Pes nemá zaujem o krytie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2015 20:40
Hudos

XXX.XXX.78.26

Mam labradorskeho retrievera, nedavno mal 8 rokov. Fyzicky je vo velmi dobrej kondici, nema problem s behom ani skakanim i napriek jeho mohutnosti. Prednedavnom som ho dal na krytie no ked prisla suka len ju olizoval, onuchaval no nic viac. Tak sme este pockali a ked prisla suka druhy krat zase nic, len chodil okolo, onuchaval ale nic neurobil. Prosim Vas kde je chyba? Je uz stary? Ci je problem to ze nikdy nekryl?

16.8.2015 20:43
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud chcete po psovi, aby poprvé kryl v 8 letech, nemusí to prostě dopadnout. Krycí pes se většinou vychovává od štěněte a určitě poprvé kryje do max 3 let. Takže asi dopřát vašemu pejskovi klidné stáří, protože velké plemeno v 8 letech stárnout začíná...

16.8.2015 20:55
anonymx

XXX.XXX.226.148

A fena mu nastavovala? Krycich psu jsem mela nekolik, ale opravdu jsem je pro tuto ulohu nijak nevychovavala, protoze nejsem jasnovidec, abych mohla predpokladat, ze pes bude chovny a hlavne takovy, ze o nej bude zajem.
Jestli se fena opravdu nabizi, dejte jim cas.

16.8.2015 21:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jsou dvě možnosti
- pes nemá ty správné sexuální pudy + vyšší věk
- fena nebyla ve správném období.
Hudos - už jste někdy měl krycího psa? On se někdy krycí pes musí opravdu vychovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 21:24

Také jsem měla krycích psů několik a žádného jsem nijak nevychovávala.Všichni kryli bez problémů.Někdy to sice vyžadovalo i půl dne, ale nakonec krytí proběhlo bez jakékoliv pomoci.Za léta chovu jsem měla jediného psa co krýt sám neuměl a také jsem s ním nekryla.Pes buď má pohlavní pud a nemusí se nic učit nebo nemá a do chovu nepatří.

17.8.2015 07:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také jsem měla krycích psů několik a žádného jsem nijak nevychovávala.Všichni kryli bez problémů.Někdy to sice vyžadovalo i půl dne, ale nakonec krytí proběhlo bez jakékoliv pomoci.Za léta chovu jsem měla jediného psa co krýt sám neuměl a také jsem s ním nekryla.Pes buď má pohlavní pud a nemusí se nic učit nebo nemá a do chovu nepatří.

Souhlas. Psa ke krytí jako takovému nelze vychovat ani donutit. Pes musí mít především sám dostatečně silný sexuální pud, o tom žádná. Nicméně určitá "výchova" se hodí vždycky. Jde o to, že mnozí majitelé (hlavně začátečníci) nejprve sexuální pud svého psa potlačují - nadávají mu, případně trestají, za jeho projevy, když např. naskakuje na všechny fenky, které potká. Potom mu přijede nějaká nevěsta a pes má strach na ni naskočit. Nebo i naskočí, ale někdy (po pravdě často) je třeba fenku přidržet a když se člověk přiblíží, tak pes uteče. Takže asi tak jsem myslela tu výchovu. A konec konců proč nechat ty jedince půl dne "trápit", když s menší pomocí (přidržením a vhodným nastavením feny) může být nakryto do hodiny. Když mám jet s fenou na krytí, zajímá mne o krycím psu mnoho věcí, mj. i to jak je zkušený nejen on, ale i majitel s pomocí při krytí. Nepojedu přes půl republiky, abych zjistila, že to nenakryjeme, protože pes se bojí majitele a ten, když se přiblíží, tak pes mizí.

17.8.2015 09:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Výchova krycího psa je nesmysl. Krycí psi běžně cvičí i v přítomnosti háravek a jejich "výkon" to nijak neovlivňuje. Normální pes musí být zvyklý na jakýkoliv kontakt se svým majitelem.
Problém může být pokud je pes málo sebevědomý a odradí ho fena hysterka nebo přítomnost cizích lidí.

17.8.2015 12:12
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jak je psáno výš, příčina může být buď v psovi nebo ve febě.
je možné že fenka přijela brzy a ještě nebyl ten správný den. Kolikátý den hárání byl, Dělali majitelé progesteron?
Anebo je prostě pes už za zenitem své plodnosti a výkonnosti a neměl zájem proto.
Já osobně jsem jednoznačně PRO využívání starších, zdravých psů v chovu! není ale možné to brát tak, že po psovi chcete první krytí v životě až na "stará kolena".
na Vašem místě bych trval na progesteronu u feny a případně bych to zkusil ještě jednou podle hladiny.

17.8.2015 12:27

Psovi je osm let, nikdy nekryl. Je nutné ho množit? Je to vůbec krytí dvou uchovněných jedinců? Mám dojem, že ne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík