Dobrý den, mám na Vás dotaz.
Předem děkuji za pomoc.
Mám štěně, které má dnes dvanáct dnů.
Od osmého dne má rýmu (bílý až žlutý hlen).
Veterinář nám na to dal antibiotika.
Zatím moc antibiotika nepomáhají a štěně má v nose stále rýmu.
máte někdo zkušenosti s odsátím toho hlenu?
Hůř se mu dýchá a já bych mu chtěla nějak pomoci.
Zkoušela jsem to puso, ale to mi bohužel nešlo.
Katka987
napsal(a):
Dobrý den, mám na Vás dotaz.
Předem děkuji za pomoc.
Mám štěně, které má dnes dvanáct dnů.
Od osmého dne má rýmu (bílý až žlutý hlen).
Veterinář nám na to dal antibiotika.
Zatím moc antibiotika nepomáhají a štěně má v nose stále rýmu.
máte někdo zkušenosti s odsátím toho hlenu?
Hůř se mu dýchá a já bych mu chtěla nějak pomoci.
Zkoušela jsem to puso, ale to mi bohužel nešlo.
Co balonková odsávačka pro mimina z lékárny ?Nebo klasická odsávačka hlenů. Doporučuji vlhčit sliznici nosní fyziologickým roztokem.
Z jakého je chovu ? Podmínek ?Bylo nebo nebylo kojeno fenkou ? To nevypadá na moc dobrou imunitu.
Lexaurin
napsal(a):
Co balonková odsávačka pro mimina z lékárny ?Nebo klasická odsávačka hlenů. Doporučuji vlhčit sliznici nosní fyziologickým roztokem.
Z jakého je chovu ? Podmínek ?Bylo nebo nebylo kojeno fenkou ? To nevypadá na moc dobrou imunitu.
To jsme nezkoušeli, ale zajdu to koupit.
Štěně je po PP rodičích, oba jsou zdraví a mají udělané testy. (Na srdce, pately)
Fena mi rodila císařem.
Máme šest štěňat.
Malí byl v pohodě, ale od 5 dne mu při pití začalo občas téct mléko z nosu a on se ho nadýchal a vznikla ta rýma.
Štěně každé dvě hodiny k feně přikládám a držím ho, aby si při pití nelehalo a mléko nám už z nosu neteče. Pak ho půl hodiny držím s hlavou nahoru.
Katka987
napsal(a):
To jsme nezkoušeli, ale zajdu to koupit.
Štěně je po PP rodičích, oba jsou zdraví a mají udělané testy. (Na srdce, pately)
Fena mi rodila císařem.
Máme šest štěňat.
Malí byl v pohodě, ale od 5 dne mu při pití začalo občas téct mléko z nosu a on se ho nadýchal a vznikla ta rýma.
Štěně každé dvě hodiny k feně přikládám a držím ho, aby si při pití nelehalo a mléko nám už z nosu neteče. Pak ho půl hodiny držím s hlavou nahoru.
Nechte zkontrolovat rozštěp patra muže byt nepatrnej.
Katka987
napsal(a):
Už jsme to nechávali kontrolovat a nic. Čím víc roste, tak je toho mléka méně.
Poslechl mu vet plíce ? Mohl vdechnout i do plic..., mateřské mléko v nose by rýmu způsobit nemělo, jsou v něm protilátky, mnohdy se jím léčí i záněty spojivek. Dětem se to děje často, že při zvracení jim teče mléko i nosem, po odsátí jsou v pohodě. Spíš jestli prostě nezvrací a není špatně ještě něco jiného...
Katka987
napsal(a):
Ano, dýchá nosem. Jde slyšet, že má rýmu. Ten hlen mu neteče pořád. Spíš jen, když pije a dýchá tím nosem silněji.
A není bílý, že by to prostě bylo mléko s normálním slizničním hlenem ? Někdo holt hodně hltá a nemusí stíhat polykat, když to není rozštěp. Ale rozhodně bych před sáním nos vytřela štětičkou navlhčenou ve fyziologickém roztoku. Odsávání je agresivní a má jednu nevýhodu- podráždí se nosní sliznice a zduří a následkem je opět zhoršená průchodnost nosní, zakže jen velice šetrně a pokud to je nezbytně nutné.
Lexaurin
napsal(a):
A není bílý, že by to prostě bylo mléko s normálním slizničním hlenem ? Někdo holt hodně hltá a nemusí stíhat polykat, když to není rozštěp. Ale rozhodně bych před sáním nos vytřela štětičkou navlhčenou ve fyziologickém roztoku. Odsávání je agresivní a má jednu nevýhodu- podráždí se nosní sliznice a zduří a následkem je opět zhoršená průchodnost nosní, zakže jen velice šetrně a pokud to je nezbytně nutné.
No, je takový bíly, možná někdy do žluta. :(
Je to plemeno mopse, takže nosní dírky má hrozně maličkaté.
Ale zkusím to koupit a vytírat.
Děkuji za radu. :).
Katka987
napsal(a):
U mopse bych se až tak nedivila, je krátkolebý...pokud je veterinářem prohlédnut, může to být prostě souvislost s anatomickými poměry...
Lexaurin
napsal(a):
Poslechl mu vet plíce ? Mohl vdechnout i do plic..., mateřské mléko v nose by rýmu způsobit nemělo, jsou v něm protilátky, mnohdy se jím léčí i záněty spojivek. Dětem se to děje často, že při zvracení jim teče mléko i nosem, po odsátí jsou v pohodě. Spíš jestli prostě nezvrací a není špatně ještě něco jiného...
Taky bych hledala jinej duvod, pokud tam neni rozštěp kterej muže byt jen fakt malej čemuž nasvědšuje i to že mu mliko teče nosem meně ale muže mu to mliko tect do plic a to muže zpusobovat podraždění
Hledala bych dál přičinu, nasazeni antb u takto maleho štěněte neni moc dobre.
Katka987
napsal(a):
U mopsíka je to přepijeni a nasledne vytekani mleka nosem celkem běžne, moná chtělo uvest plemeno hned :) a stejně tak to chrochtání při piti.pokud štěně rovnoměrně roste a nezaistáva za ostatníma tak bych to zatim neřešila ten vytok z nosu muže byt spiš hlen s mlekem je to spiš přitrozene čištěni sliznice.
ivulka2
napsal(a):
U mopsíka je to přepijeni a nasledne vytekani mleka nosem celkem běžne, moná chtělo uvest plemeno hned :) a stejně tak to chrochtání při piti.pokud štěně rovnoměrně roste a nezaistáva za ostatníma tak bych to zatim neřešila ten vytok z nosu muže byt spiš hlen s mlekem je to spiš přitrozene čištěni sliznice.
S tou váhou to má trochu mimo než ostatní.
Rozmezí váhy ostatních od 450g do 600g a on má 405g.
Porodní váha byla 180g.
Jako poslednímu se otevřela očíčka.