Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2015 16:13
RencaaMaja

XXX.XXX.227.19

Zdravím, chtěla jsem poprosit, jestli mi někdo můžete poradit nějaké granule pro fenku po porodu..porod byl už 9.května, kojila 8 štěňat celou dobu-tzn.2 měsíce a je hrozně hubená, asi jí to dalo zabrat.Normálně kupuju Brit, ale asi to bude chtít lepší..co k9?Mate někdo prosím zkušenost?Děkuji za reakce.

20.8.2015 16:35
shavoid

XXX.XXX.152.1

K-9 je sice dražší (alespoň myslím) než prémiová řada Britu, ale lepší určitě není. Podívejte se třeba na granule Essential, zrovna jehněčí recepturu hodně psů snáší velice dobře a cenově také nevychází úplně špatně. Jako další tipy bych uvedla třeba bezobilnou řadu Acany, Marp, Wolfsblut, atd. Ale bacha ať jí takovým skokem nerozhodíte zažívání, pomalu míchat :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2015 18:00

RencaaMaja napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem poprosit, jestli mi někdo můžete poradit nějaké granule pro fenku po porodu..porod byl už 9.května, kojila 8 štěňat celou dobu-tzn.2 měsíce a je hrozně hubená, asi jí to dalo zabrat.Normálně kupuju Brit, ale asi to bude chtít lepší..co k9?Mate někdo prosím zkušenost?Děkuji za reakce.

K9 rozhodně není lepší, doporučuju krmit maso, mléčné výrobky-nejlépe kozí. + nějaké štěnečí granule.

20.8.2015 18:13
anonymx

XXX.XXX.232.254

Jestli fena (nevime jak velky pes) kojila 2 mesice, tak pul roku bude trvat nez se dostane do formy. A to jste stenata nejrmila?

20.8.2015 18:37

Fenka, celý život na granulích? I v době březosti a kojení? Masíčko nedostávala? A ještě Brit? UF, ach jo. Potřebuje zregenerovat celý organizmus, nabrat sílu. K9, to rozhodně nebude. Pokud je granuláček, zkuste Essential stamina, nautica, Orijen, GO! natural, NOW, grain free, Výživnější řadu, od Wolfsblut. Asi bych dala ten Essential, a hlavně + MASO! Pro ni, ze začátku, vařené maso, vnitřnosti ( stačí vařit 5 minut) Postupně můžete přihodit do vařeného taky nějaký syrový kousek. Poměr v misce: svalovina, např. hov. přední+ vnitřnosti nastejno, k tomu syrový kuřecí krky, nevím, co je to za plemeno, takže nemůžu říct kolik s přídavkem zeleniny. Taky syrovou rybu, můžete dát. Zeleninu najemno a poduste.Můžete přidat krilový olej, losos. olej, pupalkový, konopnou pastu.2-3x týdně vejce, buď celé vařené, nebo syrový, jen žloutek. Aspoń 2x týdně kvalitní bílý jogurt, množství podle její velikosti. Je toho tolik, co by potřebovala, musíte ji pořádně zakrmit, aby se srovnala. Uvidíte podle toho, jak bude prospívat, sama přijdete na to, so snáší dobře a naopak, co jí moc nesedí, čeho ubrat, co přidat atd...Po štěňatech, odčervená byla? Držím palce a dejte tak za měsíc vědět, jak je na tom.

20.8.2015 18:59
anonymx

XXX.XXX.232.254

Za mesic bude v kondici i po kvalitnich granulich.

20.8.2015 19:56
brebera

XXX.XXX.31.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fenka, celý život na granulích? I v době březosti a kojení? Masíčko nedostávala? A ještě Brit? UF, ach jo. Potřebuje zregenerovat celý organizmus, nabrat sílu. K9, to rozhodně nebude. Pokud je granuláček, zkuste Essential stamina, nautica, Orijen, GO! natural, NOW, grain free, Výživnější řadu, od Wolfsblut. Asi bych dala ten Essential, a hlavně + MASO! Pro ni, ze začátku, vařené maso, vnitřnosti ( stačí vařit 5 minut) Postupně můžete přihodit do vařeného taky nějaký syrový kousek. Poměr v misce: svalovina, např. hov. přední+ vnitřnosti nastejno, k tomu syrový kuřecí krky, nevím, co je to za plemeno, takže nemůžu říct kolik s přídavkem zeleniny. Taky syrovou rybu, můžete dát. Zeleninu najemno a poduste.Můžete přidat krilový olej, losos. olej, pupalkový, konopnou pastu.2-3x týdně vejce, buď celé vařené, nebo syrový, jen žloutek. Aspoń 2x týdně kvalitní bílý jogurt, množství podle její velikosti. Je toho tolik, co by potřebovala, musíte ji pořádně zakrmit, aby se srovnala. Uvidíte podle toho, jak bude prospívat, sama přijdete na to, so snáší dobře a naopak, co jí moc nesedí, čeho ubrat, co přidat atd...Po štěňatech, odčervená byla? Držím palce a dejte tak za měsíc vědět, jak je na tom.

Maso mít nemusí. Pokud zadavatelka krmí granulemi, stačí kvalitní granule. Chovám, fenky mám celý život jen na granulích a jsou v takové kondici, že po odstavu můžou v podstatě zpátky do výstavních kruhů.

Jen opravdu pozor na přechod na něco lepšího. Pomalu, zlehka.

20.8.2015 20:22
anonymx

XXX.XXX.232.254

Takhle nevarim ani muzskymu. Sice jsme spolu 25 let, ale tohle...

20.8.2015 20:36

anonymx napsal(a):
Takhle nevarim ani muzskymu. Sice jsme spolu 25 let, ale tohle...

To já takhle "vyvářim" čubě normálně, manželovi ještě jednou tak kvalitně, a hlavně chutně

20.8.2015 20:37

brebera napsal(a):
Maso mít nemusí. Pokud zadavatelka krmí granulemi, stačí kvalitní granule. Chovám, fenky mám celý život jen na granulích a jsou v takové kondici, že po odstavu můžou v podstatě zpátky do výstavních kruhů.

Jen opravdu pozor na přechod na něco lepšího. Pomalu, zlehka.

Že se nestydíte říct větu, že masožravec nepotřebuje k životu maso.

20.8.2015 20:42

Rájka, tady není co dodat.

20.8.2015 20:44

Rájka, tady není co dodat.

No a ne? Vzdyť by mi musela pusa upadnout, kdybych tohle řela...

20.8.2015 20:47

Taky tak ovčandu krmím, má všechno maso, syr.+ vařené, vejce, ryby, zeleninku, sýry, atd. nevidím v tom nic zvláštního. A ne odbýt zvíře nasypáním broků, ale to je každého věc, jak a čím krmí. Nikomu nic vyvracet nebudu.

20.8.2015 20:49

Taky tak ovčandu krmím, má všechno maso, syr.+ vařené, vejce, ryby, zeleninku, sýry, atd. nevidím v tom nic zvláštního. A ne odbýt zvíře nasypáním broků, ale to je každého věc, jak a čím krmí. Nikomu nic vyvracet nebudu.

Přesně! Broky

20.8.2015 20:55
brebera

XXX.XXX.31.114

Fakt se nestydím :-D Pořád někomu nutit maso je docela uhozené na hlavu. Ne každý tak chce krmit. Někdo se zeptá na granule a ojojoj, už je to tu zase...

krmte si jak chcete, jen to nevnucujte ostatním

20.8.2015 20:58
anonymx

XXX.XXX.232.254

Nehlede na to, ze je rozdil krmit 1 (asi mensiho) psa a smecku velkych, tak to radeji nez objizdenim obchodu a casem stravenym pripravou, koupim (dovezou domu) kvalitni granule a volny cas venuji psum. Krmim tak 25 let par generaci a vzhled, kondici, zdravi a dlouhovekost psi v opravdu maximalni sportovni zatezi maji vynikajici.

20.8.2015 21:17

anonymx napsal(a):
Nehlede na to, ze je rozdil krmit 1 (asi mensiho) psa a smecku velkych, tak to radeji nez objizdenim obchodu a casem stravenym pripravou, koupim (dovezou domu) kvalitni granule a volny cas venuji psum. Krmim tak 25 let par generaci a vzhled, kondici, zdravi a dlouhovekost psi v opravdu maximalni sportovni zatezi maji vynikajici.

To bylo na koho s tím menším psem?

20.8.2015 21:18
brebera

XXX.XXX.31.114

Http://www.granule.cz/

S čímkoli odtud neprohloupíte.

20.8.2015 21:33
anonymx

XXX.XXX.232.254

Sorry, prehledla jsem, ze Anet10 ma ovcandu. Jo a jeste neznam strevni problemy, alergie, rustove problemy, apod. a nemusim premyslet jestli nema tenhle tyden vic nebo min toho nebo onoho.
Nikdo nikdy neprokazal vliv druhu krmeni na psi generace. Samozrejme ve srovnani s kvalitnimi granulemi.

20.8.2015 21:40
conie

XXX.XXX.206.202

anonymx napsal(a):
Jestli fena (nevime jak velky pes) kojila 2 mesice, tak pul roku bude trvat nez se dostane do formy. A to jste stenata nejrmila?

Nesouhlasím, moje fena středního plemena odkojila 11 štěňat a 3 měsíce po porodu je ve špičkové kondici. Vše záleží na výživě již v březosti, pak při kojení a při odstavu. I když běžně mí moje fena granule jako základ, tak v březosti a při kojení dávám hlavně maso (syrové i převařené), kvalitní granule, domácí vajíčka a mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, zakysanou smetanu). Štěňatům je 3,5 měsíce, fena je ve výstavní kondici.

20.8.2015 21:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

anonymx napsal(a):
Sorry, prehledla jsem, ze Anet10 ma ovcandu. Jo a jeste neznam strevni problemy, alergie, rustove problemy, apod. a nemusim premyslet jestli nema tenhle tyden vic nebo min toho nebo onoho.
Nikdo nikdy neprokazal vliv druhu krmeni na psi generace. Samozrejme ve srovnani s kvalitnimi granulemi.

Vliv granulí na zdraví psů se přeceňuje. Samozřejmě, že šunty ze supermarketů NE. Ale průměrné a nadprůměrné značky granulí - proč ne? Znám chovatele, který už léta (20 let co vím) krmí jedním a tím samým - Delicanem a občas syrovým masem. Jeho psi mají úspěchy v práci i na výstavách. Já krmím léta Happy Dogem + vařeným masem (občas) - to samé. Pes není dlouhověké zvíře, pokud granule obsahují 0,01 % "jedovatých" látek, za života psa se jich v těle nestačí usadit tolik, aby psa přímo ohrožovaly na životě. Samozřejmě jsou výjimky - psi s určitou alergií na některý prvek, který granule obsahují. Ale myslím, že i na psech se podepisuje celkové znečištění životního prostředí - tak jako na lidech. Za mého mládí si nevzpomínám, že by někdo byl alergik - dnes je jich plno. Na pyly, zvířecí chlupy, potraviny... A lidi granule nejedí. Kam ten svět spěje?

20.8.2015 22:58
RencaaMaja

XXX.XXX.225.36

Já si osobně myslím, že když jsou kvalitní granule, může být celý život jen na nich, ale v období kojení dostávala speciální pro březí a kojící feny, stejné dostávala i štěňátka..a neříkam, že občas nedostane maso na přilepšenou..po porodu jsem dávala syrová játra a vajíčko + celou dobu vitaminy, to mi poradil veterinář..jinak děkuji za radu, určitě něco z toho zkusím.

20.8.2015 23:03
RencaaMaja

XXX.XXX.225.36

conie napsal(a):
Nesouhlasím, moje fena středního plemena odkojila 11 štěňat a 3 měsíce po porodu je ve špičkové kondici. Vše záleží na výživě již v březosti, pak při kojení a při odstavu. I když běžně mí moje fena granule jako základ, tak v březosti a při kojení dávám hlavně maso (syrové i převařené), kvalitní granule, domácí vajíčka a mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, zakysanou smetanu). Štěňatům je 3,5 měsíce, fena je ve výstavní kondici.

Dávala jsem úplně to stejné co tady píšete..tak nevím, kde je chyba.

20.8.2015 23:13
RencaaMaja

XXX.XXX.225.36

Anonymx fenka je border collie, jsou jí 2 roky..celkem jste mě uklidnil(a), že to trvá i půl roku, měla jsem štěňátka poprvé, tak nemám zkušenosti..jinak jsem přikrmovala..

20.8.2015 23:28
anonymx

XXX.XXX.232.254

Na BOC je 8 stenat azaz a do 2 mesicu kojit je docela dost. Ja mam NO a od 6ti tydnu uz je odstavuju- necham je napit tak 2-3x denne a po nakrmeni. Feny krmim granulemi pro brezi a kojici feny.3 mesice po porodu jsou v pohode. Ale beru je od stenat ven a tak maji pohyb i si mohou odpocinout. Doprejte ji pohyb i odpocinek a kvalitni krmeni.

20.6.2019 11:28

Kdo máte fenku po porodu nebo máte zkušenost, co prosím koupit fence, která ztratila při císaři hodně krve a je po porodu anemicka? Stačí nějaké sirupy s obsahem železa pro lidi? Je to fena mojí chovatelky, od které si v červenci budu brát štěňátko a chtěla bych jí pro fenku vzít něco, co by využila.

20.6.2019 12:10

tohle konkretne vyzkousene nemam - ale jejich jiné produkty ano.

http://farnam.cz/produkty/pouziti/krmne-doplnky/canine-red-cell/

20.6.2019 12:22

tohle konkretne vyzkousene nemam - ale jejich jiné produkty ano.

http://farnam.cz/produkty/pouziti/krmne-doplnky/canine-red-cell/

Díky moc, já jak se v tom nevyznam, tak jsem nemohla nic najít.

20.6.2019 12:33

U koni se zelezo resi vic - pro psy toho moc není - zelezo se da doplnovat krmenim. Byt to moje fena, je na cervenem masu a vnitřnostech ( ale na to se neptate).
U psu spis hledejte mezi "multi" pripravky -tam se da obcas neco najit, ale nebude to spesl zelezo.

Treba u Dromy:
https://www.dromy.cz/kvalita-srsti-a-pokozky/algasin-160-tbl/

20.6.2019 13:08
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Kdo máte fenku po porodu nebo máte zkušenost, co prosím koupit fence, která ztratila při císaři hodně krve a je po porodu anemicka? Stačí nějaké sirupy s obsahem železa pro lidi? Je to fena mojí chovatelky, od které si v červenci budu brát štěňátko a chtěla bych jí pro fenku vzít něco, co by využila.

chovatelka nic nedává? Pokud ano poradila bych se i s ní

20.6.2019 13:32
janaa

XXX.XXX.53.148

Hele,já bych se Zuzky normálně zeptala,co dává. Jinak můžeš přivézt něco,co zůstane doma na poličce,protože může mít nakoupeno a dávat to,na co je fena zvyklá To už bych radši feně vzala vánočku a štěndům pacholíky a chovatelce čokošku

20.6.2019 14:51

janaa napsal(a):
Hele,já bych se Zuzky normálně zeptala,co dává. Jinak můžeš přivézt něco,co zůstane doma na poličce,protože může mít nakoupeno a dávat to,na co je fena zvyklá To už bych radši feně vzala vánočku a štěndům pacholíky a chovatelce čokošku

Víno a čokošku jsem brala, když jsme se o víkendu byli na štěnda podívat. Jsou teda nádherný, všechny fenky budou tmavší. Zatím vybráno nemáme, až podle toho, které si vybere paní Zuzka. Ptala jsem se, co fence dává, tak prý nějaké minerály (na ty se teda poptám) a syrová játra. Je teda i hubená, takže možná pacholiky by taky uvítala :-)

20.6.2019 19:53
janaa

XXX.XXX.53.148

Víno a čokošku jsem brala, když jsme se o víkendu byli na štěnda podívat. Jsou teda nádherný, všechny fenky budou tmavší. Zatím vybráno nemáme, až podle toho, které si vybere paní Zuzka. Ptala jsem se, co fence dává, tak prý nějaké minerály (na ty se teda poptám) a syrová játra. Je teda i hubená, takže možná pacholiky by taky uvítala :-)

No,já jednu fenu fakt krmila vánočkou,páč madam nic jinýho nechtěla,takže návštěvy vozily vánočky pacholíky najdou upotřebení vždycky. S těma vitamínama je prostě lepší koupit to,co feně dává, a nevymýšlet, i když v dobrý víře, pokud chovatel ví,co feně sedí,tak stejně nechce moc experimentovat. Jj, tam to bude do zlata,koukám na videa, jsou krásný všechny. Já konkrétně štěnda rozdělila až v šesti týdnech těsně před tetováním. Ale myslím,že tady nesáhneš vedle,ať vezmeš jakoukoli

21.6.2019 07:20

janaa napsal(a):
No,já jednu fenu fakt krmila vánočkou,páč madam nic jinýho nechtěla,takže návštěvy vozily vánočky pacholíky najdou upotřebení vždycky. S těma vitamínama je prostě lepší koupit to,co feně dává, a nevymýšlet, i když v dobrý víře, pokud chovatel ví,co feně sedí,tak stejně nechce moc experimentovat. Jj, tam to bude do zlata,koukám na videa, jsou krásný všechny. Já konkrétně štěnda rozdělila až v šesti týdnech těsně před tetováním. Ale myslím,že tady nesáhneš vedle,ať vezmeš jakoukoli

Já dám hodně na paní Zuzku, přece jen chovatel, který je se štěňaty každý den, nejlíp pozná povahu toho kterého štěněte. A já bych teda chtěla nějaké, se kterým se nebudu trápit skoro rok přípravou na OVVR I když si myslím, že pokud bude povahově po mámě, tak to bude úplně super, Nika je úžasná. Fenku, kterou mám teď, ta má povahu po mámě a zbarvení po tátovi a teda je to dílo, pracovat sice umí perfektně, ale jen když se jí chce a po svém, to mě čerti berou a musím se jít vždycky opodál vyvztekat

21.6.2019 08:47
janaa

XXX.XXX.53.148

Já dám hodně na paní Zuzku, přece jen chovatel, který je se štěňaty každý den, nejlíp pozná povahu toho kterého štěněte. A já bych teda chtěla nějaké, se kterým se nebudu trápit skoro rok přípravou na OVVR I když si myslím, že pokud bude povahově po mámě, tak to bude úplně super, Nika je úžasná. Fenku, kterou mám teď, ta má povahu po mámě a zbarvení po tátovi a teda je to dílo, pracovat sice umí perfektně, ale jen když se jí chce a po svém, to mě čerti berou a musím se jít vždycky opodál vyvztekat

Náhodou,takový psi jsou výzva, ty mě baví já si vždycky nechávám osobnosti, se kterejma už předem vím,že to nebude jednoduchý. Teď ve vrhu jsem přesně věděla,která fenka by byla ta snadná cesta, z tý ta snaha zavděčit se, úplně stříkala. No a jak to dopadlo? Já i kamarád chovatel, co bude mít čubu taky na práci, jsme si vybrali ty dvě největší samostatný jednotky,co nám to dávají sežrat už teď zase když takovýho psa člověk přesvědčí, že vlastně chce dělat to, co po něm člověk chce, a že je to vlastně jeho nápad, tak ten je pak pracovně k nezaplacení

21.6.2019 09:52

janaa napsal(a):
Náhodou,takový psi jsou výzva, ty mě baví já si vždycky nechávám osobnosti, se kterejma už předem vím,že to nebude jednoduchý. Teď ve vrhu jsem přesně věděla,která fenka by byla ta snadná cesta, z tý ta snaha zavděčit se, úplně stříkala. No a jak to dopadlo? Já i kamarád chovatel, co bude mít čubu taky na práci, jsme si vybrali ty dvě největší samostatný jednotky,co nám to dávají sežrat už teď zase když takovýho psa člověk přesvědčí, že vlastně chce dělat to, co po něm člověk chce, a že je to vlastně jeho nápad, tak ten je pak pracovně k nezaplacení

Jo, to je pravda, je to výzva. Mně by teď úplně stačila taková ta zlatá střední cesta, výzvu mám teď za sebou a psa, kterej se chce zavděčit, taky :-)

12.7.2019 07:16

janaa napsal(a):

Takže to bude zase výzva, byla jsem vyhodnocena jako ta, která fence poskytne, co potřebuje Zítra si pro ni jedeme, moc se těším, pak přidám nějakou fotku.

12.7.2019 09:50
janaa

XXX.XXX.24.47

Takže to bude zase výzva, byla jsem vyhodnocena jako ta, která fence poskytne, co potřebuje Zítra si pro ni jedeme, moc se těším, pak přidám nějakou fotku.

Jé, teď jsem se ptala v jiným vlákně a která barva teda? Jinak jsou všichni jak přes kopírák,krásný vrh

12.7.2019 10:08

janaa napsal(a):
Jé, teď jsem se ptala v jiným vlákně a která barva teda? Jinak jsou všichni jak přes kopírák,krásný vrh

Růžovka to bude, ta nejtmavší údajně. Ale pravda, oni jsou nádherný všechny.

12.7.2019 10:09
Markéta80

XXX.XXX.176.4

já jedu v pondělí. prý se máme na co těšit

12.7.2019 10:09

Markéta80 napsal(a):
já jedu v pondělí. prý se máme na co těšit

Stejně jako my, prý je hodně akční

12.7.2019 10:23
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Stejně jako my, prý je hodně akční

chovatelka jí říká satáně,ale zase proti Vaší naše je prcek tak snad s ebrzo zklidní. Našim říkám že jejich klídek brzo končí

12.7.2019 10:34

Markéta80 napsal(a):
chovatelka jí říká satáně,ale zase proti Vaší naše je prcek tak snad s ebrzo zklidní. Našim říkám že jejich klídek brzo končí

Já to našim včera říkala taky. A kdy budete seznamovat, hned po příjezdu nebo den dva počkáte?

12.7.2019 11:39
janaa

XXX.XXX.24.47

Já to našim včera říkala taky. A kdy budete seznamovat, hned po příjezdu nebo den dva počkáte?

Seznam hned,není na co čekat

12.7.2019 12:04

janaa napsal(a):
Seznam hned,není na co čekat

V sobotu po příjezdu to asi nestihnu, uvidíme, jak moc bude štěndo po cestě unavené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík