Uživatel s deaktivovaným účtem
Jaký je mezi nimi rozdíl ? Máte někdo sarlose? jaký je ?
Nemám ani jedného, no zaujímala som sa o nich, a toto som sa zhruba dozvedela:
O ČSV je tu veľa diskusií, popisovať jeho špecifiká nebudem, ale Saarloos je z tej dvojice viacej "vlk" a pre mňa aj komplikovanejšia povaha. Na rozdiel od ČSV nemá problémy s inými psami, ani v rámci rovnakého pohlavia, problémy s agresivitou na ľudí sa uňho často nevyskytujú. Je kontaktnejší, miluje túlenie, hladkanie... Na výcvik je inteligentný, no rovnako ako ČSV, neznesie drill, má vlastnú hlavu a preto sa medzi na ostatnými plemenami cvičáku nepresadí. ALE čo je najväčšie negatívum tohto plemena, je jeho plachosť. Voči cudzím ľuďom sú nedôverčiví, vyžadujú obrovské množstvo socializácie, inak im budú robiť problémy aj bežné činnosti ako cestovanie a pod. Rovnako ako vlk, na nebezpečnú situáciu reagujú tak, že sa stiahnu. Tá plachosť je veľakrát až prehnaná, človek napr. vymení dvere a pes sa tadiaľ bojí prejsť, bojí sa priblížiť k plastovej fľaši a pod. Čiže na nejaké stráženie môže človek rovno zabudnúť, človeka by pravdepodobne neochránili ani v extrémnej situácii. Negatívum je aj komplikovaný nácvik samoty, deštrukcia všetkého naokolo či vytie, no to majú spoločné s ČSV. A väčšinou nenávidia cestovanie autom Myslím, že na stránkach nejakej CHS, ktorá chovala obe plemená, boli rozdiely pekne popísané :).
Http://www.wolfdogs.cz/index.php/o-sav/72-ceskoslovensky-vlcak-versus-vlcak-saarloosuv5
Tu je myslím rozvedené všetko, čo by vás mohlo zaujímať