Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2015 16:18
spanelka

XXX.XXX.6.142

Dobrý den,
pořídila jsem si štěňátko - slídiče. Nyní mu je 5 měsíců a chtěla bych s ním začít lovecký výcvik, jelikož mi přijde, že je tímto směrem dost nadaný. Bohužel já v tomto směru mám nulovou praxi. Neznáte někdo dobrý články na internetu, jak pomalu začít se štěňátkem tímto směrem pracovat? Kde jsou dané disciplíny podrobně popsány a jak je začít učit? Například strašně rád nosí věci, nějaký návod jak správně začít učit aport, apod... Za případné odpovědi moc děkuji.

19.8.2015 16:46
koňadra

XXX.XXX.230.193

Báča Jan Výcvik loveckých psů pro praxi, starší kniha. Od kud přibližně jste a co je to za slídiče? Pokud se chcete věnovat loveckému výcviku, předpokládám, že je s PP takže by vám mohl pomoct chovatel?

19.8.2015 17:20
hunter

XXX.XXX.22.6

Přesně tak, ta kniha je psaná velmi dobře, navíc dostupná na ulozto. Některé metody jsou sice zastaralé, ale rámcovou představu vám dají.
Bohužel jsem slídiče nikdy neměl, takže spíš jen obecné poučky pro lovecké psy.
Já sám začínám s loveckým výcvikem poměrně pozdě, není výjimkou, že kolem prvního roku psa, mnoho kolegů na to bude mít jiný názor.
Základem je stejně poslušnost, dokud pes nebude mít spolehlivé přivolání a pár základních cviků, tak nemá cenu začínat.
U aportu dát pozor na "správné" uchopení předmětu, hravý způsob se mi nejeví ideální, psi cvičení tímto stylem se sice aportovat naučí celkem rychle, ale většinou mačkají zvěř. Doporučuji začít od správného úchopu vaší ruky, tak aby ji držel s "citem", to vyžadovat i u nošení jiných věcí - mě se osvědčilo mít zpočátku pouze jednu konkrétní věc k výcviku aportu, aby byla rozlišena hračka na přetahování, kde může stisknout pořádně a simulace aportu zvěře.
Určitě se nebojte obrátit na okresní myslivecký spolek ve vašem okolí, často vám doporučí někoho, kdo vám pomůže s výcvikem. Případně vás odkážou na konkrétní sdružení. Minimálně se domluvit o umožnění výcviku na území konkrétní honitby, předejdete tak mnohým problémům.

19.8.2015 18:05
jaryno

XXX.XXX.166.79

Nedávno jsem si koupila knihu, od Karla Zelníčka - Výcvik psů loveckých plemen. Je to kniha pro majitele loveckých plemen, kteří nejsou myslivci, ale svému psu chteji dopřát to proč byl vyšlechtěn. Je to napsáno pro laiky tudíž jednoduše a srozumitelně. Stála něco přes 200 kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík