Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2015 08:36
Danczéz

XXX.XXX.210.159

Vždy si ráda přečtu zkušenosti druhých. Otázka je tedy jasná: jak řešíte procházky v těchto děsných vedrech? Já se snažím na nejdelší procházku jít ráno (sice vstávám v šest, ale do těch osmi, než se začne dělat horko to jde), odpoledne jsme, já i fenka, schopné jít tak maximálně na deset minut a večer to není o moc lepší. Než se udělá lépe, je už tma a dost pozdě a to nemám odvahu se jít třeba na hodinu promenádovat do parku. Ale dost mne to mrzí, za necelých 14 nás čeká první dogtrekový závod a tréning máme nulový...Včera jsem se odhodlala, že půjdeme na dlouhý výlet a i přes to, že jsme šly převážně lesem, po necelých třech hodinách jsme to vzdaly, pes funěl jak sentinel. A já také. Jak to zvládáte se svými psy vy?

10.8.2015 08:57
noemi

XXX.XXX.64.236

Já se psy snažím šetřit...už tak mi připadá, že po návrat z prochajdy jsou psi někdy "na infarkt".
Máme navíc vyhřátý byt - naštěstí se naučili ležet v koupelně na dlažbě.

Chodíme ráno, přes den většinou jen vyčurat a pak večer - ale i to je teď u nás docela masakr.

Mám teď výhodu, že nemusím do práce, takže není problém venčení až kolem 23. hodiny.

Celkem si blahořečím, že jsme dovolenou zvládli než začala úplně vedra - navíc jsme byli v části republiky, kde bylo relativně chladněji i celkově .

Já bych to nehrotila, v případě závodu bych volila selský rozum a zdraví psa nad vše ostatní... .

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2015 09:03

Ježíš co to máte za chcípáky, v tomhle vedru je přece procházka úplně nic, přečtěte si diskuzi závody ve vedru
si dělám srandu, ale někteří tady mají takové názory. Jinak troufám si tvrdit že mě vadí vedro mnohem míň než psovi. Na procházce jsme byli ráno od pěti do sedmi. V poledne se bohužel bude muset vyvenčit no a půjdem večer až to slunce zaleze, Pes na zahradě nechce být schovává se doma, leží jak když je po něm, bohužel do vody ho nemůžu pustit, udělala se mu pěkná zapařenina, tak trpíme. No mám chcípáckého loveckého psa, protože několikahodinový závod by fakt nedal.

10.8.2015 09:13
Iliena

XXX.XXX.10.10

My se chodíme ráno mezi osmou a desátou vyblbnout na zahradu, naštěstí je tam stín, takže do těch 10 to jde. Přes den vycházíme jen na vyvenčení a hned domů. A pak až v půl 8 večer se jdeme vykoupat do řeky, zpátky to vezmem kratší procházkou a venku jsme tak do deseti.
Ale je to hrůza, přes den na mě kouká smutnýma očima stylem "nudim se, pojď si hrát", ale dům už je tak vyhratý, že je peklo i uvnitř. Tak se ji snažím vymýšlet zábavu vleže .

10.8.2015 09:21

To se mi líbí na mém pastevci, což je skupina plemen tzv. přírodních, která mají instinkty zachované v max. míře, že dopoledne usne a spí a spí a spí zalezlý doma, a ven (teď chodíme kolem 16:00, když už druhý dvě hodiny otravuje) ho musím vytáhnout takřka násilím. Naštěstí máme kousek řeku, i tam jedem autem, a dáme procházku s koupáním (pastevec nee) kolem řeky, celou dobu ve stínu. A druhý pes, těžký kardiak, je přesně ukázkou "výmazu mozku" pracovního plemene - místo toho, aby se důstojně ploužil stínem furt otravuje, nechť mu kopu, aby mohl za čímkoliv lítat...

10.8.2015 09:50
Iliena

XXX.XXX.10.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se mi líbí na mém pastevci, což je skupina plemen tzv. přírodních, která mají instinkty zachované v max. míře, že dopoledne usne a spí a spí a spí zalezlý doma, a ven (teď chodíme kolem 16:00, když už druhý dvě hodiny otravuje) ho musím vytáhnout takřka násilím. Naštěstí máme kousek řeku, i tam jedem autem, a dáme procházku s koupáním (pastevec nee) kolem řeky, celou dobu ve stínu. A druhý pes, těžký kardiak, je přesně ukázkou "výmazu mozku" pracovního plemene - místo toho, aby se důstojně ploužil stínem furt otravuje, nechť mu kopu, aby mohl za čímkoliv lítat...

To je jak u nás , i když to možná bude tím, že je to ještě malá trubka. Vyjdem jen ven na vyvenceni a hned si vezme klacek a jde si ho okusovat na sluníčko . Ale abych ji nekrivdila, občas má rozum a meteli domů.
Nevím jak je to s řekou u vás, ale tady uz je tak tepla že ani moc neochladi .

10.8.2015 10:09
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Sme z juhu SR, teploty už tretí týždeň 37-38° a vlkodav to znáša fakt zle. Predtým aktívny pes plný energie je teraz chcíplák ležiaci vnútri na kachličkách ktorého treba vyháňať von aby sa šiel aspoň vyčúrať našťastie kúsok od domu máme rieku a les tak aj aj niekoľkokrát denne sa s ním chodím chladiť do rieky a podvečer si vždy dáme po kúpaní aj hodinovú prechádzku v lese kde nie je tak horúco. Viem už o dvoch prípadoch úmrtia psov na infarkt v týchto teplách a to sa jednalo o nie staré a aktívne zvieratá, jeden bol vlčiak 3r a druhý bytový psík mix maltezáka 6r. Tieto horúčavy by som určite nepodceňovala a zvieratá šetrila. Na nejaký dogtrek by som sa im v tomto počasí asi vy.. inak čo viem tak u nás už tri takéto akcie boli zrušené práve kvôli počasiu.

10.8.2015 10:25
Clayton

XXX.XXX.104.9

Taky jsem velkým příznivcem dogtrekkingu, ale v létě je to pro nás vyloučené.Můj pes snáší vedra velmi špatně, ačkoliv je krátkosrstý...
Na delší procházku chodíme tak kolem půlnoci, ráno jsem nepoužitelná. Přes den se tak dvakrát doplouží na pět minut vyčůrat a honem domů.Do řeky nemůžeme, právě hárá.

10.8.2015 11:08
Danczéz

XXX.XXX.210.159

Clayton napsal(a):
Taky jsem velkým příznivcem dogtrekkingu, ale v létě je to pro nás vyloučené.Můj pes snáší vedra velmi špatně, ačkoliv je krátkosrstý...
Na delší procházku chodíme tak kolem půlnoci, ráno jsem nepoužitelná. Přes den se tak dvakrát doplouží na pět minut vyčůrat a honem domů.Do řeky nemůžeme, právě hárá.

Fenka je taky krátkosrstá. Já si vlastně nejsem úplně jistá jak moc jí to vadí. Funí, ale že by byla apatická nebo otrávená, to ne, skotačí skoro stále stejně. Navíc trek jsem brala jako super výlet, nechci podávat výkony, ale přijde mi líto zmeškat výšlap s přáteli a ostatními psy "na hraní"...A že prý by se mělo trošičku ochladit, když bude do 30°, to se už dá, Prčice jsme šly taky tak. A hárání máme zaplaťpánbůh už za sebou.

10.8.2015 11:32
Danczéz

XXX.XXX.210.159

Tím jsem chtěla říct, že diskuzi "závody ve vedru" jsem si také pročetla a myslím, že zdravý, "normální" pes (= ne severské plemeno, boxeři apod., prostě ne ti, kteří to obecně zvládají hůř) je schopný v teplý letní den zvládnout i několik desítek km, nebo lovecké závody apod. Ale tohle nejsou teplé dny. Tohle je 40° C a vánek horkého vzduchu vám spálí obočí...Kdyby to alespoň kleslo na 28-30, tak to neřeším, ale tohle je už asi vážně moc, na jakéhokoliv tvora.

10.8.2015 12:30
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ráno procházka od šesti podle toho, jak má náladu. Nechávám ji si to řídit, protože přehřátého NF jsem jednou zažila a nechci to opakovat. Kolem vody chodíme pomalu denně a nenapadne ji tam zalézt. Takže nemáme problém ani se zapařeninami.
Vyvenčit se může na zahrádce, takže v těchto dnech jsme pohybovou aktivitu omezily.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2015 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Souhlas, mám berňáka a seveřana a nad 25st jsou nepoužitelní. Stejně jako u katkaa1, je tu vedro na padnutí. Ráno prochajda kolem potoka, kde je stín a samojed běhá ve zbytcích potoka, berňák se na brodě alespoň osvěží a napije. Pozdravíme pejsky v zahradách a jdeme domů. Doma celý den leží za domem, v baráku je na padnutí, tam nejdou. Maximálně si protáhnem tlapky zahradou nahoru k zahradnímu domku(vynést odpadky na kompostér apod) ale už samotné vylezení ze stínu je na sebevraždu Vedlejší téma jsem nečetla, ale pokud někoho turistika tak baví(jako i mne) lepší by bylo neriskovat a psa tam netahat. I tak poslouchám večer kázání od muže(když přijdem ve 22h z prochajdy) jestli jsem fakt na palici a chci je zabít?!? Přeci ale nemůžou měsíc v kuse-jen ležet?!?

10.8.2015 12:37
Danczéz

XXX.XXX.210.159

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Souhlas, mám berňáka a seveřana a nad 25st jsou nepoužitelní. Stejně jako u katkaa1, je tu vedro na padnutí. Ráno prochajda kolem potoka, kde je stín a samojed běhá ve zbytcích potoka, berňák se na brodě alespoň osvěží a napije. Pozdravíme pejsky v zahradách a jdeme domů. Doma celý den leží za domem, v baráku je na padnutí, tam nejdou. Maximálně si protáhnem tlapky zahradou nahoru k zahradnímu domku(vynést odpadky na kompostér apod) ale už samotné vylezení ze stínu je na sebevraždu Vedlejší téma jsem nečetla, ale pokud někoho turistika tak baví(jako i mne) lepší by bylo neriskovat a psa tam netahat. I tak poslouchám večer kázání od muže(když přijdem ve 22h z prochajdy) jestli jsem fakt na palici a chci je zabít?!? Přeci ale nemůžou měsíc v kuse-jen ležet?!?

Vystihla jste to. Přeci ale nemůžou měsíc v kuse-jen ležet?!? Kdyby to byl týden, neřeknu a válíme se spokojeně doma, ale už mám trošku výčitky, je to nekonečné. A to vyhrožují, že tohle počasí potrvá až do září...

10.8.2015 13:24
míšak.

XXX.XXX.78.229

Ale jo, můžou měsíc ležet, když je takhle. Nic jim to neudělá, až tohle šílené počasí přejde, oni si to vynahradí. A dogtrek? Vykašlete se na ambice na bednu a běžte podle psa, zvlášť jestli půjdete long. Takže ráno, dokud to odsejpá, přes den klídeček na trase u vody nebo ve stínu někde na zahrádce, prospat se a večer nasadit čelovku a jít přes noc, když je o dvacet stupňů míň. Psa to bude bavit. Hlavně se vyhýbat horkému asfaltu. To je peklo.

10.8.2015 13:56
Danczéz

XXX.XXX.210.159

míšak. napsal(a):
Ale jo, můžou měsíc ležet, když je takhle. Nic jim to neudělá, až tohle šílené počasí přejde, oni si to vynahradí. A dogtrek? Vykašlete se na ambice na bednu a běžte podle psa, zvlášť jestli půjdete long. Takže ráno, dokud to odsejpá, přes den klídeček na trase u vody nebo ve stínu někde na zahrádce, prospat se a večer nasadit čelovku a jít přes noc, když je o dvacet stupňů míň. Psa to bude bavit. Hlavně se vyhýbat horkému asfaltu. To je peklo.

Jdeme MID. Tedy nic co by jsme neušly při běžném celodenním výletu. A jak jsem říkala, žádné ambice nemám, jen mi přijde líto se válet doma, když trasa vede přes Kokořínsko, to je podle mne zvládnutelné: lesy, stín...Uvažuji, že si zajistím odvoz, případně pořadatel nabízí odstoupení z trasy. Blázen nejsem, kdyby to bylo nezvládnutelné, užijem si pár hodin procházky dopoledne a pak můžeme vyrazit domů. Asi z toho budu mít lepší pocit, než kdybych vůbec nejela.

10.8.2015 14:05
míšak.

XXX.XXX.78.229

Tak to bude v pohodě. Co nedáte dopoledne, v klidu dojdete v noci, na čelovku. Proč to předem vzdávat smajlík.

11.8.2015 12:09
irena 42

XXX.XXX.110.1

Souhlasím a Míšakem. Pokud bude moc horko, tak pořadatelé posunou začátek. Například na Šeráku posunuli, na Bíglovi byla možnost vyrazit brzy, ale nakonec to nebylo nutné. Takže na MID vyrazte co nejdříve to půjde, trasu lesem si hezky projděte, největší vedra si zalezte do hospůdky či k vodě a ve večerním "chládku" dojděte zbytek. Nechci vás podcenit, neurazte se, prosím, ale pokud jdete poprvé, tak asi nepatříte k těm letcům, kteří trasu proletí v rekordním čase. Takže ambice na bednu stejně jako já asi nemáte. Tak proč si to neužít po svém a v klidu? No a když to bude moc, tak raději rozumně odstoupit.

11.8.2015 12:27
kobroor

XXX.XXX.41.2

My přes týden dopoledne na zahradě, přes to nejhorší doma - naštěstí máme chládek, večer po 8 na procházku - ale SAOška není moc nadšená
O víkendu ráno v půl 7 vyrážíme do lesa tak na 2 hodiny (SAOška se vleče, NO otravuje s klackama) a zbytek dne stejně jako v týdnu.
Voda u nás není, musela bych autem, ale stejně holky trpí na zapařeniny, tak radši moc nekoupem. SAOška do vody stejně nevleze - jen po kolínka max.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2015 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.63

Pokud nejdu do fachy, tak vstanu v půl 5 a jdu se psama ven - vracíme se kolem 8. ráno. Což je fajn. Přes den většinou spíme.
Kolem 20.00 se jdem tady kousek vykoupat (máme tu v celku fajn potok). Tam jsme asi hoďku. A pak chodíme kolem půlnoci na hodinku kolem vesnice...
Přes den s nima nikam nechodim, není to vedro příjemný ani mě a ani hafanům...

11.8.2015 13:55
hillary

XXX.XXX.74.222

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud nejdu do fachy, tak vstanu v půl 5 a jdu se psama ven - vracíme se kolem 8. ráno. Což je fajn. Přes den většinou spíme.
Kolem 20.00 se jdem tady kousek vykoupat (máme tu v celku fajn potok). Tam jsme asi hoďku. A pak chodíme kolem půlnoci na hodinku kolem vesnice...
Přes den s nima nikam nechodim, není to vedro příjemný ani mě a ani hafanům...

Vy spíte 3,5 hodiny denně? to by mě zabilo.. Respekt.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2015 14:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.63

hillary napsal(a):
Vy spíte 3,5 hodiny denně? to by mě zabilo.. Respekt.

Tak já to právě naspim přes den Ono se v horku moc dělat nedá...

11.8.2015 14:22
anonymx

XXX.XXX.141.140

Stastna to zena, to my co se zivime praci...

11.8.2015 14:39

Danczéz napsal(a):
Jdeme MID. Tedy nic co by jsme neušly při běžném celodenním výletu. A jak jsem říkala, žádné ambice nemám, jen mi přijde líto se válet doma, když trasa vede přes Kokořínsko, to je podle mne zvládnutelné: lesy, stín...Uvažuji, že si zajistím odvoz, případně pořadatel nabízí odstoupení z trasy. Blázen nejsem, kdyby to bylo nezvládnutelné, užijem si pár hodin procházky dopoledne a pak můžeme vyrazit domů. Asi z toho budu mít lepší pocit, než kdybych vůbec nejela.

Jára Cim.? 15 nebo 35 ?

Neregistrovaný uživatel

11.8.2015 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.63

anonymx napsal(a):
Stastna to zena, to my co se zivime praci...

?
Rovněž se živým prací (stačí číst)... dělám normálně krátký/dlouhý týden 12ctky.
Pokud mám volno, můžu si dovolit chodit se psy po nocích na procházky a přes den spát.
Zítra jdu normálně do práce, takže dneska v noci psiska nikam nepůjdou, protože se potřebuju vyspat do práce...
Nevím, co je na tom šťastného...

11.8.2015 15:43
anonymx

XXX.XXX.141.140

Tak pardon; ja uz z toho vedra asi taky nevnimam.

11.8.2015 21:38
Danczéz

XXX.XXX.210.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jára Cim.? 15 nebo 35 ?

Jojo, Járu jdeme smajlík Náš první "ofiko" trek. Tu delší.

12.8.2015 18:23

Já bych byla ráda, kdybych v tomhle počasí ušla těch 15 a moje psice jakbysmet. Jó, mládí v..., naštěstí ta druhá půlka už u mě neplatí.

12.8.2015 18:25
noemi

XXX.XXX.64.236

Danczéz napsal(a):
Jojo, Járu jdeme smajlík Náš první "ofiko" trek. Tu delší.

Závidím ...a držím palečky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík