Mam labradorskeho retrievera, nedavno mal 8 rokov. Fyzicky je vo velmi dobrej kondici, nema problem s behom ani skakanim i napriek jeho mohutnosti. Prednedavnom som ho dal na krytie no ked prisla suka len ju olizoval, onuchaval no nic viac. Tak sme este pockali a ked prisla suka druhy krat zase nic, len chodil okolo, onuchaval ale nic neurobil. Prosim Vas kde je chyba? Je uz stary? Ci je problem to ze nikdy nekryl?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také jsem měla krycích psů několik a žádného jsem nijak nevychovávala.Všichni kryli bez problémů.Někdy to sice vyžadovalo i půl dne, ale nakonec krytí proběhlo bez jakékoliv pomoci.Za léta chovu jsem měla jediného psa co krýt sám neuměl a také jsem s ním nekryla.Pes buď má pohlavní pud a nemusí se nic učit nebo nemá a do chovu nepatří.
napsal(a):
Také jsem měla krycích psů několik a žádného jsem nijak nevychovávala.Všichni kryli bez problémů.Někdy to sice vyžadovalo i půl dne, ale nakonec krytí proběhlo bez jakékoliv pomoci.Za léta chovu jsem měla jediného psa co krýt sám neuměl a také jsem s ním nekryla.Pes buď má pohlavní pud a nemusí se nic učit nebo nemá a do chovu nepatří.
Souhlas. Psa ke krytí jako takovému nelze vychovat ani donutit. Pes musí mít především sám dostatečně silný sexuální pud, o tom žádná. Nicméně určitá "výchova" se hodí vždycky. Jde o to, že mnozí majitelé (hlavně začátečníci) nejprve sexuální pud svého psa potlačují - nadávají mu, případně trestají, za jeho projevy, když např. naskakuje na všechny fenky, které potká. Potom mu přijede nějaká nevěsta a pes má strach na ni naskočit. Nebo i naskočí, ale někdy (po pravdě často) je třeba fenku přidržet a když se člověk přiblíží, tak pes uteče. Takže asi tak jsem myslela tu výchovu. A konec konců proč nechat ty jedince půl dne "trápit", když s menší pomocí (přidržením a vhodným nastavením feny) může být nakryto do hodiny. Když mám jet s fenou na krytí, zajímá mne o krycím psu mnoho věcí, mj. i to jak je zkušený nejen on, ale i majitel s pomocí při krytí. Nepojedu přes půl republiky, abych zjistila, že to nenakryjeme, protože pes se bojí majitele a ten, když se přiblíží, tak pes mizí.
Výchova krycího psa je nesmysl. Krycí psi běžně cvičí i v přítomnosti háravek a jejich "výkon" to nijak neovlivňuje. Normální pes musí být zvyklý na jakýkoliv kontakt se svým majitelem.
Problém může být pokud je pes málo sebevědomý a odradí ho fena hysterka nebo přítomnost cizích lidí.
Jak je psáno výš, příčina může být buď v psovi nebo ve febě.
je možné že fenka přijela brzy a ještě nebyl ten správný den. Kolikátý den hárání byl, Dělali majitelé progesteron?
Anebo je prostě pes už za zenitem své plodnosti a výkonnosti a neměl zájem proto.
Já osobně jsem jednoznačně PRO využívání starších, zdravých psů v chovu! není ale možné to brát tak, že po psovi chcete první krytí v životě až na "stará kolena".
na Vašem místě bych trval na progesteronu u feny a případně bych to zkusil ještě jednou podle hladiny.

Psovi je osm let, nikdy nekryl. Je nutné ho množit? Je to vůbec krytí dvou uchovněných jedinců? Mám dojem, že ne...