Ahoj všichni,
momentálně mám dva psy. Vořecha a borderu. Za nějakou dobu se budeme z rušného sídliště stěhovat do domu (ne že by to pro mne byla nějaká větší změna, se psy jsem venku stejně neustále ), kde budeme mít konečně větší prostory a já si tak budu moct pořídit dalšího psa. Co se mých aktivit týče, tak s oběma současnými psy dělám závodně agility a s borderou chodím ještě pást. Několikrát týdně jsme na place a jindy zase alespoň chodíme po lesích. Oba současné psy jsem si adoptovala jako už dospělé - vořech byl nezvladatelný magor a bordera je zase hluchá, tudíž bych řekla, že jsem díky nim nějaké ty zkušenosti nasbírala a nyní bych už konečně chtěla štěně s PP. Nicméně ani nevím, jakou rasu zvolit - možnosti jsou zatím dvě: šeltie, nebo kelpie. Máte zkušenost s takovými plemeny? Moc se mi líbí energické uštěkané šeltičky, ale naneštěstí jsem u některých svých známých narazila na šetlie ustrašené a psychicky labilní. Kelpie moc povahově neznám a za nějaké reference budu ráda (i za pomluvy). Díky moc.
Zdravim :) mam doma shelticku a aktivne paseme-IHT 3, navic k nam chodi past hodně plemen plus jsem na zavodech kelpii videla..pokud chcete psa pro zivot a mit ho aktivní, sla bych do shelticky-ale z prověřené chovky-muzu a rada poradím co a jak ;-) napiste mi sem zpravu, nebo mi na sebe pošlete maila :) pekny vikend.