem v náručí. Malý Rozsutěc má kousek s řetězem - tady si to se psem nedokážu představit, se přiznám. Velký Rozsutěc je schůdnější, ale vrchol je skalnatý - občas si pes dokáže najít svou cestičku, ale asi bych se bála, že spadne.
Pak klasika Stoh - ten je jen travnatý.
Mně se třeba líbí i boční hřeben - přes Kraviarske, Žitne, Baraiarky - dolů se pak jde lesem. Líbil se i těm, kteří znali Malou Fatra po hlavní trase.
Prošla jsem i Chrapaky a Starou Dolinu - je to vlastně odbočka z bočního hřebenu, ale konec doliny nebere konce
Velký a Malý Kriváň - ale to je po hřebeni, čili po sluníčku.

Šútovský vodopá - příjemné osvěžení .
Dá se udělat i výlet na Strečno, na opačném břehu Váhu je pak zřícenina Starý Hrad, pak stoupák lesem (bacha na medvědy) k Chatě Pod Suchým a nahoru na Suchý - dá se obejít i bokem, stejně jako minout hlavní hřeben a dostat se na Malý Kriváň.

Taky trošku záleží, kde budete ubytování?...Štěfanová, Těrchová...nebo něco jiného?.

10.8.2015 09:32
lizbeth

XXX.XXX.212.33

My prošli celou Fatru a byli i na Velkém Rozsutci-ty nejhorší úseky a žebříky se nesla fena takto smajlík

10.8.2015 09:37
noemi

XXX.XXX.64.236

lizbeth napsal(a):
My prošli celou Fatru a byli i na Velkém Rozsutci-ty nejhorší úseky a žebříky se nesla fena takto smajlík

Jenže právě technicky je Malý Rozsutěc horší než Velký...byli jste i na něm?

11.8.2015 08:40
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Před pár lety jsme prošli celou Fatru s dvacetikilovou fenou. podstatné je, aby byl pes klidný, spolupracujícíc zvyklý na manipulaci! na žebříkách a lávkách v Dierách, na řetězech na malém Rozsutci... Zvládnout se to všechno dá, ale vyžaduje to jistou spolupráci psa. aktuálně mám doma fenu se kterou bych si tam netroufnul - je hyperaktivní magor a nevydrží v náručí, nesnáší přenášení. smajlík Je potřeba zvážit, jestli to pes dá hlavně psychicky. než dovolenou ve stresu z toho, kam mi to pako spadne, tak to radši bez psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík