Zdravím, mám fenku BŠO 35kg dneska jsme zjistili omezení pohybu na zadní nohy.
Od veterinářky máme léky na bolest, ale byla nám doporučena měkčí strava, aby se jí lépe chodilo na záchod.
Tak přemýšlím, jestli ji cpát jen konzervami (popřípadě jakými, aby mě to úplně finančně nezrušilo) a nebo ji k tomu přihodit i nějaké granule měkké. Problém je, že frolici se mi do ní cpát nechcou a tak hledám kvalitnější variantu :)
Podotýkám, že na Barf teď nemám prostory a přiznám se, že ani čas...
Děkuji.
Netušíla jsem, že měkká strava má vliv na konzistenci exkrementů .
Jsem si myslela, že má fenka potíže se zubama.
Má bych přidávala lněné semínko (namelete na kávovém mlýnku), klidně trošku kysaného zelí, přidala bych vlákninu v podobě namleté zeleniny (pokud to nedá, tak klidně ochutit vývarem), případně do granulí přimíchala psyllium. Přidaný olej - ať už lososový, ostropestřecový, či jakýkoli jiný (i řepkový) fence taky určitě pomůže..
Jestli pod pojmem BARF máte krmení syrovým masem s přílohami, tak zvolte krmení mokré, neboli to, co praktikovali pejskaři historicky. Ve vašem případě bych zvolila kuřecí maso a rýži, maso uvařené, kosti bych zpočátku nahradila Roboranem či jinou směsí. Olej, nějaká ta zelenina ve formě, která bude pro pejsku snesitelná.
Jinak jsou chovatelé, kteří krmí namočenými granulemi. Konzervy pokud jsou kvalitní bohužel bývají cenově dražší.
Froliky určitě ne, je to humus. Když poloměkké granule, tak Platinum. Ale stolice se nezmění, střídám normální granule s poloměkkými a hovínko je stejně pevné.
Měkké je po vařeném, nejlépe maso, brambory nebo rýže, mrkev. Můžete dávat i bílý jogurt, nebo občas kousek syrových jater, své to také udělá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lev
napsal(a):
Pokud je fena striktní granulář, nežeroucí nikdy nic jiného, tak se vám po jakékoliv změně může pořádně po-průjmovat... Namočila bych jí stávající granule.
Od té doby co existují granule, dostávali je psi ( dostává je pes ) namočené, ne na kaši (!), spíš zvlhčené. A přidanou nějakou ňamku - syrové nebo vařené maso, chrupavky, zbytek nudlové polévky ( )...