Dobrý den,
mám 9 týdenní štěňátko německého ovčáka. Četla jsem si pár článku a zjistila jsem, že štěňátka potřebují velmi kvalitní krmivo, aby správně a rovnoměrně rostla a v pozdějším věku neměla problémy s klouby. Čím vaše pejsky krmíte vy? Ráda bych dostala pár rad od zkušenějších majitelů, čím Kirinku krmit, aby byla hezky zdravá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Veveru
napsal(a):
Dobrý den,
mám 9 týdenní štěňátko německého ovčáka. Četla jsem si pár článku a zjistila jsem, že štěňátka potřebují velmi kvalitní krmivo, aby správně a rovnoměrně rostla a v pozdějším věku neměla problémy s klouby. Čím vaše pejsky krmíte vy? Ráda bych dostala pár rad od zkušenějších majitelů, čím Kirinku krmit, aby byla hezky zdravá.
A jaké krmení jste k ní dostala os chovatele?
Ja krmím už pěknou řádku let domácí stravou-přešla jsem na vařené-maso, kosti, sem tam zelenina a ovoce, kozí mléčné výrobky a jiné doplňky. Moje čubina je zdravá a krásná
Zkuste se podívat sem http://www.psikrmivoradce.cz/znacky-krmiv-a-z/ Jinak třeba můžete zkusit Brit care je to super krmivo Další výborné krmiva : Acana
Carnilove
Marp
Orijen
PROFormance
Taste of the wild
Akorát, že všechny tyto granule jsou celkem drahé. Sama jsem je nikdy nekupovala, jen PROFormance jsme raz měli a psovi moc chutnaly. Pak jsme, ale koupili levnější granule než tyto např.: K9, Nutram, pak i obyčejný Brit, potom Bosch a ten máme ještě doted a až nám dojdou tak chceme koupit Brit care junior large breed, které jsou kvalitní a jednou jsme měli 1 kilo a moc mu chutnaly.

Veveru
napsal(a):
Od chovatele jsem popravdě moc kvalitní granule nedostala.. Proto bych radši přešla na jiné. Nad vařením jsem také přemýšlela, ale bojím se, že bych jí nedokázala dávat všechny potřebné vitamíny, minerály a ostatní věci, které potřebuje. Kvalitní krmivo by vše mělo obsahovat.
Pokud opravdu chcete pro svou fenku to nejlepší, tak se na granule vykašlete a budete se řídit vlastním rozumem a hlavně citem.Granule nemohou nahradit maso.Kdybyste potřebovala cokoliv poradit, napište mi do soukr.zprávy, ráda Vám poradím, odchovala jsem na domácí stravě hoodnė štěňat velkých plemen.

Brit care junior large breed vám mohu s klidem doporučit, také jsme s nimi krmila štěně labradora, nyní už krmíme brit care pro dospělé psy,.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
S granulemi je to těžké, každý ti řekne něco jiného, protože každý pes, jiná ves. Jednomu sedí tohle, druhému tamto. Jeden zastává názor, že tyto granule jsou kvalitní, druhý člověk vám řekne, že je to fujtajbl... Jeden řekne, že krmit masem, druhý, že ne, třetí, že vařit...
100 lidí,100 názorů. Spíš si najdi svůj způsob krmení (potažmo granule), které budou vyhovovat psovi i tobě
Momentálně mám 3 psy, jeden vyrostl na Pro Planu, druhý na Brit Caru, třetí na Eukanubě. Od konce října se k nám ještě přidá BŠO. Rovněž mi vyroste na Brit Caru. (Krmím tím, co doporučí chovatel - doporučené granule má odzkoušené na svých vrzích, tak co ho neposlechnout a to do doby rtg. - tzn.15. měs. věku psa) a pak pokud se mi granule nepozdávají, vyměním je a ke granulím začínám přihazovat maso (beru normálka vetamix).
Momentálně psiska mám na Magnussonovi a nejstaršího psa na Brit Caru Senior + maso.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S granulemi je to těžké, každý ti řekne něco jiného, protože každý pes, jiná ves. Jednomu sedí tohle, druhému tamto. Jeden zastává názor, že tyto granule jsou kvalitní, druhý člověk vám řekne, že je to fujtajbl... Jeden řekne, že krmit masem, druhý, že ne, třetí, že vařit...
100 lidí,100 názorů. Spíš si najdi svůj způsob krmení (potažmo granule), které budou vyhovovat psovi i tobě
Momentálně mám 3 psy, jeden vyrostl na Pro Planu, druhý na Brit Caru, třetí na Eukanubě. Od konce října se k nám ještě přidá BŠO. Rovněž mi vyroste na Brit Caru. (Krmím tím, co doporučí chovatel - doporučené granule má odzkoušené na svých vrzích, tak co ho neposlechnout a to do doby rtg. - tzn.15. měs. věku psa) a pak pokud se mi granule nepozdávají, vyměním je a ke granulím začínám přihazovat maso (beru normálka vetamix).
Momentálně psiska mám na Magnussonovi a nejstaršího psa na Brit Caru Senior + maso.
Taky mám BŠO a budu krmit Brit carem =)

napsal(a):
Pokud opravdu chcete pro svou fenku to nejlepší, tak se na granule vykašlete a budete se řídit vlastním rozumem a hlavně citem.Granule nemohou nahradit maso.Kdybyste potřebovala cokoliv poradit, napište mi do soukr.zprávy, ráda Vám poradím, odchovala jsem na domácí stravě hoodnė štěňat velkých plemen.
Myslím, že by jste měla napsat rájce 999. Má naprostou pravdu, granulím typu Brit care, se vyhněte. Výživa je na dlouhé povídání, každý pejsek je jiný, má odlišné potřeby, rostoucí štěně zvlášť. Maso je nenahraditelná složka v potravě a u žádných granulí si nemůžete být jistá, jaké bylo použito. Moje ovčanda, žere syrové, vařené, všechny druhy masa i vnitřností, ryby, syr. kosti, chrupavky, vejce, veškerou zeleninu, jogurty, i granule dostane, když se zapomene vyndat maso, nebo jsem v práci dlouho a manželovi se nechce patlat rukama v mase. Granule dostane ale max.1-2x týdně nebo za 14 dní. Více ne. Fena už 2 roky nebyla odčervená, každé 3 měsíce nechávám dělat koprologii a zatím, vždy hovínko OK., preventivně do ní odčervováky cpát nebudu. Ta krmná dávka pro štěndo, se musí umět trochu sestavit, myslím, že po domluvě s rájka 999, to zvládnete. Ať vám prcek hezky roste, dejte fotku.

napsal(a):
Myslím, že by jste měla napsat rájce 999. Má naprostou pravdu, granulím typu Brit care, se vyhněte. Výživa je na dlouhé povídání, každý pejsek je jiný, má odlišné potřeby, rostoucí štěně zvlášť. Maso je nenahraditelná složka v potravě a u žádných granulí si nemůžete být jistá, jaké bylo použito. Moje ovčanda, žere syrové, vařené, všechny druhy masa i vnitřností, ryby, syr. kosti, chrupavky, vejce, veškerou zeleninu, jogurty, i granule dostane, když se zapomene vyndat maso, nebo jsem v práci dlouho a manželovi se nechce patlat rukama v mase. Granule dostane ale max.1-2x týdně nebo za 14 dní. Více ne. Fena už 2 roky nebyla odčervená, každé 3 měsíce nechávám dělat koprologii a zatím, vždy hovínko OK., preventivně do ní odčervováky cpát nebudu. Ta krmná dávka pro štěndo, se musí umět trochu sestavit, myslím, že po domluvě s rájka 999, to zvládnete. Ať vám prcek hezky roste, dejte fotku.
Díky, jste milá
Nezapomeňte: Pes je masožravec,
i když se po boku člověka tak trochu změnil na všežravce.
Jeho trávicí ústrojí je ústrojím ryzího masožravce.
Maso by v jeho krmné dávce nikdy nemělo chybět!
Rada: Pokud denní krmnou dávku rozdělíte do několika (alespoň do dvou) dávek,
prospějete jeho zažívání a pes krmivo lépe využije.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7646/psi-emoce-smesne-lidske-omyly/.

rapotacka11
napsal(a):
Nezapomeňte: Pes je masožravec,
i když se po boku člověka tak trochu změnil na všežravce.
Jeho trávicí ústrojí je ústrojím ryzího masožravce.
Maso by v jeho krmné dávce nikdy nemělo chybět!
Rada: Pokud denní krmnou dávku rozdělíte do několika (alespoň do dvou) dávek,
prospějete jeho zažívání a pes krmivo lépe využije.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7646/psi-emoce-smesne-lidske-omyly/.
Alespoň 2 dávek? V 9ti týdnech?
Snad alespoň do 3, ne?

rapotacka11
napsal(a):
Tak pro Vás.
V 9 týdnech ?
Aspoň 4 - 5 dávek. Myslela jsem, že to je všeobecně známo.
Text jsem zkopírovala z níže uvedeného článku
a tam to není o devítitýdenním štěněti, je to o krmení obecně.
Snad to štěně poroste, vyroste....
Všeobecně známo? To byste se divila...
Je to na Vás, krmení štěněte granulemi určitě není špatné, jak jsem se kolikrát zde na iFauně dočetl. Odsuzování, hejtování atd atd., zkrátka Neverending story . Samozřejmě netvrdím, že BARFování a vyvařování je špatné, to určitě ne. V mém případě ale s ohledem na moje časové vytížení to prostě není reálné.
Je to zkrátka o správném výběru granulí a troufnu si tvrdit, že PURINA, Eukanuba či Royal Canin nejsou rozhodně vhodná krmiva pro pejska. Už jenom z toho jednoduchého principu, že se jedná čistě o masovou moučku s obilovinami, granule jsou dochucované a parfémované (proto jim to tak chutná), mezi námi BRIT také žádná sláva (Carnilove snad). Primárně bych se zaměřil, aby jednak granule byly přímo pro Vaše plemeno a věk a poté bych se zaměřil na složení. Mohu za sebe jedině doporučit krmivo bez obilovin. Za mě Acana, Essential, Taste of the Wild či Orijen. Píšu ze zkušenosti. Jednou za čas změním příchuť a poměrně často zase zpestřím stravu konzervami. Tak uvidíte, je to má zkušenost a názor
napsal(a):
Alespoň 2 dávek? V 9ti týdnech?
Snad alespoň do 3, ne?
Ja osobně krmim jamk ovčaky tak maliny od 9 týdnu jen dvakrát denně a a od 8-9 měsicu jen jednou denně všichni mi narostli a byla to velka a silna zviřata bez zdravotnich či rustovych problemu.
Alliina

XXX.XXX.86.235
Taky přemýšlím, které granule pořídít pro našeho 2 měsíčního Ernyho
Které jsou vhodné pro štěnata teda? Máme německého ovčáka.

Alliina
napsal(a):
Třeba Nutra Gold, nejsou tak nabušené, takže bude růst pomalu a ne rychle, což bývá někdy problém.
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/nutra-gold-large-breed-puppy-15kg/.
Janka077

XXX.XXX.7.74
My jsme měli jako štěnátko tyto http://www.obojky.cz/regal-lisovane-za-studena-granule-pro-psy-/regal-puppy-bites/
hojka1
napsal(a):
Se štěnátkama to je někdy složité, že? :) Také jsme to tak měli :) Grnaulí je spouty, zeptat se veterináře no..
Taky ted vybírám granule pro našeho psa, ale už jsem velcí.
Zadavateli: Zeptat se veterináře bude z 99% znamenat, že u ordinace odejdete s Hills nebo RC, podle toho, jaké barevné letáčky má ten veterinář v čekárně a jaké pytle má ve skříni. Veterináři nejsou odborníci na složení granulí a na výživu, ale občas bohužel bývají zdatnými obchodníky (čest výjimkám).
Krmení je vaše odpovědnost, což znamená, že byste si měl nastudovat dnes na netu již snadno přístupné informace o tom, jak číst složení granulí na pytli atd... i tady na IFauně je spousta vláken na tato témata.
LípaSY

XXX.XXX.34.230
Ahoj všem.
Čím více se snažím číst různá fóra a fb, tím větší guláš v tom mám. Za týden si jdu pro NO. Štěňe fenka 6-7 týdnů. Pochopitelně ji chci krmit kvalitním a pestrým jídlem, tedy granulemi. Rovnou sem dám kterými druhy jsem vyčetl..
-Happy dog
-Hill´s Canine Puppy Large Breed
-NUTRA GOLD BREEDER BAG
-Sams Field Junior Large Chicken & Potato, superprémiové granule
Jsou v pořádku? Teď neřeším cenu..
Děkuji pěkně
Lípa.

Z toho Vašeho výčtu tak max Nutra Gold, ostatní je nekvalitní humus.
Proč si jedete pro tak malé štěně? Odběr dle zákona je od 50.dne věku, ale slušní chovatelé Vám štěně neprodají před 7.týdnem věku.
- ale slušní chovatelé Vám štěně neprodají před 7.týdnem věku.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Vytáčí mě ty předčasné odběry, ale nechtěla jsem se opakovat.
Pořád se to opakuje a pak za týden dva, následují dotazy
na problémy vzniklé předčasným odběrem.
Štěně odtrhnou od cecíku a už by do něj rvali "to nejlepší".
Granule !
A suprprémiovky !
Určitě to s chovateli proberu. Díky
...
Ten nekvalitní humus je jinde doporučovaný i na cvičácích a jiných chovatelů. Kolega krmí ještě K9 a jeho ovčák je nádherný a zdraví. Krásná fenka. Těch šest jsem tedy popletl já, rozhodně mi štěně nedají dříve. Bude i po prohlídce a očkování. Tedy pardón, spletl jsem to..
rapotacka11
napsal(a):
- ale slušní chovatelé Vám štěně neprodají před 7.týdnem věku.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Vytáčí mě ty předčasné odběry, ale nechtěla jsem se opakovat.
Pořád se to opakuje a pak za týden dva, následují dotazy
na problémy vzniklé předčasným odběrem.
Štěně odtrhnou od cecíku a už by do něj rvali "to nejlepší".
Granule !
A suprprémiovky !
Tak dýchat a počítat do sta.. Popletl jsem to..

LípaSY
napsal(a):
Určitě to s chovateli proberu. Díky
...
Ten nekvalitní humus je jinde doporučovaný i na cvičácích a jiných chovatelů. Kolega krmí ještě K9 a jeho ovčák je nádherný a zdraví. Krásná fenka. Těch šest jsem tedy popletl já, rozhodně mi štěně nedají dříve. Bude i po prohlídce a očkování. Tedy pardón, spletl jsem to..
Přečtěte si tenhle návod, jak a podle čeho vybrat kvalitní granule http://www.granule.cz/clanky/23-jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/.
napsal(a):
Přečtěte si tenhle návod, jak a podle čeho vybrat kvalitní granule http://www.granule.cz/clanky/23-jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/.
Četl jsem, děkuji.

LípaSY
napsal(a):
Četl jsem, děkuji.
A rozumíte? Asi ne, když se ptáte na odpad. Já krmím Wolfsblut fenu rtw.
napsal(a):
A rozumíte? Asi ne, když se ptáte na odpad. Já krmím Wolfsblut fenu rtw.
Zajímal mě názor i na jiné značky. Článku rozumím. Čemu nerozumím je, proč tolik chovatelů i chovných stanic, dává humus? Proto jsem začal pátrat po těchto informacích. Nespokojil jsem se pouze s pár desítkami rad a zkušeností a hledám dále. Hojně rozšířený názor je, že granule na tisíc za 13kg jsou kvalitní. Proto jsem zde i vypsal ty o kterých se to jinde píše..

LípaSY
napsal(a):
Zajímal mě názor i na jiné značky. Článku rozumím. Čemu nerozumím je, proč tolik chovatelů i chovných stanic, dává humus? Proto jsem začal pátrat po těchto informacích. Nespokojil jsem se pouze s pár desítkami rad a zkušeností a hledám dále. Hojně rozšířený názor je, že granule na tisíc za 13kg jsou kvalitní. Proto jsem zde i vypsal ty o kterých se to jinde píše..
Asi jste článku neporozuměl, nejde o to, že granule nad tisícovku jsou kvslitní. Kvalita se posuzuje trochu jinak, a to složením, na prvním, max druhém místě druhově určené maso, žádné levné obilí (kukuřice, pšenice), zelenina a ovoce, bylinky a minerály v chelátové formě, to jen ve zkratce. Psi mohou vypadat i na nekvalitním krmení dobře, ale už nevidíte, co se odehrává vevnitř. Proč tolik chovatelů krmí odpad? Protože je levný.
napsal(a):
Asi jste článku neporozuměl, nejde o to, že granule nad tisícovku jsou kvslitní. Kvalita se posuzuje trochu jinak, a to složením, na prvním, max druhém místě druhově určené maso, žádné levné obilí (kukuřice, pšenice), zelenina a ovoce, bylinky a minerály v chelátové formě, to jen ve zkratce. Psi mohou vypadat i na nekvalitním krmení dobře, ale už nevidíte, co se odehrává vevnitř. Proč tolik chovatelů krmí odpad? Protože je levný.
Pochopil jsem tolika, že je důležité krmivo hledat dle věku a druhu psa. Ale i to je stručně řečeno. Znovu si vše projdu. Děkuji za cenné rady a trpělivost. Také za doporučení značky se kterou máte zkušenosti. Jdu spát, mám za sebou noční službu.
Klidný den a díky
Lípa.

Jen tak předám bez komentáře odjinud doporučení pro plemeno NO :
"vyšší podíl uhlohydrátů a červené maso. Ryby ne. Kukuřice a pšenice jsou vhodnější než rýže."
třeba proto prospívají na tom "odpadu"...

LípaSY
napsal(a):
Pochopil jsem tolika, že je důležité krmivo hledat dle věku a druhu psa. Ale i to je stručně řečeno. Znovu si vše projdu. Děkuji za cenné rady a trpělivost. Také za doporučení značky se kterou máte zkušenosti. Jdu spát, mám za sebou noční službu.
Klidný den a díky
Lípa.
Za málo, pak se ozvěte. Dobrou.

napsal(a):
Jen tak předám bez komentáře odjinud doporučení pro plemeno NO :
"vyšší podíl uhlohydrátů a červené maso. Ryby ne. Kukuřice a pšenice jsou vhodnější než rýže."
třeba proto prospívají na tom "odpadu"...
A třeba taky ne.

Ale ne. Chovatelé tím krmí, protože nic neví a když se to doví, řeknou - máme 3549 krásných psů.
V K9 je menadion. Podle rasy a věku rozlišovat nemusíte, jen: štěkanátka, malí a staří psi potřebují více energie (kalorií) a pokud pes hubne, přidám, přibírá, uberu. Nic víc.
Tu je takový "stručný" návod, nejde mi to moc zkrátit..11.12.2016 13:58
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1638669/granule-pro-stene-labradora#a3228588
PS: Naturea ne, jsem tam dala omylem..sorry.
PS2: dotazy mi nevadí

Na granule.cz se píše o značkách, které tam prodává a např. Totw rozhodně nepřetéká masem, jsou tam moučky (moučka se konzervuje a v USA hůř než u nás) a kupa luštěnin..jak píše hmn, kukuřice je lepší
Ne, fakt, ten návod nestačí. Musíme vědět co je maso, co moučka, co konzervace, původ.
Těžké to není, vůbec, stačí neposlouchat prodejce.
Každou složku si můžete vygůglit a za 3 vteřiny uvidíte pravdu.

napsal(a):
Na granule.cz se píše o značkách, které tam prodává a např. Totw rozhodně nepřetéká masem, jsou tam moučky (moučka se konzervuje a v USA hůř než u nás) a kupa luštěnin..jak píše hmn, kukuřice je lepší
Ne, fakt, ten návod nestačí. Musíme vědět co je maso, co moučka, co konzervace, původ.
Těžké to není, vůbec, stačí neposlouchat prodejce.
Každou složku si můžete vygůglit a za 3 vteřiny uvidíte pravdu.
Lepší nějaký návod než žádný.

napsal(a):
Lepší nějaký návod než žádný.
Jenže "jak se nám to hodí". To je na víte co ?
Nutra:
Krocan 15% (tedy 5% reálného masa), krocaní moučka (čím konzervovaná a není jí tedy víc než 15% ), batáty 15%, hrách, cizrna, brambory, kuřecí tuk, rajčatové výlisky (levná vláknina, psu nic nedá, vedlejší produkt), kuřecí příchuť (hydrolyzovaná játra třeba, velké množství soli), rybí moučka (konzervace ?! ), lněné semínko, sůl,...
Hodně nesmyslů, protože vláknina 5%, ta není z masa..nebo nějaký úžasný krmný hrách.
Pes dostane každý den 5% masa + 15% moučky s nejistou konzervací + dost soli.
Zajímavé je, že Canidae se ztratilo. Nevím kdy tam bylo hodně masa, ale výrobce je stejný jako u Nutra. Nespolehlivý.
Tak. "Taste of the Wild je další krmivo s vysokých obsahem masa."
Pravda:
Bizon (čerstvé samozřejmě, tedy si to posuňte někam do poloviny složení, třeba ), jehněčí moučka, kuřecí moučka, batáty, hrách, brambory, řepkový olej, vaječný produkt (to nejsou vejce, opravdu ne), grilovaný bizon, zvěřina, hovězí, přírodní chuť, rajčatové výlisky, bramborový protein, hrachový protein (no protože toho masa tam je málo, chudáci ledviny a játra), rybí moučka, sůl,...
Nemůžu si pomoct, nevidím vysoký obsah masa, zato vysoký obsah vlákniny, moučky a jiných nesmyslů.
Základ, si myslím, je uvést správné složení.

LípaSY
napsal(a):
Megííí: díky za informace. Čím krmíte Vy? Začínám si myslet, že nejlépe bude stravu připravovat..
Není zač. Začínáte si to myslet správně. Kupuji maso, to má ráno a večer granule. Ale pravdou je..jak mi to přijde pod ruku. Jedla hodně hovězí a drůbež, teď má ryby a vepřové. Cca půl kila masa a k tomu to, co tu je. Rýže, brambory, zelenina, ovoce. Neosolím to sobě, takže ani "vaření" pro zvířata nemusím řešit. Někdy má hezčí Cézar salát než já a jindy dva pstruhy uprostřed koberce..nevím proč si to tam nosí..mleté hovězí nechá v misce.. Granule teď ND. Daší na řadě je Magnusson a Purizon adult ryba. Předtím Markus, Lukullus např. Kočce dávám to samé, všechno odhadem. Kachní stehno a okurku. Váhu nemám, spadla za troubu.
Alliina
napsal(a):
Dnes už jsou v nabidce takzvana ALS krmiva. Ta zkratka znamená, že je krmivo určené pro všechny životni fáze psa-od štěnda po seniora. Upravuje se jen množstvi denní krmné dávky, podle véku a fyzické aktivity psa. Vice psu v růstu, sportujicimu, pracujicimu v zátéži, měně peciválovi a senioru.

Forester
napsal(a):
Zdravím, mě se ty za studena lisovane moc nezamlouvaj.
Proč ne? Vždyť jsou mnohem lepší než extrudovane granule.
napsal(a):
Proč ne? Vždyť jsou mnohem lepší než extrudovane granule.
Krmiva lisovaná za studena mívají nižší nutriční hodnotu, menší obsah bílkobin a tuky jen kolem10%.Psi po nich často hubnou. Nejeví se mi to jako vhodná alternativa na dlouhodobější krmení. Obecně bych řekl, že nedosahují kvality extrudovaných krmiv, která patří k těm velmi dobrým.Hezky se o lisovankách píše, to ano hlavně Yoggies v tom blábolu vynikaji. Jsou v módě, trend, ale jinak?

Právě mi dovezli Ziwipeak (makrela a jehně), jako alternativa dobrá https://www.rupert.cz/susene-maso-ziwipeak/.
napsal(a):
Právě mi dovezli Ziwipeak (makrela a jehně), jako alternativa dobrá https://www.rupert.cz/susene-maso-ziwipeak/.
No jako... Jednak tak bohatá nejsem, jednak dle složení jsou to v podstatě sušené vnitřnosti, maso a kosti. A to umím usušit sama.
Když píšou 14 % vody v sušeném a čerstvé má cca 60 % vody, tak usušením přijdeme ze 100 g syrového na 54 g sušeného, tedy zaokrouhleně půlka. Jestliže tedy kilo sušeného stojí 900, pak před usušením to byla dvě kila, tj.450 Kč za kilo. Teď jsem kupovala 10kg kůzle (stažené a vyvržené, takže i nějaké vnitřnosti a samozřejmě kosti, ne jen čistá svalovina, tak cca 5 kg je z toho maso) za 750 Kč, je čerstvé, vím, čím bylo krmeno, a nikdo mi ho nemusel dovážet přes půl zeměkoule, přičemž výživová hodnota jehněčího a kůzlečího je obdobná. A jak říkám, usušit to přinejhorším umím sama.
Jako cestovní nouzovka pro negranuláře, který nemůže s sebou tahat konzervy, asi dobré. Ale denně bych tím psa krmit nechtěla, ani kdybych si to mohla dovolit.

Varaxi
napsal(a):
No jako... Jednak tak bohatá nejsem, jednak dle složení jsou to v podstatě sušené vnitřnosti, maso a kosti. A to umím usušit sama.
Když píšou 14 % vody v sušeném a čerstvé má cca 60 % vody, tak usušením přijdeme ze 100 g syrového na 54 g sušeného, tedy zaokrouhleně půlka. Jestliže tedy kilo sušeného stojí 900, pak před usušením to byla dvě kila, tj.450 Kč za kilo. Teď jsem kupovala 10kg kůzle (stažené a vyvržené, takže i nějaké vnitřnosti a samozřejmě kosti, ne jen čistá svalovina, tak cca 5 kg je z toho maso) za 750 Kč, je čerstvé, vím, čím bylo krmeno, a nikdo mi ho nemusel dovážet přes půl zeměkoule, přičemž výživová hodnota jehněčího a kůzlečího je obdobná. A jak říkám, usušit to přinejhorším umím sama.
Jako cestovní nouzovka pro negranuláře, který nemůže s sebou tahat konzervy, asi dobré. Ale denně bych tím psa krmit nechtěla, ani kdybych si to mohla dovolit.
Já Vám rozumím, já je beru vždy na léto právě jako alternativu k masu, čubě vyhovují (žádnou reakci na ně nemá, ťuk ťuk ťuk) a přes léto, kdy skoro nežere, tak na těchto alespoň posléze nevypadá jak z Dachau...takže za mě jednoznačně ano.
Forester
napsal(a):
Krmiva lisovaná za studena mívají nižší nutriční hodnotu, menší obsah bílkobin a tuky jen kolem10%.Psi po nich často hubnou. Nejeví se mi to jako vhodná alternativa na dlouhodobější krmení. Obecně bych řekl, že nedosahují kvality extrudovaných krmiv, která patří k těm velmi dobrým.Hezky se o lisovankách píše, to ano hlavně Yoggies v tom blábolu vynikaji. Jsou v módě, trend, ale jinak?
Hmm N-látky 36%, tuky 18%, vláknina 1,5%... Takato je analyza pravych za studena lisovanych granul len z cerstveho masa. Vami uvadzane sa vyrabaju zo suchych masovokostnych mucok.
napsal(a):
Jenže "jak se nám to hodí". To je na víte co ?
Nutra:
Krocan 15% (tedy 5% reálného masa), krocaní moučka (čím konzervovaná a není jí tedy víc než 15% ), batáty 15%, hrách, cizrna, brambory, kuřecí tuk, rajčatové výlisky (levná vláknina, psu nic nedá, vedlejší produkt), kuřecí příchuť (hydrolyzovaná játra třeba, velké množství soli), rybí moučka (konzervace ?! ), lněné semínko, sůl,...
Hodně nesmyslů, protože vláknina 5%, ta není z masa..nebo nějaký úžasný krmný hrách.
Pes dostane každý den 5% masa + 15% moučky s nejistou konzervací + dost soli.
Zajímavé je, že Canidae se ztratilo. Nevím kdy tam bylo hodně masa, ale výrobce je stejný jako u Nutra. Nespolehlivý.
Tak. "Taste of the Wild je další krmivo s vysokých obsahem masa."
Pravda:
Bizon (čerstvé samozřejmě, tedy si to posuňte někam do poloviny složení, třeba ), jehněčí moučka, kuřecí moučka, batáty, hrách, brambory, řepkový olej, vaječný produkt (to nejsou vejce, opravdu ne), grilovaný bizon, zvěřina, hovězí, přírodní chuť, rajčatové výlisky, bramborový protein, hrachový protein (no protože toho masa tam je málo, chudáci ledviny a játra), rybí moučka, sůl,...
Nemůžu si pomoct, nevidím vysoký obsah masa, zato vysoký obsah vlákniny, moučky a jiných nesmyslů.
Základ, si myslím, je uvést správné složení.
Wau klobuk dolu. Az podozrivo o tom viete nejako...

marcovarhol
napsal(a):
Wau klobuk dolu. Az podozrivo o tom viete nejako...
U Svatýho Pitbulla
Neprodávám nic, jak jde Proplan? Nebo lisované ? Které nejdou uplácat zcela z čerstvého masa, proto se používá sušené.
Hovězí sušené ucho má 83% proteinu a 3 popela.
Analýzu, co uvádíte, u lisovaného krmiva nikdy neuvidíte, nejde to uplácat.
Leda tady, asi takto..
Luxusní granule: tři hovězí uši, klasické brambory (sladké ne, mají moc vápníku a vůbec celkového popela, to by si někdo mohl myslet, že jsou tam brambory sladké nevykostěné), promile borůvek, lněné semínko a probiotika, ať jsme in a aby ten zázrak ze psa nějak vylezl.
Pět hvězdiček, ne ?

PS: ten popel uvádím special pro Vás, protože podle toho určujete kvalitu krmiva, přece
Mám tip - Delikan.
Pořád nevidíme jednu zásadní věc. Ta čísla nejsou přesná a zas tolik moc nás nemají zajímat.
Nejdůležitější je kvalita, čistota surovin. A tím nemyslím kuřecí řízek. Ať tam hází celá kuřata, která nevyhovují vzhledově pro lidi. Ať to vyrábí blízko, ať se neplýtvá zdroji, lidé mají kde pracovat, a když už to pes musí jíst, ať je toho co nejvíce z přírody, ne dosypávané.
Nehledat kolik čeho, ale odkud.
Někdo tu zmiňoval Royal Canin a schopnost veterinářů jako obchodníků. Proč by je asi nedoporučovali, když od nadnárodních společností odebírají jiné věci a pak je mají levnější. Přitom RC je předražený nesmysl. Zkuste si přečíst třeba toto (i když je tam řešen yorkshire, o to nejde) https://www.aaagranule.cz/clanky-2/jak-vybrat-granule-pro-psa--granule-pro-yorkshire-terriera/ a trošku se vám otevřou oči. Já používám https://www.aaagranule.cz/granule-pro-psy/essential-foods-beginning-large-breed-12-5-kg/ které mi zde poradili a maximální spokojenost.

Eliskajano
napsal(a):
Saolo, záleží na každém z nás, co pro svého pejska zvolí. Někdo barfuje a někdo krmí granulemi. Obojí může být správně. Vždy záleží na volbě kvality čerstvých surovin či kvalitě složení granulích, které použijete. Já z časových důvodů používám granule.
tak jsem to změřila, hodit psovi kus masa, které dělám k naší večeři, mi trvalo přesně 1 vteřinu
fakt zajímavé názory tam, jako náhradu lososa s rýží dát čočku s kuřetem, odletěl ten pes už ?
pro citlivé psy: calibra, brit,..
jíte rohlíky, když chcete zhubnout ?
ne
proč teda psovi rohlíky v granulích, když má zhubnout ?
a na co je kýbl rohlíků psímu seniorovi ?
hlavně že čtete blbosti
https://www.aaagranule.cz/clanky-2/expirace-granuli-a-jak-na-ni/
ale podívat se na psí žrádlo pořádně, to ne :-)
co je tohle ?
https://www.aaagranule.cz/clanky-2/jak-vybrat-psi-granule/
expiraci máme přece všude stejnou.. nebo některé krmivo dovážíte přímo od výrobce ? např. z UK ? koupím ;-)
začínám mít pocit, že si tu reklamu snad někdo objednává
protože máme všichni adblock :-)
to je marketing.. akorát si škrtám další eshop.. kdybyste tak, pro Saola :-) , dali link na vánoční slevu vánočních granulí
a založit na to vlákno, chudých nás je víc :-)
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!