Druhý pes - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2015 08:47
aronie

XXX.XXX.70.53

Mame doma 9 mesicni sheltie. Bohuzel zijeme skoro na samote a nas pejsek nema moznost poradne se vybehat s nejakym psim kamaradem. Proto jsme uvazovali o koupi druheho stenete kolie pristi leto, aby si spolu hrali. Chtela jsem se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti (pro a proti) s 2 psy v dome. Predem dekuji.

19.8.2015 09:40
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás - dvojnásobná starost, čtyřnásobná radost.
Máme doma 2 "kousky" a neměnila bych .

19.8.2015 10:07
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

aronie napsal(a):
Mame doma 9 mesicni sheltie. Bohuzel zijeme skoro na samote a nas pejsek nema moznost poradne se vybehat s nejakym psim kamaradem. Proto jsme uvazovali o koupi druheho stenete kolie pristi leto, aby si spolu hrali. Chtela jsem se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti (pro a proti) s 2 psy v dome. Predem dekuji.

Já mám tři- dvě feny a jednoho psa, za mě z psychologického hlediska, dobré číslosmajlík, když jdu s jedním psem sólo cvičit, doma nezůstane sám pejsek, ale dva smajlík. Také se dívat jak si hrají, nemá chybu, navíc, když vezmu v potaz, že pes je smečkové zvíře, samotný jedinec, mi přijde smutné.

Neregistrovaný uživatel

19.8.2015 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Já vždy měla doma malou smečku čítající 3-5 psů, momentálně mám 3 psy (všechno chlapáci), na podzim se k nám přidá čtvrtý (také chlapák). Psiska se mezi sebou vyblbnou, když jdu s jedním cvičit, druhý není doma sám, teď už mám 2 důchodce, tak s těmi oběhnu malou procházku a pak vegetí doma a s mladym mažu na větší okruh. Na výstavy vždy jezdim jen s jedním.
Je potřeba, pokud chceš více psů mít zvládnutého aspoň toho prvního - vychovávat/vycvičit 2 štěňata na ráz je náročnější (ikdyž jednomu je 9. měsíců a druhému by bylo třeba 3. měsíce). Protože to, co umí první pes se lépe druhý naučí - velmi dobře psiska umí od sebe kopírovat vhodné, ale i nevhodné chování - rovněž tvé chyby (např. nedotáhlé povely) - první pes ti nepřijde na zavolání, druhej nepřijde rovněž. (Štěně si spojí - první pes nejde, tak já taky ne). Dále dát si pozor na případnou hierarchii - jak jsem již tu psala, dodržuji striktně pravidlo prvního a nikdy jsem od sebe psy nemusela oddělovat, ani řešit nějakou krvavou bitku a podobně - všichni ví, kam patří. Pokud hierarchii nedodržuješ a máš psy na "jedné úrovni" můžeš čekat průšvih - když projdeš témata, nic neobvyklého...
Smečka je vždy několikanásobná radost, ale i starost...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2015 12:48

My 2 psi (kluk a holka)...máme dvojičku hlavně proto, že se někdy stane, že jsme všichni celý den z baráku pryč...takže pak nemám špatné svědomí, že je pes chudák celej den sám...obecně se jim nemusím věnovat tolik jako když jsem mívala jen jednoho pesana...venku nejsme závislí na nějakém psím kamarádovi...vyblbnou se spolu...
Za mě jediná nevýhoda (protože mám velké psy), když jsem měla psa jen jednoho tak jsem ho hodně brala sebou...do krámku...na poštu...apod...teď je spíš nechávám doma, přeci jen jsou trošku neskladní...

19.8.2015 14:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Všeobecně lze doporučit soužití dvou psů nekonfliktních plemen. To si potom spolu vyhrají a vystačí si i v nepřítomnosti majitele. Kolie a šeltie, to by mohlo fungovat dobře - jak už tady psali jiní.

Ovšem mít dva psy / feny typu bull, teriérů, drsnosrstých jezevčíků apod. plemen vyšlechtěných k boji proti jedincům svého druhu, nebo lovu, tak to většinou dopadá špatně. Ale to už se tady nedávno řešilo a není to případ zadavatelky, uvádím to jen proto, kdyby vlákno otevřel někdo, kdo by třeba uvažoval o soužití některých jmenovaných konfliktních plemen.

19.8.2015 15:38
kim222

XXX.XXX.250.205

Tak my máme 2 foxteriery(fenu a psa)- mimochodem z toho duvodu jak psala Koňadra ze pes je hoooodne teritorialni a netroufli jsme si k nemu dát dalsiho takoveho blazna ale tak v paru vychazi skvele, i kdyz obcas si neco po svem vyrikaji ale jinak super. Skoro vzdycky jsme meli psy alespon 2 a jinak si to ani neumim predstavit. Myslim ze i oni jsou stastnejsi

19.8.2015 16:36
koňadra

XXX.XXX.230.193

kim222 napsal(a):
Tak my máme 2 foxteriery(fenu a psa)- mimochodem z toho duvodu jak psala Koňadra ze pes je hoooodne teritorialni a netroufli jsme si k nemu dát dalsiho takoveho blazna ale tak v paru vychazi skvele, i kdyz obcas si neco po svem vyrikaji ale jinak super. Skoro vzdycky jsme meli psy alespon 2 a jinak si to ani neumim predstavit. Myslim ze i oni jsou stastnejsi

OK. Když 2 teriéry, tak psa a fenu, to většinou funguje.

19.8.2015 16:54
aronie

XXX.XXX.70.53

Diky moc za vsechny odpovedi, moc me potesili. Se sheltie chodime pravidelne na cvicak, momentalne je v puberte, takze jednou v pohode, jindy si postavi hlavu.. Doufam, ze ho to brzy prejde, aby mohl dalsi rok ukazat svemu novemu kamaradovi jen to nejlepsi.

19.8.2015 17:31
hunter

XXX.XXX.22.6

Dají se i ti jezevčíci, jen to chce vybírat štěně s ohledem na temperament ostatních a pak doufat, že se to podaří. Dá se to, i když je to taková italská domácnost.
Štěně stejně okouká jen to špatné od svého staršího kamaráda, to se nemusíte bát

19.8.2015 17:33
kim222

XXX.XXX.250.205

svata pravda

19.8.2015 21:13
kniga

XXX.XXX.142.25

Ja cekala docela dlouho, trosku jsem mela obavy, ale je to super. Mam stredni kniracku, ted v listopadu ji bude sest let, a k ni malou kniracku ted akorat rok a pul starou smajlík. Uz bych jen jednoho psa nechtela... i kdyz jsem si myslela, ze zavislacka Grace bude zarlit a ze ji bude partacka vadit tak opak je pravdou smajlík A dobre se jejich zarlivost vyuziva pri cviceni smajlík ale jako je to takova zarlivost v norme, nejsou na sebe zle, ale ze jako proste je to motivuje smajlík

19.8.2015 22:43

Takže tu někdo pořád píše, že ne k sobě nějaká bojová plemena...tak asi jsme hol zas vyjímkou, měli jsme bulteriera, jelikož byl už starý tak jsme si pořídili štěně pitbula a žádný problém.Tihle dva spolu žily ještě nejmíň dva roky a nikdy se nervali jen ten stařeček pak poslední měsíce už mladýho odháněl z pelechu ale to spíš proto, že už byl na tom celkově špatně.Mimoto, já o tom že takto psy pořídíme tenkrát nerozhodovala ale rodiče.

19.8.2015 23:53
JanulaM

XXX.XXX.172.155

A vy co máte fenu a psa, jak to děláte, když fenka hárá? Nebo jsou vykastrovaní? My uvažujeme, že bychom k našemu GR pořídili časem kamarádku, nějakou gaučovku asi Kavalírku, ale mám strach s háráním, bydlíme v malém bytě.

20.8.2015 00:01
Ebi

XXX.XXX.58.138

I drsnosrstí jezevčíci mohou být v pohodě, alespoň ti naši tři vzájemně jsou.Horší je, když se jim jako smečce znelíbí nějaký cizí pes.

20.8.2015 07:39
mgtka

XXX.XXX.22.52

My máme pro hárání naštěstí jednoduché řešení (2 fenky, jeden pes). Vždy jak začne být dajná ji odvezeme na prázdniny k babičce(mojí mamce), ona moje kavalírky miluje a je moc ráda, že je tem nějakou dobu má. Mamka má svoje psy, my máme taky ještě dva doma. Nikdo nezůstane sám.
Teď se mi ale holky začaly nějak synchronizovat, momentálně jsou na prázdninách obě, náš pes je poprvé v životě sám doma a díky bohu mu to vůbec nedělá problém, jinak bychom ho asi museli nechat vykastrovat.

20.8.2015 10:32
JanulaM

XXX.XXX.172.155

mgtka napsal(a):
My máme pro hárání naštěstí jednoduché řešení (2 fenky, jeden pes). Vždy jak začne být dajná ji odvezeme na prázdniny k babičce(mojí mamce), ona moje kavalírky miluje a je moc ráda, že je tem nějakou dobu má. Mamka má svoje psy, my máme taky ještě dva doma. Nikdo nezůstane sám.
Teď se mi ale holky začaly nějak synchronizovat, momentálně jsou na prázdninách obě, náš pes je poprvé v životě sám doma a díky bohu mu to vůbec nedělá problém, jinak bychom ho asi museli nechat vykastrovat.

No asi budeme muset přistoupit ke kastraci, jelikož my nemáme psy kam odvést.

20.8.2015 10:47

U nás fena kastrovaná...ale to by byla i kdybychom neměli doma psa...hlavně kvůli možným zdravotním komplikacím ve vyšším věku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík