Štěně vrčí a odmítá fyzický kontakt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.8.2015 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Ahoj, stala se mi taková zlá věc. Když jeli naši pro malého bráchu na tábor, brali tam štěně, protože si to přál. Samozřejmě to dopadlo tak, že se asi na štěně vrhla spousta dětí, které ho chtěli mazlit a hladit a rodiče říkali, že se mu to potom už vůbec nelíbilo. Prý se na děti vztekala a vrčela. Když jsem si ho doma chtěla pohladit já, tak začalo taky vrčet - ne jako že si chce hrát, spíš výhrůžně, ať ji nechám na pokoji. To ještě nikdy neudělala - vždy se mazlila a chovala hrozně ráda. Potom jsme s ní byli na festivalu, kde byla opět středem pozornosti, ale už jsem lidem zakazovala se s ní mazlit, pokud k nim s tím záměrem sama nepřijde, aby z toho neměla nějaké trauma. Pak to bylo chvíli v pohodě. Jenže večer usnula a já ji chtěla přenést do pelíšku, jenže jakmile jsem ji vzala do náruče, začala vrčet a zle mě pokousala. Vím, že byla chyba brát ji na ten tábor a nechávat mazlit, ale teď nevím, jak se k tomu stavět. Jinak je hodná, jenom se zlobí, když ji chce někdo nosit nebo hladit, když zrovna nemá náladu. Nevím, jak mám reagovat, když na mě takhle zle začne vrčet. Není to tak, že bych jí nedala chvilku klidu, ale zase s ní nemůžu omezit fyzický kontakt úplně. Nevíte, co s tím?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2015 09:46

Jak je stará, co je to za psa ?jinak nechat štěně napospas hordě dětí není dobrý nápad, brát štěně na festival kde je spousta lidí a hluk, taky blbost. prostě budete se k ní muset chovat klidně, vlídně, hrát si s ní a čekat až k vám znovu získá důvěru a možná zapomene.

23.8.2015 09:48

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, stala se mi taková zlá věc. Když jeli naši pro malého bráchu na tábor, brali tam štěně, protože si to přál. Samozřejmě to dopadlo tak, že se asi na štěně vrhla spousta dětí, které ho chtěli mazlit a hladit a rodiče říkali, že se mu to potom už vůbec nelíbilo. Prý se na děti vztekala a vrčela. Když jsem si ho doma chtěla pohladit já, tak začalo taky vrčet - ne jako že si chce hrát, spíš výhrůžně, ať ji nechám na pokoji. To ještě nikdy neudělala - vždy se mazlila a chovala hrozně ráda. Potom jsme s ní byli na festivalu, kde byla opět středem pozornosti, ale už jsem lidem zakazovala se s ní mazlit, pokud k nim s tím záměrem sama nepřijde, aby z toho neměla nějaké trauma. Pak to bylo chvíli v pohodě. Jenže večer usnula a já ji chtěla přenést do pelíšku, jenže jakmile jsem ji vzala do náruče, začala vrčet a zle mě pokousala. Vím, že byla chyba brát ji na ten tábor a nechávat mazlit, ale teď nevím, jak se k tomu stavět. Jinak je hodná, jenom se zlobí, když ji chce někdo nosit nebo hladit, když zrovna nemá náladu. Nevím, jak mám reagovat, když na mě takhle zle začne vrčet. Není to tak, že bych jí nedala chvilku klidu, ale zase s ní nemůžu omezit fyzický kontakt úplně. Nevíte, co s tím?

Strašně jste ji zklamali, upřímně je mi jí dost líto.Chce to čas, nechce jí, nevnucujte se ji, když ji chcete někam přenést, tak na ni promluvte a zavolejte ji, neberte ji do rukou, ona z toho zážitku má prostě šok. Chce to čas.

23.8.2015 09:59
Debiie

XXX.XXX.167.50

Brát ho na festival byla hrozná hloupost, ale myslím že na tom táboře to mohla být fajn socializace, kdyby se to provedlo správně.

Jinak souhlasím s názorem nade mnou.

23.8.2015 10:13
shavoid

XXX.XXX.152.1

Takhle, hodně jste si to štěnětem pokazili. Tam, kde od vás čekalo důvěru, jste mu nastavili záda a hodili ho bez okolků do vody jako dítě, co neumí plavat. A brát štěně na festival? Opravdu hovězí nápad...

23.8.2015 10:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tak to je naprosto spatne, nevim, jak stare je stene, ale to, co prozije v ramci socializace si uklada hluboko do pameti a tim se pak v dospelosti ridi. Socializace je proto o tom, aby si stene odneslo informace pozitivni.U vas tomu bylo naopak.Takze znovu a dobre, zadna hromada deti, ale dite jedno, ale zatim zadny fyzicky kontakt, ale jen at je proste pritomno v blizkosti stenete a treba si s nim hrat jako ze se nic nedeje, prokrmovat ho v blizkosti decka atd atp.Ale nechat stene prijit samotne k decku, at se ted na stene zadne dite nevrha! Uz tak je zadelano na poradny problem.
A prenaset spiciho psa? Dalsi hloupost.Predstavte si sebe, kdyby vas nekdo ve spanku zvedl do vzduchu

23.8.2015 12:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Odmítá kontakt ?
Divná!
Zlomit!
Jak usne - přenášet !
Ještě v rychlosti nějakej tábor s hromadou malých dětí
a pak určitě nějakej další festival - koncert !
To je pro huski - hasky...zásadní.
Jsou pro to vlastně stvořeni !
Proto sis ho pořídila. Ať lidi čubrněj !

23.8.2015 12:32

Možná trochu zábavné pyrotechniky ?

Neregistrovaný uživatel

23.8.2015 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.10

Vím, že byla chyba ho brát bez dozoru na tábor, ale co se týče toho festivalu - tam byla spokojená. A nebyl to koncert, jsem se blbě vyjádřila. Hrála si se psy, na které si tam zvykla a lidé ji neobtěžovali. A s tím přenášením - to jsem ji měla nechat spát u vrat, aby ji vzápětí někdo přejel?

23.8.2015 12:48

Vím, že byla chyba ho brát bez dozoru na tábor, ale co se týče toho festivalu - tam byla spokojená. A nebyl to koncert, jsem se blbě vyjádřila. Hrála si se psy, na které si tam zvykla a lidé ji neobtěžovali. A s tím přenášením - to jsem ji měla nechat spát u vrat, aby ji vzápětí někdo přejel?

Ne, měla jste ji k sobě zavolat.

23.8.2015 12:49
anonymx

XXX.XXX.138.53

Pes neni plysak. Vzbudit a odvest. A jestli pes spi tak, ze ho vas prichod nevzbudi tak je neco spatne.
jake plemeno a hlavne kolik ji je?

Neregistrovaný uživatel

23.8.2015 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Anonymx: je to husky,3 měsíce. Bylo to potom, co lítala a blbla druhým psem. To vždycky třeba na hodinu zalehne a spí tak, že ji nevzbudí skoro ani když vedle ní ta starší štěká.

23.8.2015 13:08
scylla

XXX.XXX.150.32

Anonymx: je to husky,3 měsíce. Bylo to potom, co lítala a blbla druhým psem. To vždycky třeba na hodinu zalehne a spí tak, že ji nevzbudí skoro ani když vedle ní ta starší štěká.

Nepřenášet spícího psa, když vám nevěří. Buďte co nejvíc s ní a učte jí, že doteky nejsou nic nebezpečného. Ten tábor byl průšvih, ale nic není ztraceno. Chovejte se normálně, nekárejte za vrčení, nevnucujte jí mazlení, ale nechte jí, aby se k vám mohla přijít schovat, když se něčeho bojí a tak dál.

23.8.2015 13:20
Šarina

XXX.XXX.231.146

Z jiných diskuzí vyplývá, že je to štěně haskouna...
A taky z nich vyplývá, že zadavatelka má doma ještě jednu seveřanku, která asi taky má... no řekněme... trochu problémy, související s plemennou příslušností.

Pro zadavatelku:
Je vlastně s podivem, že jste šli do druhého psa stejného druhu (seveřan), a to v tak malém časovém odstupu. I v případě, že první pes je dokonale zmáknutej, příchod druhého utvoří smečku a je to o něčem úplně jiném. V seveřanech se nevyznám, ale tipnu si, že tam to platí dvojnásob.

Zatím se mi zdá, že byste se měli začít ke štěněti chovat úplně jinak. Nemáte společenské plemeno, ale huskyho, který byl vyšlechtěn pro něco úplně jiného, než na prvoplánové mazlikování.
První fenka vám to třeba dovolí, ta druhá možná nikdy ne. Dejte štěněti více prostoru, nevnucujte se ji. Rozhodně buďte velmi ve střehu, jakmile se někde dostane k děcku- špatný zážitek z tábora může být problémem na hodně dlouho. V jiných vašich příspěvcích píšete různé poznatky, které by napovídaly, že čubinka není příliš vyrovnaná a sebevědomá- z toho může vyrůst, ale bude to od vás chtít zvláštní přístup. Nejsem si jistá, zda na to máte dostatek zkušeností, zatím to děláte evidentně blbě.
A taky si nejsem jistá, jestli by nebylo lepší se kontaktovat s nějakým znalcem plemene naživo (nejlépe s chovatelem) a nechat si radit v konkrétních případech spíše od něj.

Neregistrovaný uživatel

23.8.2015 13:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Moc děkuji těm, kteří se mi pokusili nějak konstruktivně poradit. Ale víte co mě tady hrozně udivuje? To, jak tu někteří dokáží okamžitě podle několika řádku odsoudit člověka. Omlouvám se, ale trochu se mě to dotklo. Uvědomuji si, že se někde stala chyba a nebyla jsem si jista, jak ji napravit, abych neudělala další. Nemám pocit, že bych svým psům úmyslně ubližovala, nebo že bych si je pořizovala proto, "aby ostatní čubrněli" - dělám s nimi aktivity, pro které jsou určeni a ve zbylém čase jsou s rodinou. Asi nemám potřebu se tady dál ospravedlňovat, stejně to zřejmě nemá smysl. Takže znovu děkuji za rady, problém se již vyřešil (malá se dneska přišla sama na klín pomazlit, vůbec nejeví známky toho, že by se jí to nelíbilo - včera prostě asi neměla náladu a já zpanikařila), já jsem ponaučena.

23.8.2015 13:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Moc děkuji těm, kteří se mi pokusili nějak konstruktivně poradit. Ale víte co mě tady hrozně udivuje? To, jak tu někteří dokáží okamžitě podle několika řádku odsoudit člověka. Omlouvám se, ale trochu se mě to dotklo. Uvědomuji si, že se někde stala chyba a nebyla jsem si jista, jak ji napravit, abych neudělala další. Nemám pocit, že bych svým psům úmyslně ubližovala, nebo že bych si je pořizovala proto, "aby ostatní čubrněli" - dělám s nimi aktivity, pro které jsou určeni a ve zbylém čase jsou s rodinou. Asi nemám potřebu se tady dál ospravedlňovat, stejně to zřejmě nemá smysl. Takže znovu děkuji za rady, problém se již vyřešil (malá se dneska přišla sama na klín pomazlit, vůbec nejeví známky toho, že by se jí to nelíbilo - včera prostě asi neměla náladu a já zpanikařila), já jsem ponaučena.

Jestli chcete znalce plemene a zároveň člověka který by vám mohl pomoc, kontaktujte Markétu Tomanovou z Bratronic www.umarkety.cz. Ví o nich všechno.

23.8.2015 16:39

" A jestli pes spi tak, ze ho vas prichod nevzbudi tak je neco spatne."
a to proč?

23.8.2015 17:15
anonymx

XXX.XXX.138.53

Ja jsem za hoooodne let nezazila psa, ktery by se nevzbudil kdyz k nemu prijdu.Venku opravdu nikdy a doma aspon kouknou a to musi byt fakt unaveni. Rekla bych, ze stene musi byt totalne vyrizene.

24.8.2015 12:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Tohle je nebe a dudy.
Není holka jako holka...
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2958913/muj-pes-marley#a2976387.

Také je mi ta dívka s Marleym sympatická!

24.8.2015 12:26
anonymx

XXX.XXX.27.66

Mě už ne.

24.8.2015 12:27
fikovnice

XXX.XXX.240.1

anonymx napsal(a):
Mě už ne.

Hmm, no jo, také jsem se už prokousala diskusí až k těm problémům při natáčení ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík