Jeste jednou vyhlaska..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2015 11:07

Prátele, jeste jednou si dovoluji otevrit tema vyhlaska v praze...jak jste na tom vy? kde bydlite a jak to u vas chodi s pejskama?Jake mate zkusenosti?
Ja na Praze 5 okoli motola..sama mam samozrejme psa..pracuji na vycviku..to co ovsem vidim zde mi jasne rika ano vyhlaska v poradku..kdyz ji mohou jiz davno mit v plzni, ostrave - dokonce i s nahubkem a brne proc ne my prazaci..zase ctu tyrani psů apod...ale ale..zde mam nekolik prikladu stale to stejne..zena na materske jde s kocarem, pes cca 20 metru od ni, nema ani voditko, nevsima si ho, jen ditete v kocare, kdyz je potkam a ona vidi, ze mam psa na voditku (protoze tady jen ti maly jsou na voditku a velci na volno ) a neni zrovna "roztomily" jak rikam pracuji na tom s trenerem psu, ale nemam agresivniho psa, ani se neobtezuje ho zavolat nebo alespon pridrzet za obojek, proste jde jak jde nezajem..vsude samy pitbul, lovecka plemena, ktera jsou v malych bytech a majitel jde jen kolem domu na cca 10 minut..jen co reknete muzete si psa alespon privolat nebo privazat nez ja projdu..odpoved typicky ceska " on je hodny nic nedela" a musi behat..ano spravne je to lovecke plemeno tak at s nim jde na hodinu naproti do lesa tady je velkych parku napr. cibulka atd..at tam beha samozrejme to musi je loveckej..ale jak to reknete vy zde na malem chodniku hned to je, ze ho omezuju..pritom na tom trvam on me obtezuje, ja mam psa na voditku, chci pouze projit a chci aby si ho privolal nebo stahnul k sobe, protoze me obtezuje volne pobihani psu, kteri nejsou vycviceni skacou po me a muj pes me brani..to ovsem nikdo nechape zda se..souhlasim, ze musi mit pohyb a prostor nejaky velky, tak jako v nemecku nebo jinde, avsak ve meste, na uzkych chodnicich at jsou na voditku a co ja vidim zde zcela jiste i s nahubkem..bohuzel.jsou zde experti co otevrou dvere domu pusti psa ten se jde vencit sam, obejde cele sidliste a za hodinu se vrati do bytu..kde to jsme proboha!

4.9.2015 12:07

Já bydlím na Praze 8. S vyhláškou souhlasím. Psů je v Praze každý rok víc a víc a je potřeba stanovit nějaká pravidla. Otázka je, zda to budou lidé dodržovat a policie kontrolovat (stějně tak i sbírání exkrementů, kolem MŠ je to hotové minové pole). Za týrání zvířat to nepovažuji. Pokud je majitel dostatečně rozumný, tak najde způsob, jak svému miláčkovi dopřát dostatek pohybu a zábavy (jestli rozumný není, tak si nemá pořizovat živé zvíře). Běhání na sídlišti 3x za den po 15 minutách to není. Známá má borderku a také s ní jezdí pást ovce a věnuje jí všechen volný čas. Já mám čivavu a 2-3x v týdnu s ní jezdíme mimo Prahu, kde je na velké zahradě, chodíme do lesa... Na sídlišti ji právě kvůli volně pobíhajícím psům nemohu pořádně ani vyvenčit. Cizí pes nemusí být nutně agresivní, ale stačí, když váží 30kg a hamtá po 2kg čivavě. Spolužačka ze střední takto přišla o čivavu, stačilo pár minut a už jí nebylo pomoci a já něco takového nehodlám dopustit. Navíc přesně jak píšete, když požádám majitele, aby si psa zavolal, tak se dozvím, že je pes hodný. Občas se i pokouší psa přivolat, ale po několika marných pokusech to vzdají.

4.9.2015 12:34

Jaden: dekuji za vasi zkusenost...take jezdim na chatu na vikendy do lesu a tam mu dopreji pohyb daleko vice a v klidu nez zde. Tak male sidliste jako tady a tak velka koncentrace psů...me by to vubec nevadilo, jsem preci pejskar, ale ti lide s tema je potiz za pozadani privolani si psa div, ze me snad nezastreli...zrejme zmenim pristup a zadat nebudu a jednat budu jako oni nevychovane a agresivne...hmmm jaky pan takovy pes...neco na tom je..nicmene za vsechno muze clovek ne zvire...

4.9.2015 14:00
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Jsem z Prahy 4. A mám z vyhlášky rozporuplné pocity. V zásadě souhlasím s tím, že v zástavbě a na místech, kde se pohybuje větší množství lidí, by měl být pes na vodítku (na druhou stranu vychovaný pes bez vodítka mě ani bez vodítka nijak neirituje). Na druhou stranu si myslím, že je potřeba psovi také dopřát jistou míru volného pohybu a nemyslím si, že by psí výběhy o 10x30 m byly řešení. Naopak. Už teď nemá smysl do výběhů chodit, protože v nich je přepsíno. Takže mě by v první řadě zajímalo, která místa budou pro volný pohyb určená (a kam naopak nebudeme smět vůbec). Jejich seznam mi ve zveřejněném znění vyhlášky chybí. Máme deset minut od domu lesopark, kde psa pouštím... ale budu ho tam moci pouštět i nadále? Přeci jen představa, že budu muset jezdit hodinu někam (a hodinu zpátky), kde budu moci psa beztrestně pustit, aby si mohl jít svým tempem a byli jsme oba spokojení, se mi dvakrát nezamlouvá.

4.9.2015 14:10

Se psy na vodítku ve městech naprosto souhlasím. Sama psy ve městě na vodítku vodím vždycky. Nevidím rozdíl v tom jestli jde pes po chodníku na vodítku nebo bez vodítka, stejně se neproběhne.Volný pohyb je v přírodě, v lese, na poli a v nouzi nejvyšší na nějaké psí loučce.Nedělá mě problém dojít za město nebo sednout do auta a do nějaké přírody dojet. Sem toho názoru že městská zástavba neví vhodná ani bezpečná pro volný pohyb psa a pes kterého majitel nevezme někam ven aby mohl běhat v trávě je chudák.

Neregistrovaný uživatel

4.9.2015 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Se psy na vodítku ve městech naprosto souhlasím. Sama psy ve městě na vodítku vodím vždycky. Nevidím rozdíl v tom jestli jde pes po chodníku na vodítku nebo bez vodítka, stejně se neproběhne.Volný pohyb je v přírodě, v lese, na poli a v nouzi nejvyšší na nějaké psí loučce.Nedělá mě problém dojít za město nebo sednout do auta a do nějaké přírody dojet. Sem toho názoru že městská zástavba neví vhodná ani bezpečná pro volný pohyb psa a pes kterého majitel nevezme někam ven aby mohl běhat v trávě je chudák.

Vzhledem k tomu, že leckterý pejskaři umí být bezohledná hovada, tak se psy na vodítku ve městech plně souhlasím. Přesně, jak píše habe v citaci nademnou. Prakticky každé větší město má již nějakou vyhlášku - u nás například pes ve městě na vodítku a i s náhubkem. Kdo chce se se psem vyblbnout na volno, nechť vyjede z města nebo jde na místo k tomu určené a nebo si nepořizuju psa do městské zástavby, když s vyhláškou nesouhlasím.

Bydlím ve vsi u Berouna. Pokud jdu se psama přes ves, mám je na vodítku.
Máme tu obecní vyhlášku, která říká: " na veřejném prostranství a v zastavěných částech obce je možno vodit psy pouze na vodítku."

Proto mám psiska na vodítku, když jdem přes ves (stejně tak, jsem slušný pejskař a po psech ve vsi uklidím), ale jakmile zapadnem na louku, pole, les, psiska pouštím...
No, lepší venčit psa v lese než mezi paneláky...

4.9.2015 14:44

Momentálně také žiji v Praze, vyhlášku vítám, sama moje čuba chodí z 90% na vodítku a náhubek nosí vždycky.

4.9.2015 15:27

Vidim, ze jsou zde zatim rozumni majitele psů skoda, ze nebydlite u me na Praze 5

Přidejte reakci

Přidat smajlík